Skocz do zawartości


Zdjęcie

AQQ Prime 2.4.5.20


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
63 odpowiedzi w tym temacie

#21 Wareczek

Wareczek

    Adept

  • Administrator
  • 1262 postów

Napisano 2013.04.10, 21:53

nie mam jeszcze autoryzacji aby wyjaśnić Wam na czym ta współpraca będzie polegać

Przecież to proste. Punkty stażu będzie można wymienić na eurogąbki ;-)
  • Beherit, Alterego i DienoX lubią to

#22 piotrekk6

piotrekk6

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 2013.04.10, 22:19

Nadal jednak nie działa wysyłanie sms z bramki sms Wapster("Wiadomość nie została wysłana- serwer nie odpowiada.). Natomiast z innych bramek działa



#23 Lord ByRad

Lord ByRad

    Expert

  • Użytkownik
  • 985 postów

Napisano 2013.04.10, 23:46

Witam. 
Mam jeden problem z aqq od ostatniej aktualizacji i przy tej jest on nadal. Używam autoukrywania paska zadań i zawsze wszystko działało ok a teraz pojawił się problem, że gdy nie zminimalizuję okna rozmowy aqq gdy mam otwartą przeglądarkę to jak dostanę wiadomość to pasek się nie wysuwa... muszę minimalizować przeglądarkę i wtedy widzę, że ktoś napisał, pasek się wysuwa. Problem jest na chrome i na mozilli a wcześniej go nie było :/ strasznie męczące jest ciągłe minimalizowanie rozmowy aqq lub minimalizowanie przeglądarki by przeczytać wiadomości :(
Da się to jakoś naprawić? 

Tymczasowo polecam skrót ALT+TAB do przełączania się pomiędzy oknami, ale problem zdecydowanie do poprawy (zgłosiłaś to na bugliście już ?? ) ...

 

BTW, na Bugliście założyłem wątek dla błędów TTS - jak ktoś jeszcze coś znajdzie to niech sie dopisze ;)

Ciekawe, czy Oconnel wrzuci tam info o błędach, na które sam natrafił (choćby tych znanych ze świeżego newsrooma AQQ ) xD - tak, coby o nich nie zapomnieć później ... 


279.gif


#24 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2013.04.11, 01:03

iekawe, czy Oconnel wrzuci tam info o błędach, na które sam natrafił (choćby tych znanych ze świeżego newsrooma AQQ ) xD - tak, coby o nich nie zapomnieć później ... 

 

Jeśli mówisz o błędzie z końcówki filmiku to chyba taki już urok Google i nawet jak być wpisał do translatora ten tekst i kazał mu przeczytać to przeczytałby go tak samo, aczkolwiek nie sprawdzałem tego ;) Gdzieś mi sie tak o uszy obiło...



#25 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4621 postów

Napisano 2013.04.11, 09:06

Niestety tak właśnie jest. Z czasem jednak pewnie to poprawią :)


MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#26 Malusiolka

Malusiolka

    Zodiakalny byk!

  • Moderator
  • 549 postów

Napisano 2013.04.11, 09:32

Zazwyczaj jest to oznaka braku połączenia. Sprawdź ustawienia zapory.

Dzięki, po prostu nie zwróciłam na to uwagi.


Użytkownik Malusiolka edytował ten post 2013.04.11, 09:33

>> Lepiej być wrogiem, ale uczciwym niż przyjacielem fałszywym.


#27 Ann

Ann

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 2013.04.11, 11:07

Witam. 
Mam jeden problem z aqq od ostatniej aktualizacji i przy tej jest on nadal. Używam autoukrywania paska zadań i zawsze wszystko działało ok a teraz pojawił się problem, że gdy nie zminimalizuję okna rozmowy aqq gdy mam otwartą przeglądarkę to jak dostanę wiadomość to pasek się nie wysuwa... muszę minimalizować przeglądarkę i wtedy widzę, że ktoś napisał, pasek się wysuwa. Problem jest na chrome i na mozilli a wcześniej go nie było :/ strasznie męczące jest ciągłe minimalizowanie rozmowy aqq lub minimalizowanie przeglądarki by przeczytać wiadomości :(
Da się to jakoś naprawić? 

Tymczasowo polecam skrót ALT+TAB do przełączania się pomiędzy oknami, ale problem zdecydowanie do poprawy (zgłosiłaś to na bugliście już ?? ) ...

 

 

Nie, nie zgłaszałam ;)
nie zawsze chcę okno aqq otworzyć z paska a on się nie wysuwa :P nie umiem się przestawić bez autoukrywania  bo inaczej bym wyłączyła i po problemie ;)



#28 Alterego

Alterego

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 189 postów

Napisano 2013.04.11, 12:06

Dobrze, że Skype jest standardowo dostępny w kreatorze, to na pewno ułatwi sprawę mniej zaawansowanym i przysporzy fanów komunikatorowi. Za to chyba sieć WLM powinna wylecieć, bo mieli ją wyłączyć, właśnie na rzecz integracji ze Skypem.


http://legalne.info - darmowe licencje na komercyjne programy!

#29 ss9227

ss9227

    Weteran

  • Użytkownik
  • 532 postów

Napisano 2013.04.11, 13:22

niebawem zaczną działać wiadomości offline w sieci NK dla komunikatora AQQ

Wiadomości offline wysłane z NKtalk, czy te na "pocztę" też? :P



#30 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2013.04.13, 15:04

Jeszcze taka jedna mała funkcja związana z TTS, o którą prosiłem w temacie poprzedniej bety:
 

 

  • Dodano możliwość przerwania wypowiedzi TTS (opcja w menu - okno rozmowy).
 
A dasz sie Oconnel jeszcze namówić na opcje "Nie czytaj na tej zakładce"? Ma to sens, gdy czyta nam na wszystkich zakładkach a jedną (lub kilka) z nich chcemy wyłączyć z czytania :) Byłby komplet a miejsca w tym menu na jeszcze jedną pozycje nie brakuje...

Są szanse na to?


Użytkownik Deadmaster edytował ten post 2013.04.13, 15:05


#31 Magic_coin

Magic_coin

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 2013.04.13, 17:43

Mam problem z AQQ. Jest ono całkiem nie do użytku. Na początku myślałem że to wina skórki, ale gdy próbuje ją przeładować to AQQ zamarza. Wszystko uwiecznione na fotkach.

 

BTW. Gdyby nie menu kompaktowe (mam WIN7) to nie wszedłbym do opcji.

Załączone miniatury

  • WTF.jpg
  • WTF 2.jpg


#32 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2024 postów

Napisano 2013.04.14, 16:25

Czy osobom korzystającym z systemu Windows XP podczas uruchamiania AQQ lub innych okien z komunikatora również mruga pulpit tak jakby występowało odświeżanie?



#33 Malusiolka

Malusiolka

    Zodiakalny byk!

  • Moderator
  • 549 postów

Napisano 2013.04.14, 18:55

U mnie po uruchomieniu AQQ z pulpitem nic się nie dzieje.


>> Lepiej być wrogiem, ale uczciwym niż przyjacielem fałszywym.


#34 CIEKAWSKI

CIEKAWSKI

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 2013.04.15, 17:35

U mnie też jest z pulpitem wszystko w porządku:)



U mnie dzieją się podobne rzeczy. Nieraz zostaje sama ramka po zamknięciu okna rozmowy,albo wszystko ginie w oknie zostaje tylko puste pole,giną wszelkie napisy i reklamy,tak jakbym miał zajętą całą pamięć RAM. A jeszcze jest dziwny objaw,tak jakbym miał zablokowane przewijanie napisów,z tym,że mój rozmówca widzi normalnie co pisze. Dopiero po restarcie AQQ widzę,co napisałem. Tak się dzieje po przed ostatnią aktualizacją. I we wtyczce skype nie mam belki sterowania skypem, muszę wskaźnikiem myszki najechać na to miejsce dopiero się pojawi.Obojętnie czy belka jest u góry czy na dole okna skype.

 

 

Mam problem z AQQ. Jest ono całkiem nie do użytku. Na początku myślałem że to wina skórki, ale gdy próbuje ją przeładować to AQQ zamarza. Wszystko uwiecznione na fotkach.

 

BTW. Gdyby nie menu kompaktowe (mam WIN7) to nie wszedłbym do opcji.


Użytkownik CIEKAWSKI edytował ten post 2013.04.15, 18:01


#35 mino

mino

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 2013.04.17, 14:31

Kiedy kolejna betka? Mam nadzieję, że będzie co testować :)


:aqq:
 
System: Windows 7 Ultimate SP1 64-bit | Przeglądarki: Mozilla Firefox, Internet Explorer 11
AQQ: 3.0.2.80 x86 | Kompozycja: Gadu-Gadu 7.0.3.0 | Wtyczki: Contact, GG Network, AQQ SMS


#36 Malusiolka

Malusiolka

    Zodiakalny byk!

  • Moderator
  • 549 postów

Napisano 2013.04.17, 15:21

Kiedy kolejna betka?

Przecież zaledwie tydzień temu wyszła stabilka. Na betę trzeba poczekać.


>> Lepiej być wrogiem, ale uczciwym niż przyjacielem fałszywym.


#37 stefano

stefano

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 2013.04.18, 23:53

Witam

 

Po aktualizacji do 2.4.5.20, AQQ co jakiś czas serwuje mi taki komunikat:

 

slo4l2.jpg

 

Jest on ze wszech miar prawdziwy (IE nie widzi flasha, bo był zainstalowany tylko dla Opery, a jaką przeglądarką jest IE, wszyscy wiemy; mniejsza z tym), ale nie zmienia to faktu, że jest bardzo denerwujący.

Czy można go jakoś wyłączyć? W opcjach nie widzę.

Zawsze mogę albo zainstalować flasha dla IE albo zrobić downgrade AQQ, ale wolałbym tego uniknąć.



#38 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2013.04.18, 23:58

@stefano: Wytłumaczysz mi czemu nie chcesz zainstalować Flash'a dla IE? Żadnych negatywnych skutków to za sobą nie niesie, a jedyne same korzyści jak np. filmy z YouTube w AQQ. Więcej tutaj: Adobe Flash Player ;)



#39 stefano

stefano

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 2013.04.19, 00:38

Wytłumaczysz mi czemu nie chcesz zainstalować Flash'a dla IE? 

Po prostu nie chcę. Nie używam, nie jest mi potrzebny, więc po co? I, prawdę mówiąc, trochę denerwuje mnie fakt, że inna aplikacja (AQQ) próbuje na mnie wymusić instalację jakiegokolwiek dodatkowego oprogramowania, które do samego działania tejże aplikacji potrzebne nie jest (jak mogłoby być w przypadku, przykład z głupia frant, .NET Frameworka).

 

same korzyści jak np. filmy z YouTube w AQQ

Nigdy nie korzystałem z tej opcji w AQQ, więc trudno mówić o jakiejkolwiek korzyści.

 

Dzięki za linka. Kliknę sobie, przerwę instalację w pierwszy możliwym momencie, mam nadzieję że przestanie mnie męczyć.


Użytkownik stefano edytował ten post 2013.04.19, 00:39


#40 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2013.04.19, 10:34

I, prawdę mówiąc, trochę denerwuje mnie fakt, że inna aplikacja (AQQ) próbuje na mnie wymusić instalację jakiegokolwiek dodatkowego oprogramowania, które do samego działania tejże aplikacji potrzebne nie jest

 

Ale gdzie wymusić? AQQ do pełnego działania wymaga Flash'a więc o tym informuje ale nie jest tak, że w ogóle nie chce bez niego działać (jak to jest z IE wcześniejszym niż wersja 8).
 

Kliknę sobie, przerwę instalację w pierwszy możliwym momencie, mam nadzieję że przestanie mnie męczyć.

 

Będzie męczyć przy każdej próbie odtwrzenia filmu z YouTube no ale Ty tego nie robisz więc pewnie już tego komunikatu nie zobaczysz...






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych