Oficjalne forum komunikatora AQQ: MP3 "kostka" - pytanie. - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

MP3 "kostka" - pytanie.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   hex 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 27.02.2009

Napisano 06.01.2010 14:56. Użytkownik hex edytował ten post 06.01.2010 15:06

Pytanie tyczy się konkretnie tego typu modeli. Potrzebuję właśnie takiego prostego, lekkiego, poręcznego odtwarzacza MP3. Nie potrzebuję wyświetlacza, bo na ogól wiem, czego słucham, a niepotrzebnie zżera mi "naładowanie". Pytanie tylko, skoro nie ma wyświetlacza - na jakiej zasadzie odbywa się ładowanie akumulatora? Podłączam na noc, rano odłączam i jest naładowany? I tak co 4, 5 dzień? Ktoś ma bezwyświetlaczowego empeka i podzieli się wrażeniami? Będę wdzięczny. ;)

// EDIT: nie mylić tej zwykłej "kostki" z iPodem shuffle, który ma diodę... i cenę w granicach 200 pln :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   maciekhg 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 189
  • Zgłoszeń 3 (Postów 6)
  • Rejestracja 01.12.2008

Napisano 06.01.2010 15:39.

Ja miałem też "kostkę" tylko, że Zen stone 1 gb i tam było tak iż jak dioda się migała na czerwono to znaczyło że trzeba naładować. Im częściej migała konkretnie to w cyklach 1 mignięcie, 2, 3 tym bardziej rozładowana. Jak się podłączało do kompa to na odwrót 3 mignięcia, 2, 1, aż w końcu się świeciła cały czas. Tu raczej będzie to rozwiązane w tem sam sposób chociaż diody nie widzę :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Laston 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 485
  • Zgłoszeń 0 (Postów 5)
  • Rejestracja 07.02.2009
  • Jabberlaston@aqq.eu laston@aqq.eu
  • MiejscowośćLublin

Napisano 06.01.2010 18:10.

Jeśli ten odtwarzacz nie ma żadnej diody ani nic takiego to widocznie trzeba go ładować na wyczucie ;)

PS. Chyba nie jesteś wymagający jeśli interesuje Cie sprzęt tej klasy :P
Moje Kompozycje: *Desire*Prelude*RedFantasy*SimpleStyle*
| Komp1 | OS: Windows 7 | CPU: Athlon X2 5200+ @ 2,6GHz | RAM: 2x1GB DDR2 800MHz |
| Komp2 | OS: Windows Vista SP2 | CPU: C2D P8400 @ 2,26 GHz | RAM: 4GB DDR3 1066Mhz |
| Browser: IE8, Opera | AQQ: Zawsze najnowsze | Wtyczki: Domyślne | Kompozycja: Desire |
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomasz.G 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 74
  • Zgłoszeń 11 (Postów 28)
  • Rejestracja 30.05.2009

Napisano 06.01.2010 18:18.

W środku jest pewnie bateria litowo-jonowa (taka jak w większości obecnych telefonów komórkowych), która jest wyposażona w układ zabezpieczający przed przeładowaniem (przez to zabawy z formowaniem baterii nie mają w dzisiejszych czasach sensu). Po naładowaniu do pełna prąd ładowarki jest odcinany przez ten układ i tyle. Poza tym baterie te nie posiadają efektu pamięciowego czyli nic złego z nimi się nie dzieje gdy odłączymy ją przed naładowaniem do pełna czy też podłączymy do ładowarki gdy będzie wyładowana tylko w połowie.
Pozdrawiam, Bo$s.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Pisarz 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 69
  • Zgłoszeń 3 (Postów 17)
  • Rejestracja 02.09.2008
  • Jabberpisarz22@aqq.eu pisarz22@aqq.eu
  • MiejscowośćKarczew

Napisano 06.01.2010 19:25.

Ogólnie, nie radzę kupowania tanich, chińskich odtwarzaczy za 40zł na Allegro. Kupiłem już jakiś. Producent nie miał nawet strony internetowej. Firmware było okropne, mi wykraczyło się pierwszego dnia, siostrze - po miesiącu.

Radziłbym Ci kupić coś zaufanej marki. Oby nie był to Logik.
ZRÓB KTOŚ KOMPAKTOWE MENU! OKAJ?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   hex 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 27.02.2009

Napisano 06.01.2010 21:11.

Wyświetl postUżytkownik maciekhg dnia 06.01.2010 15:39 napisał

... chociaż diody nie widzę :)

Właśnie ja też. xD

Wyświetl postUżytkownik Laston dnia 06.01.2010 18:10 napisał

Chyba nie jesteś wymagający jeśli interesuje Cie sprzęt tej klasy :P

Siur. Potrzebuję zwykłego grajka, który umili mi przemieszczanie się przez cholernie szare i zatłoczone miasto - tylko tyle. A funkcje, które potrzebuję? Next, Prev, Stop/Play, Vol+, Vol- i ewentualnie On/Off. :P

Wyświetl postUżytkownik Pisarz dnia 06.01.2010 19:25 napisał

Ogólnie, nie radzę kupowania tanich, chińskich odtwarzaczy za 40zł na Allegro. [...] Firmware było okropne, mi wykraczyło się pierwszego dnia, siostrze - po miesiącu.

A mi się właśnie, po 6 miesiącach używania, wyłazanił taki za ~100pln. Ale faktem jest, że te taniochy częściej nawalają i krócej żyją.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Laston 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 485
  • Zgłoszeń 0 (Postów 5)
  • Rejestracja 07.02.2009
  • MiejscowośćLublin

Napisano 06.01.2010 21:54.

Chodziło mi raczej o jakość odtwarzania, czasem słaby sprzęt zamiast umilić czas, uprzykrza go. Nie do końca rozumiem słowo "wyłazanił" ale jeśli chodzi o to, że się zepsuł to jeśli byłby to markowy sprzęt miałbyś jeszcze na niego gwarancję.
| Komp1 | OS: Windows 7 | CPU: Athlon X2 5200+ @ 2,6GHz | RAM: 2x1GB DDR2 800MHz |
| Komp2 | OS: Windows Vista SP2 | CPU: C2D P8400 @ 2,26 GHz | RAM: 4GB DDR3 1066Mhz |
| Browser: IE8, Opera | AQQ: Zawsze najnowsze | Wtyczki: Domyślne | Kompozycja: Desire |
1

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Beherit 

• Chaos Warrior
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1386
  • Zgłoszeń 76 (Postów 644)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberbeherit@aqq.eu beherit@aqq.eu
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 06.01.2010 22:44.

Sprawdź sobie odtwarzacz Vedia A10 :) Jest bardzo mały (prawie jak paczka zapałek) i do tego bardzo tani. Wersję 8GB dostaniesz za jakieś 200-220zł. Co najważniejsze odtwarzacz posiada złącze na pamięć microSD do 16GB, transmiter FM, radio i inne bajery :) Sam mam ten odtwarzacz i jestem zadowolony ;)
Spoiler

Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   hex 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 27.02.2009

Napisano 07.01.2010 13:51.

Hmmm... a miał ktoś może do czynienia z tym cackiem? Oprócz tego: dzięki wszystkim za rady!
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   muszi 

• I hate Mondays!
  • Grupa Administrator
  • Postów 1447
  • Zgłoszeń 79 (Postów 385)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermuszi@aqq.eu muszi@aqq.eu
  • MiejscowośćBłonie

Napisano 07.01.2010 16:00.

Ja mam Clipa i sobie chwalę. Małe rozmiary, stosunkowo długi czas pracy (kilkanaście godzin) i dobra jakość dźwięku. Minusem jest dla mnie dość łatwo odczepiający się klips, przez co łatwo go zgubić. Bez klipsa nie ma też możliwości zawieszenia odtwarzacza na smyczy. Nie ma też możliwości nawigacji po folderach tylko po playlistach i filtrach (wykonawca, album, gatunek), jednak można się łatwo przestawić. Możesz też dodawać/usuwać piosenki z poziomu odtwarzacza do "mojej playlisty", która jest czymś w rodzaju ulubionych.
Jest już model Clip+ (link), który ma klips na stałe (na 99%) i do tego obsługuje karty microSD. Więcej różnic chyba nie ma, ale głowy nie dam.

Podsumowując, dla mnie jeden z fajniejszych i lepszych odtwarzaczy, a już na pewno bije na głowę przereklamowane iShity w kategorii cena/jakość.
Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ - od tego jest forum i pokój czatowy AQQ Pomoc!
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme
Dołączona grafika Dołączona grafika
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status: Dołączona grafika
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   SzczuplyNH 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 456
  • Zgłoszeń 16 (Postów 45)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 07.01.2010 16:53.

Jeśli chcesz malutki, funkcjonalny odtwarzacz to bierz iPod Shuffle. Mam go od września i nie mogę patrzeć na innych jak szukają w kieszeni odtwarzacza, by przerzucić piosenkę. Całe sterowanie masz na słuchawce! 4 gb Ci w pełni wystarczy. Jedyną wadą jest brak wyświetlacza LCD, ale idzie się przyzwyczaić.
Nosce te ipsum
Zapraszam na swoje forum
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   hex 

• Adept
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 288
  • Zgłoszeń 2 (Postów 7)
  • Rejestracja 27.02.2009

Napisano 07.01.2010 17:14. Użytkownik hex edytował ten post 07.01.2010 17:24

@SzczuplyNH: zastanawiałem się nad nim, bo wygląd ma naprawdę fajny (2 gen.) i bez wodotrysków, ale cena...
Clip+ przekonuje slotem MicroSD, dzięki czemu z 2 giga zrobić się może np. 18. Ciekawe, czy potanieją, bo strasznie mi szkoda własnej kasy, a do mikołaja daleko :E :lol:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   SzczuplyNH 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 456
  • Zgłoszeń 16 (Postów 45)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 07.01.2010 18:13.

Hex mówię Ci. Jak go kupisz idzisz potem tylko w Apple'a. Chyba, że ktoś wyda coś podobnego. Mam na myśli tutaj sterowanie. Jedynym problemem jest przerzucanie mp3 przez iTunes. Apple ma naprawdę bardzo dobrą jakość dźwięku. Kumpel przez pół roku prosił mnie o słuchawki do iPhone. Wreszcie dostał i jest szczęśliwy.
Nosce te ipsum
Zapraszam na swoje forum
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   muszi 

• I hate Mondays!
  • Grupa Administrator
  • Postów 1447
  • Zgłoszeń 79 (Postów 385)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbermuszi@aqq.eu muszi@aqq.eu
  • MiejscowośćBłonie

Napisano 07.01.2010 19:20.

Do sterowania odtwarzaczem w kieszeni można się przyzwyczaić i nie sprawia żadnego problemu, a wszelkie udziwnienia na kablu słuchawkowym osobiście mi przeszkadzają. W tej cenie wg mnie znacznie lepsza jest Sansa. Wyświetlacz może się czasem przydać, dłużej działa na baterii i możesz w każdej chwili tanio zwielokrotnić pojemność. W iPodzie płacisz sporo za nazwę i modę.
Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ - od tego jest forum i pokój czatowy AQQ Pomoc!
Beta info: AQQ: newest version | OS: Windows 7 Pro 7600 x64 (from MSDN AA) | Browser: IE8 & Opera 10 (default) | Plugins: a lot | Theme: Satin Theme
Dołączona grafika Dołączona grafika
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ | FAQ(Q) | AQQ Pomoc | Pomóż innym <<
muszi's status: Dołączona grafika
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Laston 

• Weteran
  • Grupa Dekorator
  • Postów 485
  • Zgłoszeń 0 (Postów 5)
  • Rejestracja 07.02.2009
  • MiejscowośćLublin

Napisano 07.01.2010 22:03.

Podejrzewam, że w Clipsie jest lepsza jakość dźwięku niż w jakimkolwiek iPodzie (przereklamowany shit). Nie dość, że tańsze to i lepsze.
-1

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1