Brak konieczności posiadania IE
Napisano 17.01.2010 13:29.
chciałbym zaproponować stworzenie wtyczki, dzięki której nie byłoby komunikatu o braku internet explorera jeżeli nie mamy go w zmodyfikowanym xp / viście lub wyłączyliśmy go w sevenie.
Wiem o problemach, które mogą się pojawić po jego wyłączeniu, lecz mimo to chciałbym móc wyłączyć IE - mam swoje powody np. bezpieczeństwo komputera z którego korzysta kilku niedoświadczonych użytkowników. Uważam więc, że taki wybór w formie wtyczki byłby dobrym rozwiązaniem.
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 09.03.2010 19:12.

Przydatne linki:
AQQ Pomoc
Diagnostyka AQQ 2.x
Zasady zgłaszania błędów na BugliścieWindows 7 PL ▲ IE 8 ▲ AQQ: najnowsze ▲ Kompozycja: Standard ▲ Style obramowania: włączone ▲ Wtyczki: podstawowe + dodatkowe
Napisano 09.03.2010 19:27.
A po zainstalowaniu aktualizacji po reboot'cie powinno wyskoczyć okienko z zapytaniem której przeglądarki chcesz użyć..
- wejdź na moją stronę i wygeneruj sobie obrazek przedstawiający Twój status!AQQ ● Wtyczki ● System ● Przeglądarka ● Kompozycja ● Antywirus
Napisano 09.03.2010 19:31.

Przydatne linki:
AQQ Pomoc
Diagnostyka AQQ 2.x
Zasady zgłaszania błędów na BugliścieWindows 7 PL ▲ IE 8 ▲ AQQ: najnowsze ▲ Kompozycja: Standard ▲ Style obramowania: włączone ▲ Wtyczki: podstawowe + dodatkowe
Napisano 09.03.2010 20:07.
Cytat
http://ndir.pl/a239
Cytat
A myślałem, że Ty już byś się domyślił i przeczytał pierwszego posta.
Cytat
chciałbym zaproponować stworzenie wtyczki, dzięki której nie byłoby komunikatu o braku internet explorera jeżeli nie mamy go w zmodyfikowanym xp / viście lub wyłączyliśmy go w sevenie.
Napisano 10.03.2010 20:22.
Cytat
jeśli coś się źle wyświetlało to na mój gust po prostu kompozycja była skopana/przekombinowana. sporo kompozycji używałem i żadna mi nie robiła zonków, może po prostu na "tą jedną" nie trafiłem. co to była za kompozycja?
Cytat
uno: nikt nie, że aqq jest "fe bo kożysta z kontrolek ie". chcielibyśmy mieć po prostu możliwość wyłączenia komunikatu który wnerwia i jest po prostu niepotrzebny(mówię o sobie: dla mnie jest KOMPLETNIE niepotrzebny.)
dos: wg. mnie porównanie bibliotek GTK+ i internet explorera pasuje jak pięść do nosa, już widzę jak gimp uruchamia się bez gtk+(da się go w ogóle zainstalować bez...?), AQQ bez IE działa mi bez najmniejszego problemu.
tres: a ja jestem "nienormalnym userem" i mam problemy z pogodzeniem się z tym, że ktoś chce mi wcisnąć coś niepotrzebnego i w gruncie rzeczy bezwartościowego(tak uważam IE za badziewie które od zawsze było "przeglądarką świata na twój komputer", do tego zawsze w tyle za innymi przeglądarkami, oferująca może z połowę funkcji innych przeglądarek[niepoparte żadnymi badaniami statystycznymi
a jak to rozwiążą z Windows Update? nie rozwiążą. system dalej się będzie sypał bez IE i tyle. jak to już było powiedziane: dodali, bo musieli.
Napisano 10.03.2010 20:36.
quatro: Twoje wszystkie punkty opierają się o to, że jak nie wybierzesz IE = kasują DLLki <-> a tak nie jest...
- wejdź na moją stronę i wygeneruj sobie obrazek przedstawiający Twój status!AQQ ● Wtyczki ● System ● Przeglądarka ● Kompozycja ● Antywirus
Napisano 10.03.2010 21:12.
Cytat
tak najnowsze wersje gimpa odpalają się bez tych bibliotek, nie zmienia to faktu, ze jestem za tym, żeby był ten komunikat na windows Xp, bo wszedzie wyżej da sie wyłączyć IE, pozostawiając jego silnik w systemie
Napisano 10.03.2010 21:37.
Cytat
mhm, dawno się z gimpem nie bawiłem to się nie orientuje jak to tam teraz wygląda
Cytat
jak dla mnie ten komunikat mógłby zostać nawet i w Win Vista/7, ale żeby wyświetlił się raz, albo żeby istniała możliwość wyłączenia go gdzieś w ustawieniach, bo jeśli rzeczywiście niektóre kompozycje nie działają jak trzeba to taki komunikat się przydaje, ale w takiej formie jak teraz jest denerwujący... dobrze że w ogóle da się zamknąć okno z tym komunikatem
Cytat
czyli co, te kompozycje które zmieniają np. rozmiar avatara po najechaniu myszą na kontakt źle działają?
osobiście nie lubię tych fajerwerkowych kompozycji więc nigdy takich nie instalowałem i nie zauważyłem żeby coś bez IE działało nie tak jak trzeba. chyba muszę oblukać jak to wygląda z i bez IE... chociaż nawet jeśli część kompozycji rzeczywiście źle działa to i tak nie zainstaluje ponownie IE
btw: czy żeby go ponownie zainstalować byłaby mi potrzebna płyta instalacyjna windows7?
Napisano 10.03.2010 22:04.
@karololszak: Jeśli nie masz żadnego dowodu, to nie wymyślaj niestworzonych rzeczy, oki?
Lektura dla zainteresowanych: http://forum.aqq.eu/...-wylaczonym-ie/
Napisano 10.03.2010 23:38.
Cytat
cinco: ależ ja wiem że te biblioteki zostają(może się niezbyt dokładnie wypowiedziałem sam osobiście tego linka wklejałem: http://lifehacker.co...-explorer-kinda, wyjaśnione z grubsza
Cytat
IE MUSI zostać włączone. Zbyt wiele rzeczy będzie działać nieprawidłowo. Dlatego też komunikatu wyłączyć się nie da.
czyli generalnie d*** zbita?
błagam: żeby się to okienko chociaż w dalszym ciągu dawało zamknąć...

Pomoc

Do góry