Skocz do zawartości


Zdjęcie

AQQ Prime 2.4.5.10


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
45 odpowiedzi w tym temacie

#21 WooQash

WooQash

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 53 postów
  • MiejscowośćGrudziądz / Toruń

Napisano 2013.03.18, 17:16

Witam. Ja mam pytanie odnośnie nowej funkcji awatarów. Czy normalnym i zamierzonym efektem jest to, że mały awatar (32x32px) jest mocno 'spixelowany'? Przykład podaję w załączniku. No wygląda to tragicznie i nieestetycznie, tylko nie wiem czy to jest zamierzone przez autora czy jednak to jest błąd. Pozdrawiam.

Załączone miniatury

  • Bez-nazwy-1.jpg

Pozdrawiam WooQash!
PC: Gigabyte GA-EP35-DS3P • Intel Core 2 Quad Q6600 @2,4GHz • ATI Gigabyte Radeon HD5850 1GB • GeIL Black Dragon DDR2 800MHz 6GB • HDD Seagate ST3500320AS 500GB • HDD Samsung SP1213C 120GB • OCZ ZT 750W • Windows 8.1 Pro x64
Laptop: Lenovo Y510P • Intel Core i7 4700MQ @2,4GHz • nVidia GeForce GT 755M 1GB • DDR3 1,6GHz 8GB • SSHD Seagate ST1000LM014 1TB • Windows 8.1 x64 / Telefon: Samsung D900i / Smartfone: HTC Wildfire S • Android 2.3.5


#22 zynio73

zynio73

    Weteran

  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 2013.03.18, 19:50

a jednak mam błąd z AQQ Prime :(  mianowicie wyskakuje mi okienko Daj mi znać i się zawiesza , nic nie mogę kliknąć , chcę dać zamknij okno czy ukryj i nic zero reakcji  :(

 

..edit: żeby zamknąć to okno koniecznie muszę odchaczyć w danym profilu "Daj mi znać" i dopiero  restart AQQ  :/


Użytkownik zynio73 edytował ten post 2013.03.18, 21:20

Spoiler

#23 Ekwador

Ekwador

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 17 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 2013.03.18, 23:54

Brak zdjęć w kanałach RSS (w poprzedniej wersji były).


System: Windows 8 64-bit, Procesor: Intel Core i5 CPU 430M @ 2.27GHz, Karta Graficzna: Nvidia GeForce GT 330M, RAM: 6GB

Przeglądarka: IE 10 (default: Google Chrome 25.0.1364.172)

AQQ: 2.4.4.35


#24 uatuvedin

uatuvedin

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 2013.03.19, 00:17

U mnie za to przy próbie uruchomienia jakiejkolwiek stacji radiowej w AQQ Streamer(1.2.0.12 ..32 bit) wywala komunikat o błędzie aplikacji AQQ IM i zamyka komunikator, to tyle z obserwacji na gorąco jak na razie.


Użytkownik uatuvedin edytował ten post 2013.03.19, 00:18

Per Ardua Ad Astra


#25 kr2ysiek

kr2ysiek

  • Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2013.03.19, 00:26

uatuvedin: Tu masz odpowiedź na swoje pytanie: http://forum.aqq.eu/...-1208/?p=117999



#26 uatuvedin

uatuvedin

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 2013.03.19, 00:41

Działa, dzięki za info.


Per Ardua Ad Astra


#27 kendzior0987

kendzior0987

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 2013.03.19, 13:07

Ja mam problem z AQQ Streamer po aktualizacji aqq jak chce wlaczyc odtwarzac to wyskakuje takie blad ---> http://img577.images...beztytuulwj.jpg  a nastepnie aqq sie zamyka calkowicie

 

prosze o pomoc bo za kazdym razem jak uruchomie od nowa to problem sie pojawia jak chce wlaczyc radio.....



#28 Malusiolka

Malusiolka

    Zodiakalny byk!

  • Moderator
  • 549 postów

Napisano 2013.03.19, 13:23

kendzior0987, u mojego męża również zamyka AQQ całkowicie po włączeniu radia. A u mnie natomiast jest wszystko ok. Nie rozumiem tylko dlaczego skoro korzystamy z tego samego laptopa.


>> Lepiej być wrogiem, ale uczciwym niż przyjacielem fałszywym.


#29 CIEKAWSKI

CIEKAWSKI

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 2013.03.19, 16:29

Ja też mam mały problem od wczoraj gdy pobrałem nową wersję aqq. Nie chce mi się logować w sieci skypa,w każdej innej tak. Muszę wtyczkę wyłączyć,po paru sekundach włączyć i ręcznie ustawić na połączone. Coś nie jest tak chyba? :)



#30 gnomiuszka

gnomiuszka

    Adept

  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 2013.03.19, 22:39

u mnie też się zawiesza aqq, jak chcę uruchomić radio



#31 bms777

bms777

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 2013.03.20, 10:29

Było radio i po radiu. Po próbie uruchomienia radia zamyka aqq. Po instalacji aktualnej wtyczki dot. radia, już nie zamyka ale radio nie działa. 


Użytkownik bms777 edytował ten post 2013.03.20, 10:29


#32 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4618 postów

Napisano 2013.03.20, 10:49

Musicie zainstalować AQQ 2.4.5.11 aby móc korzystać z wtyczki AQQ Radio (ją też trzeba zaktualizować, chyba, że już to zrobiliście).


MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#33 Malusiolka

Malusiolka

    Zodiakalny byk!

  • Moderator
  • 549 postów

Napisano 2013.03.20, 12:04

Przy becie nadal to samo. Po uruchomieniu radia w komunikatorze AQQ zamyka się i trzeba jeszcze raz go uruchomić ;/


>> Lepiej być wrogiem, ale uczciwym niż przyjacielem fałszywym.


#34 CIEKAWSKI

CIEKAWSKI

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 2013.03.20, 12:48

Ja też mam mały problem od wczoraj gdy pobrałem nową wersję aqq. Nie chce mi się logować w sieci skypa,w każdej innej tak. Muszę wtyczkę wyłączyć,po paru sekundach włączyć i ręcznie ustawić na połączone. Coś nie jest tak chyba? :)

Dzisiaj już jest w porządku z tą wtyczką skype.



#35 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4618 postów

Napisano 2013.03.20, 13:43

Co do "AQQ Radio" to przyczyna leży w jakimś dziwnym konflikcie pomiędzy biblioteką Bass wczytywaną przez wtyczkę jak i przez same AQQ. Prawdopodobnie wycofam się jednak z wykorzystywania tej biblioteki bo sprawia ona zbyt duże problemy, przy okazji rozwaliła też wtyczki radiowe. Jeszcze dzisiaj pojawią się jakieś pierwsze fixy.


MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#36 kr2ysiek

kr2ysiek

  • Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2013.03.20, 14:23

Jak widać testy na forum trwające kilkadziesiąt minut były zbyt krótkie. :P Może jednak wydasz kolejne AQQ jako wersje RC i tylko numerek zmienisz?



#37 Silverlight

Silverlight

    Just brilliant. It's Sense.

  • Dekorator
  • 3422 postów

Napisano 2013.03.20, 14:42

Tak to jest jak się przechodzi na Bass dzień przed stabilką i bez publicznego udostępnienia :P A błąd z zamrażającym YouTubem to jakaś masakra :/


  • Beherit lubi to

Windows 10 Home x64 ● Internet Explorer 11Intel i7 3gen 4x2,3~3,3 GHz8 GB RAMnVIDIA GeForce 650M 2 GB 1920x1080Intel SSD 530 240GBBlu-ray RW


#38 bialy1018

bialy1018

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 2013.03.21, 19:34

Ja mam problem, jak daje wyślij pulpit robi mi screena z oknem aqq i to jest wkurzające bo musze zjechać oknem gdzies w bok zeby pokazac pulpit, no chyba ze tak ma byc to pozdro dla programisty :D



#39 Sawid

Sawid

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 2013.03.21, 19:39

Nie często wchodzę na forum, więc sorry jeżeli to gdzieś jest... ale jak wyłączyć uroczą i upierdliwą chmurkę, że nie mam zainstalowanego flash playera w IE? Dotarło to już do mnie z całą mocą :)


-

#40 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2013.03.21, 19:46

@bialy1018Funkcja "Wyślij pulpit" wysyła po prostu to co sie aktualnie na pulpicie znajduje ale poczytaj o funkcji "Wyślij wycinek" - jeśli przeczytasz dokładnie, to dowiesz sie czegoś ciekawego związanego z oknem rozmowy i wysyłanie obrazków :) A jednak działa też z "Wyślij pulpit" :)

 

@Sawid: Tutaj masz napisane co zrobić...


Użytkownik Deadmaster edytował ten post 2013.03.21, 20:11





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych