Skocz do zawartości


Zdjęcie

[ScriptRunner] Stan konta w Orange On-Line


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
54 odpowiedzi w tym temacie

#1 Soho

Soho

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 2009.06.07, 18:40

AqqOrange jest wzorowane na TlenOrange, pobiera stany konta na Orange On-line i wypluwa w opisie w mniej-więcej takiej formie:

Stan z: 18:56 5.09.11
dostępne środki w ramach abonamentu: 34,33 zł
dostępne środki z doładowań: 0,00 zł
dostepne środki w ramach pakietu 100 MB: 68,65 MB (35 dni)
środki w ramach SMS do Wszystkich: 0 SMS
środki w ramach Twój Przyjaciel: 1195 min. 30
Pakiet Specjalny: 11,60 zł (35 dni)


Instrukcja wgrywania skryptów do ScriptRunnera

Ostatnia wersja (1.0e) wymaga wpisania loginu, hasła i ilości 'bonusowych' pakietów w ścieżce wykonywanego skryptu. Poniżej składnia i przykład.

[ścieżka do php.exe] orange.php login hasło [ilość pakietów 'bez wartości'] [czas pomiędzy próbami pobrania] [usuwanie pustych pakietów]
C:\xampp\php\php.exe orange.php 509123456 jakieśhaseło 2 10 x

ilość pakietów 'bez wartości' - czyli wszelakie bonusy itd które nie mają kwoty pieniężnej/czasowej... no, żadnej. One są wyświetlane zawsze i wprowadzają małe 'zamieszanie'.
czas pomiędzy próbami pobrania - było 5, okazało się że za krótko, radzę wrzucić wartość 10 lub większą.
x - jeżeli dodana wartość różna od 0, NULL i FALSE, skrypt nie będzie wyświetlać pustych (zerowych) pakietów. W skrócie - nie wpisuj x aby mieć wszystko, wpisz x aby wywaliło puste rzeczy.

Załączony plik  orange.php   5,25 KB   292 Ilość pobrań v.1.0e

obok pliku orange.php dobrze jest utworzyć cookie_orange.txt, na PHP 5.2.5 tworzył się sam, ale na starszych może wywalić błędy...

Użytkownik Soho edytował ten post 2011.09.12, 18:09


#2 mARTi

mARTi

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 2009.06.07, 23:07

SOHO

Jak możesz to zmień plik cookie.txt np na cookieorange.txt bo cookie.txt już mam i chyba się nadpisują dane w nich. To samo się tyczy skryptów czyjegoś autorstwa do sprawdzania poczty na kontach na o2 czy onecie

#3 Soho

Soho

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 2009.06.07, 23:40

Ok, zmieniono. cookie_orange.txt powinien zrobić się sam, na wszelki wypadek jednak najlepiej samemu utworzyć takowy.
[plik usunięto]
(v.0.0.2)

#4 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2009.06.08, 17:16

nie, pliki cookie.txt nie powinny się nadpisywać, informacje powinny się dopisywać (przeważnie na końcu)...
Jeśli jednak komuś się nadpisują, polecam przejrzeć "źródła" (np. wordpad'em czy notatnikiem ) i znaleźć i zmienić sobie cookie.txt na coś innego w każdym skrypcie.

To samo się tyczy skryptów czyjegoś autorstwa do sprawdzania poczty na kontach na o2 czy onecie

Haha :) Masz przecież wcześniej przy poście z skryptem nick autora :) jakby co - to ja, dlatego właśnie odpisałem :D

BTW, niedługo udostępnię ( trzeba czekać aż uploaduję :D ) 2 nowe skrypty do ScriptRunner%a = pierwszy nowy artykuł na www.dobreprogramy.pl i pierwszy z lewej "temat dnia" na www.idg.pl/news/

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#5 mARTi

mARTi

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 2009.06.08, 17:29

Ojojoj przepraszam<prosi>:P Tu jest tyle stron że nie chciało mi się szukać autora ale z skryptów twojego autorstwa korzystam (poczta i radio) i sobie je chwalę^^ zmieniłem w skrypcie żeby tworzyło osobny plik cookie tak na wszelki wypadek.

BTW SOHO:
Twój skrypt pokazuje mi stan konta itd ale pod tymi wszystkimi danymi wyskakuje mi:

PHP Notice: Undefined variable: stan in C:\Documents and Settings\blablabla\orange.php on line 47

ale też w linijkach bodajże 97, 100 i gdzieś jeszcze. Nie wiem dlaczego w sumie bo nic nie zmieniałem w skrypcie a on krzyczy, że nieokreślona zmienna. w każdym razie dodatkowa funkcjonalność do AQQ i to najważniejsze:P

#6 Soho

Soho

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 2009.06.08, 18:09

Teraz powinno być już git, tzn. tak sądzę. A najgorsze jest to że nie mam pojęcia dlaczego takie info miałoby być wypluwane... W razie czego prosiłbym o kontakt ;]
Testowane na Apache 2.2.6, PHP 5.2.5. Chciałem sprawdzić na zewnętrznym serwerze, ale niestety brak cURLa (albo jest safe mode włączony) --%
[plik usunięto]
v.0.0.3

@Down
Łe? Co prawda jestem amatorem totalnym, ale swoje już napisałem i nigdy zmiennych nie definiowałem, ani razu mi błędu nie wywaliło że coś z nimi nie tak jest...
http://www.wklej.org/hash/59b03c5f93/
I dziękować za info, dorzucę ten kod przy okazji jak trochę posprzątam w kodzie ;]

#7 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2009.06.08, 18:40

@Soho - nie zdefiniowałeś wcześniej zmiennych ( w tamtym przykładzie zmiennej $stan ). Możesz na początku dać $stan = 0; albo tak jak ja daję
error_reporting(E_ERROR & ~E_NOTICE);
( aby zostawić błędy ( krytyczne itd.) ale pozbyć się wszelkiego PHP Notice - IMO brzydki jest wtedy opis - taki dłuuugi ;) a nie chce mi się na początku ustawiać wszystkich zmiennych... kod dłuższy itd. - a tak jest krócej :))

BTW, mógłbyś też dawać źródło na strony nopaste - np. wklej.org? nie chce mi się pobierać całego skryptu, a tak jak jest źródło to szybko można przejrzeć i wytknąć ewentualne błędy ;)

#Edit: wszystko fajnie, tylko się Ciebie o jedną rzecz spytam - po co wysyłasz puste zmienne? to od razu mógłbyś ich nie wysyłać - nic złego nie powinno się wydarzyć :P

BTW, nie wiem czy wiecie, ale 9 kwietnia była aktualizacja PHP (trzeba było samemu aktualizować). Kto później się załapał, to pewnie ma nowe PHP, ale np. ja mam jeszcze stare :P Już pobieram nowe.

Jak sprawdzić jaką wersję php się ma: wejdź tam gdzie masz wgrane php (większość raczej c:\php) i znajdź plik snapshot.txt. W 4 lini będzie podane jaka wersja (Version: 5.2.9-2 to najnowsza).

Użytkownik karololszak edytował ten post 2009.06.08, 21:06

Kiedyś były tu linki do moich stron, ale przez lata wszystko upadło... :(


#8 Soho

Soho

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 2009.06.16, 18:23

No to kolejna drobna aktualizacja, mam nadzieję że ostatnia do czasu czyszczenia kodu ;]
[plik usunięto] v.0.0.3.5
http://www.wklej.org/hash/8e63e18977/

Edit:
Co do pustych zmiennych w POST, wyczytałem że są potrzebne, choćby były puste. Przy next wersji sprawdzę ;]

AqqOrange 0.0.5





Jakby ktoś miał jakieś pomysły co jeszcze dodać (plan taryfowy - aktualnie kombinuję nad tym ;]), niech tu pisze, zobaczę co się uda zrobić ;]

http://www.wklej.org/hash/a85d882675/
[plik usunięto]

#9 sokol88

sokol88

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 2009.06.16, 23:32

A mi takie cos sie wyswietla i niewiem coto moze byc :)

Załączone miniatury

  • Obrazek.jpg


#10 Soho

Soho

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 2009.06.17, 22:25

Nie usunąłeś przypadkiem cudzysłowów?

$login = "509xxxxxx"; //login lub nr telefonu
$password = "abcdef";

Jeśli nie, spróbuj przenieść wiersz 19
error_reporting(E_ERROR & ~E_NOTICE);
do drugiej linii, zaraz pod <?php, powinno pomóc.

dodatkowo, zauważyłem, że przez dziwne działanie orange.pl (serwery www. i www2.), pomimo ustawionego limitu 45 sek nie zawsze dane są do końca pobierane, zalecam zmienić w wierszu 20 wartość dla maksymalnego czasu wykonywania skryptu na 60 (lub więcej) sekund.
set_time_limit(45); //coby Orange.pl nie zwiesić;]
		   na
set_time_limit(60); //coby Orange.pl nie zwiesić;]

Oj, coś czuję że mój żywot zostanie przerwany jak tak dalej pójdzie ;]

AqqOrange 0.1
Duomodularna budowa, głównie celem wywalenia parser i fatal errorów od php w zamian za ustawienie swoich komunikatów, które są czytelniejsze dla przeciętnego użytkownika. Aktywny serwer wybierany jest automatycznie, a nie jak dotychczas, metodą prób i błędów. Dodano informacje o błędnym haśle i zbanowanym koncie (ba, dwa razy dzisiaj mi zbanowali :P). No i jakieś pomniejsze poprawki.
Do edycji jedynie plik orange.php
[plik usunięto]

#11 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2009.06.17, 22:55

Jeżeli chodzi o czasy wykonywania polecam set_time_limit(0); co da brak limitu czasu :) będzie pewniej :)

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#12 Soho

Soho

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 2009.06.23, 18:37

Widzę że póki co nie bawią się w kombinowanie, zresztą, sam neta nie miałem przez parę dni, więc może myślą że dałem sobie spokój ;]
Nowa wersja, 0.1.0.5: naprawiono logowanie.
[plik usunięto]

Jeśli komuś łatwiej: orange-engine.php

#13 Colo

Colo

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 2009.06.28, 09:54

Skrypt nie działa...

Dołączona grafika
Betatesty AQQ;
OS: Windows 7 Home Premium x64, IE8 (default: Opera 11);
Wtyczki: AntiSwap, C******czki V2, InvShow, Korektor, MsgNotifier, TabKit, GGNetwork;
Kompozycja: AQQ 7 New;

#14 Soho

Soho

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 2009.07.07, 22:54

AqqOrange v.0.1.1
Naprawiono logowanie, naprawiono obsługę błędów, ustawiono limit czasu na 300 sekund (tyle mniej-więcej trwa pobranie danych na obciążonym łączu bez wcześniejszego zapytania).
W związku z drobnymi zmianami w orange.php należy podmienić obydwa pliki i skonfigurować na nowo.

W przypadku gdyby wywaliło błąd z przekroczeniem czasu wykonania, odczekać pół godziny - godzinę (aby Orange skasowało zapytanie ajaxa), zmienić wartość $debug na TRUE i odpalić skrypt, pojawi się dodatkowo informacja o czasie wykonania w wyniku. Zapewne będzie wynosić ponad 300 sekund - należy zmienić wartość liczbową w set_time_limit(300);
[plik usunięto]

orange.php
orange-engine.php

#15 mARTi

mARTi

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 2009.08.23, 20:24

Dodałbyś możliwość podglądu tego nowego pakietu multi ? Bo chyba nie pobiera:p

#16 Soho

Soho

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 2009.09.17, 22:37

AqqOrange v.0.1.2

W końcu koniec z prowizorką przy wyświetlaniu danych, zamiast 'twardego' limitu czterech pozycji skrypt się dostosowuje do ilości danych z pomarańczy. Dodano też informację o dacie przeterminowania pakietów, jak to działa to nie wiem, na podstawie nadesłanego przez @mARTI źródła działa jak powinno (w ofercie na kartę), na mixie nie wyświetla (albo wyświetla, nie wiem, abonament mi wystarcza zawsze więc nie mam jak sprawdzić :P).

[Archiwalny]

Użytkownik Soho edytował ten post 2011.09.10, 21:03


#17 Archeo

Archeo

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 2009.09.18, 07:56

Świetnie, wszystko działa jak należny! Dzieki
Windows 7 Prof, AQQ najnowsza beta , IE 9

#18 mARTi

mARTi

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 2009.09.20, 19:02

Dzięki teraz wygląda jak powinno:D

#19 Archeo

Archeo

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 2010.01.05, 00:02

Niestety od pewnego czasu nie pobiera mi wymaganych danych z konta, ktos tez ma problem ?
Windows 7 Prof, AQQ najnowsza beta , IE 9

#20 kiziu

kiziu

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 2010.01.05, 00:17

U mnie w porządku na Abonamencie. Ja proponuję zmienić trochę kod, a mianowicie wyświetlać też środki pozostałe z poprzedniego miesiąca, np. w nawiasie obok sumy do wykorzystania.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych