Skocz do zawartości


Zdjęcie

[ScriptRunner] nasza-klasa


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
73 odpowiedzi w tym temacie

#21 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2009.09.13, 17:05

Skrypt zaktualizowany! (@kris0725: poprawiono wyświetlanie aktywnych znajomych i dodano powiadomienie o tym, że ktoś ma urodziny)

Szczegóły, instrukcje i objaśnienia a także link do pobrania w pierwszym poście :)

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#22 Gość_kris0725_*

Gość_kris0725_*
  • Gość

Napisano 2009.09.13, 18:44

dzieki,jest teraz pieknie :) skrypty rullez hehe

#23 COLS

COLS

    Weteran

  • Użytkownik
  • 476 postów

Napisano 2009.10.29, 20:19

chyba zespół n-k znów wprowadził małe zmiany w powiadomieniach

System | Przeglądarka | AQQ (x64) | Wtyczki Kompozycja


#24 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2009.11.25, 20:57

Skrypt wreszcie doczekał się aktualizacji! :) Nie miałem wcześniej dostępu do swojego komputera, i dlatego to tak długo trwało...



Szczegóły, instrukcje i objaśnienia a także link do pobrania w pierwszym poście :D

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#25 kch2323

kch2323

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 2010.03.30, 14:08

Witam wszystkich mam problem z skryptem do naszej klasy nie wyświetla mi aktywnych użytkowników? Co mogłem zrobić źle ?? Wszystko tak jak na forum ustawione, skrypt działa ale nie czyta aktywnych użytkowników z NK.

Użytkownik kch2323 edytował ten post 2010.03.30, 14:13


#26 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2010.03.30, 16:32

Czy skrypt wyświetla wiadomości/gości/powiadomienia/zdjęcia/śledzika?
Ja aktualnie skryptu nie mogę sprawdzić, gdyż nie jestem na swoim komputerze; wydaje mi się jednak, że NK nic nie zmieniało... Jeśli skrypt wyświetla nieprawdziwe dane, lub po prostu zostawia puste pola / itp., to sprawdź czy na pewno wprowadziłeś poprawny login i hasło..

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#27 Lexluthor

Lexluthor

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 2010.04.13, 02:18

Witam,

Cóż źle zrobiłem?

1. zainstalowałem php z strony http://www.php.net/downloads.php

PHP 5.2.13 installer

2. w wtyczce scriptrunner ustawiłem ścieżki dostępu jak po instalacji C:\program files\php\php.exe all-nk.php xxx xxx komenda;komenda
3. dodatkowo w okienku wtyczki w zakładce "zaawansowane" ścieżka dostępu do php.exe, C:\Program Files\PHP

4. po uruchomieniu skryptu wyskakuje błąd dotyczący zniknięcia pliku OCI.dll

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jadę na systemie Windows 7

Użytkownik Lexluthor edytował ten post 2010.04.13, 02:20


#28 kr2ysiek

kr2ysiek

  • Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2010.04.17, 00:31

Zainstaluj tą bibliotekę: http://www.google.pl...ql=&oq=oci.dll Google nie gryzie. :P

#29 muuz

muuz

    Weteran

  • Użytkownik
  • 415 postów

Napisano 2010.06.23, 01:13

Ludzie, pomocy, niewłaściwa ścieżka. To co mam edytować i wprowadzić odpowiedni login.hasło... to jak to ma wyglądać? Wrzućcie mi taką wersję:
login: jankowalski
haslo: kowal
wszystko (śledzik, powiadomienia... no wszystko co możliwe)
AQQSystemPrzeglądarkaAntywirus

Dołączona grafika

#30 Dito.

Dito.

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 2010.06.23, 01:18

A może Twój błąd jezt związany z migracją NK z nasza-klasa.pl na URL nk.pl ?

Tutto cin che torna in realtr non c mai finito...

Noi siamo come la nostra fede...

Immortale!



Jeśli chcesz skorzystać, to zapraszam: http://www.thisbox.p...aproszenie=2322 ;)

#31 muuz

muuz

    Weteran

  • Użytkownik
  • 415 postów

Napisano 2010.06.23, 02:21

Dlaczego o tym nie pomyślałem! Fakt. To bardzo prawdopodobne. I pewnie większość funkcji nie będzie działać. Tak?

Użytkownik muuz edytował ten post 2010.06.23, 02:22

AQQSystemPrzeglądarkaAntywirus

Dołączona grafika

#32 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2010.06.23, 08:50

Dokładnie, powodem niedziałania skryptu była zmiana adresu serwisu. Skrypt został już jednak zaktualizowany, do pobrania w pierwszym poście ! :)

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#33 muuz

muuz

    Weteran

  • Użytkownik
  • 415 postów

Napisano 2010.06.23, 09:24

Władowałem najnowsze skrypty. Czy mam wpisać swoje dane w all-nk.php, czy co? Ja się w ogóle nie znam, a tu tak jest śmiesznie tłumaczone. Ktoś wspomniał by coś edytować, a ja nie wiem o co chodzi. Folder php mam w odpowiednim miejscu. Gdzie mam teraz wstawić to all-nk.php? Chyba w te same miejsce, nie? Tak zrobiłem. Ścieżkę do PHP.exe podałem, edycja skryptu, ścieżka: n-k.php supernick superhasło wiadomosci;powiadomienia;

Nie można utworzyć procesu, prawdopodobnie błędna ścieżka do pliku!

Edit: Nie dałoby się stworzyć wtyczkę nk? Bo np. dla mnie te skrypty to duży problem.

Użytkownik muuz edytował ten post 2010.06.23, 09:28

AQQSystemPrzeglądarkaAntywirus

Dołączona grafika

#34 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2010.06.23, 17:41

Trzeba było podążać wg. tej instrukcji (podlinkowanej też w pierwszym poście). Skrypt all-nk.php wrzucasz w miejsca podane w kroku 3cim instrukcji podlinkowanej wyżej, czyli:

3. Wstawiamy skrypty tam, gdzie ma się swój prywatny profil, a w nim folder z wtyczkami do AQQ, w katalogu ScriptRunner'a, w folderze scripts. Ścieżka do tamtego katalogu na systemie Windows XP wygląda tak:

C:\Documents and Settings\%User%\Wapster\AQQ Folder\Profiles\%Twoja nazwa konta%\Plugins\ScriptRunner\scripts
Po zamienieniu danych w %% na swoje poprawna ścieżka wygląda tak (mój działający przykład):
C:\Documents and Settings\karololszak\Wapster\AQQ Folder\Profiles\karololszak\Plugins\ScriptRunner\scripts
Z tego co wiem, na systemach Windows Vista i 7 wygląda to tak:
C:\Users\%User%\Wapster\AQQ Folder\Profiles\%Twoja nazwa konta%\Plugins\ScriptRunner\scripts
Po zamienieniu danych w %% na swoje poprawna ścieżka wygląda tak (mój przykład):
C:\Users\karololszak\Wapster\AQQ Folder\Profiles\karololszak\Plugins\ScriptRunner\scripts

Nie, skryptu edytować już nie musisz, zmieniło się to z jakieś 2 wersje temu. Podajesz wszystko jako ścieżkę (w edycji). Biorąc logikę, nie odwołujesz się do n-k.php (sorki że tak było wcześniej wpisane), tylko do skryptu jaki pobrałeś, czyli all-nk.php . Do tego podajesz potem twój login/mail i twoje hasło [czyli w sumie tak jak robiłeś, tylko zmień nazwę skryptu i wstaw go w odpowiednie miejsce].

ScriptRunner i skrypty dla niego są przeznaczone dla osób zaawansowanych, obeznanych w temacie. Stworzyłem poradnik aby i ci 'mniej zaawansowani' również mogli z nich korzystać, jeśli jednak to Cię przerasta - trudno, raczej na to nic nie poradzę, starałem się w poradniku wytłumaczyć wszystko najprościej jak się da. A co do wtyczki: nie umiem ich pisać, poza tym nie wiem czy to by warte było zachodu :P Niby było ~230 pobrań skryptu (tylko poprzedniej wersji), ale nauka pisania wtyczek i od razu porywanie się z motyką na słońce? No bez przesady :P Skrypt zresztą jest dosyć prosty, a nawet bym powiedział, że 'głupi' - bo często korzystam w nim z str_replace itp. gdy można by było wszystko załatwić jakąś pętlą i regex :P Ktoś, kto umie pisać w C++, powinien umieć przenieść ten kod na jego odpowiednik w tym właśnie języku, ale wiadomo - nie wszyscy mają chęci, niektórzy nie potrafią, a inni: po prostu czasu nie mają :]

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#35 daoskar

daoskar

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 2010.06.23, 18:32

Panowie mam problem nie mogę uruchomić skryptu wpisuje:

C:\Users\ja\WapSter\AQQ Folder\Profiles\ja\Plugins\ScriptRunner\scripts\all-nk.php mojlogin haslo wiadomosci;zdjecia;aktywni;


Próbowałem zmienić ścieżkę skryptu, ale niestety mam ten sam problem, oczywiście ściągałem php z załącznika i wskazałem ścieżke php.exe
Kombinowałem na różne sposoby nawet bez tego ; na końcu.Korzystam z windows 7, Aqq 2.2.0.79

Użytkownik daoskar edytował ten post 2010.06.23, 18:34


#36 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2010.06.23, 19:35

wpisujesz bez całkowitej ścieżki, tylko nazwa skryptu.. Zrób najlepiej tak:
all-nk.php mojlogin haslo wiadomosci;zdjecia;aktywni
(czyli tylko nazwa skryptu + bez średnika na końcu, chociaż ten średnik to jest obojętny)

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#37 daoskar

daoskar

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 2010.06.23, 19:49

Zrobiłem tak jak wyżej napisałeś, ale niestety nie uruchamia się
Za każdym razem wyskakuje mi:
Dołączona grafika

Oczywyście skrypt wrzuciłem do

C:\Users\%User%\Wapster\AQQ Folder\Profiles\%Twoja nazwa konta%\Plugins\ScriptRunner\scripts


Użytkownik daoskar edytował ten post 2010.06.23, 19:59


#38 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2010.06.23, 20:08

A PHP masz wgrane + podane w Zaawansowanych? Jak dalej nie możesz sobie poradzić to zgłoś się na priv., instrukcję złożenia JIDa masz po lewej ;) Ew. - PW.

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#39 daoskar

daoskar

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 2010.06.23, 20:13

Odinstalowałem i zainstalowałem PHP ponownie, teraz już działa. Dziękuje za pomoc.
(Serwer PHP działa prawidłowo - wyświetla mi strone phpinfo, mam pozmieniane opcje w pliku ini aby skrypt działał poprawnie)
Ostatecznie zadziałało w ten sposób:

c:\php\php.exe all-nk.php mojlogin haslo wiadomosci;zdjecia;aktywni



Wszystko działa poza tym:
Wyświetla mi się komunikat - "Nikt z twoich znajomych nie jest aktywny" , a w rzeczywistości jest aktywnych kilka osób. W czym może być problem??

karololszak - wszystko działa poza właśnie aktywnością znajomych, pewnie coś zmienili na NK Talku :) Czekam na poprawkę i dziękuje za kawał fajnego skryptu :)

Użytkownik daoskar edytował ten post 2010.06.23, 22:59


#40 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2010.06.23, 22:41

Z tym, że nie miałeś instalować PHP a po prostu je wypakować (z pakietu podlinkowanego w instrukcji), bez Apache itp. ale trudno :P - chociaż może masz swój serwer? ... A ścieżkę do PHP mogłeś podać w Zaawansowane, i wtedy w ścieżce do skryptu nie była by potrzebna.
A co do "Nikt z twoich znajomych nie jest aktywny" - przyjrzę się temu, prawdopodobnie - coś zmienili na NK. Może to nie działać nawet od czasu NK Talk'a, po prostu tak często skryptu nie używam / nie sprawdzam, a nikt tego wcześniej nie zgłosił :P Zobaczę więc co da się zrobić :)

Użytkownik karololszak edytował ten post 2010.06.23, 22:45

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych