Skocz do zawartości


Zdjęcie

AQQ LucidDream 3.0.1.10


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
69 odpowiedzi w tym temacie

#1 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4620 postów

Napisano 2015.04.24, 15:00

AQQ LucidDream 3.0.1.10


Data wysłania: 2015.04.24, 14:00

Data aktualizacji: 2015.04.24, 14:00

W stosunku do ostatniej wersji beta którą testowaliście jest tylko jedna poprawka związana z pobieraniem awatarów z portalu YouTube do Centrum Powiadomień. Poza tym jest to ta sama wersja którą testowaliście. Kończymy te beta testy aby użytkownicy mogli zdążyć zaktualizować swoje komunikatory przed 30 kwietnia kiedy to Facebook zamyka swoje dotychczasowe API dla aplikacji. Przypominam, że główna zmiana w tej wersji stabilnej dotyczy implementacji alternatywnej metody obsługi sieci Facebook (nie jest idealna ani szybka czy pozbawiona błędów ale jest) oraz wprowadza obsługę Twitch.TV.


Zmiany w AQQ LucidDream 3.0.1.10
  • Poprawka przy pobieraniu awatarów dla powiadomień YouTube.

Pobierz pliklista zmian
MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#2 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2015.04.24, 15:03

To teraz zajmiesz się lepszą obsługą sieci Facebook oraz poprawką sieci GG (transfery przestały działać)?

#3 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4620 postów

Napisano 2015.04.24, 15:08

Pewnie tak :)


MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#4 Shinigami

Shinigami

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 2015.04.24, 15:34

Mam włączoną weryfikację logowania na kod z sms, po aktualizacji do tej wersji i wpisaniu emaila którego używam do logowania pojawiło się to

DPDZ64Y.png

 

Ale żaden sms nie przyszedł (czekałem z 5 minut), poza tym "generatorów kodów" to chyba złe określenie :P

EDIT:

OK, po wciśnięciu anuluj AQQ po jakimś czasie nawiązało kolejną próbę połączenia, pojawił się znowu ten komunikat i tym razem kod przyszedł po kilku sekundach, po wpisaniu zalogował się i wygląda na to że działa.


Użytkownik Shinigami edytował ten post 2015.04.24, 15:40


#5 krzysztof018

krzysztof018

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 2015.04.24, 16:58

Od wczoraj  tylko miga ikonka  Facebooka  i nic więcej :(


PC: AQQ x64: najnowsza beta, Windows 10 Pro x64 PL (10.0.15063.296), Edge 40.15063.0.0 / Internet Explorer 11.0.15063 PL / (Firefox 53.0.3 PL, Chrome 58.0.3029.110) , Wtyczki: Standardowe, Kompozycja: Standard, Antywirus: Kaspersky Internet Security 2017 ( 17.0.0.611e )


#6 moose

moose

    Adept

  • Użytkownik
  • 333 postów

Napisano 2015.04.24, 17:15

Ostatnio na forum napisałem, że obsługa FB na AQQ jakoś działa. Chce się poprawić: ona ssie. Nie dość, że czasem w ogóle się nie łączy z siecią to czasami wysyłam wiadomość a ona wcale nie dochodzi do odbiorcy! Czasem czekać godzine na odpowiedź i jestem zdziwiony, czemu dana osoba mi nie odpisuje. Gdy sprawdzam na fb, czy przeczytała wiadomość okazuje się, że w ogóle jej nie dostała! I czemu to AQQ się tak długo włącza xD. To juz dla mnie jest totalną zagadką. Co jest w AQQ, że włącza się jakby było staruszą wchodzącą po schodach na 4 piętro? Ktoś mi to wytłumaczy?



#7 Like.

Like.

    Początkujący

  • Zablokowany
  • 16 postów

Napisano 2015.04.24, 18:37

Czekam w dalszym ciągu na gg..



#8 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2015.04.24, 18:44

Ostatnio na forum napisałem, że obsługa FB na AQQ jakoś działa. Chce się poprawić: ona ssie.


Tak to się dzieje jak się olewa obsługę Facebook i bierze się za nią na miesiąc przed zamknięciem sieci ;) Efekty widać. A jakby Oconnel zaczął pracować nad tym parę miesięcy wcześniej to by nie było takich rzeczy ;)

#9 Oconnel

Oconnel

    AQQ Developer

  • Właściciel
  • 4620 postów

Napisano 2015.04.24, 19:56

Nie zrobiłbym nic ponad to co jest zrobione teraz. Nic więcej z tego wycisnąć się nie da na chwilę obecną :)


MyPortalYouTubeTwitter54slty.png

#10 SirNobody

SirNobody

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 2015.04.24, 20:56

Mogę się poskarżyć? 

 

Korzystam z AQQ od niepamiętnych czasów (zacząłem w roku... coś koło 2007/2008? Wiem, że przychodzące wiadomości miały wówczas dźwięk, jaki wydają nury. Ah wspomnienia :'D). 

Generalnie nie narzekałem nigdy, wszystko pięknie działało. Na tyle dobrze, że nawet płacenie za korzystanie z komunikatora nie było uciążliwe - imo jest tego wart.

 

ALE nadeszła aktualizacja SolarWave. I zaczęły się problemy.

Pomijam fakt, że wersja 64-bitowa odwaliła kitę zaraz po aktualizacji. To samo stało się na  drugim moim komputerze (i na komputerach kilku innych znajomych również).

Uprzedzając oczywiste pytania - tak, mam 64-bitową wersję systemu. Ale w porządku, 64-bitówki są z reguły mniej stabilne, wybaczam.

 

32-bitówka na szczęście działa... ale też mam z nią sporo problemów. Głównym z nich jest rozłączanie z serwerem. Uruchamiam Aqq, ustawiam na "dostępny" - miga, pojawiają się dostępne kontakty z jabbera... i żeby nie było zbyt pięknie, umiera. Komunikator zrywa połączenie. 

Jak się za to już połączę - znajomi widzą mnie jako niewidocznego, albo ja ich widzę jako niewidocznych. Wiadomości dochodzą rzadziej niż częściej.

 

Z wtyczką GG problem ten sam, z tym, że rzadziej występuje. Pomijając fakt, ze już n-ty raz wtyczka mi siadła dzisiaj zupełnie.

Swoją drogą - czy mi się wydaje, czy obecnie nie można już ustawić automatycznie ustawianego statusu po zalogowaniu osobno dla jabbera i gg? 

 

Jeszcze inną sprawą jest ciągle wyskakujący komunikat "AQQ nie może zweryfikować czy Twoje konto administracyjne i subskrypcje są jeszcze aktywne"

Cóż, mam wykupioną subskrypcję na jakieś półtora roku do przodu. Rozumiem - problemy z serwerem czy cokolwiek, ale liczyłem na jakieś... nie wiem, domniemanie niewinności :D Bo blokowanie co chwila wysyłania wiadomości jest uciążliwe, tak czy owak.

 

Ogółem, problemy zaczęły mi się w momencie przejścia na 3.x

Jakieś rady? Bo nie wiem, czy ja robię coś nie tak, czy jednak wina tej wersji? 


Użytkownik SirNobody edytował ten post 2015.04.24, 21:02


#11 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2015.04.24, 21:07

Głównym z nich jest rozłączanie z serwerem. Uruchamiam Aqq, ustawiam na "dostępny" - miga, pojawiają się dostępne kontakty z jabbera... i żeby nie było zbyt pięknie, umiera. Komunikator zrywa połączenie. 
Jak się za to już połączę - znajomi widzą mnie jako niewidocznego, albo ja ich widzę jako niewidocznych. Wiadomości dochodzą rzadziej niż częściej.

Mi to bardziej wygląda na problem po stronie serwera ale... sprawdzałeś na innym komunikatorze? :P Jak jest dobrze to pewnie coś masz poblokowane (firewall?).
 

Jeszcze inną sprawą jest ciągle wyskakujący komunikat "AQQ nie może zweryfikować czy Twoje konto administracyjne i subskrypcje są jeszcze aktywne"

No cóż, to wskazuje znowu na problem z połączeniem i jakimś jego blokowaniem...

#12 Bartek Sz.

Bartek Sz.

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 132 postów
  • MiejscowośćKwidzyn

Napisano 2015.04.24, 21:13

Nie masz czasem problemów z internetem? Albo nie świruje Ci zapora? Używałem AQQ z linii 3.x i takich problemów nie było. Twoje objawy wyglądają bardziej na problemy z siecią niż samym AQQ.

#13 Usiek

Usiek

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 2015.04.24, 22:18

Mi tam po aktualizacji x64 nic nie krzaczy, ani nie ma problemu z połączeniem. 



#14 SirNobody

SirNobody

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 2015.04.24, 22:39

Mi to bardziej wygląda na problem po stronie serwera ale... sprawdzałeś na innym komunikatorze? :P Jak jest dobrze to pewnie coś masz poblokowane (firewall?).

 

Póki nie zaktualizowałem komunikatora na laptopie - na lapku działało bez zarzutu (2.x). Nic nie mam poblokowane (pomijając fakt, że gdyby to był firewall, to bym nie mógł się zalogować wcale, a tak nie jest - po prostu działa lub nie, zależy od kaprysu)

 

Nie masz czasem problemów z internetem? Albo nie świruje Ci zapora? Używałem AQQ z linii 3.x i takich problemów nie było. Twoje objawy wyglądają bardziej na problemy z siecią niż samym AQQ.

 

Mam internet z trzech źródeł (kablowy z Multimedii, LTE z CP i 3G z T-Mobile). Ten sam problem pojawia się na każdym. Zaporę z kilku powodów wyłączyłem całkiem, więc to również nie to. Pomijając fakt, że problemy się zaczęły dopiero na przejściu z 2.x na 3.x.

 

Mi tam po aktualizacji x64 nic nie krzaczy, ani nie ma problemu z połączeniem. 

Mi też nie "krzyczało". Po prostu nie mogłem na nic kliknąć, połączyć się (wcale), zmienić ustawień - nie było w ogóle napisów miejscami etc :D Błędy opisuję, jakie mam na x32

 

 

Eksperymentalnie przeinstalowałem na Acceleron (2.6.0.50) w wersji x32. Zobaczymy, czy problemy będą występować nadal, czy nie.


Użytkownik SirNobody edytował ten post 2015.04.24, 22:52


#15 Jaro88PL

Jaro88PL

    Mam pędzel, to go używam! =)

  • Dekorator
  • 797 postów

Napisano 2015.04.24, 23:23

 

Głównym z nich jest rozłączanie z serwerem. Uruchamiam Aqq, ustawiam na "dostępny" - miga, pojawiają się dostępne kontakty z jabbera... i żeby nie było zbyt pięknie, umiera. Komunikator zrywa połączenie. 
Jak się za to już połączę - znajomi widzą mnie jako niewidocznego, albo ja ich widzę jako niewidocznych. Wiadomości dochodzą rzadziej niż częściej.

Mi to bardziej wygląda na problem po stronie serwera ale... sprawdzałeś na innym komunikatorze? :P Jak jest dobrze to pewnie coś masz poblokowane (firewall?).
 

 

Z tymi połączeniami w AQQ to coś jest na rzeczy. Sam doświadczyłem dwóch dziwnych zachowań AQQ. Jedna to taka że wyłączam komunikator przez Program - Zakończ [mam stan DND] i AQQ si u mnie zamyka, a podobno mój kontakt u innych [Silver to potwierdza] jest non stop na DND. A co do drugiego przypadku to mega absurd i nie wiem czemu tak jest ale rozmawiam sobie z SIlverem [ale mam to samo przy rozmowie z Wu], [stan DND] i nagle Silver mi pisze że spada, no i ok robi się Offline, a moje połączenie z Jabberem też robi się offline i nagle na połączony [dostępny]... WTF?!


System: Windows 10 Pro x64 | Przeglądarka: IE 11 | AQQ: najnowsze
Kompozycja: Standard, GG12 | Wtyczki: GG Network, AQQ SMS, Contact


#16 Bartek Sz.

Bartek Sz.

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 132 postów
  • MiejscowośćKwidzyn

Napisano 2015.04.25, 00:57

Nie doświadczyłem tych problemów, które opisujecie. Przynajmniej nie miałem ich do poniedziałku tego tygodnia, przed pozbyciem się AQQ. Ja mam internet z jednego źródła. Jeśli jestem w domu, to po kablu leci Neozdrada, jeśli jestem na uczelni, to korzystam z neta dla studentów (eduroam). GG i XMPP chodziły stabilnie. Mowa tutaj o AQQ x86 (32-bit) z linii 3.x. Nadal się utwierdzam, że to wina Waszych połączeń.

#17 Jaro88PL

Jaro88PL

    Mam pędzel, to go używam! =)

  • Dekorator
  • 797 postów

Napisano 2015.04.25, 20:15

Ooo i doszło jeszcze coś nowego [odnośnie tych połączeń i sygnalizacji] :P

29lfyhk.jpg


System: Windows 10 Pro x64 | Przeglądarka: IE 11 | AQQ: najnowsze
Kompozycja: Standard, GG12 | Wtyczki: GG Network, AQQ SMS, Contact


#18 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2015.04.25, 20:29

No ale ja jestem teraz dostępny. Nie wiem o której screena robiłeś, ale od 19:55 jestem online. c0d3r zresztą również.


Użytkownik Deadmaster edytował ten post 2015.04.25, 20:31


#19 Jaro88PL

Jaro88PL

    Mam pędzel, to go używam! =)

  • Dekorator
  • 797 postów

Napisano 2015.04.25, 20:39

Zrobiłem i od razu wrzuciłem na forum. Po restarcie AQQ jest ok, ale stało się to w czasie normalnego działania komunikatora... a raczej nie powinno.


System: Windows 10 Pro x64 | Przeglądarka: IE 11 | AQQ: najnowsze
Kompozycja: Standard, GG12 | Wtyczki: GG Network, AQQ SMS, Contact


#20 h3xen

h3xen

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 2015.04.26, 20:55

Niestety w tej wersji przestał działać FB, wróciłem do poprzedniej.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych