Horrory jakie polecacie horrory?
Napisano 25.12.2008 13:58.
Często mam ochotę na obejrzenie jakiegoś horrora. Może ktoś tu poda jakieś tytuły godne uwagi? Prosiłbym aby nie były to horrory "klasy B" (typu: Topór) - bo i takie kiedyś oglądałem ;]
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 02.10.2009 11:28.
Użytkownik Lynn dnia 02.10.2009 09:46 napisał
Odradzam takie gnioty jak Krzyk, Teksanska Masakra Pila Mechaniczna...
Masz prawo do własnych opinii, ale w tym przypadku na ich podstawie odradzasz innym, więc muszę zainterweniować.
Mam nadzieję, że nie mówisz o wersji Hoopera z '74 roku. Gniot?
Cytat
Sa to strasznie plytkie filmy. I to kazdy jest ten sam. Psychopata morderca i mnostwo krwi. Ech...
To Psychozę Hitchcocka też powinnaś gniotem nazwać, bo to pierwszy slasher. Bates jako psychopatyczny morderca, krwi średnio na jeża - gniot?

Napisano 29.06.2010 12:13.
Większość tytułów podanych przez Was to moim zdaniem "śmiry". W przypadku Piły każda nowa część to porażka, właściwie to nie jest horror, film powoduje prędzej odruch wymiotny niż zgrozę. Polecam wam starszy repertuar filmowy w którym do produkcji filmów używano gadżetów co sprawiało, że są bardziej wiarygodne niż dzisiejsze - sztuczne efekty. Polecam Koszmar z ulicy Wiązów z Robertem Englundem. Z współczesnych horrorów/thrillerów proponuję polski film - Dla ciebie i ognia, co prawda słaba gra aktorów ale bardzo dobra fabuła filmu.

Pomoc

Do góry