Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem z wtyczką SkypeCore

skypecore aktualizacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukmar

lukmar

Początkujący

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 2014.07.03, 09:47

Witam 

Od samego początku mam problem z wtyczką SkypeCore. 

Może problem leży w ustawieniach kompa bądź komunikatora.

Pierwsza sprawa to błąd podczas aktualizacji, jeżeli wyskoczy mi okno z informacją iż jest nowa wersja i mam kliknąć na aktualizuj, to otwiera mi się kolejne okna z paskiem stanu pobierania. Pobierze ładnie wszystko i pisze że aby wtyczka działała prawidłowo to instalator musi uruchomić oprogramowanie ponownie (czy coś w tym stylu). Klikam ok jednak dalej cisza komunikator wyłącza się i już się nie włącza ponownie, mało tego nie ma już skypecore jeżeli odpalę ręcznie AQQ. Aktualizacja idzie bez problemu jeżeli wejdę w AQQ -> Dodatki dla AQQ i tam wpisze SkypeCore w oknie z dodatkiem mam wtedy dwa butony "już zainstalowano" i pobierz. Obojętnie który wybiorę dodatek się pobierzxe i zainstaluje z nową wersją ez żadnych problemów.

To pierwsza sprawa, druga jest taka że bardzo często komputer łapie "zwiecha" gdy AQQ startuje automatycznie z systemem a sam komputer ma chwilowy problem z internetem. Wtedy pozostaje reset kompa i za drugim razem zaczyna działać. Jeżeli nie włączę AQQ to komp odpali się normalnie i może dalej chodzić, jednak ta sytuacja pojawia się w momencie kiedy jest problem z połączeniem do internetu, także nie wiem czy tutaj nie leży wina po stronie PC. 

Jednak po ponownym restarcie zawsze mam informację że ostatni rozruch nie powiódł się, problemem okazała się wtyczka SkypeCore. 

Korzystam na dwóch PC z komunikatora i problem z komunikatorem podczas rozruchu pojawia się na starczym PC z antywirusem AVAST i windowsem XP, jednak problem z aktualizacją dodatków mam na obu komputerach czyli również na nowszym z Windowsem 7 i antywirusem Eset Nod32

Dodam że wszystkie oprogramowania systemowe jak i zabezpieczające są oryginalne.

Bardzo proszę o pomoc. 

Załączone miniatury

• aqq.JPG

#2 lukmar

lukmar

Początkujący

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 2014.07.04, 12:02

nie wiem jak dodać kolejne załączniki więc dodaje kolejnego posta. Dziś kolejne problemy z odpaleniem Aqq

Załączone miniatury

• aqq2.JPG

#3 Beherit

Beherit

In Sorte Diaboli

• Wtyczkopisarz
  • 5031 postów

Napisano 2014.07.04, 12:18

Sprawdź ustawienia firewall'a.

#4 lukmar

lukmar

Początkujący

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 2014.07.04, 16:06

W zaporze systemu AQQ dodane do wyjątków, nie wiem czy SkypeCore też trzeba jakoś osobno dodać. 

Oprogramowanie zabezpieczające na komputerze to AVAST AQQ również dodane do wyjątków i tu też nie wiem czy osobno wtyczkę trzeba również dodać ? 

#5 Beherit

Beherit

In Sorte Diaboli

• Wtyczkopisarz
  • 5031 postów

Napisano 2014.07.04, 16:17

Tak, plik SkypeCore (nie mowa o pliku DLL wtyczki) musi zostać dodany osobno w ustawieniach zapory systemowej.

#6 lukmar

lukmar

Początkujący

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 2014.07.04, 16:31

W zaporze jest dodany wyjątek Skype.core Nie było go w avascie, dodałem zobaczymy co będzie dalej. 

Generalnie dziwne że dzieje się to raz na jakiś czas, bo jeżeli Avast miałby blokować skype.core to raczej nie powinien się on w ogóle odpalić. 

Ok dziękuje narazie za pomoc, poużywam trochę teraz i zobaczę co się będzie działo dalej

Załączone miniatury

• aqq3.JPG

#7 Beherit

Beherit

In Sorte Diaboli

• Wtyczkopisarz
  • 5031 postów

Napisano 2014.07.04, 16:42

Na pewno będzie działać ;) Swoją drogą jeżeli używasz jedynie systemowej zapory to polecam zainstalowanie nakładki na niej, która m.in. powiadamia jeżeli jakiś program chce się połączyć z internetem a nie jest odblokwany w zapoprze - mowa o Windows Firewall Control.

#8 marek22

marek22

Początkujący

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 2023.04.20, 21:37

Polecam Wam wszystkim sprawdzić stronę https://coderslab.pl...tester-manualny, na której znajdziecie kursy oraz szkolenia z zakresu programowania, IT przygotowane przez ekspertów w tej branży. Oferta ich szkoleń jest bardzo rozbudowana i dostosowana do najróżniejszych potrzeb klientów. 

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: skypecore, aktualizacja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych