Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czaty publiczne na serwerze aqq.eu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#21 VPN

VPN

Guru

• Użytkownik
  • 6923 postów

Napisano 2010.07.25, 11:08

Jestem zbulwersowany tym, co wczoraj działo się w pokojach rozmów. Jakiś spamer z kont generowanych automatycznie uniemożliwiał nam pracę w pokoju. Nie wiem czy atakował inne, ale prawdopodobnie tak. Wielokrotnie wcześniej prosiłem Autora, żeby coś z tym zrobił, niestety bez rezultatu. Gdyby nie specjalna modyfikacja bota kr2yśka, który automatycznie banował te konta, moglibyśmy spokojnie wyjść z pokoju, bo nic nie dałoby się zrobić. Tak dłużej nie może być, że jesteśmy bezradni wobec spamerów!

Tu byłem.

#22 nevrone

nevrone

Bywalec

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 2010.07.25, 23:05

A może tak dodać informację (po przyciśnięciu na przycisk "utwórz") ze wszystkie rozmowy na przypadki omawiane w tym temacie (opisać to) wszystkie rozmowy priv i na ogólnym będą zapisywane na serwerze. Nawet dla picu.

Na dole dać przyciski "zgadzam się", "nie zgadzam się" klikając na niezgodę czat by się nie utworzył a na zgodę to wiadomo :)

można wcześniej dać jeszcze formularz do podania adresu e-mail (dla możliwość w razie czego o skontaktowanie się z właścicielem pokoju) to może dzieciaków trochę odstraszy :)

Może to być wtyczka tylko na stale zamontować ją w AQQ, napisałbym coś takiego ale nie wiem czy się da nawet i nie mam pojęcia o tych sprawach

#23 kr2ysiek

kr2ysiek

• Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2010.07.25, 23:17

Spam który był wczoraj wieczorem był chyba tylko w pokoju AQQ Pomoc, osoba(y) nie używała AQQ. Konta były na innym serwerze Jabber/XMPP. Ręcznie nie dałoby rady nad tym zapanować, wszelkie zabezpieczenia w AQQ są bez sensu. Musi być jakieś po stronie serwera. Niestety wiadomo jak pracuje AdGregor :/
  • c0d3r lubi to

#24 nevrone

nevrone

Bywalec

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 2010.07.25, 23:24

Ale większość spamerów itp wchodzi na czaty przez AQQ, wyeliminować tego się nie da ale można to zmniejszyć.
  • c0d3r lubi to

#25 Matrix

Matrix

Adept

• Pomocnik
  • 367 postów

Napisano 2010.07.26, 00:28

To prawda wczorajsza akcja spamerów na pokoju AQQPomoc to był normalny szok, w ogóle nie dało nic z tym zrobić ręcznie, a co dopiero normalnie pracować na pokoju. Takich rzeczy nie powinny się dziać i moim zdaniem trzeba coś przeciwdziałać w tym kierunku, aby takie sytuacje już się powtórzyły. Myślę o porządnym zabezpieczeniu przeciwko spamerom.
  • c0d3r lubi to

System: Win 10 Home Premium
Przeglądarka: IE zawsze najnowsza pod dany system, domyślna Firefox zawsze najnowsza,
AQQ: zawsze najnowsza beta lub wersja stabilna
Kompozycje: Standardowe zawsze najnowsze + Sense
Wtyczki: Standardowe + , Antyspam, AQQReboot,    korektor,   zawsze najnowsze.
http://i33.tinypic.com/335fgck.jpg

#26 marek22

marek22

Początkujący

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 2023.05.18, 15:18

Wszystkim zainteresowanym polecam sprawdzić stronę https://pl.erozone.c...e/biala-rawska/ , na której znajdziecie najrózniejsze ogłoszenia towarzyskie i anonse erotyczne z każdego większego miasta w Polsce. Wszelkie ogłoszenia na stronie są regularnie weryfikowane, dzięki czemu na pewno nie traficie na oszustów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych