Oficjalne forum komunikatora AQQ: Google Chrome - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

• (8 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Google Chrome

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Jaco 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 149
  • Zgłoszeń 9 (Postów 13)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 02.09.2008 11:14.

Firma Google oficjalnie potwierdziła, że wyda dziś własną przeglądarkę internetową o nazwie Chrome. Produkt ma być szybki, prosty w użyciu, bezpieczny i stworzony z myślą o aplikacjach webowych. Oznacza to jednak, że Google będzie jeszcze mocniej rywalizować z Microsoftem.

Jeszcze dziś pod adresem www.google.com/chrome/ powinna się ukazać wersja beta dla systemu Windows. Google pracuje nad wersjami dla Mac OS X i Linuksa.
źródło

Co o tym myślicie czy Google ma szanse zagrozić obecnym przeglądarką ?
Do tej pory produkty Google były naprawdę godne polecenia.
Brak czasu... :(
Dołączona grafikapera
0

• (8 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#121 Użytkownik nie jest zalogowany   Los_Emilos 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 06.02.2010
  • Jabberlos_emilos@aqq.eu los_emilos@aqq.eu
  • MiejscowośćMatrix

Napisano 06.02.2010 14:07. Użytkownik Los_Emilos edytował ten post 06.02.2010 14:08

Wydaje mi się że to właśnie FF lub Maxthon miał jako pierwszy możliwość przeglądania w kartach, a o osobnych procesach na kartę pierwszy raz słyszałem od pracownika Microsoftu.
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#122 Użytkownik nie jest zalogowany   hex 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 27.02.2009

Napisano 06.02.2010 15:33.

Wyświetl postUżytkownik Los_Emilos dnia 06.02.2010 14:07 napisał

Wydaje mi się że to właśnie FF lub Maxthon miał jako pierwszy możliwość przeglądania w kartach

To źle ci się wydaje. Firefox prawie 2 lata po Operze wydał wersję z tabsami. Z kolei przed Operą było parę innych z tym ficzerem.

Tak nawiasem mówiąc, to Chrome/Safari swoim minimalistycznym wyglądem zainspirowały design w Firefoksie 4.

Ja napisałem:

Cytat

twój ulubiony firefox [...] teraz wprowadza osobne procesy na każdą kartę

A ty mi na to:

Cytat

a o osobnych procesach na kartę pierwszy raz słyszałem od pracownika Microsoftu.

I teraz wytłumacz mi, co wniosła twoja wypowiedź?

Wiemy jedno - firefox nie był pierwszym, który zaimplementował osobne procesy na tabsy - a czy to był Chrome, czy Microsoft - to nie zmienia faktu, że twój ulubiony firefox, idąc twoim tokiem myślenia*, skopiował pomysł od konkurencji - a przecież to twój koronny argument przeciw Chrome'owi. ^^

Żeby nie było, że jestem stronniczy - używam FF, Opery i Chrome'a. W każdym temacie wypowiadam się rzetelnie, a przynajmniej się staram.

Wiesz co? Zrobimy inaczej.

Cytat

Wszystko prawie kopiowane od konkurencji (Opera i mój ulubiony FF)

Wymień w punktach. Bo sam jestem ciekawy, jak to rozegrasz, żeby nie wyszło, że FF nakopiował więcej, a jednak oskarżany nie jest. Albo spadną klapki z oczu, albo +1 do fanboizmu.

* - co to za durne myślenie z tym kopiowaniem prawie wszystkiego? Bo jeśli miałeś na myśli to, że Chrome ma, podobnie jak FF czy Opera, pasek przewijania po prawej stronie, pasek adresu ma białe tło i trzech browserowych króli (minimalizuj, maksymalizuj, zamknij) w prawym górnym rogu - to rzeczywiście, Chrome zerżnął te pomysły. :lol:
Ale jeśli chciałbym napisać przeglądarkę, to musiałbym się za wszelką cenę wstrzymać od wszczepiania w nią wygodnych i sprawdzonych funkcji, bez których przeglądarka obecnie nie istnieje, jak przeglądanie w kartach, refresh pod F5 czy BossButton, żeby nie wyszło, że kopiuję od innych? :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#123 Użytkownik nie jest zalogowany   Los_Emilos 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 06.02.2010
  • MiejscowośćMatrix

Napisano 06.02.2010 16:43. Użytkownik Los_Emilos edytował ten post 06.02.2010 16:45

Cytat

To źle ci się wydaje. Firefox prawie 2 lata po Operze wydał wersję z tabsami. Z kolei przed Operą było parę innych z tym ficzerem.

Specjalnie pytałem się an forach komputerowych i jednak prawie każdy mówi że FF miał jako pierwszy to dodane.

Cytat

Tak nawiasem mówiąc, to Chrome/Safari swoim minimalistycznym wyglądem zainspirowały design w Firefoksie 4.

Nie miałem okazji widzieć czwórki zatem nie wypowiem się do czasu aż nie będzie stabilnej wersji.

Cytat

Żeby nie było, że jestem stronniczy - używam FF, Opery i Chrome'a. W każdym temacie wypowiadam się rzetelnie, a przynajmniej się staram.

Nie chodziło mi o to że IE i Chrome są złe bo kopiują (od FF i Opery) ale o to że nie są tak intuicyjne jak te wymienione w nawiasie, praca przy nich nie jest taką przyjemnością.

Cytat

I teraz wytłumacz mi, co wniosła twoja wypowiedź?

Cytat

O to właśnie chciałem się spytać.

Cytat

Wymień w punktach. Bo sam jestem ciekawy, jak to rozegrasz, żeby nie wyszło, że FF nakopiował więcej, a jednak oskarżany nie jest. Albo spadną klapki z oczu, albo +1 do fanboizmu.

Gdybym był funboyem to nigdy bym nie korzystał z Chrome (chciałem sprawdzić), Opery która mi się spodobała (10 oczywiście) czy IE które z ciekawości w raz z Safari. Nie chce tutaj nic zarzucić Operze bo to jest najbardziej "inna" przeglądarka z tych które miałem okazje zobaczyć.
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#124 Użytkownik nie jest zalogowany   hex 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 27.02.2009

Napisano 06.02.2010 17:39.

Wyświetl postUżytkownik Los_Emilos dnia 06.02.2010 16:43 napisał

Specjalnie pytałem się an forach komputerowych i jednak prawie każdy mówi że FF miał jako pierwszy to dodane.

Prawie każdy tak mówi? Za przeproszeniem, jedz g*wno - miliony much nie mogą się mylić! :lol:
Zaskoczyłeś mnie. Czerpać wiedzę z forów internetowych... Podaj mi adres tego fora, odpiszę w temacie, że Chrome był pierwszą przeglądarką z tabsami - będziesz miał pełen zakres odpowiedzi, z których wybierzesz naturalnie tę, która tobie będzie najbardziej odpowiadała i podasz ją tutaj.

Tu masz przykład, jak bardzo odpowiedzi mogą się różnić: http://answers.yahoo...27114744AAPtWyu

Cytat

nie są tak intuicyjne jak te wymienione w nawiasie, praca przy nich nie jest taką przyjemnością.

Z odczuciami osobistymi nie ma co dyskutować - to fakt, ale wspomnieć należy, że Chrome z założenia jest browserem typu "im mniej opcji, tym lepiej". Twórcy nie chcą nawet wprowadzać niektórych ficzerów, bo to kolejny box do zaptaszenia w ustawieniach. Jest to przeglądarka "instaluj i działaj" bez dwóch zdań. A ci, którzy chcą, jej głębsze opcje znajdą (jak statystyki dla nerdów czy badanie elementów w developer toolsach).

Cytat

Gdybym był funboyem to nigdy bym nie korzystał z Chrome (chciałem sprawdzić)

To możesz być ciekawskim fanboyem. :D

Cytat

Fanboy is a term originating in the United States, used to describe a male who is highly devoted and biased in opinion towards a single subject or hobby within a given field.

Cytat

Nie chce tutaj nic zarzucić Operze bo to jest najbardziej "inna" przeglądarka z tych które miałem okazje zobaczyć.

Jest inna, bo spośród tych wymienionych, jako jedyna nie ma rozszerzeń w dosłownym tego słowa znaczeniu (widgety pomijam) (Safari ma kilka AFAIR), ale i tak ją lofciam. ^^
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#125 Użytkownik nie jest zalogowany   Los_Emilos 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 06.02.2010
  • MiejscowośćMatrix

Napisano 06.02.2010 17:48.

Cytat

Z odczuciami osobistymi nie ma co dyskutować - to fakt, ale wspomnieć należy, że Chrome z założenia jest browserem typu "im mniej opcji, tym lepiej". Twórcy nie chcą nawet wprowadzać niektórych ficzerów, bo to kolejny box do zaptaszenia w ustawieniach. Jest to przeglądarka "instaluj i działaj" bez dwóch zdań. A ci, którzy chcą, jej głębsze opcje znajdą (jak statystyki dla nerdów czy badanie elementów w developer toolsach).

A czy FF bez dodatków jest jakiś duży? Sam używam tylko AdBlock Plus i to wszystko. Założenia jakie powinien spełniać Chrome są świetne ale jednak brakuje coś tej przeglądarce co posiada dla mnie FF.

Cytat

Jest inna, bo spośród tych wymienionych, jako jedyna nie ma rozszerzeń w dosłownym tego słowa znaczeniu (widgety pomijam) (Safari ma kilka AFAIR), ale i tak ją lofciam. ^^

IE chyba też nie ma żadnych rozszerzeń? A czy ktoś z wersji IE6 z własnej woli korzysta? Chyba nie.

Cytat

Zaskoczyłeś mnie. Czerpać wiedzę z forów internetowych... Podaj mi adres tego fora, odpiszę w temacie, że Chrome był pierwszą przeglądarką z tabsami - będziesz miał pełen zakres odpowiedzi, z których wybierzesz naturalnie tę, która tobie będzie najbardziej odpowiadała i podasz ją tutaj.

Jestem prawie pewien że FF 1.5 albo Mozilla jako pierwsza miała karty. Muszę znaleźć jakiś dobry dowód na poparcie mojej tezy.
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#126 Użytkownik nie jest zalogowany   UsagiAddict 

• J̵ava͡Pr͝òg̢ram̵mer
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 905
  • Zgłoszeń 40 (Postów 355)
  • Rejestracja 22.05.2009
  • Jabberusagiaddict@aqq.eu usagiaddict@aqq.eu

Napisano 06.02.2010 19:07.

Cytat

A czy FF bez dodatków jest jakiś duży? Sam używam tylko AdBlock Plus i to wszystko

Firefox nie musi być duży, niestety zawsze będzie wolniejszy od konkurencji z powodu jego budowy. Sam program jest gromadą modułów stworzonych z plików XUL, JS i CSS; dzięki temu można pisać addony które mocno ingerują w silnik Liska ergo dostosować przeglądarkę do swoich zachcianek. Wadą takiego rozwiązania jest brak szybkości, polecenia muszę przechodzić przez wiele modułów gdzie w innych przeglądarkach wystarczy skok przez core (i kilka ewentualnych modułów). No i, niestety, przy zainstalowaniu/odinstalowaniu/wyłączeniu addona musimy restartować przeglądarkę.
 Że tak offtopnę
Dołączona grafika
0

#127 Użytkownik nie jest zalogowany   hex 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 27.02.2009

Napisano 06.02.2010 19:29.

Wyświetl postUżytkownik Los_Emilos dnia 06.02.2010 17:48 napisał

A czy FF bez dodatków jest jakiś duży?

Ale o czym ty do mnie znowu? Pisałeś o intyicyjności - jest to twoje osobiste odczucie, więc się nie wtrącam, ale wjeżdżasz teraz na to, że FF jest lekki bez dodatków - więc FYI: Chrome jest lżejszy. Mniej opcji, bardziej lajtowy wygląd. Ale to dla ciebie nie znaczy, że Chrome jest intuicyjny, prawda? W takim razie, naprowadź mnie - jak mam rozumieć twoją wypowiedź?

Cytat

IE chyba też nie ma żadnych rozszerzeń?

Ma.

Cytat

A czy ktoś z wersji IE6 z własnej woli korzysta? Chyba nie.

A co to ma do rzeczy? Kolejny raz nie wiem, jak mam rozumieć twoją wypowiedź. :huh: Zaczynam żałować, że wziąłem udział w tej dyspucie. xD

Cytat

Jestem prawie pewien że FF 1.5 albo Mozilla jako pierwsza miała karty. Muszę znaleźć jakiś dobry dowód na poparcie mojej tezy.

NetCaptor podobno był pierwszy. Moją pierwszą "karcianą" przeglądarką była Opera, jeszcze w czasach mojego technikum - daaaaaawno temu. Nawet pamiętam, jak kumpel namawiał mnie na przesiadkę z IE ( :fiufiu: ) posiłkując się tym, że Opera ma karty. Nie wiedziałem wtedy, o co mu chodzi. :P
Ale Firefox 1.5 to chyba lekka przesada, przecież wyszedł bodajże pod koniec 2005 roku. Dołączona grafika
Powiedzmy, że podasz dobre dowody, udowodnisz mi, że tabsy wymyślił i zaimplementował FF - przyznam ci rację, nie bój żaby - uznamy, że firefox nie skopiował tabsów od innych, tylko nasuwa się pytanie - co jeszcze, oprócz tabsów, Chrome "splagiatował"? Bo twoje "prawie wszystko" jest względne. Prosiłem, abyś wymienił w podpunktach.
I może się czepiam, ale kto zaczął? :]

Jakoś mam wrażenie, że unikasz niektórych sfer tej dyskusji. Powiedziałeś A, powiedz B - odnieś się jakoś do tego, co do ciebie piszę! Chrome to nie jest browser, w którego powstaniu pomagałem, nie jest też idealną przeglądarką (choć bardziej idealną od reszty - dlatego jest moją główną w Windzie), więc nie muszę brać dalszego udziału w tej bezpłodnej dyskusji. Chcę tylko wiedzieć - dla świętego spokoju - czym jeszcze jesteś w stanie pogrążyć innowacyjność Kroma?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#128 Użytkownik nie jest zalogowany   Laston 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 485
  • Zgłoszeń 0 (Postów 5)
  • Rejestracja 07.02.2009
  • Jabberlaston@aqq.eu laston@aqq.eu
  • MiejscowośćLublin

Napisano 06.02.2010 19:42.

Opera miała karty od 28 czerwca 2000 roku, a FF powstał (nie mając jeszcze takich możliwości) 23 września 2002 więc nie możliwe jest żeby był pierwszy :P
Moje Kompozycje: *Desire*Prelude*RedFantasy*SimpleStyle*
| Komp1 | OS: Windows 7 | CPU: Athlon X2 5200+ @ 2,6GHz | RAM: 2x1GB DDR2 800MHz |
| Komp2 | OS: Windows Vista SP2 | CPU: C2D P8400 @ 2,26 GHz | RAM: 4GB DDR3 1066Mhz |
| Browser: IE8, Opera | AQQ: Zawsze najnowsze | Wtyczki: Domyślne | Kompozycja: Desire |
1

#129 Użytkownik nie jest zalogowany   Los_Emilos 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 06.02.2010
  • MiejscowośćMatrix

Napisano 06.02.2010 20:04.

Cytat

Opera miała karty od 28 czerwca 2000 roku, a FF powstał (nie mając jeszcze takich możliwości) 23 września 2002 więc nie możliwe jest żeby był pierwszy :P

Z tego co ja pamiętam Opera ma swoje początki już w latach 96-98 ale czy już wtedy miała karty? Nie wiem.

Cytat

Ale o czym ty do mnie znowu? Pisałeś o intyicyjności - jest to twoje osobiste odczucie, więc się nie wtrącam, ale wjeżdżasz teraz na to, że FF jest lekki bez dodatków - więc FYI: Chrome jest lżejszy. Mniej opcji, bardziej lajtowy wygląd. Ale to dla ciebie nie znaczy, że Chrome jest intuicyjny, prawda? W takim razie, naprowadź mnie - jak mam rozumieć twoją wypowiedź?

Porównałem do tego co pisałeś o Chrome.

Cytat

A co to ma do rzeczy? Kolejny raz nie wiem, jak mam rozumieć twoją wypowiedź. :huh: Zaczynam żałować, że wziąłem udział w tej dyspucie. xD

Chodzi mi o to czy z takich prostych przeglądarek ludzie zawsze chcą korzystać zawsze?

Cytat

Jakoś mam wrażenie, że unikasz niektórych sfer tej dyskusji. Powiedziałeś A, powiedz B - odnieś się jakoś do tego, co do ciebie piszę! Chrome to nie jest browser, w którego powstaniu pomagałem, nie jest też idealną przeglądarką (choć bardziej idealną od reszty - dlatego jest moją główną w Windzie), więc nie muszę brać dalszego udziału w tej bezpłodnej dyskusji. Chcę tylko wiedzieć - dla świętego spokoju - czym jeszcze jesteś w stanie pogrążyć innowacyjność Kroma?

To byłby pierwszy argument gdyby ktoś z moich znajomych był na tym forum. A dalej przemilczę to, uznam że nie rozumiem.
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#130 Użytkownik nie jest zalogowany   Laston 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 485
  • Zgłoszeń 0 (Postów 5)
  • Rejestracja 07.02.2009
  • Jabberlaston@aqq.eu laston@aqq.eu
  • MiejscowośćLublin

Napisano 06.02.2010 20:56.

No to przecież Ci napisałem. Opera powstała w 1994 roku, a obsługę kart ma od 28 czerwca 2000 roku. Czepiasz się chyba wszystkiego na siłę. Karty to jest to jest wśród przeglądarek internetowych standard i po co komu wmawiać, że jedna ściąga od drugiej jak wszystkie to mają.
Moje Kompozycje: *Desire*Prelude*RedFantasy*SimpleStyle*
| Komp1 | OS: Windows 7 | CPU: Athlon X2 5200+ @ 2,6GHz | RAM: 2x1GB DDR2 800MHz |
| Komp2 | OS: Windows Vista SP2 | CPU: C2D P8400 @ 2,26 GHz | RAM: 4GB DDR3 1066Mhz |
| Browser: IE8, Opera | AQQ: Zawsze najnowsze | Wtyczki: Domyślne | Kompozycja: Desire |
1

#131 Użytkownik nie jest zalogowany   Los_Emilos 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 06.02.2010
  • MiejscowośćMatrix

Napisano 06.02.2010 23:03.

Cytat

No to przecież Ci napisałem. Opera powstała w 1994 roku, a obsługę kart ma od 28 czerwca 2000 roku.

Sorry ale przeczytałem to tak jak by ona powstała w 2000. Jeszcze raz przepraszam.

Cytat

Czepiasz się chyba wszystkiego na siłę.

Raczej jeśli już to staram się na siłę kontynuować temat z którego sam mogę się wielu rzeczy dowiedzieć oraz możliwe że zmienić stosunek do tego tematu. Oczywiście zawsze może teraz zakończyć tą burzliwą dyskusje, nie widzę problemu.
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#132 Użytkownik nie jest zalogowany   UsagiAddict 

• J̵ava͡Pr͝òg̢ram̵mer
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 905
  • Rejestracja 22.05.2009

Napisano 06.02.2010 23:38.

No to kończcie waszmościowie bo ani dyskusja ciekawa i faktycznie nic się z niej dowiedzieć nie można.
@Los_Emilos: jeśli chcesz się o coś zapytać- zapytaj; widzisz, ile tu inteligentnych ludzi mamy, szybko wyszukają jakieś nowinki-starowinki by doofftopować temat ;)
To co, tworzymy (jak już proponowałem) tematy X vs Y?
Dołączona grafika
0

#133 Użytkownik nie jest zalogowany   hex 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 27.02.2009

Napisano 07.02.2010 01:51.

Wyświetl postUżytkownik eSKej dnia 28.01.2010 18:36 napisał

Orientuje się ktoś czy do Chrome powstaje wtyczka typu VideoDownloadHelper znana z firefoxa ?

http://chromeplugins...ader/28/01/2010 Wybacz, że nie testowałem osobiście.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#134 Użytkownik nie jest zalogowany   eSKej 

• Master Flamaster
  • Grupa Dekorator
  • Postów 550
  • Zgłoszeń 2 (Postów 43)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbereskej@aqq.eu eskej@aqq.eu
  • MiejscowośćGdańsk

Napisano 07.02.2010 16:08.

@hex Niestety nie działa na wszystkich stronach :(, działa na youtubie ale do niego są lepsze downloadery
Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
system: WinXP Pro SP3, IE 8 ● kompozycja: DarkElegant ● wtyczki: Standardowe , Dodatkowe
0

#135 Użytkownik nie jest zalogowany   womperm 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 26.02.2010

Napisano 26.02.2010 20:33.

Spróbujcie se Mint'a na linux albo na windze przez virtual box.
-1

#136 Użytkownik nie jest zalogowany   internauta 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 41
  • Zgłoszeń 3 (Postów 30)
  • Rejestracja 12.11.2009
  • Jabbermatjan@aqq.eu matjan@aqq.eu

Napisano 27.02.2010 21:23.

Ja mam teraz Chrome 5.0. Jest trochę błędów. Może będę trochę sam przerabiać - w końcu open source.
[added='Aqq- Zawsze najnowsza wersja (TESTER)']
Zapraszam na stronę www.komputer-info.wypowiedzi.pl Jest to strona związana z komputerami.
Dołączona grafika
-12

#137 Użytkownik nie jest zalogowany   UsagiAddict 

• J̵ava͡Pr͝òg̢ram̵mer
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 905
  • Rejestracja 22.05.2009

Napisano 28.02.2010 14:06.

⇒ Nowy exploit dla Google Chrome oraz Safari
http://www.hcsl.pl/2...hrome-oraz.html
Dołączona grafika
1

#138 Użytkownik nie jest zalogowany   Thr 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 22
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 04.03.2010
  • MiejscowośćStargard

Napisano 04.03.2010 13:41.

Google Chrome jest bardzo dobra, właśnie pisze z tej przeglądarki. Tego co w niej brak rozwiązuje się wtyczkami.
-3

#139 Użytkownik nie jest zalogowany   Agrael 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 34
  • Zgłoszeń 0 (Postów 2)
  • Rejestracja 12.06.2009
  • Jabberagrael@aqq.eu agrael@aqq.eu
  • MiejscowośćBielsko-Biała

Napisano 12.03.2010 15:44. Użytkownik Agrael edytował ten post 12.03.2010 15:45

Nie wiem czy ktoś już o tym wspomniał, ale istnieje bardzo ciekawa aplikacja o nazwie Unchrome, powodująca następujące modyfikacje:
* Brak unikalnego ID użytkownika
* Usunięto wysyłanie informacji na temat przeglądanych stron i wyników wyszukiwań do Google
* Brak alternatywnych komunikatów błędów
* Informacje o awariach przeglądarki nie są wysyłana do Google
* Brak aktualizatora Google

Czyli jednym zdaniem ratujmy swoją prywatność przed inwigilacją ze strony Google.

Linki:
http://grzglo.jogger...-google-chrome/
http://www.abelssoft.net/unchrome.php
0

#140 Użytkownik nie jest zalogowany   Inferno 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 158
  • Zgłoszeń 3 (Postów 10)
  • Rejestracja 31.08.2008

Napisano 12.03.2010 19:43.

Czyli praktycznie wychodzi na to samo, co w przypadku Iron'a.
0

Udostępnij ten temat:

• (8 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8