Usunięcie systemu reputacji
Napisano 10.07.2009 17:10.
Zapraszam na swoje forum
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 10.08.2009 01:08.
Cytat
E tam. A co mi z tego, czy mam +100 czy -100, skoro i tak tylko ja to widzę? Żaden z tego lans

Poradnik językowy na forum - >>>zapraszam<<<
Napisano 10.08.2009 09:30.
Nad wyświetlaniem licznika reputacji w profilu nadal się zastanawiam. Pisaliście tutaj kilka postów wyżej, że dzieciaki się bawią i źle z niej korzystają. Co będzie, jak taki dzieciak wejdzie do profilu, zobaczy że ma -30 pkt i zacznie rozdawać na prawo i lewo minusy, bo poczuje się gorzej
To w kwestii administracji jest jakie dane o użytkownikach chce posiadać i z jakich funkcji korzystać. Moim oraz Oconnela zdaniem aktualne rozwiązanie jest idealne. lsr miał obiekcje, ale z tego co widzę zaczyna się przekonywać.
Napisano 10.08.2009 10:10.
Cytat
To jest bardzo możliwe. Podobny przypadek był ostatnio na bikestats. Kolesiowi zaczęli wystawiać niskie oceny za rower, bo okazało się, że zdjęcie to fake, a on w odwecie dawał niskie oceny innym, nie tylko tym co go oceniali. Niestety ale takie przypadki będą wszędzie i jestem przekonany, że tu będzie tak samo. Z drugiej strony powinna być możliwość zobaczenia własnej reputacji, więc mimo wszystko odrobinę bardziej jestem za tym, aby każdy widział ile ma punktów.
PS. A ja sprawa z moderatorami? Tylko administracja będzie widziała punkty/logi?
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme

>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status:
Napisano 10.08.2009 10:54. Użytkownik SzczuplyNH edytował ten post 10.08.2009 10:58
PS. Teraz mi przyszło do głowy. Jak Wareczek napisał o tym dzieciaku z - 30 co zacznie rozdawać na prawo i lewo minusy można ograniczyć mu możliwości punktowania zgodnie z jego reputacją.
Zapraszam na swoje forum
Napisano 10.08.2009 11:08. Użytkownik Pbo edytował ten post 10.08.2009 11:11
W ACP to każdy potrafił by sobie zmienić.
@Wareczek
Skoro tak źle i tak niedobrze, to najlepiej wywalić ta całą reputacje.
muszi napisał:
No nie wiem, bo ja słyszałem, że reputację, którą mam jest tajna, a pewnie niektórzy się boją, że moderatorzy zaraz będą gadać kto jaką ma reputacje.
SzczuplyNH napisał:
E tam, więcej z tym p... niż pożytku.
SzczuplyNH napisał:
I tak przecież każdy zwykły użytkownik może chyba dać maksymalnie 10 minusów w ciągu 24, ale jak dla mnie to i tak za dużo. Połowa tego co jest teraz dla każdej grupy z pewnością by starczyła, ale i tak o wszystkim decyduje OC.
Napisano 10.08.2009 16:23. Użytkownik Kendziooor edytował ten post 10.08.2009 16:24
Może niektórzy nabierają wrażenia, że traktuję tę funkcję jako coś bardzo ważnego - być może, mnie jednak najbardziej drażni to, że takie obcowanie może wywołać niejedną sprzeczkę na forum. Co by nie bło - ja systemowi reputacji mówię nie.

Całkiem nowa wersja notatnika do AQQ! Zostań beta-testerem!
System: Windows7 Home Premium; IE8 + Opera 10 (domyślna); Ad-Aware Pro Internet Security 8
Komunikator: Wtyczki podstawowe + dodatkowe; Kompozycja Satin
Napisano 10.08.2009 23:27.

Przydatne linki:
AQQ Pomoc
Diagnostyka AQQ 2.x
Zasady zgłaszania błędów na BugliścieWindows 7 PL ▲ IE 8 ▲ AQQ: najnowsze ▲ Kompozycja: Standard ▲ Style obramowania: włączone ▲ Wtyczki: podstawowe + dodatkowe
Napisano 11.08.2009 01:33.
Napisano 11.08.2009 07:27.
Pomysł dobry, ale jakieś co miesięczne rankingi są raczej nie na te forum. Nie dość, że to forum o komunikatorze AQQ to jakiegoś typu zabawy dla mnie się nie podobają.
Cytat
Robią tylko co mogą, aby się o nich mówiło, ale ja i tak nie brał bym w tym udziału.
Z resztą od strony technicznej nie ma rzeczy niemożliwych. Wystarczy dużo chęci, tutaj raczej problemem jest tylko z akceptacją przez administracje, bo znowu Wareczek napisze: Nie nie, zostaje jak jest i koniec.
Napisano 11.08.2009 09:27.
Cytat
Z tym to się całkowicie zgadzam, ale jak widać kilka stron wcześniej wielce szanowny OC zażyczył, aby było tak jak jest teraz, ale znając życie choćby całe forum domagało usunięcia minusa, no to i tak nie zostanie nic zrobione, patrząc na reakcje administratorów. Poprzednie rozwiązanie było najlepsze, ale OC chce tak no wiec niestety tak musi być. Jak na przykład przy propozycji przycisku pomógł widać jak o losie forum mogą decydować użytkownicy. Administracja jest wielka i użytkownikom głosu nie daje.
Napisano 11.08.2009 11:35.
Co do reputacji ujemnej, zostaje tak, czy inaczej. Nikt na tym forum nie zdążył jeszcze tego wykryć, ale jest błąd w skrypcie, że tak na prawdę jak minusy są ukryte da się za pomocą modyfikacji linka przyznać komuś punkt ujemny. I oczywiście najważniejsze, reputacja jest tylko wtedy miarodajna, kiedy można ocenić pozytywnie oraz negatywnie danego posta.
Co do zabawy zaproponowanej przez eSKeja, pomysł fajny. Ale nie na ten temat. Trzeba to przenieść do osobnego tematu i posłuchać opinii innych użytkowników.
Napisano 11.08.2009 12:12.
A przestawiony pomysł zabawy jakoś mi się nie widzi. Dlaczego? Nie lubię sztucznego nakręcania jakichś wyścigów.

Poradnik językowy na forum - >>>zapraszam<<<
Napisano 11.08.2009 17:13.

Całkiem nowa wersja notatnika do AQQ! Zostań beta-testerem!
System: Windows7 Home Premium; IE8 + Opera 10 (domyślna); Ad-Aware Pro Internet Security 8
Komunikator: Wtyczki podstawowe + dodatkowe; Kompozycja Satin
Napisano 11.08.2009 21:04.
Użytkownik Kendziooor dnia 11.08.2009 17:13 napisał
Z tym się z Tobą w zupełności zgadzam, dlatego sam tym nigdy się nie kieruję w np. ocenie użytkownika.
Odnośnie propozycji to jest mi to obojętne. To, że istnieje nie przeszkadza mi, a i potrzebna nie jest mi do niczego, chyba, że zostaną poczynione pewne kroki likwidujące przykład przedstawiony w pierwszym poście tematu.
System - Windows XP + SP3
IE - 8.0
Wtyczki - standardowe
Kompozycja - Black Aero
Napisano 16.08.2009 20:02.
Chciałbym pokazać przykład nieodpowiedzialnego używania systemu reputacji. Jest to powiązane z widocznością kto, jak zagłosował w ankiecie. Dziwnym trafem wszyscy, którzy nie popierają propozycji mają po -2. Przypadek? Nie sądze.
Zapraszam na swoje forum
Napisano 16.08.2009 20:04.
Napisano 16.08.2009 20:31.
Napisano 16.08.2009 20:40. Użytkownik Wyrocznia edytował ten post 16.08.2009 20:41
Cytat
To sprawa jest prosta, dajemy wyświetlenie reputacji u wszystkich grup, oprócz Użytkownik. My chyba się czymś takim za bardzo nie będziemy przejmować i tak, a jednak miło byłoby wiedzieć, jak inni nas oceniają.

Pomoc
Temat jest zamknięty
Do góry