Skocz do zawartości


Zdjęcie

CloseChatNotifier 1.3.0.8


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

#1 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.11.06, 17:53

CloseChatNotifier 1.3.0.8


Dołączona grafika


Data wysłania: 2012.11.06, 16:53

Data aktualizacji: 2014.12.24, 10:53

Mała wtyczka, której zadaniem jest poinformowanie o tym, że nasz rozmówca zamknął z nami okno rozmowy. Jest to powielenie funkcji, która znajduje się już w oknie rozmowy jednak dla osób ukrywających dolny pasek informacyjny nie była ona widoczna. Wtyczka powstała na prośbę jednego z użytkowników ale mam nadzieję, że przyda się również innym :)


Zmiany w CloseChatNotifier 1.3.0.8
  • Wtyczka skompilowana w nowym środowisku programistycznym.
  • Aktualizacja komponentów AlphaControls (do wersji 9.19).
  • Drobne poprawki przy odgrywaniu powiadomienia dźwiękowego.

zainstaluj dodatekPobierz pliklista zmian

#2 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2012.11.06, 18:02

Fajna wtyczka. Instaluję :P

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#3 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.11.06, 18:11

Wieeelkie dzięki WiTuŚ za zrealizowanie mojej prośby :D Brakowało mi informacji, że ktoś "Odszedł" czyli po prostu zamknął ze mną okno rozmowy ponieważ dolny pasek informacyjny w oknie rozmowy mam ukryty. Mam nadzieje, że wtyczka przyda sie nie tylko mi :)

#4 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.11.06, 18:45

Dodam jeszcze, ze chmurka informacyjna znika po kliknięciu w nią, a samo powiadomienie nie obsługuje wtyczek sieciowych - wynika to z winy AQQ, które nie informuje o takim statusie.

#5 haker69

haker69

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 131 postów

Napisano 2012.11.06, 19:18

Czy wtyczka obsługuje wyłącznie sieć Jabber czy też GG?

#6 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.11.06, 19:30

@haker69: Czego nie zrozumiałeś z posta, który napisał WiTuŚ zaraz przed Twoim? :P Obsługiwana jest chyba tylko sieć Jabber. Chyba bo Tlena i NK nie sprawdzałem ale jeśli nie obsługują one statusu "Odszedł" to wtyczka dla nich nie będzie. Co do wtyczek sieciowych to w SkypeCore jest to możliwe tylko w przypadku korzystania przez rozmówców ze Skype'a w AQQ (SkypeKit nie wyświetla powiadomienia o zamknięciu okna rozmowy z oryginalnego Skype'a) natomiast w Gadu-Gadu w ogóle nie ma takiego stanu choć podobno da sie to w pewien sposób wykryć, jednak wymaga to jeszcze dokładnych testów...

Użytkownik Deadmaster edytował ten post 2012.11.06, 19:32


#7 KAmerOK

KAmerOK

    Plugs dev

  • Wtyczkopisarz
  • 865 postów

Napisano 2012.11.06, 22:42

Podoba mi się :) fajna wtyczka :)

AQQ: 2.x beta testy, Kompozycja: Standard, Wtyczki: TuneStatus,AQQ Streamer, Pogoda
PC: Athlon 64 X2 4400 2.3 GHz@2.77 GHz, GPU: Radeon HD6570, Ram: 5GB , HDD 1TB,
OS: Win8 x64
Notebook: CPU: Intel Core 2 Duo T5900 2.2 GHz, GPU: nVidia G102, Ram: 4GB, HDD: 1TB, OS: Win8 x64


#8 Qrix

Qrix

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 361 postów

Napisano 2012.11.06, 23:55

Da się wykryć jeśli rozmówca ma GG 10, które błędnie wysyła notyfikację o "niepisaniu" kiedy okno rozmowy jest zamykane (nawet jeśli nie pisaliśmy). Ale to musi wtyczka GG chyba to obsłużyć po stronie AQQ. Nie wiem czy GG 11 przypadkiem nie ma podobnego błędu (nie sprawdzałem tego).
Proszę o zgłaszanie błędów w moich wtyczkach na bugliście - po zgłoszeniu proszę o link do zgłoszenia wysłać na moje jabberowe konto qrix@aqq.eu - o błędach nie zgłaszanych na bugliście z reguły szybko zapominam ;)
Moje posty czyta Dołączona grafika

#9 haker69

haker69

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 131 postów

Napisano 2012.11.07, 10:21

@haker69: Czego nie zrozumiałeś z posta, który napisał WiTuŚ zaraz przed Twoim? :P

ups, miałem widocznie jakieś problemy z forum, albo z połączeniem internetowym, gdyż w momencie pisania posta nie widziałem w ogóle poprzednich wypowiedzi. Tak czy siak, dzięki za odpowiedź. Temat zamknięty :)

...a wtyczka fajna, tylko że takie coś mogłoby być w rdzeniu AQQ :)

#10 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2012.11.07, 10:24

Czemu takie coś miało by być w rdzeniu AQQ? Informacja o tym, że ktoś zamknął okno rozmowy pokazuje się w oknie rozmowu - to jest po prostu rozszerzenie funkcjonalności ;)

#11 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.11.07, 16:54

Głównie wtyczka miała służyć osobą, które ukrywają pasek statusowy w oknie rozmowy np. poprzez wtyczkę TabKit, TurnItOff (ja nie ukrywam, ale z wtyczki korzystam - chmurka jest bardziej wyrazista a notyfikację w pasku statusowym w oknie rozmowy czasami można nie zauważyć). Powielenie funkcji w rdzeniu AQQ byłoby trochę bezsensu.

Ciesze się, że podoba Wam się wtyczka :)

#12 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2012.11.08, 13:52

A dałoby radę dodać jakąś opcję zmiany czasu wyświetlania chmurki? Bo teraz wisi trochę za długo :P

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#13 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.11.08, 16:41

@wu112: Wisi bo chciałem aby znikała dopiero po kliknięciu w nią więc póki co jest ustawiony jakiś (sam nie wiem jaki) astronomiczny czas jej wyświetlania :P Z tego co mi wiadomo to w przyszłości wtyczka zostanie wzbogacona o ustawienia, które głównie będą zawierały właśnie zmiane czasu wyświetlania chmurki. Proponowałem również wprowadzenie opcji, która automatycznie po kliknięciu w chmurke zamknie zakładke z danym kontaktem ale tak sie podobno nie da :unsure:

#14 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2012.11.08, 16:43

Proponowałem również wprowadzenie opcji, która automatycznie po kliknięciu w chmurke zamknie zakładke z danym kontaktem ale tak sie podobno nie da :unsure:

Da się bez problemu. Do każdej chmurki można podpiąć dowolny serwis tak jak to jest dla przycisków w interfejsie AQQ. Potem już wystarczy wywołać funkcję zamykającą daną zakładkę (podaje się JID lub indeks zakładki - w SDK zresztą jest to opisane).

#15 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.11.08, 16:50

To jest możliwość zamknięcia danej zakładki poprzez SDK? Nie widziałem takiej funkcji.

#16 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2012.11.08, 16:52

No jest i to do dawna :) Musisz chyba zacząć czytać dokumentację :D

AQQ_CONTACTS_BUDDY_CLOSETAB <- :rules: W opisie jest bug, jest info jeszcze o przestrzeni "MESSAGE" - zgłosiłem to do OC.

Użytkownik Beherit edytował ten post 2012.11.08, 16:56


#17 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.11.08, 16:55

Szukałem, ale widocznie przeoczyłem i dlatego napisałem Deadmasterowi, że nie da się (chodziło mi o zamykanie zakładki, bo o podpięciu akcji do chmurki wiem). Nakieruj mnie trochę w tym SDK jak możesz :)

#18 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.11.21, 19:02

Nowa wersja jest przygotowywana :)
Drobne ustawienia, które proponowaliście.

Dołączona grafika
  • Deadmaster lubi to

#19 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2012.11.21, 19:11

1. Kiedy update? :P
2. Zakładki byłyby jednak bardziej intuicyjne niż przyciski na dole. Oszczędność miejsca ok, ale bez przesady. Okno nie jest jakieś ogromne, żeby szukać na siłę wolnego miejsca.

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#20 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2021 postów

Napisano 2012.11.22, 16:58

Mam weekend już, więc myślę że jeszcze w tym tygodniu wstawię apdejt.
  • Deadmaster lubi to




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych