Tworzenie bota
Napisano 28.09.2009 12:55.
Wiem że temat trochę "dziwny" ale chodzi mi o wtyczkę za pomocą której będę mógł zrobić coś podobnego do InfoBota.
Co prawda jest wtyczka Responder ale w niej:
- Jest ograniczenie znaków w wiadomości wysyłanej przez bota
- małe okienko (wąskie) do wpisywania wiadomości jaką bot ma wysyłać
- w ogóle jest mało miejsca i przy próbie zrobienia większego bota pogubiłbym się w regułach (co na co ma bot odpowiadać) [przydała by się możliwość porządkowania według jakiś kategorii]
- brak opcji ignorowania wyświetlanych wiadomości z wszystkich numerów gg (czyli ze ktoś pisze do bota to ja tego nie widzę, nie wyskakuje żadne okienko, ale chciałbym aby gdzieś ładnie było archiwum rozmowy bota z każdym numerem gg)
i przez te minusy to dyskwalifikuje "Responder"'a
Ktoś podejmie się zrobienia takiej wtyczki ?
Jeśli nie za darmo to za ile ? (Skontaktuj się przez AQQ)
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 28.09.2009 13:09.
Napisano 28.09.2009 13:19.
Wtyczka przyda się osoba które chcą sobie zrobić bota bez używania jakiś skryptów itp, szukałem w sieci jakiegoś prostego programu do tego typu rzeczy ale to nie na moją małą główkę.
Napisano 28.09.2009 13:25.
Napisano 28.09.2009 13:58.
Czy ułatwienie sobie życia poprzez taką wtyczkę (jeśli by powstała) to coś złego ?
Więc po co Ci win skoro to "kombajn" zainstaluj sobie tylko jądro...
Nie rozumiem Cie czasami
Napisano 28.09.2009 14:13.
Cytat
To po co w ankiecie dodałeś opcje Nie skoro masz pretensje o mój głos?
Cytat
Wiem, że chodzi o wtyczkę, ale nie przesadzajmy. Były propozycje odtwarzacza mp3 i w ogóle, a AQQ to nie żaden bot, tylko zwykły komunikator.
Napisano 28.09.2009 15:59.
Cytat
To co ja miałem w ankiecie napisać ? :|
Cytat
Nie widzę w tym nic złego. Nic innego jak rozszerzenie funkcjonalności AQQ. I nie zapominajmy z ekto nie chce to nie Musi tego instalować prawda ? Więc żaden kombajn z AQQ bo mamy wpływ na to co i kiedy sobie instalujemy i usuwamy do AQQ i z AQQ.
na pewno nie korzystał bym z takiego odtwarzacza...
Cytat
a no widzisz, jeśli ktoś nie zna to co ? "Wyrzucony po za krąg ?"
Napisano 28.09.2009 17:47.
Absoulutnie nie - no bo niby po co? Nie widzę żadnych sensownych argumentów ku wszczęciu prac w kierunku stworzenia takowej wtyczki. Poza tym - "chodzi mi o wtyczkę za pomocą której będę mógł zrobić coś podobnego do InfoBota" - pogięło Cię? Przecież to w ogóle jest niemożliwe, wiesz, ile lat zajęło pisanie i ciągłe rozwijania Infobota? Weź wybacz. Nie potrafisz sprecyzować propozycji - mówisz, że chcesz coś na wzór Infobota a zaraz piszesz że nie na wzór Infobota, bo opisujesz Respondera - weź się człowieku zdecyduj w końcu!
Rowaliło mnie też "Jeśli nie za darmo to za ile ? (Skontaktuj się przez AQQ)" - wybacz, ale takie sprawy załatwia się prywatanie, a nie tutaj i nikt nie będzie Cię gonił na PW i błagał Cię żebyś mu płacił za wtyczkę.
Poza tym z Twojego pierwszego posta wynika ewidentnie, że drobne poprawki w Responderze załatwiły by skutecznie Twój problem i nie widzę podstaw do pisania czegoś zupełnie nowego.
Napisano 28.09.2009 18:05.
Jak się nie uspokoisz i nie spuścisz nieco z tego tonu, to nawet się rozwalić nie zdążysz...
Z tego, co rozumiem, to kolega nie chce robić czegoś skomplikowanego na wzór infobota. I nie sądzę, by to było niemożliwe. Fakt, że ktoś przede mną wspomniał, że wiąże się to z jednym utrudnieniem - koniecznością ciągłego trzymania komputera włączonego, ale to argument z innej działki.
I naprawdę nie wiem, co widzisz złego w tym, że ktoś gotów jest kogoś nagrodzić za stworzenie wtyczki...

Poradnik językowy na forum - >>>zapraszam<<<
Napisano 28.09.2009 21:48.
wpisuje `help` - bot odpowiada listą dostępnych komend
wpisuje `info` - informacja o bocie
wpisuje `funkcjaX` - wypisuje jakiś ciąg
tyle że ten ciąg się nie zmienia. bot który jest statyczny nie ma racji bytu
dodatkowo, jeśli chciałbyś by komenda była `bardziej elastyczna` typu `changelog AQQ 2.0.7.19` to już wypadałoby znać RegExp albo PCRe *takie wyrażenia regularne*. w tym przypadku programista wtyczki mógłby jeszcze pójść rękę i drugi argument traktować odpowiednio itd itp. ale na dynamikę nie licz. bo i tak musiałbyś napisać jakiś dynamiczny skrypt
czyli na nie ;D
Napisano 25.10.2009 00:58.
Prosty bot: [będę na nie]
Zapytanie: Cześć
Odpowiedź: Witaj
Zapytanie: Jak się masz?
Odpowiedź: Miło
Czy to ma być z użyciem skryptu, który jest wykonywany zgodnie z jakimś tam ustalonym językiem: [będę na tak]
Zapytanie: Pogoda miasto
Odpowiedź: {pogoda dla miasta}
Zapytanie: Jaka jest godzina dla miasto/stolica
Odpowiedź: {godzina dla miasta/stolicy}
AQQ: zawsze najnowsza beta (Wtyczki: Standardowe + GG Network + StayOnTop)
Kompozycja: ProStandard
System: Windows 7 Professional + updates
Przeglądarka: Firefox 3 + IE8 (zawsze najnowsze)
Napisano 06.11.2009 19:59.
Napisano 25.02.2010 13:34.
[spoiler='Dane do beta testów...']Aqq: najnowsze (licząc bety) Wtyczki: Aqq sms, AntySpam, Blocker, Gg network, Spell checker Kompozycja: Glow
Windows: 7 Ultimate Przeglądarki: Firefox 3.6 (domyślna), IE8
Komputer: Q8200 2.33GHz(x4), GeForce 9800GT(1GB DDR3), 2x2GB DDR2, Samsung HD503HI(500GB)[/spoiler]
Szukam osoby, która zrobi mi program oraz kompozycję - Zapłacę :)

Pomoc

Do góry