Oficjalne forum komunikatora AQQ: AQQ 2.1.0 Fusion Beta Build: 55 - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Przeczytaj zanim napiszesz!

Poniższe postanowienia mają moc załącznika do regulaminu.

• W tym forum wygłaszamy tylko opinie na temat najnowszej wersji AQQ
  • Zauważone błędy zgłaszamy obecnie w Bugliście
  • Proszę nie pisać tutaj propozycji ani pytań związanych z obsługą programu
  • (7 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

AQQ 2.1.0 Fusion Beta Build: 55

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Oconnel  Ikona Szybka wishlist-a, mówisz i masz ;)

• Candarian Demon
  • Ikona
  • Grupa Właściciel
  • Postów 813
  • Zgłoszeń 3 (Postów 3996)
  • Rejestracja 29.08.2008
  • Jabberoconnel@aqq.eu oconnel@aqq.eu

Napisano 08.12.2009 14:26

AQQ 2.1.0 Fusion Beta Build: 55

Zapraszam do pobierania nowej wersji beta AQQ. Brak rewolucyjnych zmian, ale poprawki zawsze są przecież mile widziane :)

Możecie zaktualizować swoje wersje beta poprzez aktualizator AQQ (menu Pomoc -> Sprawdź aktualizacje). Proszę się jednak upewnić, że opcja "Informuj o wersjach beta", na zakładce "Aktualizacja" w ustawieniach AQQ jest zaznaczona.

Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji beta:
- Zmieniono ikonkę dla funkcji synchronizacji AQQ.
- Sprawniejsze pokazywanie obserwatorów (szczególnie, gdy jest ich wielu).
- Aktualizacja modułu RegExp (obsługa natywna unicode).
- Optymalizacje w prędkości działania programu.
- Poprawka związana z detekcją dysków zewnętrznych.
- Po wyjściu z wyszukiwarki kontaktów, AQQ nie zaznacza domyślnie pierwszego kontaktu na liście.
- Uaktualniono biblioteki SSL.
- Przy dodawaniu kontaktów z rostera, AQQ zapisuję domyślny pseudonim w wizytówce.
- Poprawka związana z zapamiętywaniem opcji synchronizatora AQQ.
- Drobne modyfikcję w ustawieniach AQQ.
- SDK: Dodano funkcję AQQ_SYSTEM_RESTART.
- Drobne modyfikacje w oknie subskrypcji - głównie językowe, dodano też domyślny tekst w polu informacyjnym.
- Plik sesji zapisywany jest w katalogu konta, a nie profilów, przez co nie jest nadpisywany przy logowaniu na inne konto.
- Poprawki związane z funkcją "Wyślij do AQQ".
- SDK: Dodano funkcję AQQ_SYSTEM_PLUGIN_REFRESHLIST.

Informacja
Przypominam, że błędy zgłaszamy obecnie w bugliście AQQ. Szczegóły tutaj.
W tym wątku wygłaszamy tylko nasze opinie na temat najnowszej bety.

Pobieranie bety
Kliknij aby pobrać
Daniel Zaborowski (Oconnel) - oconnel@aqq.eu
Dołączona grafika
0

• (7 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Odpowiedzi do tego tematu

#121 Użytkownik nie jest zalogowany   Microsponge 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 14.12.2008

Napisano 10.01.2010 23:06

Oczywiście, że tak, ponieważ AQQ w tej chwili wcale nie zawiesza się co kilka minut, jak tu co poniektórzy sugerują, a do kolejnej bety, która będzie wkrótce, pozostałe drobne problemy zostaną zapewne załatane.
Jeśli się nie kombinuje i nie szuka samemu problemów, to w tej chwili (dodałem "w tej chwili", bo mi zaraz ktoś po raz 10 z M&M's wyskoczy) AQQ jest stabilne jak skała, a z drugiej strony - jak ktoś dobrze pokombinuje, to zawiesi i GG, i Tlen i cokolwiek innego - kwestia znalezienia sposobu (to, że go teraz nie widać nie znaczy, że nie istnieje - w AQQ błąd z blokującą frazą był zapewne od wielu wersji - tylko nikt go nie wykrył i żyliście w błogiej nieświadomości).

@madhunt3r - wreszcie jakiś głos rozsądku - dzięki.

Użytkownik Microsponge edytował ten post 10.01.2010 23:15

-1

#122 Użytkownik nie jest zalogowany   Laston 

• Adept
  • Ikona
  • Grupa Dekorator
  • Postów 389
  • Zgłoszeń 0 (Postów 2)
  • Rejestracja 07.02.2009
  • Jabberlaston@aqq.eu laston@aqq.eu
  • MiejscowośćLublin

Napisano 10.01.2010 23:16

Mi AQQ potrafi się bez powodu wywalić przy okienku logowania, a nawet czasem wywala błąd przy zmianie wygaszacza ekranu lub innych podstawowych działań w Windowsie (aż czasami dziwię się, że takie rzeczy mają wpływ na ten program) więc nie gadaj głupot, że AQQ działa jak skała. To, że z błędem poradzę sobie w jakiś sposób ja czy Ty to nie znaczy, że cała rzesza zwykłych userów będzie umiała to zrobić.
Np. W jakimś pokoju czatowym ktoś wyśle frazę zawieszającą komunikator, wszystkich wywali i nie będzie można ponownie wejść na ten kanał. Nie znając problemu zwykły użytkownik nie będzie wiedział o co chodzi, a komunikator nie spełni swojej podstawowej roli czyli możliwości komunikowania się. Takie trudne do zrozumienia?
Czasem przy wywalaniu błędów w nieskończoność tak jak przy M&Msach lub innych sytuacjach pomaga tylko skillowanie procesu AQQ.exe czyli niepoprawne zamknięcie programu. Takie coś może prowadzić do uszkodzenia profilu i braku możliwości URUCHOMIENIA programu. I to nie są błędy krytyczne?
Moje Kompozycje: *Prelude*RedFantasy*SimpleStyle*
| Komp1 | OS: Windows 7 | CPU: Athlon X2 5200+ @ 2,6GHz | RAM: 2x1GB DDR2 800MHz |
| Komp2 | OS: Windows Vista SP2 | CPU: C2D P8400 @ 2,26 GHz | RAM: 4GB DDR3 1066Mhz |
| Browser: IE8, Opera | AQQ: Zawsze najnowsze | Wtyczki: Domyślne + Pogoda | Kompozycja: Prelude |
0

#123 Użytkownik nie jest zalogowany   zynio73 

• Bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 151
  • Zgłoszeń 2 (Postów 4)
  • Rejestracja 08.09.2008
  • Jabbereskimosr2@aqq.eu eskimosr2@aqq.eu
  • MiejscowośćBarlinek

Napisano 10.01.2010 23:28

Nie obraźcie się na mnie ale jesteście żałośni na maxa..Wstyd mi tego wszystkiego czytać..Zobaczcie co to za temat a nie piszecie nie wiadomo o czym.Po pierwsze to jest temat o becie czyli na jej temat tu piście..Nie mam pojęcia czemu tak piejecie że chcecie zrezygnowac z AQQ..Chcecie to sobie rezygujcie..krzyzyk wam na droge i jeszcze kopa ode mnie mozecie dostać...Ok starczy tego i powiem tyle ze jedynie co do tej bety to mam zażalenia takie że podczas zamykania się komunikatora wyskakuje błąd i jeszcze jedno wam powiem na zakończenie..Błedów jest dużo to fakt nie zaprzecze ale z AQQ nie mam zamiaru rezygnować bo jakieś tam błędy ktoś widzi..Proponuje wejść na wersję stabilną jak komuś te bety nie pasują..
Umiecie czytać?...

Cytat

Wersje testowe

Wersje niestabilne, tylko dla zaawansowanych użytkowników

Nikt nie każe Ci pobierać bety byś tutaj w tym temacie aż tak piał jak kura na grzędzie..Ja tam jestem zadowolony z AQQ i wolę to niż jakieś GG gdzie zżera mi procka..a na koniec jeszcze powiem ze znajomi nie narzekają tak jak co niektórzy tutaj i nie wchodzą na forum i są wciaz zadowoleni..Poleciłem im ta bete i nie pieją aż tak jak co niektórzy.. :D
System: Windows XP Media Center Edition
Wersja AQQ: Zawsze najnowsza( łącznie z wersjami beta)
Kompozycja: Black Magic
Wersja Internet Explorer: 8.0
Używana przeglądarka: Mozilla Firefox 3.6
-2

#124 Użytkownik nie jest zalogowany   Microsponge 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 14.12.2008

Napisano 10.01.2010 23:30

Błędy przy wygaszaczu - szukam, szukam na bugliście i jakoś nie widzę - czemu nie zgłoszony? Ja bym powiedział - namieszane w systemie. Równie dobrze jakikolwiek inny program Ci się może wywalić. Ja zmieniam wygaszacz i śmiga.

Wysłał ktoś w jakimś pokoju frazę zawieszającą komunikator? Takie sytuacje są na porządku dziennym? Nie, oczywiście nie są. Dlatego właśnie błąd jest marginalny - nie jest stosowany w praktyce. Czy to tak trudne do zrozumienia? Cały czas Wasze posty opierają się na "gdyby", "na przykład", "może" - te rzeczy nie dzieją się w praktyce, tylko nakręcacie klimat paniki. Teraz przeciętny user to przypadkowo zajrzy, poczyta posty kilku osób, to stwierdzi: "Boże, AQQ zepsuje mi komputer", bo tak żeście napanikowali. Drogi przypadkowy userze: nic takiego nie ma miejsca. AQQ jest stabilne, działa szybko i pewnie, a szansa, że wystąpi jakikolwiek problem jest taka sama, jak to, że zaraz mi na blok Iran zrzuci bombę atomową :lol:

M&M's już nie występują, a "inne sytuacje" - konkret jakiś? Czy muszę to o M&M's pokolorować i zrobić czcionkę 200%, żeby stało się to zrozumiałe?
-4

#125 Użytkownik nie jest zalogowany   UsagiAddict  Ikona Question authority, walcz z założeniami! :P

• JavaProgrammer
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 714
  • Zgłoszeń 37 (Postów 267)
  • Rejestracja 22.05.2009
  • Jabberusagiaddict@aqq.eu usagiaddict@aqq.eu

Napisano 10.01.2010 23:43

Cytat

Cały czas Wasze posty opierają się na "gdyby", "na przykład", "może"

Dlatego nie warto z tobą dyskutować. Gdybyś czytał inne posty niż swoje zrozumiałbyś, że cały czas rozmawiamy o rzeczywistych przypadkach, i to wcale nie odosobnionych.
Dołączona grafika
                                           Set Free The Devil Inside
0

#126 Użytkownik nie jest zalogowany   Microsponge 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 14.12.2008

Napisano 10.01.2010 23:54

Tak - faktycznie, zwłaszcza Twój "rzeczywisty" przypadek zawirusowania, czy też zrobienia jakiejkolwiek szkody (choćby zmiany tego nieszczęsnego numera obrazka z skinie) przez AQQ :lol: Jedyny rzeczywisty masowy przypadek, jaki podaliście, to były nie istniejące już M&M's.

Użytkownik Microsponge edytował ten post 10.01.2010 23:55

-6

#127 Użytkownik nie jest zalogowany   UsagiAddict  Ikona Question authority, walcz z założeniami! :P

• JavaProgrammer
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 714
  • Zgłoszeń 37 (Postów 267)
  • Rejestracja 22.05.2009
  • Jabberusagiaddict@aqq.eu usagiaddict@aqq.eu

Napisano 11.01.2010 00:00

Cytat

I dodam, że te zwiechy możliwe do wywołania przez wysyłanie fraz etc. są tylko i wyłącznie Waszą winą, ponieważ nie należało tego "reklamować", tylko jak przystało na kanony bezpieczeństwa - zgłaszać bezpośrddnio do autora

Twój cytat.

Panie trollu, będziesz musiał uwierzyć na słowo, że zagrożenie jest rzeczywiste.
Dołączona grafika
                                           Set Free The Devil Inside
-1

#128 Użytkownik nie jest zalogowany   Microsponge 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 14.12.2008

Napisano 11.01.2010 00:32

Cytat wyrwany z kontekstu, całość:

Cytat

I dodam, że te zwiechy możliwe do wywołania przez wysyłanie fraz etc. są tylko i wyłącznie Waszą winą, ponieważ nie należało tego "reklamować", tylko jak przystało na kanony bezpieczeństwa - zgłaszać bezpośrddnio do autora, jako błąd o delikatnej naturze, bo mogący być wykorzystanym złośliwie (co nie zmienia faktu, że masowe wykorzystanie złośliwe nie nastąpiło i nie nastąpi, a wy panikujecie).

Niewygodną część się wycięło, a ja ją pogrubiłem. Zagrożenie nie jest rzeczywiste, bo nikomu nic się nie stało i nie stanie. Nawet mi nikt nie zrobił, choć się prosiłem.

Skróciłem ten post, był dłuższy, ale uznałem, że nie ma co kopać leżącego ;) Jedynym prawdziwym poważnym błędem był M&M's, ale go nie ma. AQQ działa stabilnie i korzystanie z niego gorąco polecam każdemu zainteresowanemu. Natomiast nie polecam siedzenia na forum AQQ, bo się roi od fanatyków, którzy jak nie widzą autora przez kilka dni, popadają w panikę. Pojawi się głos rozsądku w tłumie - zminusują. A jak już autor się pojawi i napisze jasne, proste i zrozumiałe wyjaśnienie - nie dociera. Siedząc na forum AQQ dowiesz się, że jak ktoś zechce, to Ci skasuje pliki z komputera, napuści wirusa etc. Tylko nikt tego jeszcze nie widział, a jak ma okazję - nie wie jak to zrobić. Taka forma zagrożenia (tj. nikt nic nie widział i nie wie) nazywa się tu "rzeczywistym". Zdobędziesz także m.in. tajemną wiedzę, że jak przestawi się Windows na japoński, to AQQ nie działa (czy ktokolwiek próbował to zrobić z Tlenem lub GG?). Zgłasza to osoba, której problem nie dotyczy i jest jego wirtualną obecnością załamana, choć nie występuje u niej. Po chwili nagle okazuje się, że wszyscy tu korzystają z chińskiego, japońskiego lub koreańskiego Windowsa, bo problem jest masowy/globalny. Jak potwierdzenie masowości rzeczywistego zagrożenia podsuwane są linki z buglisty, gdzie przykładowo o skrypcie mogącym się wykonać po stronie klienta wypowiedziała się jedna osoba - sam autor, który to odkrył (+ VPN, który w pięciostopniowej skali krytyczności przyznaje ósemkę). Dodatkowo na porządku dziennym, jak komuś brakuje sensownych i logicznych argumentów, są wjazdy osobiste oraz wulgaryzmy. Jeśli Twoje zdanie jest niezgodne ze zdaniem większości - jesteś trollem, a Twój post to jest kłótnia, nie dyskusja. Istna przyjemność dyskutowania ;)

That's all folks :rolleyes: (for now...)

Użytkownik Microsponge edytował ten post 11.01.2010 01:17

0

#129 Użytkownik nie jest zalogowany   hex  Ikona Pringles mode on

• Adept
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 274
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 26.02.2009

Napisano 11.01.2010 02:10

Wyświetl postUżytkownik Microsponge dnia 11.01.2010 00:32 napisał

Dodatkowo na porządku dziennym, jak komuś brakuje sensownych i logicznych argumentów, są wjazdy osobiste oraz wulgaryzmy.

:lol: Np. takie?

Microsponge napisał:

("Twój" z dużej tylko z litości)

Cytat

Choć jeden mądry się znalazł w stadzie baranów.

A może taki:

Cytat

Pisałbym kulturalnie, ale nie mam do kogo, bo nikt z zabierających w ostatnich kilku postach głos by tu nie zrozumiał

Współczuję ci - taki piękny umysł... osamotniony w walce ze stadem baranów i ćwierćinteligentów. Dzierżący dzielnie w jednej dłoni - tarczę hipokryzji, a w drugiej - miecz urojonej omniscjencji. Pod koniec dnia na polu walki ostałeś się sam - reszta uciekła w popłochu przed interlokutorem tej klasy.

Fajnie by było, gdybyś poszedł paść swoje malutkie ego na inną łąkę, bo teraz będziemy musieli na naszej uważać na gówna, które po sobie pozostawiło.

A! Pisz sobie na mój temat, co dusza zapragnie - don't care, sikam ogólnie w twoim kierunku. Aczkolwiek ciekawi mnie, cóż nowego dowiem się na swój temat. A nuż czymś mnie zaskoczysz. Tylko postaraj się, by było oryginalne, bo ziewam czytając twoje dotychczasowe wypociny i jednocześnie śmieję się, widząc, jak bardzo starasz się być tutaj bossem - dostawało się wciry pod trzepakiem za młodu, to teraz się nadrabia, nie? :D
Tymczasem na mnie nie robi to absolutnie żadnego wrażenia. Ot, zakompleksiony człek ze skłonnościami do ejakulacji swoich ekhm... racji - nic nowego w Internecie.

Cytat

That's all folks :rolleyes: (for now...)

I na dodatek znasz angielski! :wub:

A teraz trochę, coby nie było kompletnie nie na temat.
AQQ znowu mi się sypło - pewnie mam chiński system i skrypty mnie nie lubią. Na domiar złego, za oknem jakiś człon odpalił petardę. Co za dzień...

Dobranoc.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#130 Użytkownik nie jest zalogowany   Microsponge 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 14.12.2008

Napisano 11.01.2010 03:03

Różnica między Tobą, a mną jest taka, że ja chociaż jak już strzępiłem klawiaturę, to 99,9% wypowiedzi stanowiła treść, konkret, argumenty, a ten malutki 0,01% był właśnie odpowiedzią na pseudo wynurzenia pozostałych. Jak widać zbędną, bo zamiast podjąc polemikę myślisz, że jak poszukasz na Wikipedii kilku mądrych słów, to zabłyśniesz niczym Brygada R z Pokemonów :lol: Łącznie znalazłeś całe trzy zdania na jakieś kilkaset napisanych, które mozolnie wyszukałeś. Nawaliłeś ogromy post o niczym - brawo B-) Ani słowa o błędach w AQQ, tylko jakieś majaki o wywaleniu - hmmm... widać błędów nie ma - kolejny potwierdza. Dodatkowo post okraszony toną wulgaryzmów, bo jak się nic mądrego do powiedzenia nie ma, to co innego zrobić - pozostaje pobluzgać.

W zamian, jak już wyszukałeś te trzy linijki - oto przyczyna ich powstania: best of Waszych postów i pseudo merytorycznej dyskusji. Ledwo co się dało przedrzeć przez ten stos inwektyw, żeby znaleźć choć kroplę treści i móc się do czegokolwiek odnieść.

Wyświetl postUżytkownik hex dnia 09.01.2010 23:56 napisał

na uj to enigmatyczne pisanie

Wyświetl postUżytkownik hex dnia 09.01.2010 23:56 napisał

psia jego mać! :/

Wyświetl postUżytkownik karololszak dnia 10.01.2010 11:34 napisał

1. Gdzie ja (k***a) napisałem

Umiesz czytać?

Tak, (k***a), cud...

Wyświetl postUżytkownik UsagiAddict dnia 10.01.2010 12:48 napisał

Czy ty wiesz o czym ty piszesz? Dosłownie zbiera mi się na przymusowe opróżnienie żołądka po przeczytaniu tego posta.

brawo Sherlocku

daj mi swojego JIDa twardzielu

Czytasz ty posty? A rozumiesz je chociaż?

Wyświetl postUżytkownik UsagiAddict dnia 10.01.2010 13:39 napisał

Daj swego JIDa

Myśl, zanim napiszesz!

Co do prowokowania do kłótni: popatrz, co uczyniłeś swoją niewiedzą i `moim-widzimisię` na temat krytyczności.

Wyświetl postUżytkownik internauta dnia 10.01.2010 22:10 napisał

Microsponage- jesteś chorym człowiekiem. Bardzo Ci współczuję.

Wyświetl postUżytkownik internauta dnia 10.01.2010 22:10 napisał

Po trzecie: Szkoda mi już na Ciebie palców, niech męczy się z tobą psychiatra.

Wyświetl postUżytkownik UsagiAddict dnia 10.01.2010 14:36 napisał

Szczerze - odpowiadając na każdego twojego posta czuję się, jakbym pływał w czymś nieprzyjemnym.
Nie będę się zanurzał w to coś i rozpatrywał małymi cytatami każdy unoszący się fragment; Po pierwsze - to nie jest przyjemne. Po drugie - niestosowne w towarzystwie (wszystkich za ten flame przepraszam) a po trzecie - już to robiłem (znów przepraszam).

Wyświetl postUżytkownik UsagiAddict dnia 10.01.2010 14:36 napisał

G**** mnie obchodzi

Wyświetl postUżytkownik GuardianCoyote dnia 10.01.2010 15:44 napisał

mózg zawiesił

I cały post hexa, tylko nie chce mi się cytować - piszę nad nim, to widać jak zapuścił się w meandry merytoryki.

Ktokolwiek ma tu jakiekolwiek sensowne argumenty? (tylko bez powtarzania proszę, bo na to, co już z trudem wymyśliliście była odpowiedź z mojej strony, a do prymitywnego flame nie dałem się sprowokować, bo zagrywki na zawieszenie mózgu, czy "k", "g", "ch" na mnie nie robią wrażenia - typowe u dzieci w wieku gimnazjalnym :) )

Użytkownik Microsponge edytował ten post 11.01.2010 03:48

-2

#131 Użytkownik nie jest zalogowany   Dito.  Ikona ustawił już status. ;)

• Rozgrzewam się
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 82
  • Zgłoszeń 5 (Postów 31)
  • Rejestracja 04.04.2009

Napisano 11.01.2010 08:46

Przecież on się kłóci dla zasady, żeby się tylko pokłócić, ja nie wiem po co Wy mu dajecie szanse do trollowania. Niech pobędzie sam ze swoimi kompleksami, niech się trochę podołuje zamiast dowartościowywać się tutaj tak jak on to nazywa "polemiką", która jest jego jedyną życiową formą rozrywki. Ten gość czaji się tu, aż ktoś coś napisze, żeby mógł odpisać i zacząć się wykłócać i potem tak czeka na każdy następny post, i w kółko odpisuje a potem napawa się dumą jak to on nas potrafi pokonać argumentami mimo, że wylewa się z niego hipokryzja, której on sam już nie ogarnia. Ja nawet nie próbuję wchodzić z nim w bezpośredni kontakt bo nie mam ochoty kłócić się z pseudointeligentem który tylko swoje zdania ubiera w mądre słowa a przesłanie i cel ma tak płytkie, że ciężko znaleźć coś bardziej płytkiego. Więc oto puenta: przestańcie karmić trolla. :)

Na temat AQQ teraz:

Ja osobiście nie mam problemów z AQQ już, błąd z M&M'sami mi się pojawił ze 4-5 razy kiedyś. Potem miałem spokój. Natomiast wszyscy znajomi jakim poleciłem AQQ piszą do mnie ze zdenerwowaniem, że zawiesza im się komunikator. Dałem im link do wtyczki Beherita, która pozwala ochronić się przed tą frazą, jednak niewiadomo co będzie jeśli ememensy wróćą. :P

Użytkownik Dito. edytował ten post 11.01.2010 08:46

Tutto cin che torna in realtr non c mai finito...
Noi siamo come la nostra fede...
Immortale!
3

#132 Użytkownik nie jest zalogowany   GuardianCoyote  Ikona Polowanie na kaszaloty... (;

• Bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 113
  • Zgłoszeń 1 (Postów 45)
  • Rejestracja 31.08.2008
  • Jabberdagfen@aqq.eu dagfen@aqq.eu
  • MiejscowośćSilesia

Napisano 11.01.2010 09:57

Wyświetl postUżytkownik Microsponge dnia 10.01.2010 21:16 napisał

Ale wszystko jest o M&M's - pisałem o tym - obecnie nie występuje, a żeby było straszniej - może się tego nie udać poprawić do kolejnej podobnej sytuacji. Co z innymi błędami? Były wymienione na równi. Do tego nawet M&M's było mniej niż by się wydawało, że mogło być - co to jest powiedzmy nawet 50 osób przy prawie 90 tys. userów?

Nie wszystko. Tylko do Ciebie nie dociera.

Ale ciągle wracacie do M&M's - tego błędu obecnie nie ma (a przynajmniej nie uwidacznia się, bo w samym kodzie siedzi). Tymczasem pojawił się post w temacie, że błędów jest tyle, że się praktycznie z AQQ nie da korzystać. Teraz się przecież da i spokojnie można przetrwać do bety - panika jest zbędna i od początku próbuję pokazać, że najnormalniej w świecie przesadzacie.
PS: U mnie wyzywać nie można - kultura nie pozwala mi na zapraszanie takich osobników. Musisz się wyżyć gdzieś indziej, jeśli brak słownictwa nadrabiasz wulgaryzmami B-)

I co, że obecnie nie ma problemu z M%M's? To tak jakby Microsoft zostawiał dziury w swoim systemie "bo aktualnie nikt ich nie wykorzystuje". A później? Sam sobie odpowiedz. Widocznie obce są Ci jest pojęcie, że historia uczy nas by drugi raz takich samych błędów nie popełniać. (Przykład GG dawno dawno temu- wystarczyło zrobić spam emotami by komuś zawiesić komunikator- nie wszystkich to dotknęło jednak uznano to za błąd krytyczny.) Co do AQQ- jest na tyle dziurawe, że większość osób nie może korzystać normalnie z niego. To, że Tobie działa to oznacza, że niby wszystko w porządku? Widać myślisz tylko o własnej dupie- zobaczymy jak będziesz śpiewał jak Ci kaskada błędów wyskoczy.

@GuardianCoyote - masz jakiś mądry i poważny argument, czy przylazłeś tylko potrollować? AQQ to niestabilność i żadnego konkretu.

Bo: Zawiesza się, pozwala na wykonanie kodu bez wiedzy użytkownika, rozłącza połączenia z siecią GG, nie robi prawidłowo backupu profilu.

Niestabilność, bo? Ktoś Ci zawiesił komunikator, czy jak u reszty zbiorowa panika? Zgłosiłeś bug/dopisałeś się do istniejącego? Nie? Czemu? A, no tak - bo się nie zawiesiło, tylko trzeba popanikować.

Widać, że to Ty jesteś trolem. Zrobiłeś w tym momencie z siebie dziecko neostrady i kretyna. A wiesz czemu? Bo jakbyś wszedł na buglistę to zobaczył byś, że jedno zgłoszenie jest napisane przeze mnie a do innych się dopisuje. No ale tak- bronisz swojego tyłka bez pomocy argumentów.
Pozwól przeciwnikowi iść tam, gdzie chce - zmień mu drogę, jeśli tego pragnie, a potem pozwól mu upaść tam, gdzie chce.
0

#133 Użytkownik nie jest zalogowany   madhunt3r 

• Prezes
  • Ikona
  • Grupa Przyjaciel
  • Postów 616
  • Zgłoszeń 9 (Postów 106)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermadhunt3r@aqq.eu madhunt3r@aqq.eu
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 11.01.2010 10:22

Chwała Magnesowi, że zamknał temat o nowościach AQQ, tym razem tutaj robi się śmietnik, może ktoś zadziała?
Dołączona grafika
Beta testy AQQ:
AQQ: najnowsze; OS: Windows 7 x64 Ultimate 6.1.7600; IE: 8.0 (default Firefox 3.6); Kompozycja: Standard; Wtyczki: Standardowe + AQQ Radio, SecureInTray, VNotify
2

#134 Użytkownik nie jest zalogowany   pakeroso  Ikona Czy dojdziemy do magicznej liczby 100 ? ;>

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 48
  • Zgłoszeń 4 (Postów 21)
  • Rejestracja 02.01.2009
  • Jabberpakeroso@aqq.eu pakeroso@aqq.eu
  • MiejscowośćToruń

Napisano 11.01.2010 11:10

Ja od siebie powiem tylko tyle, że nie biorę pod uwagę zmiany IM'a. Fakt, że kiedyś tam AQQ mi się sypnął w trakcie pojedynczej rozmowy przez te M&M, ale od tamtej pory wszystko działa całkiem przyzwoicie.

Jakby nie patrzeć Microsponge ma jednak trochę racji - moi znajomi używający AQQ również nie uskarżają się na dolegliwości ze strony błędów krytycznych w trakcie normalnego, codziennego korzystania. :rolleyes:
Dołączona grafika
3

#135 Użytkownik nie jest zalogowany   stivo  Ikona 5 przeglądarek i 9 komunikatorów :P

• MicroIce
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1091
  • Zgłoszeń 297 (Postów 578)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberstivo@aqq.eu stivo@aqq.eu
  • MiejscowośćSzczecin/Łobez

Napisano 11.01.2010 11:13

Sorry folks :P Koniec tej bezcelowej dyskusji.

Umówcie się gdzieś na czacie i prowadźcie dyskusję..
AQQ 2.2.0.23 (default + pełno wtyczek )/(Windows Black Style) | Vista Business SP2 (sprzęt) | IE8 (default: Opera 10.50)
SPRZEDAM: Notebook HP G60-418C (klik)

Dołączona grafika
1

• (7 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7