Skocz do zawartości


Zdjęcie

[odrzucono] Opcja Wyślij obrazek w oknie czatu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wyślij obrazek w oknie rozmowy na czacie (30 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś za propozycją?

  1. Głosowano Jestem za (23 głosów [76.67%])

    Procent z głosów: 76.67%

  2. Jestem przeciw( napisz dlaczego) (2 głosów [6.67%])

    Procent z głosów: 6.67%

  3. Obojętne mi to (5 głosów [16.67%])

    Procent z głosów: 16.67%

Głosuj

#1 Magus

Magus

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 2008.09.21, 14:30

Witam obecnie jak wchodzi się na czat do pokoju rozmów, np. na pokój AQQ pomoc to nie ma w oknie rozmowy opcji wyślij obrazek. Uważam, że taka funkcja bardzo by się przydała, ponieważ np., gdy wchodzimy do pokoju AQQ Pomoc to, gdy mamy jakiś problem to ja np. chciałbym wysłać print screen problemu żeby pokazać, o co mi chodzi albo, żeby upewnić się czy dobrze zrobiłem. Najlepiej żeby można było wysyłać print screen okna i wycinku.

Użytkownik wu112 edytował ten post 2010.05.29, 16:31

Wersja AQQ zawsze aktualna wtyczki Fixupdater , Skypecore, GG Network , AQQ Streamer , AQQ last Seen, AQQ SMS zawsze aktualne Wersja AQQ zawsze aktualna wtyczki Fixupdater , Skypecore, GG Network , AQQ Streamer , AQQ last Seen, AQQ SMS zawsze aktualne Wersja AQQ zawsze aktualna wtyczki Fixupdater , Skypecore, GG Network , AQQ Streamer , AQQ last Seen, AQQ SMS zawsze aktualne

#2 Matrix

Matrix

    Adept

  • Pomocnik
  • 366 postów

Napisano 2008.09.21, 15:52

Pomysł godny uwagi, to rzeczywiście w dużym stopniu ułatwiło pomoc.

System: Win 10 Home Premium
Przeglądarka: IE zawsze najnowsza pod dany system, domyślna Firefox zawsze najnowsza,
AQQ: zawsze najnowsza beta lub wersja stabilna
Kompozycje: Standardowe zawsze najnowsze + Sense
Wtyczki: Standardowe + , Antyspam, AQQReboot,    korektor,   zawsze najnowsze.
http://i33.tinypic.com/335fgck.jpg


#3 matc

matc

    Libra

  • Przyjaciel
  • 166 postów
  • MiejscowośćBerlin

Napisano 2008.09.21, 16:29

Tak, ale bez ustalonego limitu obrazków w określonym czasie i rozmiaru nie ma co myśleć o takiej funkcji. Przypomina wam się flood emotek na czacie i zwis AQQ? Jeśli będzie to odpowiednio zabezpieczone i możliwość wyłączenia tego w AQQ (na słabsze kompy, albo dla osób które nie chcą śmietnika na czacie), wtedy oddam głos na Tak. Na razie się wstrzymam.
Jesteśmy jak książki...
Większość ludzi widzi tylko naszą okładkę, mniejszość czyta wstęp, wielu wierzy tylko krytykom, nieliczni poznają naszą treść.

#4 madhunt3r

madhunt3r

    Prezes

  • Przyjaciel
  • 810 postów

Napisano 2008.09.21, 16:33

Jak najbardziej TAK. W wielu przypadkach może się przydać ;)

#5 Stoow

Stoow

    Bywalec

  • Przyjaciel
  • 163 postów

Napisano 2008.09.21, 16:45

Już szybciej w formie transferu takiego obrazka jako pliku do konkretnej osoby. Inaczej spamowanie zacznie się na dobre, wklejasz na czat 20 obrazków pod rząd i po AQQ.

Dołączona grafika


#6 Kendziooor

Kendziooor

    Pan Majster

  • Wtyczkopisarz
  • 1076 postów

Napisano 2008.09.21, 17:50

Jestem i na tak, i na nie. Wiadomo istotę problemu, często wyjaśnienie problemu nie wystarcza, potrzebny jest zrzut ekranu. Ale moze być tak, że byłby on zbyt czesto wykorzystywany przez spamerów. Pewnym rozwiazaniem byłaby możliwosć wyłaczenia obrazków na czatach, ale poprosić o cos w ustawieniach Oconnela... ;P A przecież serwerów hostingujacych zdjecia/obrazki/grafikę jest bardzo dużo.
Dołączona grafika
Całkiem nowa wersja notatnika do AQQ! Zostań beta-testerem!

System: Windows7 Home Premium; IE8 + Opera 10 (domyślna); Ad-Aware Pro Internet Security 8
Komunikator: Wtyczki podstawowe + dodatkowe; Kompozycja Satin

#7 Malusiolka

Malusiolka

    Zodiakalny byk!

  • Moderator
  • 549 postów

Napisano 2008.09.21, 17:59

Jestem na tak. Na pewno przydałaby się taka opcja na czacie. Tylko trzeba zrobić zabezpieczenie po to by ktoś nie wysyłał co chwilę obrazków, które mogą zwiesić komuś AQQ.

>> Lepiej być wrogiem, ale uczciwym niż przyjacielem fałszywym.


#8 WiTuŚ

WiTuŚ

    AQQ Maniak

  • Przyjaciel
  • 2028 postów

Napisano 2008.09.21, 18:47

Oczywiście jestem na TAK. Funkcja jak najbardziej przydatna. Często na kanale AQQ Pomoc ktoś chce wysłać screen, aby zobrazować jakiś błąd i wtedy trzeba specjalnie wysyłać na jakiś hosting zdjęć, a tak byłoby to znacznie łatwiej i szybciej.

#9 lew

lew

    "drapieżny" lew

  • Przyjaciel
  • 577 postów

Napisano 2008.09.21, 18:53

Również jestem na tak, aczkolwiek z pewnymi ograniczeniami:
- moderatorzy danego czatu mieli by możliwość ustawienia ile maksymalnie screenów w danym przedziale czasowym może wysłać jeden użytkownik ).
- moderatorzy czatu mogli by zabronić wysyłania screenów danemu użytkownikowi
- moderatorzy czatu mogli by ustalić maksymalne rozmiary screenów.

Nie wiem jak z tym w praktyce, czy jest to możliwe do wykonania, ale z pewnością było by pomocne.
Beta testy AQQ:
System - Windows XP + SP3
IE - 8.0
Wtyczki - standardowe
Kompozycja - Black Aero

#10 muszi

muszi

    I hate Mondays!

  • Administrator
  • 1950 postów

Napisano 2008.09.21, 22:14

...i jeszcze w ustawieniach pokoju byłaby możliwośc wyłączenia możliwości wysyłania obrazków w ogóle. Wtedy jestem na tak :)

Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ
Beta info: AQQ: none | OS: Windows 10 x64
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ| Kompedium wiedzy o AQQ <<


#11 pol102

pol102

    Adept

  • Użytkownik
  • 272 postów

Napisano 2008.09.21, 23:38

A może jednak lepiej wklejać adresy z tinypic albo imageshack? otwierasz jak chcesz i kiedy chcesz, skalujesz w locie do żądanego rozmiaru i po kłopocie.
Ad kompresji, jak się przesadzi to nie rozczytacie komunikatu :P

Dj Pol - Klub Studencki SPIN Bydgoszcz
Radio UTP.fm


#12 muszi

muszi

    I hate Mondays!

  • Administrator
  • 1950 postów

Napisano 2008.09.22, 09:10

Bo za każdym razem chce mi się bawić w Print Screen > Program graficzny > Opera > upload obrazka > wklejenie linku http://forum.aqq.eu/...tyle_emoticons/default/dry.gif Pewnie dla każdego uzytkownika jest to czysta przyjemnośc... Tu chodzi o usprawnienie funkcji komunikatora, a nie omijanie niedogodności wykorzystując kilka innych programow, kilkadziesiat razy klikanąc myszką i tracą 10 razy więcej czasu.

Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ
Beta info: AQQ: none | OS: Windows 10 x64
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ| Kompedium wiedzy o AQQ <<


#13 lew

lew

    "drapieżny" lew

  • Przyjaciel
  • 577 postów

Napisano 2008.09.22, 14:36

A może jednak lepiej wklejać adresy z tinypic albo imageshack?

W sumie dla niektórych było by to lepsze, aczkolwiek dla szybszej pomocy lepiej by było, aby screen wyświetlał się w AQQ. Oczywiście jak już wczesnej wspomniałem i uzupełnił mnie muszi to tylko z podanymi opcjami. Inaczej tylko problemy by z tym były i ciągłe głosy nie o wdrożenie tego, a usunięcie ;)
Beta testy AQQ:
System - Windows XP + SP3
IE - 8.0
Wtyczki - standardowe
Kompozycja - Black Aero

#14 lsr

lsr

    Czarna legenda forum powraca...

  • Przyjaciel
  • 1246 postów

Napisano 2008.09.22, 16:24

Wprawdzie z czatów nie korzystam, ale uważam, że jeśli mamy możliwość robienia zrzutów z poziomu AQQ, to jakimś dziwnym nieporozumieniem byłoby niewprowadzenie jej dla czatów. Oczywiście z ograniczeniami, czyli możliwością zupełnego wyłączenia obrazków w danym pokoju i opcjami moderacji, o których ktoś wspomniał wyżej.

6198 zliczonych i pozostawionych postów na starym forum. Więc byle nabijacz nie zrobi na mnie wrażenia. :D


Zapraszam na odnowiony blog: lsr.waw.pl


#15 pol102

pol102

    Adept

  • Użytkownik
  • 272 postów

Napisano 2008.09.22, 18:02

Akurat w kontekście czatu AQQ Pomoc, to jak nam AQQ padnie i wypluje jakiś komunikat AV to screena już nie (zrobimy) wyślemy. Proponowałbym ustawienie sztywnego limitu wielkości grafiki.

Dj Pol - Klub Studencki SPIN Bydgoszcz
Radio UTP.fm


#16 lsr

lsr

    Czarna legenda forum powraca...

  • Przyjaciel
  • 1246 postów

Napisano 2008.09.22, 18:32

@ pol102
Zrobimy "print screen" i wyślemy po ponownym uruchomieniu AQQ z dysku... Proste?

6198 zliczonych i pozostawionych postów na starym forum. Więc byle nabijacz nie zrobi na mnie wrażenia. :D


Zapraszam na odnowiony blog: lsr.waw.pl


#17 lew

lew

    "drapieżny" lew

  • Przyjaciel
  • 577 postów

Napisano 2008.09.22, 18:44

@pol102: A o tym AV to wymyśliłeś, bo nie miałeś o czym napisać prawda :P? Jeżeli miałeś na myśli to, że nie będzie można wysłać screena AV na AQQ Pomoc to lsr napisał co trzeba zrobić ;) Po drugie chyba AQQ Pomoc nie jest do zgłaszania błędów :P
Po trzecie jak ktoś prosi o pomoc to z kosmosu wymyśla sobie coś i screen robi czemuś z kosmosu, czy jakiejś stałej funkcji w AQQ:P? Chyba to drugie, więc po restarcie AQQ jeszcze raz screena można zrobić lub tak jak napisał lsr.

Po czwarte i ostatnie. Jak się nie ma nic porządnego i merytorycznego do dodania to wystarczy sam głos w sondzie ;)
Beta testy AQQ:
System - Windows XP + SP3
IE - 8.0
Wtyczki - standardowe
Kompozycja - Black Aero

#18 Ania

Ania

    MySzka

  • Przyjaciel
  • 306 postów

Napisano 2008.09.22, 21:56

Szczerze mówiąc bardzo rzadko korzystam z czatów i nie mam potrzeby wysyłania żadnych obrazków... Jednak z myślą o innych użytkownikach jestem na tak... Oczywiście przyłączam się do opinii, iż warunkiem są ograniczenia wybierane przez rozsądnych moderatorów czatu.

Po za tym wydaje mi się, że przydałaby się jeszcze opcja blokowania użytkowników, którzy nie będą potrafili racjonalnie wykorzystywać możliwości... Albo jakieś ograniczenie, na parę dni, w celu nauczki ;)
Dołączona grafika Wbrew pozorom optymistka... ^^
Niepoprawna marzycielka... ^^

#19 Gacek

Gacek

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 2008.09.27, 21:12

Jestem na: TAK.. ale:
z wzięciem pod uwagę tego co napisał Lew i muszi.

Mile widziany byłby też jakiś guziczek w oknie osób uprawnionych typu: zezwól na odebranie obrazka.
Wyobrażam sobie taką sytuację:
Ktoś pisze, że chciałby wysłać zdjęcie..cokolwiek.
Osoba uprawniona klika u siebie na: Zezwól na odbieranie obrazka. Co by automatycznie pozwalało przez powiedzmy 10 - 15 sekund odbierać obrazki a potem znów ciach i blokada automatyczna. (czas można by ustawiać w parametrach lub od razu wrzucić np. 10 sekund)

Jednocześnie jeśli nie będzie żadnych blokad to jestem na duże NIE.
Sprzęt: Laptop ACER Aspire 5112
AQQ: zawsze najnowsza beta (Wtyczki: Standardowe + StayOnTop)
Kompozycja: ProStandard
System: Windows 7 Professional + updates
Przeglądarka: Firefox 6 + IE9 (zawsze najnowsze)

#20 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2009.02.07, 01:56

Propozycja na trackerze. LINK




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych