Skocz do zawartości


Zdjęcie

AQQ Phoenix 2.4.4.29


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2013.02.02, 23:28

AQQ Phoenix 2.4.4.29


Data wysłania: 02.02.2013
Data aktualizacji: 02.02.2013

Możecie zaktualizować swoje wersje beta poprzez aktualizator AQQ (menu Pomoc -> Sprawdź aktualizacje). Proszę się jednak upewnić, że opcja "Informuj o wersjach beta", na zakładce "Aktualizacja" w ustawieniach AQQ jest zaznaczona.

Kolejna wersja. Głównie poprawki :)


Zmiany w AQQ Phoenix 2.4.4.29
  • Jeżeli wycinek korzysta z pliku pngquant.exe, to przycisk "Zapisz jako" również honoruje zapis do formatu PNG.
  • Drobne poprawki lokalizacyjne.
  • Dużo rzadsze zapisy do pliku ustawień kont (mniejsza szansa na ich przypadkowe uszkodzenie).
  • Ikona z aktywnością kontakt w oknie rozmowy jest wyświetlana również przy wyłączonym pasku statusu.
  • Poprawiono błąd w archiwum powodujący, że wybrana konwersacja mogła wgrywać się kilkakrotnie przed pokazaniem się w całości.
  • Poprawiono problem z archiwami zawierającymi duże rekordy (100k i więcej znaków).
  • Poprawiono problem z brakiem niektórych ikon po zmianie kompozycji i restarcie AQQ.
  • Przyspieszono zmianę kompozycji wizualnej.
  • Poprawka związana z nieprawidłowo wyświetlanym obramowaniem okna rozmowy przy wiadomościach offline.

Pobierz plikLista zmian
  • Silverlight, Eleks i djtimon89 lubią to
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#2 gnomiuszka

gnomiuszka

    Adept

  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 2013.02.03, 00:11

Ten sam błąd przy starcie aqq, co w wersji 2.4.4.27. Wyświetlenie przezroczystego splasha i na tym koniec. Dopiero drugie uruchomienie pomaga. Tym razem przyczyną nie jest aqq streamer, bo go usunąłem
log http://www.wklej.org/id/945819/

#3 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2013.02.03, 00:23

Brak pamięci. W takim razie może brakuje Ci pamięci RAM aby wystartować program. Sprawdź to :)
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#4 Czajo

Czajo

    Redaktor Strefy AQQ

  • Użytkownik
  • 701 postów

Napisano 2013.02.03, 00:29

Wystąpił błąd przy wykonywaniu zadania.
Wysyłanie obrazka: XXX@aqq.eu_20130202_1_368450025.jpg
Opis błędu:
Kod błędu: 503

z tym na buglistę?

kliknij tutaj i zgarnij nasz najnowszy program tj. hack do momio za darmo


#5 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2013.02.03, 00:30

Dlaczego ?
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#6 Czajo

Czajo

    Redaktor Strefy AQQ

  • Użytkownik
  • 701 postów

Napisano 2013.02.03, 00:34

no wyskakuje mi jakiś błąd, dlatego sie pytam

kliknij tutaj i zgarnij nasz najnowszy program tj. hack do momio za darmo


#7 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2013.02.03, 00:35

Zależy do kogo wysyłasz / czy ten ktoś jest online / czy kontakt istnieje. Podajesz zbyt mało informacji. A same wysyłanie wycinków działa prawidłowo.
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#8 gnomiuszka

gnomiuszka

    Adept

  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 2013.02.03, 00:45

hmmm. to mi nie wygląda na problem z pamięcią. wyłączyłem wszystkie aplikacje i obciążenie wynosi u mnie 1 GB. Jak uruchamiam chrome i syntezę mowy podchodzi pod 2 GB Oto zrzut ekranu z uruchamiania aqq przy widocznym zużyciu pamięci

http://imageshack.us...bladstartu.jpg/

Ponadto przy tym półprzezroczystym splashu mogę normalnie korzystać z kompa i ponownie odpalić aqq, wtedy ten pierwszy splash też startuje i mam aqq otwarty dwa razy.

Użytkownik gnomiuszka edytował ten post 2013.02.03, 00:47


#9 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2013.02.03, 00:57

Tak czy siak braknie pamięci. Spróbuj wyłączyć wtyczkę SayAQQ, generalnie wszystkie niestandardowe. Możesz zaoszczędzić też troszkę pamięci wyłączając ekran startowy (splash) w ustawieniach AQQ. Sprawdź też ustawienia pamięci wirtualnej w ustawieniach Windows.

PS. Restart komputera też by się przydał ;)
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#10 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2013.02.03, 01:42

Teraz piszę z mobilnego neta. Wczeżsniej próbowałem aktualizować kilka razy i zawsze pobierało się kilkadzisiąt/kilkaset KB po czym wyskiwał komunikat, że część danych nie można było pobrać. o co chodzi?

#11 gnomiuszka

gnomiuszka

    Adept

  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 2013.02.03, 01:51

Oconnel, poznęcałem się trochę nad restartami aqq i nasunęły się pewne wnioski
1. Zjawisko jest nieprzewidywalne, na jakichś 5 uruchomień przy włączonych wszystkich wtyczkach, splashu i sense 4 z animacją tła zdarzała się jedna zwiecha, nawet po restarcie systemu.
2. po przejściu na standardową kompozycję i wyłączeniu wtyczek, aqq startuje znacznie szybciej, splash wyświetla się nie całą sekundę, ale mimo to zdarzają się uruchomienia z zwieszeniem się.
3. powróciłem do swoich ustawień, czyli włączyłem wszystkie wtyczki i kompozycję sense 4, ale tym razem wyłączyłem powitalnego splasha. Restartowałem aqq chyba 20 razy i zawsze startował prawidłowo. Więc chyba problem leży przy łądowaniu splasha, co ciekawe, w w wersji 2.4.4.25 nie miałem z tym żadnego problemu.

Użytkownik gnomiuszka edytował ten post 2013.02.03, 02:23


#12 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5030 postów

Napisano 2013.02.03, 02:00

Teraz piszę z mobilnego neta. Wczeżsniej próbowałem aktualizować kilka razy i zawsze pobierało się kilkadzisiąt/kilkaset KB po czym wyskiwał komunikat, że część danych nie można było pobrać. o co chodzi?


To masz kiepski mobilny internet kolego ;) Sam takowy używam i jakoś połączenia mi nie zerwało podczas aktualizacji.

#13 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2013.02.03, 10:05

@gnomiuszka - być może znalazłem coś co mogło u ciebie powodować taki błąd. Poczekaj do kolejnej wersji lub zgłoś się do mnie na AQQ to podeślę ci do testów nowszy exek.
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#14 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2028 postów

Napisano 2013.02.03, 11:54

Po wyładowaniu wtyczki Contact ikonki ludzików przypisane do kontaktów widnieją przy nich nadal. Znikają po odświeżeniu listy kontaktów.

#15 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4622 postów

Napisano 2013.02.03, 12:25

Przecież po wyładowaniu wtyczki zwykłe kontakty są usuwane z listy :) A przynajmniej tak jest u mnie :P
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#16 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2028 postów

Napisano 2013.02.03, 12:34

U mnie zostają. Ikonka znika również po kliknięciu na nią.

Dołączona grafika

Użytkownik WiTuŚ edytował ten post 2013.02.03, 12:35


#17 Lynn

Lynn

    Kapryśna Królowa Muzyki

  • Użytkownik
  • 969 postów

Napisano 2013.02.03, 14:14

Oconnel, Czajo miał na myśli błąd z wysyłaniem obrazków do mnie, kiedy jestem dostępna, on mnie w ogóle jako dostępnej nie widzi.
  • Czajo lubi to

Every word that he says is a dagger in me

Will the world remember you when you fall? Could it be your death means nothing at all.

At the shrine of friendship never say die, let the wine of friendship never run dry.


#18 Nerrox

Nerrox

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 2013.02.03, 14:35

Czy w jakiś sposób będziecie optymalizować wersję x64 pod kątem poboru pamięci? W tej chwili bierze mi 71MB RAM. Jak na AQQ x64 to troszkę za dużo.

Użytkownik Nerrox edytował ten post 2013.02.03, 14:35


#19 Pol

Pol

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 380 postów

Napisano 2013.02.03, 15:39

Aplikacje 64 bitowe pobierają więcej pamięci i jest to normalne( w końcu adresy są dłuższe ;) ).

#20 haker69

haker69

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 131 postów

Napisano 2013.02.03, 20:34

W obecnej wersji AQQ nie mogę zatwierdzać wysyłania wycinków za pomocą przycisku Enter. A w poprzednich wersjach jeśli dobrze pamiętam, takie rozwiązanie funkcjonowało poprawnie...




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych