Skocz do zawartości

Zdjęcie

WrzutaPlayer 1.2.0.3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Qrix

Qrix

Adept

• Wtyczkopisarz
  • 361 postów

Napisano 2012.03.03, 01:27

WrzutaPlayer 1.2.0.3

Dołączona grafika

Data wysłania: 2012.05.05, 17:10

Data aktualizacji: 2012.12.13, 22:40

Wtyczka dodaje do AQQ możliwość odtwarzania w oknie rozmowy multimediów przesłanych w postaci linków z popularnych serwisów rozrywkowych takich jak Wrzuta.pl, Vimeo.com czy DailyMotion.com.

Zmiany w WrzutaPlayer 1.2.0.3
  • Możliwość wybrania serwisów, do których wyświetlane będą odtwarzacze
  • Dodanie wsparcia dla DailyMotion.com
  • Dodanie wsparcia dla Vimeo.com
  • Dodano wersję 64-bitową

zainstaluj dodatekPobierz pliklista zmian
  • Morpheus i djtimon89 lubią to
Proszę o zgłaszanie błędów w moich wtyczkach na bugliście - po zgłoszeniu proszę o link do zgłoszenia wysłać na moje jabberowe konto qrix@aqq.eu - o błędach nie zgłaszanych na bugliście z reguły szybko zapominam ;)
Moje posty czyta Dołączona grafika

#2 vBz

vBz

Expert

• Dekorator
  • 828 postów

Napisano 2012.03.03, 13:09

Myślę, że ciekawym pomysłem byłoby napisanie oddzielnej wtyczki lub rozbudowa o odtwarzacz z Zippyshare. Serwis ten znacznie szybciej buforuje nutki, a także od razu jest możliwość pobrania w jakości 320kbps, a nie tak jak na wrzucie 128kbps.
  • Altus lubi to

#3 Jarszo

Jarszo

Rozgrzewam się

• Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 2012.03.03, 13:19

Yhhh, mi nie działa download.
Dołączona grafika <3

#4 Altus

Altus

Bywalec

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 2012.03.03, 13:38

Racja, popraw adres do pobrania wtyczki.

"Błąd jest przywilejem filozofów.Tylko głupcy nie mylą sie nigdy."

Sokrates

#5 Qrix

Qrix

Adept

• Wtyczkopisarz
  • 361 postów

Napisano 2012.03.03, 13:44

Poprawione
Proszę o zgłaszanie błędów w moich wtyczkach na bugliście - po zgłoszeniu proszę o link do zgłoszenia wysłać na moje jabberowe konto qrix@aqq.eu - o błędach nie zgłaszanych na bugliście z reguły szybko zapominam ;)

#6 Deadmaster

Deadmaster

Hellraiser

• Moderator
  • 2088 postów

Napisano 2012.03.03, 18:53

Zaproponuje do tej wtyczki to co proponowałem w temacie TabKit'a, czyli: Dodanie obsługi nowych serwisów z filmami online jako załączników. Beherit stwierdził że do TabKit'a to średnio pasuje ale tej wtyczki jak najbardziej. Oznaczałoby to oczywiście zmiane nazwy wtyczki :) Jak podpytasz Beherita to Ci powie jak emulować załącznik (no chyba, że wiesz), wtedy by to ładniej wyglądało.

#7 Qrix

Qrix

Adept

• Wtyczkopisarz
  • 361 postów

Napisano 2012.03.05, 00:42

Osobiście nigdy nie dostałem linku do materiału spoza YouTube, Wrzuty lub Soundcloud. Może zrobimy po prostu ankietę zbierając najpierw serwisy, a potem poddamy to pod głosowanie, bo wspieranie serwisu po to, by sobie był i nikt go nie używał to trochę bez sensu. Chcę zobaczyć jakie jest zainteresowanie dla danego serwisu i spróbuję go wrzucić do wtyczki ;)
No tak, wtedy nazwa by raczej nie pasowała... AudioPlayer chyba by to się powinno wtedy nazywać ;)

#8 Deadmaster

Deadmaster

Hellraiser

• Moderator
  • 2088 postów

Napisano 2012.03.05, 01:04

Ja też rzadko dostawałem linki z innych stron niż Wrzuta czy YouTube ale jak sie jakiś trafi to warto go móc odtworzyć w AQQ :) Wszak pare linijek kodu więcej nikogo nie zbawi a i dla Ciebie nie będzie to specjalnie kłopotliwe. Lista proponowanch przeze mnie serwisów: patrz.pl, dailymotion.com, metacafe.com, vimeo.com, video.google.com (czyli wszystkie z tematu propozycji) jak i zippyshare.com (ostatnio popularny i wspomniany już przez vBz't) no i ten Twój soundcloud.com, o którym nawt nie słyszałem ale też warto żeby był. Ważne też jest to, żeby to było zrobione na zasadzie załączników bo po chamsku wyskakujący player to średnie rozwiązanie.

Co do nazwy wtyczki to AudioPlayer średnio pasuje bo nie tylko audio będzie dostępne. Bardziej by pasowało Audio&VideoPlayer lub samo VideoPlayer ;) Cieszy mnie to, że entuzjastycznie podszedłeś do mojej propozycji :D

#9 Lord ByRad

Lord ByRad

Expert

• Użytkownik
  • 985 postów

Napisano 2012.03.05, 23:12

@Deadmaster: co do soundcloud`a, to ja z niego korzystam praktycznie codziennie - chyba zależy to w dużej mierze od słuchanej muzyki (na soundcloud`zie jest masa techno, trance, house) ...

279.gif

#10 Deadmaster

Deadmaster

Hellraiser

• Moderator
  • 2088 postów

Napisano 2012.03.05, 23:35

@Lord ByRad: Możliwe dlatego jest tak jak mówie, im więcej obsługiwanych serwisów tym lepiej ;)

#11 zynio73

zynio73

Weteran

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 2012.03.05, 23:38

ostatnio zrobiłem aktualizacje wtyczki i jak kliknę Play to okno rozmowy się zawiesza i nic juz nie mogę zrobić :(

Spoiler

#12 Beherit

Beherit

In Sorte Diaboli

• Wtyczkopisarz
  • 5031 postów

Napisano 2012.03.06, 09:12

Było by miło jakby wtyczka obsługiwała inne serwisy oraz umieszczała player'a w formie załącznika tak jak to jest z filmami YouTube. Wbrew pozorom nie jest to trudne w realizacji - wystarczy wczytać styl rozmowy oraz załącznika i odpowiednio go skonwertować aby emulacja idealnie działała (mogę powiedzieć na priv jak to dokładnie zrobić) ;)
  • Deadmaster lubi to

#13 Morpheus

Morpheus

Weteran

• Wtyczkopisarz
  • 712 postów

Napisano 2012.04.04, 02:38

Wreszcie dobrze działająca wersja. To już nie będe się musiał przyznawać że zgubiłem kod i że mi sie nie chce ;P

Lista proponowanch przeze mnie serwisów: patrz.pl, dailymotion.com, metacafe.com, vimeo.com, video.google.com

To jeszcze od razu RedTube i lokalny player do streamów informacyjnych wsi Swornegacie - swornegacie.pl.

Nie no, vimeo akurat by się przydało.

Użytkownik Morpheus edytował ten post 2012.04.04, 02:53

• Beherit lubi to

#14 GoRo

GoRo

Bywalec

• Użytkownik
  • 161 postów

Napisano 2012.04.04, 13:08

@Morpheus:
Akurat podali tylko te najpopularniejsze, więc się nie czepiaj :P

A wtyczka mogłaby się nazywać WebPlayer.

#15 Arnold

Arnold

Bywalec

• Użytkownik
  • 106 postów
  • Miejscowość100lica

Napisano 2012.04.04, 17:14

Najprościej chyba MediaPlayer, a co do serwisów, z których miałaby odtwarzać to znowu bez przesady :)

#16 Bartek Sz.

Bartek Sz.

Bywalec

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiejscowośćKwidzyn

Napisano 2012.05.13, 19:58

Witam. Chciałem zgłosić problem z repozytorium do FixUpdater-a, ponieważ za chiny ludowe ta wtyczka się nie chce aktualizować. Ciągle wywala mi błąd. Dzieje się tak na 3 komputerach, więc to musi być coś z tym repozytorium, ponieważ inne wtyczki aktualizują się normalnie.

#17 Qrix

Qrix

Adept

• Wtyczkopisarz
  • 361 postów

Napisano 2012.05.17, 19:33

wyłącz wszystkie kanały i zostaw tylko ten ze strony qrix.gadunews.pl. Jeśli błąd przejdzie, znaczy to, że błąd leży nie po mojej stronie, tylko innego repozytorium z jakiego korzystasz.

#18 Tomek

Tomek

Weteran

• Pomocnik
  • 569 postów

Napisano 2012.05.17, 19:57

Możesz też spróbować wyłączyć wtyczkę przed aktualizacją. Dość często aktualizator nie działa z aktywnymi wtyczkami.

Windows 7 SP1, IE 11, Wersja AQQ x64: najnowsza wersja, Kompozycja: Standard, Wtyczki: standardowe.

#19 Qrix

Qrix

Adept

• Wtyczkopisarz
  • 361 postów

Napisano 2012.12.13, 21:32

Dodano Vimeo.com i Dailymotion.com. Jak dobrze pójdzie, będzie też Zippyshare (obecnie można włączyć na poziomie edycji pliku config.xml, ale ostrzegam, że obecnie kiepsko to działa).
  • Deadmaster i djtimon89 lubią to

#20 djtimon89

djtimon89

Rozgrzewam się

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 2012.12.13, 21:43

good job przyda się jeszcze właśnie Zippyshare :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych