Oficjalne forum komunikatora AQQ: TuneStatus - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Przeczytaj zanim napiszesz!

Poniższe postanowienia mają moc załącznika do regulaminu.

• W tym dziale publikujemy wtyczki, oceniamy je i zgłaszamy sugestie
  • Zauważone błędy zgłaszamy w Bugliście
  • Nie zakładamy tematów w celu innym niż opublikowanie wtyczki
  • Dla każdej wtyczki tworzymy oddzielny temat
  • Nowe tematy najlepiej opisywać według schematu: tytuł: Nazwa wtyczki, opis: Przeznaczenie wtyczki
  • (21 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

TuneStatus wstawianie do opisu aktualnie słuchanego utworu Oceń temat: ***** 8 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Beherit 

• Chaos Warrior
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1386
  • Zgłoszeń 76 (Postów 644)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberbeherit@aqq.eu beherit@aqq.eu
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 09.02.2009 22:43. Użytkownik Beherit edytował ten post 25.07.2010 19:51

TuneStatus
wersja: 2.0.2.0

Dołączona grafika

Wtyczka służy do informowania znajomych o tym co aktualnie słuchamy. Wstawi ona za nas samych do opisu aktualnie odtwarzany przez nas utwór w: Winamp, AIMP, KMPlayer, Foobar2000 (aby skorzystać z dodatkowego sposobu pobierania informacji o utworze, który jest przydatny przy chowaniu Foobara do traya należy zainstalować w Foobar2000 ten plugin autorstwa MentosX i odpowiednio go skonfigurować), Last.fm Player, Windows Media Player (dla wersji większej od 7 należy zainstalować w Windows Media Player ten plugin), Media Player Classic, VUPlayer,XMPlay oraz iTunes (do obsługi potrzebny jest plugin którego można pobrać stąd), ALSong, Songbird (do obsługi potrzebne jest zainstalowane rozszerzenie Birdtitle), wtyczka AQQ Radio.
Wtyczka ma przyjemny interfejs konfiguracyjny. Wygląd opisu możemy zmienić przez wprowadzenie odpowiednich tagów w ustawieniach - wymaganiem aby wtyczka działała jest wystąpienie w wyglądzie opisu tagu CC_TUNESTATUS, bez tego wtyczka nie pozwoli nawet zapisać ustawień.
Poza ustawianiem opisu wtyczka posiada też obsługę User Tune (XEP-0118) dzięki czemu możemy poinformować naszych znajomych o tym co słuchamy w przyjemniejszy sposób niż opis (funkcja działa tylko i wyłącznie z siecią Jabber/XMPP)!

Mała uwaga: Opis ustawiany jest globalnie! Tzn pod uwagę jest brany stan głównego konta jabber. Tak więc inne sieci (wtyczka GG, inne konta jabber itp) będą zawsze miały ten sam stan co główne konto jabber! Aczkolwiek w ustawieniach można wybrać, żeby wtyczka ustawiała opis tylko i wyłącznie w sieciach jabber.

Lista zmian
4

• (21 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   matc 

• Libra
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 165
  • Zgłoszeń 6 (Postów 29)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • MiejscowośćHelsinghausen (Bad Nenndorf)

Napisano 09.02.2009 22:48.

O tak, czekałem na taką wtyczkę. Fantastyczna robota i brawa, że uwzględniłeś AIMP-a 2. Zabieram się za testowanie.
» If you want to reach something, you must stubbornly aspire to it.
» Deafening for some time is causing pain, that he is returning with redoubled strength...
» Polski Support MyBB - http://mybboard.pl
1

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Killer 

• Dzika natura...
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 835
  • Zgłoszeń 13 (Postów 44)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberkiller@aqq.eu killer@aqq.eu
  • MiejscowośćŚwidwin / Koszalin

Napisano 09.02.2009 22:49.

I bardzo ładnie. Jest co prawda zaimplementowana funkcja w AQQ wyświetlania w Jabberze aktualnie słuchanego utworu, ale jest ona nieco ułomna. Twoje zastosowanie tego pomysłu jest całkiem miłe w użytkowaniu. Naprawdę bardzo ładnie. :)
Beta testy: AQQ (zawsze najnowsza beta), Internet Explorer 8, Windows XP SP3 | Kompozycja: Jogger, Wtyczki: dostarczane z AQQ + Blip 2.0.4.0
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 2699
  • Zgłoszeń 9 (Postów 90)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberpbo(at)aqq.eu pbo(at)aqq.eu

Napisano 09.02.2009 22:49.

Wtyczka mi się nie przyda, ale brawa za chęci. ;)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   KAmerOK 

• Weteran
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 429
  • Zgłoszeń 2 (Postów 63)
  • Rejestracja 09.12.2008
  • Jabberkamerok@aqq.eu kamerok@aqq.eu
  • MiejscowośćWojakowa

Napisano 09.02.2009 22:50.

Jesteś wielki, na to czekałem wspaniała wtyczka Beherit,
Gratulację daję 6+
AQQ: 2.x beta testy, Kompozycja: ProStandard, Wtyczki: TuneStatus, Restarter, Vnotify, Pogoda
PC: Athlon 64 X2 4400 2.3 GHz, GPU: Radeon X1250, Ram: 1GB , HDD 250GB, Firefox 3.6 / IE8, OS: Win xp mx7 sp3
Notebook: CPU: Intel Core 2 Duo T5900 2.2 GHz, GPU: nVidia G102, Ram: 4GB, HDD: 500GB, OS: Win7 x64

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Archeo 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93
  • Zgłoszeń 1 (Postów 3)
  • Rejestracja 04.09.2008
  • JabberArcheo@aqq.eu Archeo@aqq.eu
  • MiejscowośćBrzezówka/Rzeszów

Napisano 09.02.2009 22:51.

Super ;) @Killer - funkcja aqq umożliwia pokazywanie granego utworu tylko w sieci aqq a ta wtyczka załatwia sprawę pozostałych sieci ;) Brawo!
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   DeJk_SEBA 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 71
  • Zgłoszeń 5 (Postów 7)
  • Rejestracja 29.11.2008

Napisano 09.02.2009 22:52.

Fajnie by było gdyby pobierało dane z tego co daje nam AQQ, wtedy od wtyczki AQQ Radio bym też dawał opis :)
Strasznie denerwujące jest to, iż mimo tego, że jestem niewidoczny ta ikonka pokazuje, że jestem dostępny!
--------------------

|| Microsoft Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.6 || Windows 7 Ultimate, 64-bit, EN ||
|| System z najnowszymi aktualizacjami || Przeglądarki są w najnowszej wersji || AQQ i wtyczki w najnowszych betach ||
Pozdrawiam DeJk_SEBA
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Gołąb 

• Szeregowiec Dolot
  • Grupa Moderator
  • Postów 135
  • Zgłoszeń 2 (Postów 5)
  • Rejestracja 31.08.2008

Napisano 09.02.2009 22:52.

coś pięknego po krótkich testach wtyczka sprawuje się wyśmienicie :) zero błędów a sam wygląd i prostota wykonania po prostu fantastyczna robota. Takiego dodatku mi właśnie brakowało
Szukanie nie boli, a regulamin nie gryzie. Masz problemy z komunikatorem FAQ(Q) prawdę Ci powie. Znalazłeś błąd zgłoś go na buglistę AQQ.
Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Beherit 

• Chaos Warrior
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1386
  • Rejestracja 30.08.2008
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 09.02.2009 22:56.

Dziękuję za miłe słowa - cieszy mnie to bardzo :)

@DeJk_SEBA Niestety ale nie da się wyciągnąć z AQQ Radia aktualnie odtwarzanej piosenki w prosty sposób jak to robię z innymi odtwarzaczami.

Btw. aktualizacja pierwszego posta - nie dodałem linka do pluginów WMP :P

Edit:
@lesiu1111 Na razie nie da się ustawić opisu dla konkretnego konta :( Albo jeszcze nie wiem jak to zrobić xD Tak czy siak przyjrzę się temu ;)
Spoiler

Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   lesiu1111 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 31
  • Zgłoszeń 3 (Postów 25)
  • Rejestracja 31.08.2008

Napisano 09.02.2009 22:57.

Na wstępie powiem, że świetnie, że taka wtyczka nareszcie się pojawiła. Czekałem na nią od początku AQQ2 :).

Moje wskazówki:

- możliwość wybierania kont dla jakich opis ma się zmieniać( na aqq.eu nie jest to potrzebne, gdyż XEP jest od tego),
- po wyłączeniu muzyki dobrze jeśli opis wracałby do ostatniego ustawionego przed włączeniem odtwarzacza

To na razie tyle. Wielkie dzięki za tę wtyczkę :).
Windows 7 build 7201, AQQ zawsze najnowsze, IE8 (domyślnie Firefox 3.5), AQQ Radio, Spellchecker, VNotify
0

#11 Użytkownik jest zalogowany   muszi 

• I hate Mondays!
  • Grupa Administrator
  • Postów 1447
  • Zgłoszeń 79 (Postów 385)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermuszi@aqq.eu muszi@aqq.eu
  • MiejscowośćBłonie

Napisano 09.02.2009 22:59.

No, super wtyczka. Czasem na pewno się przyda obok jabberower notyfikacji. Potestuje po testach samego AQQ ;)
Teraz czekam na dalsze opcje wtyczki z AQQ1.x, czyli ustawianie opisu po określonym czasie itp. ALe to juz materiał na nową wtyczkę ;)
Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ - od tego jest forum i pokój czatowy AQQ Pomoc!
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status: Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   matc 

• Libra
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 165
  • Zgłoszeń 6 (Postów 29)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • MiejscowośćHelsinghausen (Bad Nenndorf)

Napisano 09.02.2009 23:01.

Tylko czemu wtyczka podczas odtwarzania na AIMP-ie wyświetla ciąg znaków *** mimo nie wpisania tych znaków?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sugestie:
- prosiłbym o możliwość wyłączenia wyświetlania numeru utworu na playliście;
- przyda się jakiś buton do wyskakującego okna z legendą znaków, odpowiedzialnych, np. za przechodzenie do następnej lini, itp.

Jeśli masz możliwość Beherit, podpatrz sobie jak to rozwiązano we wtyczce NowPlaying do komunikatora Tlen.
Znalazłem stary zrzut wtyczki: Dołączona grafika
» If you want to reach something, you must stubbornly aspire to it.
» Deafening for some time is causing pain, that he is returning with redoubled strength...
» Polski Support MyBB - http://mybboard.pl
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 2699
  • Zgłoszeń 9 (Postów 90)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberpbo(at)aqq.eu pbo(at)aqq.eu

Napisano 09.02.2009 23:01.

AV po zakończeniu instalacji wtyczki:
Access violation at address 004099CF in module %AQQ.exe%. Read of address 00000000.

Nie wiem czy wina leży po stronie wtyczki czy AQQ.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Fikuzi 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 17
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 09.02.2009

Napisano 09.02.2009 23:02.

Oj Panie Beherit - jak w temacie o autostatusie pisałem to kurde flaszeczka jakaś by się należała za to. Wielkie podziękowania a tak po za wtyczką to grejt avatar :)
Hail Behemoth ! :)
None ov thy empty gods, shall ever stand above me, None ov thy weak brothers, shalt ever share my blood
my awareness, catalyst, ov godhate I have spawned, in sinister ecstasy eternally I'm decomposed!!

Conquer all...
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   gastrofaza 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 52
  • Zgłoszeń 2 (Postów 5)
  • Rejestracja 09.02.2009

Napisano 09.02.2009 23:10.

Czekałem na taką wtyczke! Dobra robota!
Ale...: : P
-przydało by się wł/wył wtyczki 'gdzieś' pod ręką np. w Makrach.
-przy wyłączniu AiMP (innych playerów nie sprawdzałem) dobrze by było jakby powracało do ostatnio ustawioneo opisu.
-fajnie by było jakby pod odtwarzanym utworem mozna było wstawić swój opis :)

to narazie tyle, mam nadzieje że wtyczka bedzie się rozwijać :)

pozdrawiam!

i plugin mógłby nie pobierac nazwy Aplikacji tylko Artyste i Utwór : )
Dołączona grafika
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Beherit 

• Chaos Warrior
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1386
  • Rejestracja 30.08.2008
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 09.02.2009 23:15.

Co do odtwarzacza AIMP to takie moje małe niedopatrzenie - jutro wydam poprawkę ;)
Spoiler

Dołączona grafika
0

#17 Użytkownik jest zalogowany   muszi 

• I hate Mondays!
  • Grupa Administrator
  • Postów 1447
  • Zgłoszeń 79 (Postów 385)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermuszi@aqq.eu muszi@aqq.eu
  • MiejscowośćBłonie

Napisano 09.02.2009 23:16.

Jedna, wielka prośba! Wybór kont na których ma działać. Nie chcę mieć tego na wszystkich kontach.
Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ - od tego jest forum i pokój czatowy AQQ Pomoc!
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status: Dołączona grafika
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   stivo 

• MicroIce
  • Grupa Moderator
  • Postów 1301
  • Zgłoszeń 302 (Postów 617)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberstivo@aqq.eu stivo@aqq.eu
  • MiejscowośćSzczecin/Łobez

Napisano 09.02.2009 23:22.

Mam Foobara z wtyczką WinampSPAM i żeby w opisie pojawił się tytuł i wykonawca muszę zaznaczyć pobieranie z Winampa.. W sumie to żadna przeszkoda dla mnie, bo przecież nie trzeba zmieniać tego co chwilę, więc to nie robi różnicy. Tylko u mnie w opisie pojawia się '0' (tak zero), a dopiero potem wykonawca i tytuł. Raz tylko pojawiła mi się liczba 347 zamiast zera.

I propozycja, by po wyłączeniu wtyczki wrócił status, który był ustawiony przed jej włączeniem. Oczywiście jeśli to jest możliwe.

--#2--
Aha i nie można wejść do wtyczki przez ustawienia wtyczek.
AQQ 2.2.2.10 (default + pełno wtyczek )/(Windows Black Style PRO) | WIN7 Pro x64 (sprzęt) | IE8 (default: Opera 10.61)

Polecam: Regulamin FAQ(Q) AQQ-Pomoc

Dołączona grafika
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Beherit 

• Chaos Warrior
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1386
  • Rejestracja 30.08.2008
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 09.02.2009 23:24.

@stivo Chciałem zrobić to z opisem jeszcze przed wydaniem wtyczki ale coś mi nie wychodziło i zwracało mi AV ale jeszcze nad tym posiedzę ;) A co do Twojego problemu też sprawdzę i jutro można spodziewać się jakieś poprawki :)
Spoiler

Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik jest zalogowany   Bartek404 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 62
  • Zgłoszeń 5 (Postów 14)
  • Rejestracja 15.11.2008
  • Jabberbartek404@aqq.eu bartek404@aqq.eu

Napisano 09.02.2009 23:25. Użytkownik Bartek404 edytował ten post 09.02.2009 23:29

hmmm... nie wiem, czy jest to wina systemu Windows 7, ale po instalacji wtyczki nie mogę wejść do ustawień... wtyczka chyba w ogóle się nie uruchamia (pomimo tego, że jest zaznaczona), bo podczas odtwarzania muzyki w Winamp%ie nic się nie pojawia w opisie.

EDIT:

Wtyczka działa :P Tak jak napisał stivo, nie można wejść do wtyczki poprzez ustawienia wtyczek.
Życie... przydałby się patch naprawiający błędy i kod na kasę.
0

Udostępnij ten temat:

• (21 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »