Napisano 2014.02.19, 17:43
Napisano 2014.02.19, 17:50
Still, nie przeszkadza to w istnieniu bardziej zaawansowanej opcji.
Napisano 2014.02.19, 18:32
Ja chciałem przeprosić za mojego ukrytego posta. A tak poza tym to czytam to co piszecie i widzę ze niezłą wojnę tutaj rozpocząłem z kadetem, który się dzielnie broni.
A możecie powiedzieć mi gdzie jest ten "menadżer list", którego Oconell chce ukryć? Bo korzystam zawzięcie a tej funkcji nie kojarzę jakoś.
Przy okazji: Prostszym rozwiązaniem byłoby usunięcie jabbi.pl z proponowanych serwerów a jeżeli już nie byłby proponowany - nie musi być wspierany.
Kucharskov.pl - Młody Webmaster!
Napisano 2014.02.19, 19:05
To po co się wpierdzielasz jak nawet nie wiesz gdzie są listy prywatności w AQQ.
Poza tym ja też nie widzę problemu bo z list prywatności nie korzystam. Po co mam się ukrywać przed jakimiś kontaktami? jak będą pisać, a ja nie będę miał ochoty z nimi pisać to po prostu nie odpisuje i olewam to, a nie się ukrywam beznadziejnie. Takie działania dobre dla gimbusów
Napisano 2014.02.19, 19:08
Program -> Zaawansowane -> Listy Prywatności -> wybierasz konto. No wojna to dobre określenie na to, co się tu dzieje, choć swojej postawy z pewnością nie nazwałbym obroną, raczej znajduję się po tej drugiej stronie. Usunięcie jabbi.pl to nie rozwiązanie, to udawanie, że problemu nie ma, próba zamaskowania - takie działanie nie ma sensu. Zgadzam się, że w wtw jest to dużo bardziej przystępne dla zwykłego użytkownika - w AQQ też powinno tak być, ale czy to znaczy, że trzeba od razu wyłączyć bardziej zaawansowaną opcje? Zwłaszcza, że przedstawiłem dlaczego nie sprawia to problemu, i jak to rozwiązać krok po kroku.
Wituś: Sam nienawidzę tego statusu, jednak blokowanie wiadomości spoza listy kontaktów jest cholernie przydatne jak jeden z drugim dorwie się do spambota A tego nowym systemem nie zrobisz.
Użytkownik kadet edytował ten post 2014.02.19, 19:08
Napisano 2014.02.19, 21:11
Użytkownik szpon edytował ten post 2014.02.19, 21:11
Napisano 2014.02.19, 21:15
szpon, chyba niewidoczność na FB wymaga obsługi w zupełnie innym trybie niż jest obecnie w AQQ. Więc tego to bym się prędko nie spodziewał
Nadal nie umie czytać rozmiarów png
Napisano 2014.02.19, 22:28
Użytkownik szpon edytował ten post 2014.02.19, 22:28
Napisano 2014.02.19, 23:06
a w sumie to ja mam pytanie z innej beczki
czy jest możliwe napisanie do AQQ wtyczki, dzięki której będziemy mogli rozmawiać przez STEAM czat?
Napisano 2014.02.19, 23:15
Jest możliwe - pidgin ma taką wtyczkę
Napisano 2014.02.19, 23:31
a tu nawet jakieś api jest opisane do steama: https://github.com/a...teamweb-lua-sdk
Nadal nie umie czytać rozmiarów png
Napisano 2014.02.19, 23:34
http://forum.aqq.eu/topic/11983-obsługa-steam/
Użytkownik szpon edytował ten post 2014.02.19, 23:35
Napisano 2014.02.20, 22:42
Kadet, problem dotyczy bardzo nielicznych serwerów Jabberowych, tylko niektóre serwery nie wspierają stanu niewidocznego bez list prywatności. Tego typu serwery są w absolutnej mniejszości choć jeden z popularnych serwerów - jabbi.pl - wymaga tego trybu niewidoczności i właściwie o to cała sprawa się rozbija
Zatem proszę ludziom nie wmawiać, że jest to jakiś mega problem. Jest to co najwyżej lekko-średni problem
Niestety ale muszę się z tobą nie zgodzić. Możliwe że większość serwerów Jabber to wspiera (większość/mniejszość to nie ma żadnego znaczenia) jednak chciałbym żebyś tak na spokojnie przeanalizował ile z tych serwerów ma poprawną konfigurację, ma najnowsze aktualizacje oprogramowania z którego korzysta (oprogramowania jabber) i z jakiego korzysta.
Tak jak my mieliśmy problem odnośnie Ejabberda że AQQ było zbyt do niego przystosowane. Tak teraz chciałbym Ci powiedzieć że tak samo ja jak i developerzy Prosody z którymi jestem w kontakcie (a także XEP'y XMPP) mówią o tym że stary tryb niewidoczności który używa AQQ nie jest już kompatybilny z XMPP i nie powinien być dalej ciągnięty. Nowy tryb który opiera się na listach prywatności jest w stu procentach zgodny ze standardami XMPP. I komunikatory powinny po prostu to poprawić, bo to na serwerze zachodzą najważniejsze zmiany odnośnie standardów i zabezpieczeń z których później one korzystają.
Rozmawialiśmy o tym i zdaje sobie sprawę z tego że jest to w jakiś sposób trudne do wprowadzenia w AQQ. Ja na Ciebie nie naciskam w żadnym wypadku, ale jeżeli chcą tego użytkownicy no to już musimy jakoś to rozważyć. Służę pomocą we własnym zakresie, mogę też konsultować się z developerami Prosody. Powinniśmy jakoś dać radę, ostatnio trochę mało mam czasu ale postaram się go znaleźć.
Użytkownik Biszkopcik edytował ten post 2014.02.20, 22:44
Napisano 2014.02.21, 18:57
moim zdaniem serwerów jabberowych z którymi jest problem można było nie dodawać do AQQ.
teraz jak się je usunie to bedzie wielki problem ;]
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych