Oficjalne forum komunikatora AQQ: Portale społecznościowe - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Portale społecznościowe

Ankieta: Jakie portale społecznosciowe odwiedzasz ? (108 użytkowników oddało głos)

Jakie portale społecznosciowe odwiedzasz ?

1. Grono.net (15 głosów [7.18%])

Procent z głosów: 7.18%

2. Nasza-klasa.pl (79 głosów [37.80%])

Procent z głosów: 37.80%

3. Fotka.pl (14 głosów [6.70%])

Procent z głosów: 6.70%

4. Last.fm (37 głosów [17.70%])

Procent z głosów: 17.70%

5. MySpace.com (13 głosów [6.22%])

Procent z głosów: 6.22%

6. Facebook.com (25 głosów [11.96%])

Procent z głosów: 11.96%

7. Hi5.com (2 głosów [0.96%])

Procent z głosów: 0.96%

8. Bliziutko.pl (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. Spinacz.pl (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. Inny (podaj jaki) (11 głosów [5.26%])

Procent z głosów: 5.26%

11. Nie odwiedzam wcale... (13 głosów [6.22%])

Procent z głosów: 6.22%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gołąb 

• Szeregowiec Dolot
  • Grupa Moderator
  • Postów 135
  • Zgłoszeń 2 (Postów 5)
  • Rejestracja 31.08.2008

Napisano 01.09.2008 11:43.

Portale społecznościowe - jest ich co raz więcej na czym polega ich fenomen. Dlaczego z nich korzystamy, co was w nich wkurza a co się wam podoba?

Ja przyznam się że w tej chwili używam tylko grono.net (jestem tam zarejestrowany od 2005 roku) i to bardziej z sentymentu oraz z naszej-klasy (chociaż też już co raz mniej) ale to tylko dlatego żeby utrzymać kontakt z ludźmi ze starych klas.
Fakt bawię się jeszcze na Last.fm, MySpace i na Facebooku ale to już tylko (jak to mawia mój kumpel) dla lansu :]

Myszka EDIT
Na "prośbę" Lsr'a sonda zmieniona :lol: Ciekawe ile będzie głosów ;)

Wyświetl postUżytkownik lsr dnia Sep 6 2008, 17:21 napisał

Zabrakło odpowiedzi: "Nie odwiedzam żadnego", co pozbawia mnie możliwości udziału w sondzie
Szukanie nie boli, a regulamin nie gryzie. Masz problemy z komunikatorem FAQ(Q) prawdę Ci powie. Znalazłeś błąd zgłoś go na buglistę AQQ.
Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Malusiolka 

• Zodiakalny byk!
  • Grupa Moderator
  • Postów 266
  • Zgłoszeń 1 (Postów 10)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermalusiolka@aqq.eu malusiolka@aqq.eu
  • MiejscowośćOlsztyn/Wójtowo

Napisano 01.09.2008 11:49.

Wcześniej siedziałam na fotka.pl, ale zrezygnowałam, bo coraz częściej trolli do mnie zaglądało. Teraz mam konto tylko na naszej klasie, ale i tak widzę, że portal zmienia się w fotkę.pl - aż się odechciewa siedzieć.
>> Lepiej być wrogiem, ale uczciwym niż przyjacielem fałszywym.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   madhunt3r 

• Prezes
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 696
  • Zgłoszeń 9 (Postów 122)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermadhunt3r@jabster.pl madhunt3r@jabster.pl
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 01.09.2008 11:58.

Fotka.pl, choć mam tam jeszcze konto ale nie wchodzę za bardzo. Obecnie głównie nasza-klasa tylko :)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   viewx7 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 01.09.2008 12:09.

Z fotki robi się portal lansiarski dla różowych księżniczek 15-letnich. Przepraszam za wyrażenie, ale odkąd mogą tam podkladać tło do profili, to niektóre strony są tak różowo oczoje*ne, że natychmiastowo zamykam kartę. NK odwiedzam codziennie, kolorystyka przyjemna dla oka, realni znajomi, można poznać ciekawych ludzi, choć pokemony próbują zawładnąc i tym serwisem.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   stivo 

• MicroIce
  • Grupa Moderator
  • Postów 1301
  • Zgłoszeń 302 (Postów 617)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberstivo@aqq.eu stivo@aqq.eu
  • MiejscowośćSzczecin/Łobez

Napisano 01.09.2008 12:19.

Ja jeszcze odwiedzam studentIX.pl ;)
AQQ 2.2.2.10 (default + pełno wtyczek )/(Windows Black Style PRO) | WIN7 Pro x64 (sprzęt) | IE8 (default: Opera 10.61)

Polecam: Regulamin FAQ(Q) AQQ-Pomoc

Dołączona grafika
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Marooned 

• Bywalec
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 172
  • Zgłoszeń 1 (Postów 15)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 01.09.2008 12:21.

Na fotce możesz wyłączyć dla siebie pokazywanie zdjęć w tle ;)
Po kilku latach przestałem używać AQQ. Mimo wielu świetnych cech jedna rzecz nie pozwala mi na dalsze z niego korzystanie: prędkość działania. Jest mozolny jak ślimak peruwiański. Szkoda..

Znikam definitywnie z tego forum. Dziękuję za parę wspólnych lat. Żegnam.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Killer 

• Dzika natura...
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 835
  • Zgłoszeń 13 (Postów 44)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberkiller@aqq.eu killer@aqq.eu
  • MiejscowośćŚwidwin / Koszalin

Napisano 01.09.2008 12:41.

Fotka.pl - profil (nie swój) od 2004 roku. Nie mam żadnych zdjęć, opisów, znajomych. Jest po to, aby nieraz pooglądać ukryte możliwości.

Nasza-klasa.pl - również brak konta z imienia i nazwiska (mam fikcyjne) - czasami się przydaje, gdy dostaje linki do profili na N-K. Siłą rzeczy poprzez popularność portalu mam tam konto.. fikcyjne. ;)
Beta testy: AQQ (zawsze najnowsza beta), Internet Explorer 8, Windows XP SP3 | Kompozycja: Jogger, Wtyczki: dostarczane z AQQ + Blip 2.0.4.0
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   StabiL 

• Adept
  • Grupa Dekorator
  • Postów 314
  • Zgłoszeń 12 (Postów 43)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 01.09.2008 12:50.

Nasza-Klasa... czasami, żeby sie dowiedzieć coś co w szkole ma być i ktorej i obczaiać ludzi;p raz dziennie sie zdarzy wejsć, czasami co pare dni;p

myspace.com - ciekawi artyści są, można nawiazywać współprace i obcenić nowosci na rynkach podziemnych i nie tylko;p
Rere kum kum . . .
-----------------------
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
AQQ: zawsze najnowsze || Pluginy: standard + AQQ Radio, AQQ Last Seen, AQQ ContactState, DrawBoard, State Notifier || Dizajn: różnie;p || OS: Win7 Professional b.7600 (x86) + all updates || Przeglądarka: Opera 10.70 (IE8)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   opi 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 94
  • Zgłoszeń 11 (Postów 33)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberopi@aqq.eu opi@aqq.eu

Napisano 01.09.2008 12:53.

Nasza-klasa, tylko albo aż. Choć ostatnio coraz rzadziej tam zaglądam... przestaje mnie to bawić :)
AQQ | OS | IE | Wtyczki | Kompozycja
0

#10 Użytkownik jest zalogowany   muszi 

• I hate Mondays!
  • Grupa Administrator
  • Postów 1447
  • Zgłoszeń 79 (Postów 385)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermuszi@aqq.eu muszi@aqq.eu
  • MiejscowośćBłonie

Napisano 01.09.2008 13:41.

Grono - bo na forum sa informacje wydziałowe (egzaminy, poprawki, imprezy, itp), a jako starosta wypada być na czasie...
nasza-klasa - bo dostałem zaproszenie i czasem zaglądam
studentIX.pl - jw ale prawie mnie tam nie ma.
Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ - od tego jest forum i pokój czatowy AQQ Pomoc!
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme
Dołączona grafika Dołączona grafika
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status: Dołączona grafika
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Randall_Memphis 

• Weteran

Napisano 01.09.2008 14:17.

profil to mam chyba wszedzie, ale korzystam de facto tylko z lastfm i sporadycznie nk ;)
blip mnie za bardzo wchlonal ;d
Dołączona grafikaDołączona grafika
Chciałbym w nowej edycji #AQQ Oscarów oddać głos na ^Eskej'a jako najlepszego kompozytora, oraz ^Beherit'a za wtyczke do #Blip'a
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Beherit 

• Chaos Warrior
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1386
  • Zgłoszeń 76 (Postów 644)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberbeherit@aqq.eu beherit@aqq.eu
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 01.09.2008 14:47.

Na fotce mam konto od jakiś 3 lat - 'mam go bo mam' :D Fakt, robi się z tego serwis seksiarski czy jak to nazwać :P
A na NK założyłem konto bo wiadomo - znajomi z klasy itp ;)
Polecam last.fm :) Super serwis dzięki któremu można poznać nowe zespoły muzyczne i pogłębiać gusta ;)
Spoiler

Dołączona grafika
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Marooned 

• Bywalec
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 172
  • Zgłoszeń 1 (Postów 15)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 01.09.2008 18:03.

- Na Naszej Klasie mam konto od jakiś 4 lat - tak tak, ten portal jest tak stary. Tylko wtedy miałem tam aż 1 znajomego [słownie: jednego] - jak to zwykle ja, pod fałszywym nazwiskiem. Teraz już pod własnym.
- Do tego last.fm, ale od czasu "rewolucji" już nie zaczynam i nie kończę dnia na tej stronie - zwalili ją totalnie.. może to lepiej dla mnie ;)
- StudentIX - to jeden z ważniejszych dla mnie portali, choć przestałem się tam udzielać, pochowałem fotki [miałem ich tam setki...] - dość mocno zmienił mój żywot, przez niego poznałem w realu [bo tylko wtedy ma sens taka strona] ogrom osób.. w tym taką pewną pannę..... heh
- Od tygodnia FaceBook, bo tam pojawiam się na dziesiątkach zdjęć u moich znajomych - chciałem mieć w to wgląd.
- Fotka - heh, to śmieszne nieco, bo konto mam tam od ponad 5 lat [głównie z powodu, o którym niżej], ale tak ze 2 m-ce temu zamieniłem totalnie pusty profil na ciut więcej. Zawsze mnie ta strona śmieszyła, nadal tak jest.. ale [o dziwo], znalazłem tam parę osób z IQ większym od kartofla, z którymi można pogadać w wolnych chwilach :)

I na koniec dość świeży dla mnie serwis, ale w chwili obecnej najważniejszy - jedyny, który bym zostawił gdybym miał wybrać jeden. Couch Surfing. Radykalnie odmienił moje codzienne życie. Spotykam się z tymi ludźmi po kilka razy w tygodniu, za każdym razem pojawia się ktoś nowy. Ludziska z całego świata, niesamowicie otwarci, spontaniczni, kochający podróże. Co prawda na razie w rodzimym kraju, ale się już z nimi najeździłem - od morza do Bieszczad. W końcu ludzie tacy jak ja :-)

Do tego konta mam, ale zaglądam tam raz na miesiąc by obadać czy nic nie wyleciało w powietrze:
- Grono
- Myspace [nie znam gorszego portalu]

Większość kont powstało by móc oglądać linki, które tu i ówdzie się w sieci przewijają. Dopiero z czasem zmieniłem tu i ówdzie dane na prawdziwe..
Po kilku latach przestałem używać AQQ. Mimo wielu świetnych cech jedna rzecz nie pozwala mi na dalsze z niego korzystanie: prędkość działania. Jest mozolny jak ślimak peruwiański. Szkoda..

Znikam definitywnie z tego forum. Dziękuję za parę wspólnych lat. Żegnam.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   pol102 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 1 (Postów 2)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 01.09.2008 18:33.

Najtrafniej nasza-klase oddaje nonsensopedia. Ja wolę myspace.com bo jest jednak wyższy poziom ;)
Dj Pol - Klub Studencki SPIN Bydgoszcz
Radio UTP.fm

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Bartek93 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 296
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 03.09.2008 16:27.

NK, to był błąd. Chwilami miałem pisać o usunięcie konta, ale niech będzie ;) Wcześniej to chyba grono, o ile się nie mylę, ale to też był błąd i od 4 lat nawet tam nie zaglądam.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Ania 

• MySzka
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 304
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 31.08.2008

Napisano 03.09.2008 19:14.

Dawniej to z tego co pamiętam to sporo było takich np. fotka, mixer, bahu itp
Obecnie forum ;), forum szkoły no i nk... :lol:
Dołączona grafika Wbrew pozorom optymistka... ^^
Niepoprawna marzycielka... ^^
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   pol102 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 1 (Postów 2)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 03.09.2008 19:45.

No właśnie, bahu! Jako jeden z nielicznych serwisów który opierał się przed neokidami i trlolami aż do ubiegłego roku. Obecnie panuje tam chaos.
Godne polecenia jest korzystanie z myspace bo trzeba znać trochę angielski, choć widziałem nie dalej jak wczoraj już zupełnie polską wersję...
Dj Pol - Klub Studencki SPIN Bydgoszcz
Radio UTP.fm

0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Randall_Memphis 

• Weteran

Napisano 03.09.2008 22:00.

bo od dluzszego czasu myspace jest po polsku ;]
Dołączona grafikaDołączona grafika
Chciałbym w nowej edycji #AQQ Oscarów oddać głos na ^Eskej'a jako najlepszego kompozytora, oraz ^Beherit'a za wtyczke do #Blip'a
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   lew 

• "drapieżny" lew
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 578
  • Zgłoszeń 0 (Postów 42)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 06.09.2008 16:37.

Tylko i wyłącznie Nasza-klasa.pl - najpopularniejszy, więc mnie też tam nie brakuje. Resztę portali społecznościowych omijam szerokim łukiem - nie przepadam w ogóle za takimi portalami ;)
Beta testy AQQ:
System - Windows XP + SP3
IE - 8.0
Wtyczki - standardowe
Kompozycja - Black Aero
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   GuardianCoyote 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 138
  • Zgłoszeń 3 (Postów 62)
  • Rejestracja 31.08.2008
  • Jabberdagfen@aqq.eu dagfen@aqq.eu
  • MiejscowośćSilesia

Napisano 06.09.2008 17:57.

Nasza-klasa- przydatna sprawa ;) Do tego Last.fm- dzięki niemu dowiaduje się o imprezach itp. No i poznałem sporo nowych wykonawców. Do tego jeszcze YouTube (mam konto i dodaje filmiki-#6 - Most Viewed (All Time) - Reżyserzy ^^ ). Reszty nie potrzebuję.
" Tylko ktoś kogo wdeptano w błoto i w śnieg, pozbawiono chleba, i kto własnymi pięściami wywalczył sobie prawo do życia, zdolny jest pokazać pewnego dnia, że jest NAJLEPSZY"

-W.Suworow
0

Udostępnij ten temat:

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »