Skocz do zawartości


Zdjęcie

YTPlayerTop 1.1.0.0


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.05.26, 19:51

YTPlayerTop 1.1.0.0


Dołączona grafika


Data wysłania: 2012.05.26, 18:51

Data aktualizacji: 2015.03.01, 19:04

YTPlayerFix to wtyczka, której zadaniem jest zamykanie wcześniej otwartego już okna odtwarzacza YouTube w AQQ podczas otwierania nowego (funkcjonalność została dodana do samego AQQ) . Oprócz tego okno odtwarzacza będzie od teraz zawsze na wierzchu na naszym ekranie. Bardzo mała wtyczka, ale jej funkcjonalność może przydać się niektórym osobom.


Zmiany w YTPlayerTop 1.1.0.0
  • Wtyczka dostępna dla Windows w wersji 64-bit.
  • Drobne poprawki.
  • Drobne poprawki.

zainstaluj dodatekPobierz pliklista zmian

#2 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2012.05.26, 22:05

Wtyczka chociaż mała i zbyt dużo nie robi to i tak jest świetna! :) Wielkie dzięki Wituś za jej stworzenie, zagości ona u mnie na stałe.

#3 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.05.28, 11:09

A dałbyś rade zablokować reklamy w playerze? :>
  • mino lubi to

#4 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.05.28, 13:35

Nie dałbym rady. Chyba się nie da.

#5 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.05.28, 13:47

Każdy AdBlock (a przynajmniej ten do Google Chrome) likwiduje reklamy z oryginalnej strony więc to pewnie kwestia zablokowania czegoś. Tu jest artykuł: Blokowanie reklam na youtube. i nawet koleś napisał co konkretnie trzeba zablokować aby reklam nie było :) Wpis sprzed ponad miesiąca ale powinno działać...

#6 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2012.05.28, 13:54

Deadmaster to nie jest proste jak myślisz. Trzeba by było dostać się do kodu HTML kontrolki IE, podmienić parę rzeczy i na nowo przeładować stronę. Może i jest to wykonalne, ale bardzo pracochłonne i mało opłacalne. Ciekawe czy dodając jakieś blokady w IE będzie to działać w kontrolce IE.

#7 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.05.28, 14:11

hmm w takim razie szkoda, że to takie trudne :/ Blokady w IE mówisz? Nie wiem zbytnio gdzie. A myślisz, że jak bym dodał to do hosts to zadziała?

#8 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2012.05.28, 14:15

Powinno zadziałać, bo w końcu to działa globalnie na cały system ;)

#9 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.05.28, 15:47

Ok, reklamy znikają z akukowego player'a po dodaniu do hosts czegoś takiego:

127.10.10.10 s0.2mdn.net
127.10.10.10 pagead2.googlesyndication.com
127.10.10.10 doubleclick.net

Wtyczka raczej chyba nie może w tym pliku grzebać niemniej ręczne dodanie tych trzech linijek nie jest znowu aż takie kłopotliwe. Sposób znany więc jak ktoś chce to prosze bardzo - niech korzysta :)
  • VPN i eSKej lubią to

#10 VPN

VPN

    Guru

  • Użytkownik
  • 6923 postów

Napisano 2012.05.28, 16:43

Deadmaster to nie jest proste jak myślisz. Trzeba by było dostać się do kodu HTML kontrolki IE, podmienić parę rzeczy i na nowo przeładować stronę. Może i jest to wykonalne, ale bardzo pracochłonne i mało opłacalne. Ciekawe czy dodając jakieś blokady w IE będzie to działać w kontrolce IE.

Specjaliście od reklam trzeba zaufać :P Oczywiście sposób z HOSTS jest uniwersalny i zgodny z prawem. W końcu mamy prawo decydować z jakimi adresami łączy się dany program.

Użytkownik VPN edytował ten post 2012.06.08, 11:55

Tu byłem.


#11 kr2ysiek

kr2ysiek

  • Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2012.05.28, 17:33

Jak się doda te adresy: talk.aqq.eu, contact.aqq.eu to można usunąć lub podmienić reklamy w AQQ. O czym już dawno temu pisałem.

#12 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.05.28, 22:16

Ok, reklamy znikają z akukowego player'a po dodaniu do hosts czegoś takiego:

127.10.10.10 s0.2mdn.net
127.10.10.10 pagead2.googlesyndication.com
127.10.10.10 doubleclick.net

Wtyczka raczej chyba nie może w tym pliku grzebać niemniej ręczne dodanie tych trzech linijek nie jest znowu aż takie kłopotliwe. Sposób znany więc jak ktoś chce to prosze bardzo - niech korzysta :)

W sumie nie wiem. Chyba ciężko byłoby go zmodyfikować. Potrzebne są prawa do zapisu. Te kilka linijek można samemu sobie dodać.

#13 Pol

Pol

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 380 postów

Napisano 2012.05.30, 20:13

Spróbujcie użyć wbudowanego w IE8 filtrowania InPrivate. Internet Explorer->Narzędzia->Opcje internetowe->Programy->Zarządzaj dodatkami->Filtrowanie InPrivate->Importuj. Plik z regułami w załączniku (pliku xml nie daje rady wysłać :P).

Załączone pliki



#14 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.05.30, 20:25

Spróbujcie użyć wbudowanego w IE8 filtrowania InPrivate.


W hostsi prościej szczerze mówiąc :P Wymyśl prosty sposób jak to zablokować za pomocą tej wtyczki to będziesz zajebisty :D Choć Beherit pisał, że tak łatwo sie nie da...

#15 kr2ysiek

kr2ysiek

  • Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2012.05.30, 20:28

Po uruchomieniu AQQ z instalatora, AQQ ma prawa admina. ;) Wtyczka nie może zażądać tych praw jak inne programy?

#16 mav

mav

    Skrypter

  • Przyjaciel
  • 1157 postów

Napisano 2012.05.31, 21:42

Jeszcze mi jedno przyszło do głowy, ale podejrzewam, że będzie trudno coś takiego zrobić. Czasem zdarza się, że filmiki nie idą, ponieważ mają zablokowane wyświetlanie na stronach, więc otwarcie okienka z filmikiem nic nie daje - wyświetla się tylko komunikat. Lepiej byłoby, gdyby w momencie otwierania menu kontekstowego sprawdzić, czy filmik da się odtworzyć w okienku i jeśli nie, to zablokować opcję "oglądaj". Da się?

JS / jQuery / PHP / MySQL / CMS / Forum filmowe / Kran kamerowy


#17 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.06.15, 17:43

Po wyjściu wersji stabilnej AQQ, pojawi się nowa wersja wtyczki. Zostanie usunięta funkcja zamykania wcześniejszego okna playera podczas otwierania nowego łącza (jest już to w AQQ - raz otwarty player jest wykorzystywany ponownie), więc zostanie jedynie funkcja trzymania okna na wierzchu. Mógłbym już teraz to zrobić, ale może ktoś korzysta z poprzedniej stabilki + wtyczkę.

#18 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.06.16, 00:35

Jeszcze mi jedno przyszło do głowy, ale podejrzewam, że będzie trudno coś takiego zrobić. Czasem zdarza się, że filmiki nie idą, ponieważ mają zablokowane wyświetlanie na stronach, więc otwarcie okienka z filmikiem nic nie daje - wyświetla się tylko komunikat. Lepiej byłoby, gdyby w momencie otwierania menu kontekstowego sprawdzić, czy filmik da się odtworzyć w okienku i jeśli nie, to zablokować opcję "oglądaj". Da się?


Uznałem to za ciekawy pomysł bo niemiłosiernie wku...denerwuje jak odtwarzam filmik a on niedostępny więc przyjrzałem sie plikom z danymi o konkretnych filmikach i dochodze do dość ciekawych wniosków: filmiki których nie da sie odtworzyć mają w pliku z danymi o filmie coś takiego: <yt:state name='restricted' reasonCode='limitedSyndication'>. Wyjątek stanowi SME (Sony Music Enterteiment), który nie ma czegoś takiego i jedyne co posiada to: <media:restriction type='country' relationship='deny'> co bardziej sie odnosi do kraju no ale co tam. Dwaj najbardziej wkurzajacy partnerzy YouTube czyli VEVO i WMG mają takie coś i po tym można by blokować pokazywanie okna YT oraz rozwijanie player'a w oknie rozmowy :) Zwykłe filmiki nie mają ani tego co ma VEVO i WMG ani tego co ma SME. Pytanie czy WiTuŚ znajdzie czas żeby to ruszyć bo coś ostatnio pisał, że z nim będzie krucho....

#19 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.06.16, 16:27

Nawet gdybym miał czas, to nie mam zamiaru zajmować się tym.

#20 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.06.16, 18:36

No dobra, przyjrze sie jeszcze raz dokładniej temu i machne propozycje do AQQ bo to fajne udogodnienie by było :P A co do wtyczki to może skoro teraz AQQ samo zamyka jedno okno zanim otworzy drugie dasz opcje odwrotną niż w pierwszej wersji wtyczki czyli pozwalanie na otworzenie wielu okienek YT? Ktoś w temacie bety [chyba] pisał, że wolał poprzednie rozwiązanie :)
  • Lord ByRad lubi to




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych