Oficjalne forum komunikatora AQQ: Co w radiu - miastomuzyki.pl (dawniej RMF MAXXX) - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Przeczytaj zanim napiszesz!

Poniższe postanowienia mają moc załącznika do regulaminu.

• W tym dziale publikujemy dodatki, oceniamy je i zgłaszamy dotyczące ich błędy oraz sugestie
  • Nie zakładamy tematów w celu innym niż opublikowanie nowego dodatku
  • Dla każdego dodatku tworzymy oddzielny temat
  • Nowe tematy należy opisywać wg schematu: tytuł: nazwa dodatku
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Co w radiu - miastomuzyki.pl (dawniej RMF MAXXX) Skrypt do wtyczki ScriptRunner

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   karololszak 

• php programmer

Napisano 21.05.2009 20:57. Użytkownik karololszak edytował ten post 08.03.2010 20:38

Skrypt wyświetla co aktualnie leci w danej stacji radia ze strony miastomuzyki.pl, link do pobrania tego utworu z serwisu wrzuta.pl a także playlistę.

Skrypt odpalamy poprzez wpisanie do pola ścieżka we wtyczce ScriptRunner:

"ścieżka do php.exe" miastomuzyki.php "nr stacji" (ew. "on")
czyli np.
c:\php\php.exe miastomuzyki.php 5
( Dla RMF FM ).

Skąd wziąć nr stacji? Jeśli słuchaliśmy kiedyś radia na miastomuzyki.pl, zauważyliśmy zapewne adresy takie jak
http://www.miastomuzyki.pl/play,(tu liczba)
czy
http://www.miastomuzyki.pl/play.html?id=(tu liczba)

Również, podczas wybrania jakiejś stacji na stronie głównej mamy link w postaci
http://www.miastomuzyki.pl/radio,(tu liczba),rmf

Te liczby, to właśnie nr stacji potrzebny do odpalenia skryptu.

Jest także możliwość pobrania pliku lista.txt który zawiera nazwy stacji z liczbami w nawiasach ( polecam otwierać w WordPadzie )
Dodatkowo, jeśli mamy plik lista.txt w folderze ze skryptami, wystarczy dodać parametr "on" na końcu ścieżki skryptu, czyli
c:\php\php.exe miastomuzyki.php 6 on

Ok, screen jak to wygląda :) : ( standardowo, bez parametru on i pliku lista.txt )
Dołączona grafika

( z plikiem lista.txt i parametrem on )
Dołączona grafika

A teraz download:

Załączony plik  lista.txt (1.22 KB)
Ilość pobrań: 42

Załączony plik  miastomuzyki.php (2.16 KB)
Ilość pobrań: 111

Enjoy ! :)

// No tak, ale o co chodzi? Już wyjaśniam: jest to skrypt do wtyczki ScriptRunner, skrypty wyświetlają się jako kontakty na liście kontaktów (a w opisie mają dane, tak jak na screenie), instrukcja jak wgrać i konfigurować skrypty znajduje się tutaj

Changelog
Spoiler
Dołączona grafika - wejdź na moją stronę i wygeneruj sobie obrazek przedstawiający Twój status!AQQ Wtyczki System Przeglądarka Kompozycja Antywirus
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   karololszak 

• php programmer

Napisano 20.06.2009 11:20. Użytkownik karololszak edytował ten post 08.06.2010 16:35

Aktualizacja skryptu! Przy okazji, zaprowadziłem trochę porządku z postami i wersjami - teraz wg. mnie powinno być lepiej...
Dołączona grafika - wejdź na moją stronę i wygeneruj sobie obrazek przedstawiający Twój status!AQQ Wtyczki System Przeglądarka Kompozycja Antywirus
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Bartek404 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 62
  • Zgłoszeń 5 (Postów 14)
  • Rejestracja 15.11.2008
  • Jabberbartek404@aqq.eu bartek404@aqq.eu

Napisano 20.06.2009 14:24. Użytkownik Bartek404 edytował ten post 20.06.2009 14:35

Na RMF MAXXX dalej nie wyświetla informacji o aktualnie granym utworze. Poza tym jest ok ;)

EDIT:
U mnie również jest już wszystko w porządku ;) Widocznie nie zawsze są wyświetlane te informacje...
Życie... przydałby się patch naprawiający błędy i kod na kasę.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   festina2 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 175
  • Zgłoszeń 3 (Postów 21)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 20.06.2009 14:32.

Bartek404, u mnie wyświetla. karololszak, dzięki za skrypt i za instrukcję. :)
BETA TESTY AQQ:
AQQ 2.2: zawsze najnowsza wersja OS: Windows 7 Professional (x86) Przeglądarka: Internet Explorer 8 (8.0.7600.16385), (domyślnie Firefox 3.6.8) Kompozycja: własna modyfikacja Pixel Perfect Dark madhunt3r Wtyczki: standardowe + Antyspam + AQQ Restarter + AQQ Last Seen + Korektor + ServerStats + NoJID + AntiSwap + CzasoWstrzymywacz + SecureInTray + VNotify + FixUpdater + Wrzuta/Player + FixBug 2721 + InvShow + Inwigilator + Past and Send + TextFormatter Inne: Kaspersky Internet Security 9.0.0.463

Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   karololszak 

• php programmer

Napisano 20.06.2009 15:49. Użytkownik karololszak edytował ten post 20.06.2009 16:06

Czy te informacje wyświetlane są czy nie, nie zależy ode mnie, a od miastomuzyki.pl. W instrukcji macie opisane ;)

Co jest teraz grane jest pobierane i obrabiane z http://www.miastomuz...cje_gramy_6.txt
A playlista z http://www.miastomuz...lista.html?id=6

(oczywiście 6 to nr stacji, który był podany ;) w tym przypadku, to przykłady RMF MAXXX)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   wujekskubi 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 43
  • Zgłoszeń 4 (Postów 8)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 22.06.2009 11:26.

Bardzo przydatny skrypt. Tylko nie wiem jaki będzie najodpowiedniejszy interwał ?
Ładowanie sygnaturki... Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   rysi3k 

• Adept
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 323
  • Zgłoszeń 10 (Postów 107)
  • Rejestracja 28.03.2009

Napisano 22.06.2009 11:35.

No jeżeli chcesz widizeć na bieżąco co grają to około 3min będzie chyba trzeba ;)
Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World

AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Bartek404 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 62
  • Zgłoszeń 5 (Postów 14)
  • Rejestracja 15.11.2008
  • Jabberbartek404@aqq.eu bartek404@aqq.eu

Napisano 22.06.2009 12:23.

ja mam ustawiony interwał na 60 sekund i jest ok ;) Nie zauważyłem, aby komunikator zawieszał się w czasie aktualizacji danych :)
Życie... przydałby się patch naprawiający błędy i kod na kasę.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   karololszak 

• php programmer

Napisano 08.03.2010 19:40.

OK, nowa wersja skryptu! :D A w niej poprawione generowanie linków do pobrania tego co grane z serwisu wrzuta.pl (dodatkowo, linki są teraz krótsze), i generalnie poprawiono trochę skrypt + stał się bardziej 'user friendly' - nie trzeba edytować skryptu, wystarczy dodać parametr na końcu jego ścieżki.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1