Skocz do zawartości


Zdjęcie

Błąd podczas uruchomiania AQQ

błąd załączanie uruchamianie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Macieju94

Macieju94

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 2012.10.29, 18:01

Witam
Jak w temacie podczas uruchamiania AQQ pojawia mi sie błąd (załącznik AQQ) z takim opisem
AQQ Version:MT

user OS:WinXP
*** auto generated ***
Browser Capabilities:
Type = Opera9
Name = Opera
Version = 9.80
Major Version = 9
Minor Version = 0.8
Platform = WinXP
Is Beta = False
Is Crawler = False
Is AOL = False
Is Win16 = False
Is Win32 = True
Supports Frames = True
Supports Tables = True
Supports Cookies = True
Supports VB Script = False
Supports Javascript = True
Supports Java Applets = False
Supports ActiveX Controls = False
CDF = False

HTTP_CONNECTION:Keep-Alive
HTTP_CONTENT_LENGTH:759
HTTP_CONTENT_TYPE:multipart/form-data;
boundary=----------bbMUbbRLDBItwcq3C9MOYl
HTTP_ACCEPT:text/html, application/xml;q=0.9, application/xhtml+xml,
image/png, image/webp, image/jpeg, image/gif, image/x-xbitmap, */*;q=0.1
HTTP_ACCEPT_ENCODING:gzip, deflate
HTTP_ACCEPT_LANGUAGE:pl-PL,pl;q=0.9,en;q=0.8
HTTP_COOKIE:ASP.NET_SessionId=ibpk0xidgonriynebkjdbt55
HTTP_HOST:aqq.wapster.pl
HTTP_REFERER:http://aqq.wapster.pl/komunikator/nie_opuszczaj_mnie,MT.aspx
HTTP_USER_AGENT:Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition Campaign 21; pl)
Presto/2.10.289 Version/12.02
następnie pojawia się błąd (załącznik AQQ1) który ma taki opis

Aplikacja powodująca błąd aqq.exe, wersja 2.4.2.10, moduł powodujący błąd aqq.exe, wersja 2.4.2.10, adres błędu 0x00004c7e.

co zrobić aby uruchmić AQQ?




#2 Drzymordka

Drzymordka

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 2012.11.04, 16:41

Ja mam również problem z zalogowaniem sie na aqq. Wyswietla mi sie ikona logowania i wyskakuje mi komunikat o bledzie.
"Access violation at address 009EAD34 in module 'AQQ.exe'. Read of address 00000000."
A szczegoly to:

EurekaLog 6.1.05 RC 6

Application:
------------------------------------------------------
1.1 Start Date : Sun, 4 Nov 2012 15:40:07 +0100
1.2 Name/Description: AQQ.exe
1.3 Version Number : 2.4.2.10
1.4 Parameters : -logon
1.5 Compilation Date: Mon, 8 Oct 2012 12:53:10 +0100
1.6 Up Time : 10 seconds

Exception:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.1 Date : Sun, 4 Nov 2012 15:40:17 +0100
2.2 Address : 009EAD34
2.3 Module Name : AQQ.exe
2.4 Module Version: 2.4.2.10
2.5 Type : EAccessViolation
2.6 Message : Access violation at address 009EAD34 in module 'AQQ.exe'. Read of address 00000000.
2.7 ID : DC66
2.8 Count : 1
2.9 Status : New
2.10 Note :

User:
-------------------------------------------------------
3.1 ID :
3.2 Name :
3.3 Email :
3.4 Company :
3.5 Privileges: SeIncreaseQuotaPrivilege - OFF
SeSecurityPrivilege - OFF
SeTakeOwnershipPrivilege - OFF
SeLoadDriverPrivilege - OFF
SeSystemProfilePrivilege - OFF
SeSystemtimePrivilege - OFF
SeProfileSingleProcessPrivilege - OFF
SeIncreaseBasePriorityPrivilege - OFF
SeCreatePagefilePrivilege - OFF
SeBackupPrivilege - OFF
SeRestorePrivilege - OFF
SeShutdownPrivilege - OFF
SeDebugPrivilege - OFF
SeSystemEnvironmentPrivilege - OFF
SeChangeNotifyPrivilege - ON
SeRemoteShutdownPrivilege - OFF
SeUndockPrivilege - OFF
SeManageVolumePrivilege - OFF
SeImpersonatePrivilege - ON
SeCreateGlobalPrivilege - ON
SeIncreaseWorkingSetPrivilege - OFF
SeTimeZonePrivilege - OFF
SeCreateSymbolicLinkPrivilege - OFF

Active Controls:
------------------------------
4.1 Form Class : TfrmLogon
4.2 Form Text : Logowanie
4.3 Control Class:
4.4 Control Text :

Computer:
-----------------------------------------------------------------------------
5.1 Name : MONIKA-VAIO
5.2 Total Memory : 4078 Mb
5.3 Free Memory : 1038 Mb
5.4 Total Disk : 580.83 Gb
5.5 Free Disk : 229.87 Gb
5.6 System Up Time: 2 hours, 11 minutes, 33 seconds
5.7 Processor : Intel® Core™ i3-2310M CPU @ 2.10GHz
5.8 Display Mode : 1366 x 768, 32 bit
5.9 Display DPI : 96
5.10 Video Card : NVIDIA GeForce 410M (driver 8.17.12.6721 - RAM 1024 MB)
5.11 Printer : Samsung Universal Print Driver (driver 5.2.3790.1830)

Operating System:
--------------------------------------------
6.1 Type : Microsoft Windows 7 (64 bit)
6.2 Build # : 7601
6.3 Update : Service Pack 1
6.4 Language: Polish
6.5 Charset : 238

Network:
---------------------------------------------------
7.1 IP Address: 192.168.000.102 - 000.000.000.000
7.2 Submask : 255.255.255.000 - 000.000.000.000
7.3 Gateway : 192.168.000.001 - 000.000.000.000
7.4 DNS 1 : 109.199.015.002 - 000.000.000.000
7.5 DNS 2 : 192.168.000.001 - 000.000.000.000
7.6 DHCP : ON

niepomaga ponowne zainstalowanie programu
Co moge zrobic, aby aqq dzialalo poprawnie??

#3 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2012.11.04, 22:39

Oboje umieściliście nie pełne logi. Skopiowaliście zawartość pierwszej zakładki, gdy potrzebne dane zawiera również druga zakładka. Następnym razem skorzystajcie z opcji kopiuj do schowka która jest widoczna w rogu okna raportu o błędzie. Z tych logów niestety nie wynika nic...
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#4 c0d3r

c0d3r

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 2012.11.04, 22:41

Dołaczam sie są jakieś problemy bo na androidzie jak łacze sie z xmpp też nie łączy mojego konta

Wysłane z mojego Tabletu za pomocą Tapatalk 2

#5 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2012.11.04, 22:44

Nie ma AQQ na Androida więc nie wiem dlaczego się akurat dołączasz do tego wątku :D
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#6 c0d3r

c0d3r

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 2012.11.04, 23:51

Ale inny program obsługujący xmpp na androidzie przeciez jak nie laczy to ma do serwerow nie sadzisz?

Wysłane z mojego Tabletu za pomocą Tapatalk 2

#7 kr2ysiek

kr2ysiek

  • Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2012.11.05, 01:22

Tak, to ma do serwerów, ale ten temat nie dotyczy serwera, tylko błędu w AQQ. Obecnie serwer aqq.eu ma jakieś problemy z logowaniem, więc może czasem nie łączyć.
  • c0d3r lubi to

#8 Drzymordka

Drzymordka

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 2012.11.05, 09:55

Oboje umieściliście nie pełne logi. Skopiowaliście zawartość pierwszej zakładki, gdy potrzebne dane zawiera również druga zakładka. Następnym razem skorzystajcie z opcji kopiuj do schowka która jest widoczna w rogu okna raportu o błędzie. Z tych logów niestety nie wynika nic...



A jak moge skopiowac dane, ktore są w schowku??

http://wklej.org/id/862937/

czy teraz jest wiecej informacji??

Użytkownik stivo edytował ten post 2012.11.05, 19:39
Logi lepiej wklejać na serwis typu wklej.org


#9 Macieju94

Macieju94

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 2012.11.05, 18:07

Spoiler



to już chyba wszystko

Użytkownik stivo edytował ten post 2012.11.05, 19:40


#10 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2012.11.05, 19:41

@Macieju94: wkleiłeś zawartość jakiegoś pliku XML, zobacz jak wygląda log wrzucony przez użytkownika Drzymordka.

#11 Drzymordka

Drzymordka

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 2012.11.06, 02:44

A czy dowiem sie co jest przyczyna klopotow z logowanie sie na AQQ??

#12 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2012.11.06, 08:50

Log nadal nie jest rozstrzygający (błąd systemowy?). Aby dalej zagłębić się ten problem potrzebny będzie kolejny log, tym razem standardowy.


MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#13 marcinsz

marcinsz

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 2012.11.06, 22:33

Mam ten sam problem:
Access violation at address 009EAD34 in module 'AQQ.exe'. Read of address 00000000.


Raport:
Spoiler


Log:
Spoiler

Użytkownik marcinsz edytował ten post 2012.11.06, 22:34


#14 Drzymordka

Drzymordka

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 2012.11.07, 10:25

Log: http://wklej.org/id/864492/

Czy teraz bedzie mozna powiedziec cos wiecej na temat problemu??

Użytkownik Drzymordka edytował ten post 2012.11.07, 10:18


#15 marcinsz

marcinsz

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 2012.11.07, 17:40

dodam tylko, że reinstalacja nic nie dała.

#16 Macieju94

Macieju94

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 2012.11.17, 17:43

http://wklej.org/id/873008/

Czy ktoś mi powie czemu mam problem z uruchimieniem AQQ?





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: błąd, załączanie, uruchamianie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych