Skocz do zawartości


Zdjęcie

[ScriptRunner] Play - pobierania stanu konta


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#1 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2010.01.02, 01:31

Witam
Skrypt do ScriptRunnera który odczytuje dane o koncie ze strony Playa i wyświetla nam informacje. Działa na pewno na Play Fresh, na innych też powinno o ile strona nie wygląda jakoś zupełnie inaczej ;)
Przykładowy wynik pobranych danych:
Dołączona grafika

Czasem skrypt wykonuje się trochę długo lecz to już nie moja wina, strona play jest przekierowywana kilka razy i czasem skrypt musi po tym stronach wędrować ;)
Konfiguracja - login i hasło - na początku pliku play.php

Opis do instrukcji instalacji:
Wgrywanie i konfiguracja skryptów (by karololszak)

Nowa wersja na dzień 27.10.2010 w załączniku

Pozdrawiam

Załączone pliki

  • Załączony plik  play.zip   5,02 KB   539 Ilość pobrań

Użytkownik rysi3k edytował ten post 2011.01.02, 18:49

  • jarko, conroy i gailjy18 lubią to

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#2 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2010.01.02, 02:17

Świetne, dzięki. Ostatnio były problemy z logowaniem się na Play24, a teraz mogę sobie sprawdzić stan konta w AQQ :)

Przy okazji najbliższej wizyty w sklepie, kup sobie duże piwo (o ile małżonka pozwoli).

#3 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2010.02.23, 19:27

Wrzucam poprawioną wersję związaną ze zmianą wyglądu Play24.
Dodatkowo usprawnienie - skrypt nie pokazuje linii gdzie jest wartość zerowa (np 0 SMSów, minut itd)

Załączone pliki


Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#4 viper505

viper505

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 122 postów

Napisano 2010.02.23, 20:44

W sumie fajna zabawka. Moznaby pomyslec z obsluga kazdej sieci w ten sposob, nie tylko ofert na karte ale tez abo.
AQQ: zawsze najnowsza beta (Wtyczki: Standardowe + AQQPajacykEx, AutoSender, Blocker, FixUpdater, SpellChecker, TabKit, Tune Controller)
Kompozycja: InvaderDark
System: 7 Pro SP1
Przeglądarka: IE8 (Domyślnie Opera )

#5 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2010.09.15, 15:09

Bardzo przydatne ale dlaczego mi nie wyświetla stanu konta mimo że mam całe 30 zł :P I na Play24 widze swój stan konta.

Dołączona grafika

A tutaj screen z Play24:

Dołączona grafika

Wszystko sie zgadza poza stanem konta :P

I takie małe czepianie sie - czemu po liczbie darmowych SMSów jest więcej niż jedna spacja? :P

Użytkownik Deadmaster edytował ten post 2010.09.15, 15:14


#6 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2010.09.15, 22:54

@Deadmaster
poprawiłem te Twoje błędy i udoskonaliłem jeszcze nieco, w pierwszym poście nowa wersja.

Pozdrawiam

Załączone pliki

  • Załączony plik  play.zip   2,46 KB   321 Ilość pobrań

Użytkownik rysi3k edytował ten post 2010.09.15, 22:54

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#7 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2010.09.15, 23:18

Ale trafiłem :D 20 min po Twojej odpowiedzi ;) Ale Ty mnie znielubisz chyba. Bo znowu jest coś nie tak :P A właściwie dwie rzeczy:

Dołączona grafika

1. Gdzie jest ikonka?
2. Czemu mam pozycje "Pakiet złotówek" skoro pozycje zerowe miały sie nie pokazywać? :P

Ja wiem że pewnie jesteś zmęczony i chcesz iść spać (ja zresztą też) ale pomęcze Cie jeszcze troche ;) Nie zabijaj xD

#8 opi

opi

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 2010.09.15, 23:28

Ikonka jest w archiwum, które zamieścił rysi3k. Musisz ją mieć w tym samym miejscu co "play.php" (czyli w katalogu scripts).
Ja od siebie dodam trochę wykadrowaną ikonkę, bo tamta nieco za duża jest jak dla mnie ;P

EDIT: Natomiast drugiego błędu nie potwierdzam - u mnie wszystko jest ok :)

play.png

Użytkownik opi edytował ten post 2010.09.15, 23:29


#9 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2010.09.15, 23:39

Ikonka jest w archiwum, które zamieścił rysi3k. Musisz ją mieć w tym samym miejscu co "play.php" (czyli w katalogu scripts).

Przepraszam, mój błąd ;) Nie skopiowałem po prostu sobie tej ikonki :P A co do samej ikonki to faktycznie jest źle skadrowana ale to sobie naprawiłem ;)

Natomiast drugiego błędu nie potwierdzam - u mnie wszystko jest ok :)

A u mnie dalej to samo :( Nie będe wklejał screena bo jest dokładnie tak samo jak było na poprzednim :( Ale jakoś to przeżyje ;)

#10 opi

opi

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 2010.09.15, 23:53

Tak sie w ogóle zastanawiam... skąd u Ciebie ten "pakiet złotówek"? ;> U mnie niczego takiego nie ma... może stąd Twój błąd ;) Swoją drogą ciekawe też skąd sie biorą te różnice między Twoim a moim freshem (tzn. niektóre pozycje są u Ciebie a u mnie nie ma i odwrotnie)...
U mnie to wygląda tak:
Dołączona grafika

#11 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2010.09.15, 23:57

"Pakiet złotówek"? Cholera go wie xD Te różnice top może przez taryfe. Ja mam "Play Fresh Darmowe SMSy do wszystkich sieci". Jeśli to wina tej taryfy to po prostu to oleje :P

#12 opi

opi

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 2010.09.16, 00:00

Aaaa.. no to pewnie tak ;) Ja jeszcze nie aktywowałem żadnej z tych taryf i jadę na "czystym" freshu :) rysi3k pewnie też i dlatego nie przewidział tych pozycji :)

@down: Żeby nie ciągnąć offtopa, odpiszę Ci tutaj :P Wiem o co chodzi z tymi taryfami, ale problem jest jeden: Jak teraz wybiorę którąś z nich to skasują mi się wszystkie bonusy, które mam uzbierane (a mam tego sporo - ot choćby prawie 30 zł premii, 2500 smsów i prawie 30 min). A w ostatni dzień sierpnia doładowałem za 3 dychy żeby wykorzystać ostatnie chwile stanu darmowego razem z smsami do wszystkich sieci :) Dlatego też poczekam aż wykorzystam wszystkie bonusy i wtedy wybiorę jedną z taryf ;)

Użytkownik opi edytował ten post 2010.09.16, 00:11


#13 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2010.09.16, 00:03

No to po problemie. A tak BTW to włącz którąś. Masz dwie opcje. Jak dużo piszesz z innymi sieciami to weź tą co ja mam a jeśli dużo gadasz i piszesz z Play to weź tą drugą ;) To nic nie kosztuje a przy doładowaniu za 30 zł dają Ci w mojej taryfie 1000 SMSów do wszystkich. W tej drugiej za 30 zł dawaliby nielimitowane rozmowy i esy do PLAY ;) Trzeba brać póki dają bo w końcu przestaną :/ Tak jak ze stanem darmowym :(

#14 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2010.09.16, 10:43

W pierwszym poście poprawiona wersja, z ikonką wykadrowaną oraz (mam nadzieje) usuniętym błędem z 0,00 ;)

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#15 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2010.09.16, 15:32

No i znowu źle :P Znowu nie ma stanu konta xD A poprzedni skrypt nadpisałem :/ Już tamto z zerami dało sie znieść, przynajmniej był stan konta a teraz nie ma ani tego ani tego :/ Ty mnie zabijesz xD

#16 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2010.09.16, 17:48

No to kolejna wersja w pierwszym poscie, poprawiona i powinno grać ;)

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#17 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2010.09.16, 18:55

Jak już pisałem wszystko śmiga i działa tak jak ma działać ;) Jeśli w przyszłości sie pojawią jakieś błędy napewno to zgłosze ;)

#18 majkers

majkers

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 2010.09.20, 08:55

A mi przestalo dzialac...Mam najnowsza wtyczke a play wyswietla mi zawartosc JSONa...Dodam ze moj program do GMail oparty o JSONa dziala ok...
Dołączona grafika
Lubisz Chicane? Zajrzyj <<TU>>

#19 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2010.09.20, 14:56

majkers, za każdym razem tak masz? nawet jak ręcznie uruchamiasz?

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#20 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2085 postów

Napisano 2010.09.20, 17:09

Jak przyszedłem ze szkoły do domu to też mi bład wyrzuciło. Taki sam jak koledze wyżej ale pobrałem jeszcze raz i działa ;)

PS. Skoro PLAY robi takie problemy że co chwila w ostatnim czasie potrzeba nowej wersji skryptu nie da sie jakoś zrobić żeby to jakoś login i hasło zapamiętało? Bo ciągle trzeba to wpisywać :P Ale jak sie nie da to tragedii nie będzie. Taka tylko mała propozycja...;)

Użytkownik Deadmaster edytował ten post 2010.09.20, 17:12

  • jarko lubi to




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych