Skocz do zawartości

Uwaga!

Zapraszamy do nowego działu Pliki. Więcej informacji w tym temacie.

AQQ 2.1.0 Fusion Beta Build: 47

• Zamknięty Temat jest zamknięty
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 Oconnel

Oconnel

AQQ Developer

• 2121 postów

Napisano 17.11.2009 01:59

AQQ 2.1.0 Fusion Beta Build: 47

Wersja kandyduję na miana stabilnej.

Możecie zaktualizować swoje wersje beta poprzez aktualizator AQQ (menu Pomoc -> Sprawdź aktualizacje). Proszę się jednak upewnić, że opcja "Informuj o wersjach beta", na zakładce "Aktualizacja" w ustawieniach AQQ jest zaznaczona.

Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji beta:
- Poprawka związana z przyciskiem "Dodaj grupę" w menu "Kontakty".
- AQQ podaje bardziej dokładne, ale mniej szczegółowe dane o systemie operacyjnym.
- Zabezpieczenie przed tworzeniem coraz to dłuższych nazw plików, przy kopiowaniu wycinków.
- Rozszerzono możliwości wysyłki plików z poziomu okna rozmowy.
- Dodano opcję "Wyślij e-mail".
- W nazwie profilu nie można było użyć polskich znaków.
- Poprawki przy otrzymywaniu wiadomości offline.
- SDK: Dodano funkcję AQQ_FUNCTION_SILENTUPDATECHECK.
- Poprawki przy kopiowaniu tekstu w okienku rozmowy.

Informacja
Przypominam, że błędy zgłaszamy obecnie w bugliście AQQ. Szczegóły tutaj.
W tym wątku wygłaszamy tylko nasze opinie na temat najnowszej bety.

Pobieranie bety
Kliknij aby pobrać
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#2 jojo87

jojo87

Niedoszły wtyczkopisarz

• 1018 postów

Napisano 17.11.2009 02:06

Człowiek się naoglądał strasznych filmów na YT i teraz spać nie może ;) Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - mogę wcześniej testować nową betkę :)

Wyświetl postUżytkownik Oconnel dnia 17.11.2009 01:59 napisał

- W nazwie profilu nie można było użyć polskich znaków.
Że co proszę? Przecież mój profil w AQQ od dawna nazywa się "michał".

Użytkownik jojo87 edytował ten post 17.11.2009 02:22

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 stivo

stivo

mgr inż.

• 1970 postów

Napisano 17.11.2009 03:06

Cytat

- AQQ podaje bardziej dokładne, ale mniej szczegółowe dane o systemie operacyjnym.
W moim przypadku nadal pokazuje XP SP2, mimo, ze mam Viste.. :huh:

AQQ 2.4.1.50 (default + pełno wtyczek )/(Silverlight Dark Amber) | WIN7 Pro x64 SP1 (sprzęt) | IE9 (default: Opera 11.64)

Regulamin FAQ(Q)

Dołączona grafika

#4 Krzysiek

Krzysiek

Bywalec

• 131 postów

Napisano 17.11.2009 04:59

No cóż, dalej słabe wsparcie konta GTalk.. Zgłaszałem na buglistę problem ze statusami, został on odrzucony, bo "GTalk nie obsługuje wszystkich statusów", ale coraz więcej osób widzę, że używa Gtalka do komunikacji i chyba nie tylko ja chciałbym czasem ukryć się na statusie niewidoczny, do którego wsparcia nie można liczyć na AQQ :(m dopiero po zalogowaniu na konto Gtalk jestem w stanie się ukryć a z poziomu AQQ nie. Przypominam, że Gtalk obsługuje statusy od niewidocznego, poprzez niewspierającego z poziomu AQQ - niewidocznego, następnie zajęty i dostępny. Wspomniałem też o rzeczy najwyraźniej niemożliwej do dokonania, czyli przesyłaniu obrazków jak i plików, których nie da się wysłać z GTalka do AQQ.eu.

Przed wydaniem kolejnej wersji stabilnej należałoby w końcu w miarę możliwości usprawnić wyżej wspomnianą komunikację.

Użytkownik Krzysiek edytował ten post 17.11.2009 04:59

#5 SaperR

SaperR

Bywalec

• 116 postów
  • MiejscowośćMiędzychód

Napisano 17.11.2009 07:33

Cytat

Wreszcie!

Użytkownik SaperR edytował ten post 17.11.2009 07:41

#6 Woocash

Woocash

Początkujący

• 14 postów

Napisano 17.11.2009 08:10

Szkoda, że w AQQ funkcja win7 nadal kuluje :)

#7 hexen

hexen

Bywalec

• 117 postów

Napisano 17.11.2009 08:13

"Wyślij e-mail" nie działa, nie mam klienta pocztowego, ale w tym wypadku powinien się pojawić jakikolwiek komunikat o powiązaniu czy cuś, a tu kompletnie nic. Nie dodaję w bugliście bo to bezsens kiedy błąd jest oczywisty.

Wyświetl postUżytkownik Woocash dnia 17.11.2009 08:10 napisał

Co to znaczy funkcja Win7? Bo ja nigdzie takiej w programie nie widzę... :(

Użytkownik hexen edytował ten post 17.11.2009 08:15

AQQ: zawsze najnowsza beta
System operacyjny: Windows 7 (build 7264)
Używane /Zainstalowane wtyczki: Standard, AQQ Restarter, TuneStatus, Orange Multibox, SecureInTray, AQQ Responder, ServerStats, Detonator!, StayOnTop, StoleStatus, TabControl, TabFocus, AutoSender, HistoryLock, SpellChecker, Korektor
Przeglądarka: IE 8.0.7264.0, Firefox 3.5
Kompozycja: Gadu-Gadu by Jaro88, z moimi modyfikacjami
Antywirus: Avira AntiVir Premium

AQQ używam od drugiej publicznej wersji, a było to bardzo, bardzo... bardzo dawno temu ;)

#8 Pbo

Pbo

Kierownik

• 3458 postów

Napisano 17.11.2009 08:26

Cytat

Wersja kandyduję na miana stabilnej.
Nareszcie. Mam nadzieję, że stabilka będzie działać dość stabilnie, a nie jak ostatnimi czasy. Dobrze, że został "naprawiony" błąd z uszkodzonym profilem, a więc lepiej szybciej wydać stabilke, bo potem ludzie będą znowu marudzić, że AQQ im nie działa.

Cytat

E tam, nic nowego... ;)

Aktualności Counter-Strike Global Offensive
Pamiętniki z wakacji Online

AQQ-Pomoc.info | AQQNews.pl

#9 AK-47

AK-47

Adept

• 280 postów

Napisano 17.11.2009 08:26

RC z rana jak śmietana :P
@jojo87
http://forum.aqq.eu/...adania-profilu/
Come crawling faster...

#10 Monczkin

Monczkin

Adept

• 339 postów

Napisano 17.11.2009 08:45

Co do wyślij maila.

Edytuję wizytówkę kontaktu. Dopisuję email. W oknie wizytówki po dodaniu uaktywnia się ikona - wyślij maila.
Otwieram okno rozmowy kontaktu z dodanym mailem. I niestety brak jest możliwości wysłania maila. Opcja ta pojawia się dopiero po restarcie aplikacji. Brak tej opcji jest również z poziomu listy kontaktów i prawokliku - brak opcji wyślij maila.

Tak miało być? Czy nie ma możliwości, żeby opcja wyślij mail pojawiała się "od razu" tak jak w przypadku okna z wizytówka kontaktu, bez potrzeby restartu?
XMPP... e... a o co chodzi?
Windows Vista SP2 | AQQ - zawsze najnowsza beta/stabilna | RSS | Fx 3.6.x | IE 8 | ProStandard | w dni wolne oraz po 15 w dni robocze
Windows XP HE/PROF. SP3 | AQQ - zawsze najnowsza beta/stabilna| RSS | Fx 3.6.x | IE 8 | ProStandard |poniedziałek - piątek od 7 do 15

#11 madhunt3r

madhunt3r

Prezes

• 810 postów

Napisano 17.11.2009 10:09

Wersja stabilna zbliża się wielkimi krokami,a już trzeba myśleć, co w następnych beta testach Nas czeka ;)

#12 Oconnel

Oconnel

AQQ Developer

• 2121 postów

Napisano 17.11.2009 10:17

Restartować nie musisz, ale musisz zamknąć wizytówkę aby zmiany się zapisały :)
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#13 Senega

Senega

Początkujący

• 1317 postów

Napisano 17.11.2009 10:18

UP: Zamknięcie wizytówki nic nie daje.

Wyświetl postUżytkownik hexen dnia 17.11.2009 08:13 napisał

Wyświetl postUżytkownik Woocash dnia 17.11.2009 08:10 napisał

Co to znaczy funkcja Win7? Bo ja nigdzie takiej w programie nie widzę... :(
Chodzi o funkcje dla systemu Windows 7. Poczytaj sobie tutaj
Ogarnianie SDK dla BadaOs...

#14 Monczkin

Monczkin

Adept

• 339 postów

Napisano 17.11.2009 10:21

@Oconnel

Zamykałem wizytówkę.
Windows Vista SP2 | AQQ - zawsze najnowsza beta/stabilna | RSS | Fx 3.6.x | IE 8 | ProStandard | w dni wolne oraz po 15 w dni robocze
Windows XP HE/PROF. SP3 | AQQ - zawsze najnowsza beta/stabilna| RSS | Fx 3.6.x | IE 8 | ProStandard |poniedziałek - piątek od 7 do 15

#15 imeehow

imeehow

Rozgrzewam się

• 88 postów

Napisano 17.11.2009 10:40

Niestety po kliknięciu w "wyślij e-mail" otwiera się jakiś wbudowany w Vistę program pocztowy, który widzę pierwszy raz w życiu, zamiast ustawionego domyślnie Mozilla Thunderbird.

Do tego po dodaniu adresu e-mail do kontaktu tlenowego, który jest metakontaktem, po kliknięciu na nim prawym, nie pokazuje się przycisk "wyślij e-mail" tylko trzeba wchodzić w wizytówkę.
Po wyjęciu tlenowego kontaktu z metakontaktow, przycisk do wysyłania maili się uaktywnia i pozostaje aktywny po ponownym połączeniu w metakontakt.
Okazało się, że to kwestia ponownego otwarcia wizytówki, którą opisałem poniżej.

@Oconnel

Cytat

Restartować nie musisz, ale musisz zamknąć wizytówkę aby zmiany się zapisały :)

Niestety to nie pomaga. Trzeba potem ponownie otworzyć wizytówkę i ją zamknąć i dopiero wtedy uaktywnia się przycisk wysyłania maili.

Kolejne spostrzeżenie, kolejna edycja...
Kiedy dodamy do kontaktu więcej niż jeden e-mail, to po kliknięciu na "wyślij e-mail" w menu kontekstowym wysyła nam maila do obu adresów (chociaż wątpię czy by wysłał, bo adresy nie są rozdzielone przecinkiem ani średnikiem tylko zapisane są jednym ciągiem). Kiedy chcemy wysłać z poziomu wizytówki to jest ok, wysyła na ten mail który mamy aktualnie podświetlony w wizytówce.

Użytkownik imeehow edytował ten post 17.11.2009 11:04

#16 Dj Ghacek

Dj Ghacek

Początkujący

• 15 postów

Napisano 17.11.2009 10:54

Może ktoś powiedzieć gdzie to mozna znalesc
to gdzie sie sprawdza

Cytat

Użytkownik Dj Ghacek edytował ten post 17.11.2009 10:55

#17 madhunt3r

madhunt3r

Prezes

• 810 postów

Napisano 17.11.2009 11:00

Otwórz konsole XML i wpisz: set advanced on

Później w ustawieniach w zakładce System, pojawiła się nowa opcja "Zaawansowane" i tam masz "Sprawdzanie wersji oprogramowania" i jeszcze inne opcje.

#18 Monczkin

Monczkin

Adept

• 339 postów

Napisano 17.11.2009 11:01

@imeehow

Cytat

Niestety po kliknięciu w "wyślij e-mail" otwiera się jakiś wbudowany w Vistę program pocztowy, który widzę pierwszy raz w życiu, zamiast ustawionego domyślnie Mozilla Thunderbird.

Musisz ustawić TB jako domyślny w systemie.

http://windows.micro...-e-mail-program

Robiłeś tak? Samo ustawienie domyślności w programie czasem nie wystarcza.

Użytkownik Monczkin edytował ten post 17.11.2009 11:05

#19 imeehow

imeehow

Rozgrzewam się

• 88 postów

Napisano 17.11.2009 11:16

Dzięki. Tego było mi trzeba. Przy okazji nauczyłem się czegoś nowego o Viście :D

#20 Monczkin

Monczkin

Adept

• 339 postów

Napisano 17.11.2009 11:21

Proszę. Jeszce sporo nauki przed Tobą ;)

Co do maili. Mam nadzieję, że OC czyta nasze spostrzeżenia i uwzględni je w najbliższej RC, bo stabilną można by puścić to wyeliminowaniu tych niedogodności.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych