Oficjalne forum komunikatora AQQ: AQQ 2.0.7 [Fusion Core] Build: 10 - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Przeczytaj zanim napiszesz!

Poniższe postanowienia mają moc załącznika do regulaminu.

• W tym forum wygłaszamy tylko opinie na temat najnowszej wersji AQQ
  • Zauważone błędy zgłaszamy obecnie w Bugliście
  • Proszę nie pisać tutaj propozycji ani pytań związanych z obsługą programu
  • (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

AQQ 2.0.7 [Fusion Core] Build: 10

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Oconnel 

• Candarian Demon
  • Grupa Właściciel
  • Postów 993
  • Zgłoszeń 3 (Postów 4747)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberoconnel@aqq.eu oconnel@aqq.eu

Napisano 20.09.2009 09:39.

AQQ 2.0.7 Fusion Build: 10 [wersja stabilna]

I tak mamy kolejną wersję stabilną :) Dziękuje wszystkim którzy dołożyli swoją cegiełkę w postaci udziału w beta testach za poświęcony czas :)

Możecie zaktualizować swoje wersje poprzez aktualizator AQQ (menu Pomoc -> Sprawdź aktualizacje).

Zmiany w stosunku do ostatniej wersji beta:
- Poprawki lokalizacyjne.
- AQQ lepiej odświeża zasobnik systemowy po zakończonej aktualizacji.
- Poprawiono przywracanie okna skrótem CTRL+SHIFT+F1.
- Poprawiono odrysowywanie linii separatora w oknie transferów.
- Poprawki przy wczytywaniu listy kontaktów.
- Poprawki przy przywoływaniu menu w zasobniku systemowym.
- Poprawka związana z pustym powiadomieniem przy nieodebranych plikach w sieci GG.
- Optymalizacje przy otwieraniu archiwum wiadomości.
- Poprawiono działanie list prywatności.
- SDK: Dodano możliwość komunikacji pomiędzy wtyczkami dzięki funkcji AQQ_SYSTEM_SENDHOOK.
- Poprawiono błąd zawieszania się AQQ, w trakcie transferów GG pomiędzy klonami wtyczek.
- Poprawki związane z zamykaniem systemu przy aktywnym AQQ.
- Poprawiono wyświetlanie czasu pozostałego do końca transferu pliku.
- Wyszukiwanie w sieci Tlen pozwala na przeszukiwanie kolejnych/poprzednich wyników.
- Zwiększono limit znaków w bramce SMS Plusa do 591 znaków.
- Zablokowano funkcje "Daj mi znać" dla kontaktów zwykłych.
- Nazwa kodowa serii, jest widoczna w pasku tytułowym.
- Drobne optymalizacje i poprawki przy starcie programu.

Informacja
Przypominam, że błędy zgłaszamy obecnie w bugliście AQQ. Szczegóły tutaj.
W tym wątku wygłaszamy tylko nasze opinie na temat najnowszej wersji AQQ.

Pobieranie programu
Kliknij aby pobrać.
Daniel Zaborowski (Oconnel) - oconnel@aqq.eu
Dołączona grafika
2

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik jest zalogowany   muszi 

• I hate Mondays!
  • Grupa Administrator
  • Postów 1447
  • Zgłoszeń 79 (Postów 385)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermuszi@aqq.eu muszi@aqq.eu
  • MiejscowośćBłonie

Napisano 20.09.2009 18:06.

@huki, jak tak lubisz GG to nikt cię trzymać nie będzie. Za takim, którzy tylko narzekać i wyklinać potrafią nikt nie będzie tęsknił.
Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ - od tego jest forum i pokój czatowy AQQ Pomoc!
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme
Dołączona grafika Dołączona grafika
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status: Dołączona grafika
2

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   zynio73 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 215
  • Zgłoszeń 2 (Postów 5)
  • Rejestracja 09.09.2008
  • Jabbereskimosr2@aqq.eu eskimosr2@aqq.eu
  • MiejscowośćBarlinek

Napisano 20.09.2009 18:18.

huki ja tam nie zauważyłem zmianek w wyglądzie jedynie poza nazwą Fusion , nie wiem co masz do tej wersji ale Ja zauwazyłem duzo poprawek i AQQ lepiej mi chodzi a jeżeli chodzi o błędy to są naprawione i jestem zadowolony z tej wersji AQQ dlatego nikt Cie nie trzyma byś przeszedł na inny komunikator..Na koniec tylko powiem że jestem zadowolony z tej stabilki bo duzo miałem błędów co teraz po tej aktualizacji nie borykam już się z nimi :) OC dzięki za tą wersję i duże piwko dla Ciebie :)
System: Windows XP Media Center Edition
Wersja AQQ: Zawsze najnowsza( łącznie z wersjami beta)
Kompozycja: Black Magic
Wersja Internet Explorer: 8.0
Używana przeglądarka: Mozilla Firefox 3.6
1

#43 Użytkownik jest zalogowany   muszi 

• I hate Mondays!
  • Grupa Administrator
  • Postów 1447
  • Zgłoszeń 79 (Postów 385)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermuszi@aqq.eu muszi@aqq.eu
  • MiejscowośćBłonie

Napisano 20.09.2009 18:23.

@zynio, jemu zapewne chodzi o wyświetlanie awatarów.
Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ - od tego jest forum i pokój czatowy AQQ Pomoc!
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme
Dołączona grafika Dołączona grafika
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status: Dołączona grafika
0

#44 Gość_huki_*

• Grupa Gość

Napisano 20.09.2009 19:15.

Ja też uważam że ta wersja super chodzi i wprowadza wiele fajnych usprawnień ale podstawa to wygląd a nie wszystkim pasuje standardowa ciemna kompozycja a tylko ona jest profesjonalnie zrobiona. Cała reszta to amatorka. Wiadomo, że najpopularniejsza sieć to gg więc powinna być chociaż jedna dobrze zrobiona kompozycja nawiązująca do wyglądu gadu-gadu. Do niedawna była ale wprowadzono debilne zmiany i kompozycja straciła swoją funkcjonalność i to mnie właśnie tak zdenerwowało x]

Nie wiem czy to taki wielki problem dać wzorem nowego gadu-gadu możliwość zmiany tylko kolorystyki tej wersji która właśnie wyszła bo sam układ i rozwiązania są okej ale jak mam się męczyć czytając białe literki na ciemnym tle no to sorry.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Jaro88PL 

• Adept
  • Grupa Dekorator
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 8 (Postów 55)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberjaro88pl@aqq.eu jaro88pl@aqq.eu
  • MiejscowośćPabianice

Napisano 20.09.2009 19:18.

Ja ze swojej strony odnośnie tej dyskusji wcześniej mogę napisać że pojawi się już niedługo update kompozycji GG :) [czego się nie robi dla AQQ żeby utrzymać użytkowników :)]
A co do pokazywania nazwy na belce w AQQ...mi średnio przypadła do gustu ale nie jest źle ;)
Dołączona grafika
3

#46 Użytkownik jest zalogowany   matiss 

• Expert
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 830
  • Zgłoszeń 30 (Postów 169)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermatiss@aqq.eu matiss@aqq.eu

Napisano 20.09.2009 19:27.

Cytat

Wiadomo, że najpopularniejsza sieć to gg więc powinna być chociaż jedna dobrze zrobiona kompozycja nawiązująca do wyglądu gadu-gadu. Do niedawna była ale wprowadzono debilne zmiany

Eee ? To żart ? Proszę powiedzcie mi, że to żart. Może jeszcze władować ją do instalki i dać w oknie głównym wielki odnośnik do strony GG, bo jak wiadomo siec gg jest najpopularniejsza ? GG to GG, AQQ to AQQ, kompozycja jak słychać zostanie zaktualizowana, ale posty tego typu zakrawają na kpinę ^^ w dodatku komentarz "debilne zmiany" no cóż, że dla Ciebie AQQ to "tani zamiennik gg" to tylko współczuć, a zmiany nie były "debilne". Poza tym skoro jesteś taki progg to czemu nie używasz gg, droga wolna ale przynajmniej się tu nie ośmieszaj, bo to trochę tak jakbyś pisał na forum dowolnej dystrybucji linuxa że powinni mieć "wygląd" windowsa (luna/aero) bo w końcu to windows jest najpopularniejszym OS ;)
Dołączona grafika
System, AQQ, Kompozycja, Wtyczki
11

#47 Gość_huki_*

• Grupa Gość

Napisano 20.09.2009 20:34. Użytkownik stivo edytował ten post 20.09.2009 23:59 Powód edycji: Ale bez cytowania poprzedniego posta w całości, ok?

GG to GG? AQQ to AQQ? jesteś tego pewien? to czemu w standardowej kompozycji wykorzystuje się znane z gadu gadu słoneczka? czemu standardowo są załadowane ikonki gadu?

Zresztą pisząc "kompozycja nawiązująca do gadu-gadu" nie miałem na myśli klonowanie wyglądu gg a jedynie wprowadzenie wzorem gg możliwości zmiany kolorystyki x]

I podtrzymuję, że zmiany były debilne, bo całkowicie zepsuły wygląd mojego komunikatora który był prosty jasny i przejrzysty =)

#48 Użytkownik jest zalogowany   von_scheisse 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 123
  • Zgłoszeń 3 (Postów 18)
  • Rejestracja 18.09.2008
  • Jabbersiusta,j@aqq.eu siusta,j@aqq.eu
  • MiejscowośćPolice

Napisano 20.09.2009 20:43.

Wyświetl postUżytkownik huki dnia 20.09.2009 19:15 napisał

Ja też uważam że ta wersja super chodzi i wprowadza wiele fajnych usprawnień ale podstawa to wygląd a nie wszystkim pasuje standardowa ciemna kompozycja a tylko ona jest profesjonalnie zrobiona. Cała reszta to amatorka.

A eSKej McGrey widziałeś? Nie powiedziałbym, że jest to amatorka ;]

Wyświetl postUżytkownik huki dnia 20.09.2009 19:15 napisał

Wiadomo, że najpopularniejsza sieć to gg więc powinna być chociaż jedna dobrze zrobiona kompozycja nawiązująca do wyglądu gadu-gadu.

Sorry, ale AQQ to klient Jabbera, a nie "najpopularniejszej sieci" jaką jest GG...
Si vis pacem, para bellum...
1

#49 Użytkownik jest zalogowany   matiss 

• Expert
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 830
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 20.09.2009 20:53.

O to napisałeś swój komunikator a to ciekawe może go udostępnisz ;> To tak odnośnie tego czepiania się o słówka, słoneczka są bo są ma być księżyce ? Sieć jest odwzorowana bo AQQ oprócz tego ze jest głównie klientem Jabbera wspiera również inne sieci, co nie oznacza, że ktosma powinność upodabniać swój komunikator do innego tylko dlatego, że obsługuję tamtą sieć. Idąc tym tokiem myślenia AQQ powinno mieć (najlepiej pewnie wbudowane) wyglądy innych komunikatorów, bo przecież potrafi obsługiwać ich sieci... bez komentarza.

I jak słusznie zauważyłeś

Cytat

Komunikator AQQ służy do komunikacji tekstowej, głosowej oraz SMS. AQQ oferuje Ci komunikację z sieciami Jabber, Gadu-Gadu, Tlen, AQQ1.x, GTalk

Do komunikacji nie do zastąpienia na siłę, co do ikonek fakt ikony nazywają się "gadu" ale ja tam nie widzę miedzy nimi podobieństwa z tymi oryginalnymi z gg, są one załadowane po to by zachować kompatybilność z oryginalnym komunikatorem. Zresztą o czym my tu rozmawiamy, robisz aferę bo nie masz wyglądu swojego jakże ukochanego komunikatora, a jako argument pokazujesz przykłady funkcjonalności. Jeżeli tak Ci zależy na wyglądzie to trzymaj się jednego tematu a nie jakoś naokoło ;] Natomiast samo stwierdzenie "debilne" jest nieco poniżej średnio wyedukowanego człowieka, jestem ciekawy czy poświeciłeś choć połowę tego czasu i pracy co autor AQQ na jakikolwiek projekt czy whatever. Zmiany mogą sienie podobać ale takie słowa, no po prostu są poniżej pewnego poziomu. A jeśli chcesz podyskutować zapraszam na Jabbera JID podany obok, koniec offtopu.
Dołączona grafika
3

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   zynio73 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 215
  • Zgłoszeń 2 (Postów 5)
  • Rejestracja 09.09.2008
  • Jabbereskimosr2@aqq.eu eskimosr2@aqq.eu
  • MiejscowośćBarlinek

Napisano 20.09.2009 21:12.

Wow ale zeście się rozpisali , dyskusja na maxa :P ale mi się wydaje że powinnyśmy rozpisywaś się na temat tej wersji :P Widzę ze troszkę od tematu panowie odbiegliście :P
System: Windows XP Media Center Edition
Wersja AQQ: Zawsze najnowsza( łącznie z wersjami beta)
Kompozycja: Black Magic
Wersja Internet Explorer: 8.0
Używana przeglądarka: Mozilla Firefox 3.6
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Colo 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 203
  • Zgłoszeń 7 (Postów 21)
  • Rejestracja 30.11.2008

Napisano 20.09.2009 21:44. Użytkownik Colo edytował ten post 20.09.2009 22:02

huki, yyy, że co? Wypisujesz takie głupoty, że szkoda gadać... AQQ to głównie multikomunikator - czyli program do komunikowania się z wieloma sieciami. to, że w AQQ są używane "słoneczka GG" czy "emoty GG" to jest coś normalnego... Ale nie, Ty musisz się doczepić do niczego. Najlepiej będzie jak wrócisz do NGG, oni, na ich forum z chęcią przyjmą Twe uwagi. Dziękuje...

Aby nie było OT, nie spodziewałem się tak szybko wersji stabilnej. Ale to może i dobrze? Bardzo, ale to bardzo udane Betatesty, wprowadzenie nowych funkcji. Mam nadzieje, że kolejnych będą podobne. :P

Ja osobiście proszę o rozwój sieci GTalk. :D

Edit: UsagiAddict, nie doczytałem tego w Twoim poprzednim poście... :P
Betatesty AQQ;
OS: Windows XP Home Edition SP3, IE8 (default: Opera 10.53);
Wtyczki: AntiSwap, C******czki V2, InvShow, Korektor, MsgNotifier, TitlebarTweak, GGNetwork;
Kompozycja: Jaro88PL - Black Dream 7;
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Arnold 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60
  • Zgłoszeń 2 (Postów 3)
  • Rejestracja 02.07.2009

Napisano 20.09.2009 21:44.

huki, jak taki mądry jesteś, to poradnik tworzenia kompozycji w rękę i pozmieniaj sobie te czcionki. To jest max 2 minuty roboty.

Poza tym nadal nie odpowiedziałeś na pytanie co się stało z tym wyglądem, że Ci się "wali". Nikomu się nie wali tylko Tobie i od razu klniesz na czym świat stoi, pewnie wszyscy są temu winni... Zastanów się trochę...

Stabilka świetna, tylko kolejny raz nie działa mi przeciąganie plików do wysłania na okienko, ale z tym chyba na buglistę (o ile jeszcze tam nie ma).

Nazwa kodowa na belce też nie jest zła.

Dzięki.
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   StabiL 

• Adept
  • Grupa Dekorator
  • Postów 314
  • Zgłoszeń 12 (Postów 43)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 20.09.2009 22:08.

@UsagiAddict
Hehe za to Twój post wiele wnosi do tematu ;) :P ale to tak na marginesie;p
Edit: Też uważam że jest ładna hehe;p huki może też, ale boi sie przyznać :D

Swoją drogą myślałem, że skoro te beta testy idą pełną parą, to miałem cichą nadzieje, że pojawi się wspomnianą już daaawno temu niespodziance OC wraz z pojawieniem się stabilki;p AQQ chyba nigdy wcześniej nie miało się tak dobrze jak teraz;p
Rere kum kum . . .
-----------------------
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
AQQ: zawsze najnowsze || Pluginy: standard + AQQ Radio, AQQ Last Seen, AQQ ContactState, DrawBoard, State Notifier || Dizajn: różnie;p || OS: Win7 Professional b.7600 (x86) + all updates || Przeglądarka: Opera 10.70 (IE8)
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Xadib 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 39
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 17.06.2009
  • Jabberxadib♥aqq.eu xadib♥aqq.eu

Napisano 21.09.2009 00:17.

Mam nadzieję, że autor nie spocznie na laurach i zabierze się za nowe bety. Pomysłów wiele i oczekiwań jeszcze więcej więc jest masa roboty. Niech ten "złoty wiek" nie zostanie ostatnim dobrym wspomnieniem o AQQ. :)
Dołączona grafika
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   keeveek 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60
  • Zgłoszeń 2 (Postów 4)
  • Rejestracja 21.11.2008

Napisano 21.09.2009 09:18.

Cytat

- Wyszukiwanie w sieci Tlen pozwala na przeszukiwanie kolejnych/poprzednich wyników.
Mam głęboką nadzieję, że to zapowiedź zmian w protokole tlenu i obsłudze tej sieci, która kuleje od dawien dawna...
0

#56 Gość_KarolManikowski_*

• Grupa Gość

Napisano 21.09.2009 09:35.

Ogólnie to witam wszystkich forumowiczów, ponieważ tak wypadło że jest to mój pierwszy post ;) Z AQQ korzystam już któryś rok, ale dopiero teraz "odważyłem" się tutaj napisać parę słów.

Na początku chciałbym wyrazić uznanie dla OC, za ogromny wysiłek i poświęcenie w tworzenie tego komunikatora. Pamiętam pierwsze testy drugiej wersji i od tamtego czasu moim zdaniem został wykonany ogromny krok na przód.

Przyłączam się do prośby o zmianę redagowania listy zmian we wersji stabilnej, bo rzeczywiście "zwykły" user nie korzystający z beta-testów może nie zaktualizować programu do najnowszej wersji tylko dlatego, bo nie widzi co tak naprawdę się zmieniło. Byłbym także bardzo szczęśliwy gdyby rozszerzono obsługę gTalka (obecnie używam oryginalnego klienta ze względu na wygodę).

Oprócz tego pozostaje mi tylko życzyć cierpliwości i wytrwałości w rozwijaniu tego projektu :)

Pozdrawiam
Karol

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Lord ByRad 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 250
  • Zgłoszeń 52 (Postów 128)
  • Rejestracja 05.09.2008
  • Jabberlordbyrad@aqq.eu lordbyrad@aqq.eu
  • MiejscowośćLublin

Napisano 21.09.2009 13:09.

Wyświetl postUżytkownik VPN dnia 20.09.2009 13:21 napisał

(...) pełna obsługa sieci komunikacyjnych (głównie Tlen i konta GTalk).

Wyświetl postUżytkownik Colo dnia 20.09.2009 21:44 napisał

Ja osobiście proszę o rozwój sieci GTalk. :D
Popieram w 100% - przydałoby się wreszcie zabrać za pełne wspieranie tych serwerów.
1

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   proba 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 44
  • Zgłoszeń 1 (Postów 1)
  • Rejestracja 14.06.2009

Napisano 21.09.2009 16:08.

@ matiss:

Cytat

To że menu otwierało się w lewa stronę było po prostu przewlekłym błędem, nie powinno się tak otwierać w żadnym programie się tak nie dzieje, w końcu zostało to poprawione i bardzo dobrze.

chyba się nie rozumiemy... jeżeli ustawię okno komunikatora w prawym dolnym rogu ekranu, to menu "programy" owszem otwiera się w prawą stronę, jednak menu "kontakty" i "pomoc" z racji braku miejsca, otwierają się już w lewą stronę, co wygląda co najmniej dziwaczne i w praktyce jest mocno denerwujące....
-1

#59 Użytkownik jest zalogowany   matiss 

• Expert
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 830
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 21.09.2009 16:20.

@Up normalne zastosowanie windowsa... sprawdź to sobie na jakimkolwiek innym programie... i owszem rozumiemy się. A ze wygląda dziwacznie to tak naprawdę marginalny problem ponieważ mało kto ma ustawiony komunikator tak aby to menu się wyświetlało "niepoprawnie. O ile cały komunikator jest widoczny to nawet przy jego minimalnej szerokości menu otwierają się w prawo, a że masz ustawione inaczej cóż, argument żaden, bo po zmianie ktoś powie że ma ustawiony w lewym dolnym rogu i mu się źle otwiera :P

Teraz zachowanie programu jest jak najbardziej naturalne i poprawne, jak już pisałem inne aplikacje zachowują się identycznie ;)
Dołączona grafika
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Kendziooor 

• Pan Majster
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 913
  • Zgłoszeń 10 (Postów 132)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberwerkop@aqq.eu werkop@aqq.eu

Napisano 21.09.2009 16:52.

O, stabilka. Nie ma to jak być na czasie :P Co tam się będe rozpisywał - zmiany komentuje na bieżąco, więc tu i teraz pozostało mi tylko pogratulować nowej wersji, dużo stabilniejszej i funkcjonalnej niż poprzednia ;) Szkoda tylko funkcji daj mi znać, naprawdę takie rozszerzanie jej było zupełnie niepotrzebne, teraz mimo woli trzeba otworzyć podmenu, w którym pod ogromem pozycji można zrezygnować z chęci sprawdzenia tej funkcji.

Cytat

SDK: Dodano możliwość komunikacji pomiędzy wtyczkami dzięki funkcji AQQ_SYSTEM_SENDHOOK

Można wiedzieć jakie są założenia tej funkcji?
Dołączona grafika
Całkiem nowa wersja notatnika do AQQ! Zostań beta-testerem!

System: Windows7 Home Premium; IE8 + Opera 10 (domyślna); Ad-Aware Pro Internet Security 8
Komunikator: Wtyczki podstawowe + dodatkowe; Kompozycja Satin
0

Udostępnij ten temat:

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4