Oficjalne forum komunikatora AQQ: Usunięcie systemu reputacji - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Przeczytaj zanim napiszesz!

Poniższe postanowienia mają moc załącznika do regulaminu.

• W tym dziale piszemy o usprawnieniach forum, jego działaniu od strony technicznej
  • Nie zakładamy tematów w celu innym niż informacja o błędzie lub sugestii
  • Dla każdego błędu lub sugestii tworzymy oddzielny temat
  • W zakładanym temacie mile widziany jest zrzut ekranu przedstawiający opisywaną sytuację oraz, jeśli się da, droga do powtórzenia wykonania danego błędu
  • Błędy skina zgłaszamy tylko do skina IP.Board AQQ
  • Temat taki należy do osoby go zakładającej, przez co nie wolno podpinać się pod ten sam temat z innym błędem lub sugestią
  • Tematy z błędami lub sugestiami uwzględnionymi (poprawionymi) przez administrację są zamykane
  • (8 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Usunięcie systemu reputacji

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   SzczuplyNH 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 440
  • Zgłoszeń 16 (Postów 45)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 10.07.2009 17:10.

Proponuję wywalić system reputacji postów, który nie jest zbyt ważny, a służy jedynie do niszczenia reputacji innych. Vide VPN, który ma -200, a bodajże nie pojawił się na forum postawiony na IPB3. Jeśli usunięcie to zbyt drastyczne posunięcie przynajmniej ograniczmy przyznawanie punktów.
Nosce te ipsum
Zapraszam na swoje forum
4

• (8 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Odpowiedzi do tego tematu

#101 Użytkownik nie jest zalogowany   lsr 

• Wróg publiczny nr 1
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 1182
  • Zgłoszeń 1 (Postów 2)
  • Rejestracja 31.08.2008
  • Jabberlsr(at)aqq.eu lsr(at)aqq.eu
  • MiejscowośćSto(L)ica

Napisano 10.08.2009 01:08.

Cytat

jeżeli widzieliśmy by tylko swoje punkty, to każdy by się starał jak najwięcej pomagać, być miłym i pisać jak najsensowniejsze posty

E tam. A co mi z tego, czy mam +100 czy -100, skoro i tak tylko ja to widzę? Żaden z tego lans :D.
6198 zliczonych i pozostawionych postów na starym forum. Więc byle nabijacz nie zrobi na mnie wrażenia. :D
Dołączona grafika
Poradnik językowy na forum - >>>zapraszam<<<
0

#102 Użytkownik nie jest zalogowany   Wareczek 

• Adept
  • Grupa Administrator
  • Postów 1022
  • Zgłoszeń 48 (Postów 500)
  • Rejestracja 31.08.2008
  • Jabberwareczek@aqq.eu wareczek@aqq.eu
  • MiejscowośćBielsko-Biała

Napisano 10.08.2009 09:30.

Mnie się nie chce? W żadnym wypadku. Po prostu uważam zamianę reputacji na system pomagania za złą drogę.

Nad wyświetlaniem licznika reputacji w profilu nadal się zastanawiam. Pisaliście tutaj kilka postów wyżej, że dzieciaki się bawią i źle z niej korzystają. Co będzie, jak taki dzieciak wejdzie do profilu, zobaczy że ma -30 pkt i zacznie rozdawać na prawo i lewo minusy, bo poczuje się gorzej ??

To w kwestii administracji jest jakie dane o użytkownikach chce posiadać i z jakich funkcji korzystać. Moim oraz Oconnela zdaniem aktualne rozwiązanie jest idealne. lsr miał obiekcje, ale z tego co widzę zaczyna się przekonywać.
Win7, IE8, kompozycja, wtyczki
0

#103 Użytkownik nie jest zalogowany   muszi 

• I hate Mondays!
  • Grupa Administrator
  • Postów 1562
  • Zgłoszeń 81 (Postów 396)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermuszi@aqq.eu muszi@aqq.eu
  • MiejscowośćBłonie

Napisano 10.08.2009 10:10.

Cytat

Co będzie, jak taki dzieciak wejdzie do profilu, zobaczy że ma -30 pkt i zacznie rozdawać na prawo i lewo minusy, bo poczuje się gorzej

To jest bardzo możliwe. Podobny przypadek był ostatnio na bikestats. Kolesiowi zaczęli wystawiać niskie oceny za rower, bo okazało się, że zdjęcie to fake, a on w odwecie dawał niskie oceny innym, nie tylko tym co go oceniali. Niestety ale takie przypadki będą wszędzie i jestem przekonany, że tu będzie tak samo. Z drugiej strony powinna być możliwość zobaczenia własnej reputacji, więc mimo wszystko odrobinę bardziej jestem za tym, aby każdy widział ile ma punktów.

PS. A ja sprawa z moderatorami? Tylko administracja będzie widziała punkty/logi?
Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ - od tego jest forum i pokój czatowy AQQ Pomoc!
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme
Dołączona grafika Dołączona grafika
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status: Dołączona grafika
0

#104 Użytkownik nie jest zalogowany   SzczuplyNH 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 440
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 10.08.2009 10:54. Użytkownik SzczuplyNH edytował ten post 10.08.2009 10:58

Skoro administracja ma dostęp do logów gdy jest przypuszczenie, że ktoś nadużywa reputacji to ocenianie postów zostanie mu wyłączone na przykład na tydzień, przez kolejny będzie pod obserwacją moderatorów, administratorów. Może takie rozwiązanie pomoże. Co myślicie?

PS. Teraz mi przyszło do głowy. Jak Wareczek napisał o tym dzieciaku z - 30 co zacznie rozdawać na prawo i lewo minusy można ograniczyć mu możliwości punktowania zgodnie z jego reputacją.
Nosce te ipsum
Zapraszam na swoje forum
0

#105 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3253
  • Zgłoszeń 9 (Postów 91)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberpbo(at)aqq.eu pbo(at)aqq.eu

Napisano 10.08.2009 11:08. Użytkownik Pbo edytował ten post 10.08.2009 11:11

@lsr
W ACP to każdy potrafił by sobie zmienić. :D

@Wareczek
Skoro tak źle i tak niedobrze, to najlepiej wywalić ta całą reputacje.

muszi napisał:

PS. A ja sprawa z moderatorami? Tylko administracja będzie widziała punkty/logi?

No nie wiem, bo ja słyszałem, że reputację, którą mam jest tajna, a pewnie niektórzy się boją, że moderatorzy zaraz będą gadać kto jaką ma reputacje.

SzczuplyNH napisał:

Skoro administracja ma dostęp do logów gdy jest przypuszczenie, że ktoś nadużywa reputacji to ocenianie postów zostanie mu wyłączone na przykład na tydzień, przez kolejny będzie pod obserwacją moderatorów, administratorów. Może takie rozwiązanie pomoże. Co myślicie?

E tam, więcej z tym p... niż pożytku.

SzczuplyNH napisał:

PS. Teraz mi przyszło do głowy. Jak Wareczek napisał o tym dzieciaku z - 30 co zacznie rozdawać na prawo i lewo minusy można ograniczyć mu możliwości punktowania zgodnie z jego reputacją.

I tak przecież każdy zwykły użytkownik może chyba dać maksymalnie 10 minusów w ciągu 24, ale jak dla mnie to i tak za dużo. Połowa tego co jest teraz dla każdej grupy z pewnością by starczyła, ale i tak o wszystkim decyduje OC.
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
AQQ-Pomoc.info | AQQNews.pl | Hotfuck.in
0

#106 Użytkownik nie jest zalogowany   Kendziooor 

• Pan Majster
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1032
  • Zgłoszeń 10 (Postów 137)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberwerkop@aqq.eu werkop@aqq.eu

Napisano 10.08.2009 16:23. Użytkownik Kendziooor edytował ten post 10.08.2009 16:24

Ale spójrzcie prawdzie w oczy - co nam daje obecny system? Fałszywe przekonanie innych użytkowników o reputacji na forum. Jeśli ktoś chce kogoś pochwalić, z kimś się zgodzić - albo wręcz przeciwnie, zmieszać z błotem - jest co najmniej kilka form komunikacji, które można do tego wykorzystać: PW, post, a nawet southbox. Po co na siłę ułatwiać komuś poprawianie lub pogarszanie opinii wśród userów? To trochę jak z Anty-spamem do AQQ - blokujemy tych z spoza listy, bo jeśli ktoś będzie miał sprawę to poprosi o dodanie (czy tam wpisze odpowiednie polecenie). Identycznie jest w tym przypadku - jeśli ktoś ma coś naprawdę sensownego do dodania, może to przekazać na multum sposobów - system reputacji to tylko ułatwienie dla szczeniackich wybryków, gdzie wystarczy jeden mały ruch, by zrobić sobie zabawy z powiedzmy sobie szczerze - dziurawego systemu. I żadne limity nie grają tu roli, ponieważ albo będą zbyt duże, albo zbyt małe by istnienie funkcji miało sens. Nie da się tego wymierzyć, po kryteria są raczej zależne od osoby.

Może niektórzy nabierają wrażenia, że traktuję tę funkcję jako coś bardzo ważnego - być może, mnie jednak najbardziej drażni to, że takie obcowanie może wywołać niejedną sprzeczkę na forum. Co by nie bło - ja systemowi reputacji mówię nie.
Dołączona grafika
Całkiem nowa wersja notatnika do AQQ! Zostań beta-testerem!

System: Windows7 Home Premium; IE8 + Opera 10 (domyślna); Ad-Aware Pro Internet Security 8
Komunikator: Wtyczki podstawowe + dodatkowe; Kompozycja Satin
3

#107 Użytkownik nie jest zalogowany   VPN 

• Bugman™
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 4234
  • Zgłoszeń 196 (Postów 8089)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbervpn@aqq.eu vpn@aqq.eu

Napisano 10.08.2009 23:27.

Dla mnie widoczność tego systemu tylko dla moderatorni i administratorni wydaje się kompletnie bezsensowna. Większość z nich udziela się na forum i dobrze zna charakter i umiejętności danego użytkownika, więc liczba punkcików w profilu nic nie sygnalizuje, tym bardziej, że często te dane mają się nijak do rzeczywistości. Dlatego teraz jestem za opcją wszystko albo nic.
Jeszcze AQQ nie zginęło, póki użytkownicy działają!
Dołączona grafika
Przydatne linki: Dołączona grafika AQQ Pomoc Dołączona grafika Diagnostyka AQQ 2.x Dołączona grafika Zasady zgłaszania błędów na Bugliście

Windows 7 PLIE 8 ▲ AQQ: najnowsze ▲ Kompozycja: Standard ▲ Style obramowania: włączone ▲ Wtyczki: podstawowe + dodatkowe
1

#108 Użytkownik nie jest zalogowany   eSKej 

• Master Flamaster
  • Grupa Dekorator
  • Postów 625
  • Zgłoszeń 2 (Postów 55)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbereskej@aqq.eu eskej@aqq.eu
  • MiejscowośćGdańsk

Napisano 11.08.2009 01:33.

Tak sobie gdybam, chciałem coś napisać, ale w międzyczasie wpadłem na ciekawszy pomysł, pomysł na forumową zabawę z wykorzystaniem systemu reputacji. Mianowicie każdy dostaje na start 100 punktów reputacji. Oceniając jakiś post na plus bądź minus traci jeden punkt ze swojej puli 100 punktów. Jeśli ktoś dobrze oceni jego posty to jego reputacja będzie rosła, albo odwrotnie jeśli będzie dostawał minusy. Co miesiąc można by ogłaszać ranking 10 najlepiej ocenionych osób i 10 najgorzej. Taka forumowa zabawa, której dodatkową zaletą byłoby zwiększenie ogólnego poziomu merytorycznego forum. Myślę że w tym wypadku mało kto będzie rozdawał plusy\minusy na lewo i prawo bo przez to sam traci swoje punkty. Tutaj nie było by przypadków kolesiostwa, że ja ci daje plusa za posta i ty mi dajesz plusa za innego posta, bo to nic by nie dało, oboje wyszli by na 0. Osoby te mogłyby ostatecznie zrobić przekręt, że jednego miesiąca pierwszy plusuje drugiego a drugiego miesiąca drugi plusuje pierwszego i tak na zmianę co miesiąc. Ale czy rzeczywiście chciałoby się im odstawiać taki cyrk? W podsumowaniu i tak by wyszło, że jeden ma bardzo mało a drugi bardzo dużo. Jaka jest jeszcze potencjalna wada takiej zabawy? To, że co miesiąc grupka osób będzie mimo wszystko minusować jakąś osobę tak by zawsze miała niską reputację. Na to też jest w sumie rada: taka osoba zgłosiłaby administracji, że nie chce brać udziału w tej grze i licznik był by jej zatrzymany i niebrany pod uwagę podczas ogłaszania listy "top20". Co by nie mówić, myślę, że taka zabawa z comiesięcznym rankingiem przyciągnęła by więcej użytkowników do forum, wiele jest osób które tylko czytają i przeglądają forum, ale od siebie nic nie piszą, może taka zabawa zachęciła by te osoby to częstszego wypowiadania się oczywiście jeśli czują, że są w stanie napisać coś na tyle ciekawego by zarobić "plusa". Ludzie grają we wszelakie gry, żeby tylko być w czymś lepszym od innych, żeby mieć jakieś wysokie statystyki (stąd też niektórym bardzo zależy na jak największej ilości postów), dlatego myślę, że na pewno znajdą się chętni na taką zabawę. Pytanie tylko czy to możliwe od strony technicznej?
Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
system: WinXP Pro SP3, IE 8 ● kompozycja: DarkElegant ● wtyczki: Standardowe , Dodatkowe
1

#109 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3253
  • Zgłoszeń 9 (Postów 91)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 11.08.2009 07:27.

@eSKej
Pomysł dobry, ale jakieś co miesięczne rankingi są raczej nie na te forum. Nie dość, że to forum o komunikatorze AQQ to jakiegoś typu zabawy dla mnie się nie podobają. ;)

Cytat

Ludzie grają we wszelakie gry, żeby tylko być w czymś lepszym od innych, żeby mieć jakieś wysokie statystyki (stąd też niektórym bardzo zależy na jak największej ilości postów)

Robią tylko co mogą, aby się o nich mówiło, ale ja i tak nie brał bym w tym udziału.
Z resztą od strony technicznej nie ma rzeczy niemożliwych. Wystarczy dużo chęci, tutaj raczej problemem jest tylko z akceptacją przez administracje, bo znowu Wareczek napisze: Nie nie, zostaje jak jest i koniec.
0

#110 Użytkownik nie jest zalogowany   Killer 

• Dzika natura...
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 988
  • Zgłoszeń 13 (Postów 46)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberkiller@aqq.eu killer@aqq.eu
  • MiejscowośćŚwidwin / Koszalin

Napisano 11.08.2009 09:03.

Beta testy: AQQ (zawsze najnowsza beta), Internet Explorer 8, Windows XP SP3 | Kompozycja: Jogger, Wtyczki: dostarczane z AQQ + Blip 2.1.0.6
0

#111 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3253
  • Zgłoszeń 9 (Postów 91)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 11.08.2009 09:27.

Cytat

Co do obecnego systemu reputacji, niepotrzebnie został dodany minus, czyli możliwość ujemnego oceniania posta. Podobało mi się rozwiązanie, gdy był widoczny wyłącznie "plus". Jak rozumiem, ocenianie postów danej osoby poprzez te plusy i minusy, wpływa na jego reputację widzianą dla administracji, tak ? A więc po co kogoś minusować i ujmować mu reputacji, gdy można oceniać wyłącznie posty merytoryczne, na plus, tym samym reputacja będzie użytkownikowi rosła ? W ostatecznym rozrachunku będzie widać jak na dłoni, kto ma reputację standardową, czyli taką z jaką zaczynał, a kto ma reputacje znacznie wyższą.

Z tym to się całkowicie zgadzam, ale jak widać kilka stron wcześniej wielce szanowny OC zażyczył, aby było tak jak jest teraz, ale znając życie choćby całe forum domagało usunięcia minusa, no to i tak nie zostanie nic zrobione, patrząc na reakcje administratorów. Poprzednie rozwiązanie było najlepsze, ale OC chce tak no wiec niestety tak musi być. Jak na przykład przy propozycji przycisku pomógł widać jak o losie forum mogą decydować użytkownicy. Administracja jest wielka i użytkownikom głosu nie daje.
0

#112 Użytkownik nie jest zalogowany   Wareczek 

• Adept
  • Grupa Administrator
  • Postów 1022
  • Zgłoszeń 48 (Postów 500)
  • Rejestracja 31.08.2008
  • Jabberwareczek@aqq.eu wareczek@aqq.eu
  • MiejscowośćBielsko-Biała

Napisano 11.08.2009 11:35.

Pbo, Administracja jest wielka i słucha użytkowników, ale standardowej funkcjonalności forum w inną nie będzie zmieniała. Co innego, że mam pewien już rozpisany pomysł.

Co do reputacji ujemnej, zostaje tak, czy inaczej. Nikt na tym forum nie zdążył jeszcze tego wykryć, ale jest błąd w skrypcie, że tak na prawdę jak minusy są ukryte da się za pomocą modyfikacji linka przyznać komuś punkt ujemny. I oczywiście najważniejsze, reputacja jest tylko wtedy miarodajna, kiedy można ocenić pozytywnie oraz negatywnie danego posta.

Co do zabawy zaproponowanej przez eSKeja, pomysł fajny. Ale nie na ten temat. Trzeba to przenieść do osobnego tematu i posłuchać opinii innych użytkowników.
Win7, IE8, kompozycja, wtyczki
0

#113 Użytkownik nie jest zalogowany   lsr 

• Wróg publiczny nr 1
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 1182
  • Zgłoszeń 1 (Postów 2)
  • Rejestracja 31.08.2008
  • Jabberlsr(at)aqq.eu lsr(at)aqq.eu
  • MiejscowośćSto(L)ica

Napisano 11.08.2009 12:12.

Minusy wydają się potrzebne. Dlaczego? Ponieważ takie jednostronne ocenianie byłoby niemiarodajne. Fajnie, że można nagradzać wartościowe posty użytkownika, ale co w sytuacji, gdy dana osoba pisze o wiele więcej postów kiepskich i bezwartościowych niż rzeczowych?

A przestawiony pomysł zabawy jakoś mi się nie widzi. Dlaczego? Nie lubię sztucznego nakręcania jakichś wyścigów.
6198 zliczonych i pozostawionych postów na starym forum. Więc byle nabijacz nie zrobi na mnie wrażenia. :D
Dołączona grafika
Poradnik językowy na forum - >>>zapraszam<<<
1

#114 Użytkownik nie jest zalogowany   Kendziooor 

• Pan Majster
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1032
  • Zgłoszeń 10 (Postów 137)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberwerkop@aqq.eu werkop@aqq.eu

Napisano 11.08.2009 17:13.

lsr a wg. mnie system minusów jest właśnie bezsensowny - ludzie są ludźmi i zawsze będą niesprawiedliwi oraz mściwi. Minusy mogą popsuć opinię, plusy poprawić to raczej nie poprawią (z tego względu, że jako ludzie szukamy gorszych od siebie). A swoją drogą to reputacja bez wyświetlania w profilu zupełnie nie pokrywa się z przeznaczeniem. Co z tego że zobaczę, że np. taki lsr ma 2 plusy, skoro mogę sam przeczytać post i mieć własną, pewną opinię. W dodatku takowa reputacja może niepotrzebnie nasuwać jakieś zdanie użytkownikowi, zniechęcać do przeczytania posta. Ja pozostaję na nie. A jeśli administracja szuka kompromisu, to proponuję plusowanie tylko dla autora danego tematu w danym temacie :P
Dołączona grafika
Całkiem nowa wersja notatnika do AQQ! Zostań beta-testerem!

System: Windows7 Home Premium; IE8 + Opera 10 (domyślna); Ad-Aware Pro Internet Security 8
Komunikator: Wtyczki podstawowe + dodatkowe; Kompozycja Satin
0

#115 Użytkownik nie jest zalogowany   lew 

• "drapieżny" lew
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 577
  • Zgłoszeń 0 (Postów 42)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 11.08.2009 21:04.

Wyświetl postUżytkownik Kendziooor dnia 11.08.2009 17:13 napisał

A swoją drogą to reputacja bez wyświetlania w profilu zupełnie nie pokrywa się z przeznaczeniem. Co z tego że zobaczę, że np. taki lsr ma 2 plusy, skoro mogę sam przeczytać post i mieć własną, pewną opinię. W dodatku takowa reputacja może niepotrzebnie nasuwać jakieś zdanie użytkownikowi, zniechęcać do przeczytania posta.

Z tym się z Tobą w zupełności zgadzam, dlatego sam tym nigdy się nie kieruję w np. ocenie użytkownika.
Odnośnie propozycji to jest mi to obojętne. To, że istnieje nie przeszkadza mi, a i potrzebna nie jest mi do niczego, chyba, że zostaną poczynione pewne kroki likwidujące przykład przedstawiony w pierwszym poście tematu.
Beta testy AQQ:
System - Windows XP + SP3
IE - 8.0
Wtyczki - standardowe
Kompozycja - Black Aero
0

#116 Użytkownik nie jest zalogowany   SzczuplyNH 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 440
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 16.08.2009 20:02.

Link
Chciałbym pokazać przykład nieodpowiedzialnego używania systemu reputacji. Jest to powiązane z widocznością kto, jak zagłosował w ankiecie. Dziwnym trafem wszyscy, którzy nie popierają propozycji mają po -2. Przypadek? Nie sądze.
Nosce te ipsum
Zapraszam na swoje forum
0

#117 Użytkownik nie jest zalogowany   Killer 

• Dzika natura...
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 988
  • Zgłoszeń 13 (Postów 46)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberkiller@aqq.eu killer@aqq.eu
  • MiejscowośćŚwidwin / Koszalin

Napisano 16.08.2009 20:04.

Bo właśnie te całe cyferki cieszą takie dzieci jak Silver, dla którego jest to woda na młyn. Stąd mój opór od samego początku w kwestii reputacji, oceniania, klasyfikowania, etc. Zawsze znajdzie się ktoś, kto musi wyleczyć swoje kompleksy niższości w ten sposób. Swoją drogą, moglibyście przywołać Silvera do porządku, bo znowu za bardzo się rozkręcił...
Beta testy: AQQ (zawsze najnowsza beta), Internet Explorer 8, Windows XP SP3 | Kompozycja: Jogger, Wtyczki: dostarczane z AQQ + Blip 2.1.0.6
0

#118 Użytkownik nie jest zalogowany   SzczuplyNH 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 440
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 16.08.2009 20:10.

Wysłałem już PW do odpowiednich osób.
Co ciekawe można wysnuć teorię o tworzeniu się gangów minusujących. Vide Silver Costa jak nic...
Nosce te ipsum
Zapraszam na swoje forum
0

#119 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3253
  • Zgłoszeń 9 (Postów 91)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 16.08.2009 20:31.

Na oficjalnym forum IPB jak zauważyłem są tylko same plusy, być może jest to coś związane z rangą, ale to jest dobry pomysł, chociaż, aby początkujący użytkownicy mieli tylko do dyspozycji plusy, ale i tak zaraz Wareczek wyleci i powie, że zostanie jak jest i będzie miał nas głęboko w nie powiem czym, bo to w końcu on jest administratorem, a my tylko użytkownikami i my czego się domagamy, no to tak nie będzie, bo administrator ma zawsze racje i musi być jak on chcę.
0

#120 Użytkownik nie jest zalogowany   Silverlight 

• Expert
  • Grupa Dekorator
  • Postów 1492
  • Zgłoszeń 151 (Postów 642)
  • Rejestracja 09.12.2008
  • Jabbersilverlight@aqq.eu silverlight@aqq.eu
  • MiejscowośćSzamotuły

Napisano 16.08.2009 20:40. Użytkownik Wyrocznia edytował ten post 16.08.2009 20:41

Cytat

Nad wyświetlaniem licznika reputacji w profilu nadal się zastanawiam. Pisaliście tutaj kilka postów wyżej, że dzieciaki się bawią i źle z niej korzystają. Co będzie, jak taki dzieciak wejdzie do profilu, zobaczy że ma -30 pkt i zacznie rozdawać na prawo i lewo minusy, bo poczuje się gorzej ??

To sprawa jest prosta, dajemy wyświetlenie reputacji u wszystkich grup, oprócz Użytkownik. My chyba się czymś takim za bardzo nie będziemy przejmować i tak, a jednak miło byłoby wiedzieć, jak inni nas oceniają.
Dołączona grafika
0

Udostępnij ten temat:

• (8 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8