Skocz do zawartości


Zdjęcie

Windows 10


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 lottarosie

lottarosie

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 2015.08.03, 11:55

Hej,

 

mam kolejny frapujący problem... Przeszłam na windowsa 10. Synchronizowałam pocztę, to coś mi wyskoczyło, że niby podane dane są nieaktualne czy coś takiego. Była opcja napraw, więc kliknęłam w nią i niby naprawiło. Potem zresetowałam laptopa i jak się włączał i prosił i hasło konta Microsoft, to uznał, że ko hasło, które podaję jest nieprawidłowe, choć wiem, że się nie pomyliłam. Postanowiłam je zmienić i też wyskoczyło, że nieprawidłowe. Zmieniłam jeszcze raz i wreszcie zaskoczyło. Kiedy chciałam zmienić to hasło na pin, okazało się, że w ogóle nie mogę wejść do ustaiweń ani w "zmień ustawienia konta". Kiedy klikam na jedno albo drugie, to wyskakuje mi okno na ułamek sekundy i natychmiast znika. Całe szczęście, że hasło przyjmuje, ale tak, to w ogóle nie mogę nic zmienić :/

 

Aktualizowałam z windowsa 7 w miniony piątek. Czy ktoś widział coś takiego?

 

Pomocy :/



#2 Sauler

Sauler

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 2015.08.03, 12:14

Logujesz się do systemu za pomocą konta Microsoft czy konta lokalnego? Jeżeli korzystasz z konta Microsoft to hasło możesz zmienić za pomocą tej strony. Co do niedziałającego okna ustawień to pewnie już próbowałaś zrestartować komputer?



#3 lottarosie

lottarosie

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 2015.08.03, 12:22

Ja zmieniałam hasło za pomocą strony, którą podałeś. Nie mam problemu z zalogowaniem się już teraz, mam to samo, nowe hasło do poczty i otwarcia komputera. Tylko, że w stacjonarnym mogłam normalnie wejść w ustawienia i zmienić sobie to hasło otwarcia komputera na pin. W laptopie nie mogę tego zrobić, bo okno błyska i znika. Nie mogę też zmienić tapety, nic personalizować :/ Problem trwa od piątku, więc resetowanie komputera mam zaliczone.

 

Najpierw szukałam odpowiedzi przez google, ale bez skutku, potem czekałam aż może przyjdzie jakaś aktualizacja, która to załata, bo z tego co wiem, choć system jest już wypuszczony, to cały czas go łatają... Jest poniedziałek, a nic się nie zmienia.



#4 Jaro88PL

Jaro88PL

    Mam pędzel, to go używam! =)

  • Dekorator
  • 797 postów

Napisano 2015.08.03, 12:35

Dziwna sprawa. Nie jestem do końca pewien czy problem leży po stronie systemu, gdyż testowałem ten system od początku Technical Preview i nikt na liście błędów takiego zgłoszenia nie zamieścił. Obecnie posiadam win10 na obu laptopach i podobnego problemu także nie ma. Spróbuj może zaktualizować sterowniki karty graficznej. Bo wraz z premierą systemu twórcy GPU udostępnili specjalne sterowniki pod Windows 10.


System: Windows 10 Pro x64 | Przeglądarka: IE 11 | AQQ: najnowsze
Kompozycja: Standard, GG12 | Wtyczki: GG Network, AQQ SMS, Contact


#5 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2015.08.03, 12:38

Nie mogę też zmienić tapety, nic personalizować :/

Nie wyświetla się nigdzie przypadkiem prośba o aktywację systemu? Nie wiem jak to z nią było przy upgrade z Win7, ale może coś poszło nie tak... Skąd taki pomysł? Mam nieaktywowany Win10 na wirtualce i też mi nie pozwala nic z wyglądzie zmienić :P



#6 Jaro88PL

Jaro88PL

    Mam pędzel, to go używam! =)

  • Dekorator
  • 797 postów

Napisano 2015.08.03, 12:48

Ale nie wiem czy wiesz ale jej znika okno ustawień, bo tam jest personalizacja, konta itp. i między innymi aktywacja systemu więc to nie może być to. Ale chyba mam rozwiązanie. Pobierz to narzędzie Microsoftu i klikaj dalej :P http://aka.ms/diag_settings


  • lottarosie, Eleks i Sauler lubią to

System: Windows 10 Pro x64 | Przeglądarka: IE 11 | AQQ: najnowsze
Kompozycja: Standard, GG12 | Wtyczki: GG Network, AQQ SMS, Contact


#7 lottarosie

lottarosie

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 2015.08.03, 12:55

 Pobierz to narzędzie Microsoftu i klikaj dalej :P http://aka.ms/diag_settings

Z miłą chęcią, zobaczymy co się będzie działo :)

 

O, znalazło problem Emergingi issue 67758 i mówi, że naprawiony. Zobaczymy.

Jest! Działa i wszystko jest w porządku :)


Użytkownik lottarosie edytował ten post 2015.08.03, 12:56

  • Sauler lubi to

#8 kojoc

kojoc

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 2016.09.22, 22:43

Ja mam na tym systemie tyle wirusów, że dramat. Chyba na linuxa się przerzucę :(






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych