Skocz do zawartości


Zdjęcie

Odrzucanie hasła i/lub nazwy użytkownika

hasło nazwa użytkownika serwer status

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.18, 21:02

Kiedy próbuję zmienić status na aqq jest to niemożliwe, ponieważ "Serwer odrzuca hasło i/lub nazwę użytkownika" i woła o sprawdzenie ustawień konta, w których wizualnie wszystko wygląda poprawnie, a status to "rozłączony". Używam tego samego konta odkąd zaczęłam używać aqq (około 2010, może 2009-nie jestem w stanie określić), tylko, ze ono działało tylko na kompyterze, na którym zakładałam konto i z tego co wiem, nie dodawałam żadnych blokad czy dodatkowych zabezpieczeń itp. i miałam dosyć sporą przerwę w używaniu aqq (około 1,5 roku).
Po nieudanych próbach odzyskania hasła bądź nazwy użytkownika (może jestem lewa, ale nie dało się tego zrobić) jestem dalej "w bladej dupie".Założyłam deaperacko drugie konto na inny adres e-mail i próbowałam skojarzyć z tym samym numerem gg, ale to chyba tylko pogorszyło sprawę. Poproszę o jakies wskazówki w miarę możliwości i wiedzy naprawczej :)

#2 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.12.18, 21:24

Prawdopodobnie wpisujesz błędne hasło do swojego konta. Nazwą użytkownika jest Twój JID. Jeśli dobrze Cie zrozumiałem to masz dostęp do starego profilu na którym to konto (nie e-mail tylko Jabber :)) działa a więc wystarczy włączyć tamten profil i z wizytówki konta skopiować swój JID (identyfikator) oraz dodać do wizytówki swój adres e-mail, na który przyjdzie hasło.

Jak już zrobisz to wszystko to teraz wejdź do ustawień kont na tym profilu, na którym nie możesz zmienić statusu na swoim starym koncie. Zaznacz je na liście kont i kliknij "Edycja" a następnie "Nie pamiętam hasła". Wyskoczy okienko z prośbą o podanie adresu e-mail, na który zostanie wysłane poprawne hasło do tego konta - wystarczy je potem tylko wpisać i wszystko powinno śmigać :)

#3 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.18, 22:42

Mam dostęp tylko do kontaktów z gg, na co loguję się przez aqq. Wygląda na to, ze takie konto na Jabber nie istnieje, ponieważ w wizytówce jest tylko fflola@aqq.eu a meila, którego używałam do rejestracji nie ma w waszej bazie danych...

tylko dziwi mnie fakt, że przedtem korzystałam z aqq i wszystko było ok

#4 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.12.18, 23:22

Chwilka. Pamiętasz JID tego swojego starego konta Jabber, na którym nie możesz zmienić statusu? Albo opisz jeszcze raz całą sytuacje bo może czegoś nie zrozumiałem...

#5 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.18, 23:56

nie potrafię tego wytłumaczyć inaczej :( Wpadłam na pomysł, zeby skasować z serwera konto ff.... które mam od początku, ale żeby to zrobić trzeba się zalogować, co jest niemożliwe :rotfl: taki sobie paradoks... Wychodzi na to, ze konto nie istnieje, ale czy moze to być spowodowane nie używaniem?

#6 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.12.19, 00:13

Dobra, chyba zrozumiałem :D Nie, konta nie są automatycznie usuwane po jakimśtam czasie nieużywania. Chodzi Ci o JID fflola@aqq.eu, zgadza sie? Niestety w wizytówce tego konta nie ma podanego adresu e-mail. Jedyne co możesz zrobić to napisać do Oconnel'a - tylko on może coś zdziałać w tej sytuacji. Chyba, że dalej nie rozumiem i chodzi o jakiś inne konto (nie myl z profilem :P)...

#7 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2012.12.19, 11:05

Hasło wysłałem na PW.
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#8 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.19, 19:30

Dziękuję Wam bardzo.
Pozdrawiam i oczywiście Wesołych Świąt w gronie bliskich życzę. Bo samotnie je spędzić to strasznie dołujące ;)

#9 kr2ysiek

kr2ysiek

  • Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2012.12.19, 19:32

Problem rozpoczynający temat został uznany za rozwiązany.
Jeśli chcesz dodać coś do tematu skorzystaj z funkcji "Zgłoś" (dostępnej w prawym dolnym rogu posta) w celu poinformowania moderatora, który otworzy temat.

#10 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2013.01.01, 21:41

Witam,
mam podobny problem jak autorka tematu. Mój JID to ikam@aqq.eu.
Gdy chcę sie połączyć, wyświetla mi się komunikat "Sprawdź ustawienia konta. Serwer odrzucił twoje hasło". Probowałam zmenić hasło po stronie serwera w ustawieniach konta, ale wyświetla mi się wówczas komunikat: "połącz się z serwerem" i koło sie zamyka.
Aha, zmieniałam też nazwę JID na kot@aqq.eu ale wróciłam do tej pierwszej. Chyba tu namieszałam. Proszę o pomoc.
Iza


WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#11 skuter832

skuter832

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 2013.01.02, 17:50

Mam odrzucane hasło, chociaż nie mam hasła co mam zrobić?
:/

#12 kot

kot

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 2013.01.02, 20:06

Jakaś podpowiedź na mój problem?

#13 skuter832

skuter832

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 2013.01.02, 20:43

Co mam zrobić pisze SPRAWDŹ USTAWIENIA KONTA.SERWER ODRZUCIŁ TWOJE HASŁO LUB NAZWĘ UŻYTKOWNIKA! Pomożecie ?
Proszę o szybką odp.

#14 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2013.01.02, 20:46

Mam odrzucane hasło, chociaż nie mam hasła co mam zrobić?
:/


Nie masz hasła? To może je wpisz. Chyba, że ja czegoś nie rozumiem.
  • Lynn i skuter832 lubią to

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#15 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2013.01.02, 21:15

Prościej mówiąc, nie wciskaj przycisku zmień hasło, bo wtedy musisz być już zalogowana poprawnym hasłem, tylko przycisk edytuj konto żeby edytować źle wpisane dane...

#16 kot

kot

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 2013.01.02, 22:37

Ale poprzez edycję zmieniam tylko login czyli JID, a ja chcę sie połączyć z serwerem.

Spróbowałam zedytować ale bez rezultatu. nadal ten sam komunikat co na początku :(

Użytkownik wu112 edytował ten post 2013.01.02, 22:10
Nie cytujemy poprzedniego posta w całości


#17 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2013.01.03, 01:13

zapomniałaś hasła :)

#18 Lynn

Lynn

    Kapryśna Królowa Muzyki

  • Użytkownik
  • 969 postów

Napisano 2013.01.03, 09:08

zapomniałaś hasła :)


Wygrałaś internet. Gratulacje.

Kocie skoro serwer odrzuca hasło znaczy, że jest ono niepoprawne. Faktycznie może zdarzyć się tak, że przy wpisywaniu hasła zrobi Ci się np literówka albo pominiesz jakiś znak i już jest problem; Skorzystaj wtedy z opcji edytuj i wpisz hasło na nowo. Jeśli w ogóle nie pamiętasz hasła, to skorzystaj z funkcji przypominania hasła JEDNAKŻE, aby skorzystać z tej opcji musisz mieć podany e-mail w swojej wizytówce. Jeśli go nie było - to jest problem. Raczej do konta się już nie dostaniesz, chyba, że może Oconnel byłby w stanie Ci pomóc. Ale jak mówię: Może. Nie robiłabym sobie jednak jakichś specjalnych nadziei, byś się nie rozczarowała. A na przyszłość albo zapisuj hasło albo miej adres e-mail w wizytówce. Uniknie to przykrych sytuacji, jak ta.

Every word that he says is a dagger in me

Will the world remember you when you fall? Could it be your death means nothing at all.

At the shrine of friendship never say die, let the wine of friendship never run dry.


#19 kot

kot

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 2013.01.03, 09:14

Tak jak mówisz, nie mam podanego adresu e-mail w wizytówce.
To inaczej, jesli utworzę sobie nowe konto i wpiszę w nie mój nr gg, to coś da?
Pewnie nie, bo mój gg przypisany jest już do JID, prawda?

#20 Czajo

Czajo

    Redaktor Strefy AQQ

  • Użytkownik
  • 701 postów

Napisano 2013.01.03, 09:21

nie, GG nie jest przypisany do JID, robisz sobie kilka profili na AQQ i powiedzmy w każdym inne konto AQQ (JID) i do każdego możesz przypisać ten sam numer GG, ba, możesz nawet klonować wtyczki GGNet i tam wpisywać ten sam numer

kliknij tutaj i zgarnij nasz najnowszy program tj. hack do momio za darmo






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: hasło, nazwa użytkownika, serwer, status

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych