Skocz do zawartości


Zdjęcie

[rozwiązany] Błąd przy aktualizacji o treści pochodnej do FFxxxxxxx

aktualizacja streamer radio błąd dodatki dodatek

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.28, 21:14

Coś się dzieje podczas aktualizacji Aqq streamer i nie tylko. Wygląda to tak:

Dołączona grafika

i wyskakuje regularnie podczas instalowania dodatku. Instalacja stanęła, więc zakończyłam aqq przez m.z. ponieważ okno główne nie reagowało.

#2 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2012.12.28, 21:18

Chyba screen jest nie taki jak powinien być.

Jaka wersja AQQ?

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#3 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.28, 21:22

wybacz, też jestem leniwa i nei chciało mi się bawić w pomniejszanie i wycinanie. wersja aqq widnieje na screenie

#4 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2012.12.28, 21:26

Chyba nie rozumiesz o co mi chodzi. Tak aktualnie wygląda Twój screen:

Dołączona grafika

Jeżeli wersją Twojego AQQ jest "Sadistic.pl" to z pewnością znajdziesz pomoc na swój problem ;)

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#5 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.28, 21:33

Dziwne-u mnie to wyglądało tak:
http://imageshack.us...38/xcacdvv.jpg/

a to zdjęcie pierwotnego screena http://www.sadistic....8526dd63f6e.jpg

dla jasności wersja 2.4.3.70

#6 Elliot

Elliot

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 2012.12.28, 22:08

wrzuć to na jakiś normalny hosting obrazków a nie sadistic na którym jest obrazek loga

#7 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.28, 22:17

podałam 2 linki, jesli nei potrafisz z nich korzystać to poproś o pomoc moderatora

#8 Gość_Dejvus_*

Gość_Dejvus_*
  • Gość

Napisano 2012.12.28, 22:22

Pierwszy link prowadzi do hostingu zmniejszającego zdjęcia tak, że są nieczytelne, drugi z kolei prowadzi do loga serwisu Sadistic.pl. Użyj np. tej strony, nie stwarza takich problemów: http://imgur.com

#9 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.28, 22:31

Dołączona grafika

#10 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2012.12.28, 23:19

Możesz zrobić log z logowania zdarzeń? Wtedy powinno udać się namierzyć błąd.
Mam kilka rozwiązań, ale zrób najpierw backup profilu:
Wejdź w C:\Documents and Settings [XP]|Users|Użytkownicy [Vista/7]\[nazwa-Twojego-konta-windows]\WapSter\AQQ Folder\Profiles\ i skopiuj swój profil w bezpieczne miejsce.

A tutaj kilka pomysłów na ominięcie problemu:
1. Zmień rozszerzenie dodatku z .aqq na .zip i zastąp pliki poprzedniego tymi nowymi w folderze z wtyczkami (Program -> Ustawienia AQQ -> Wtyczki -> przycisk środkowy "przejdź do folderu wtyczek" -> folder prywatny)
2. Stwórz nowy profil, przenieś wszystko oprócz wtyczki którą chcesz zaktualizować ze starego profilu do nowego profilu i zainstaluj wtyczkę.

PS co do obrazka: sadistic, jak wiele stron, blokuje hotlinkowanie obrazków, żeby wyświetlały się tylko u nich, a u innych wyświetla się ich logo. Gdy dodałaś je u nich i tam je zobaczyłaś, to dodało się do Twojego cache, więc jak je dodałaś tutaj to załadowało się z cache, a nie od nowa, w efekcie Ty obrazek w tym temacie widzisz dobry, a my logo Sadistic. Możesz usunąć cache albo zrobić CTRL + F5, to zobaczysz o co chodziło :)

#11 fflola

fflola

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 2012.12.29, 12:54

Po nieudanej próbie wywołania błędu, po wykorzystaniu propozycji ominięcia problemu, po pomyślnym zaktualizowaniu wtyczek TabKit i Streamer rozkładam ręce bo nie jestem w stanie przedstawić jakichkolwiek dowodów na istnienie problemu. Błąd wyskakiwał przy aktualizacji automatycznej. Na chwilę obecną wszystko działa.

#12 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.12.29, 14:32

Problem rozpoczynający temat został uznany za rozwiązany.
Jeśli chcesz dodać coś do tematu skorzystaj z funkcji "Zgłoś" (dostępnej w prawym dolnym rogu posta) w celu poinformowania moderatora, który otworzy temat.





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: aktualizacja, streamer, radio, błąd, dodatki, dodatek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych