Oficjalne forum komunikatora AQQ: [rozwiązany] Problem z AQQ - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Zanim napiszesz - przeczytaj!

Uwaga! Niniejsze postanowienia mają moc załącznika do regulaminu.

• W tym dziale możesz uzyskać pomoc w zakresie obsługi komunikatora AQQ. Nie zgłaszamy tu błędów!
  • Zanim zadasz pytanie, przeszukaj forum, by sprawdzić, czy nie udzielono na nie odpowiedzi, lub czy nie zgłaszał go ktoś inny
  • Sprawdź, czy odpowiedzi na swoje pytanie nie znajdziesz w pomocy do AQQ, na stronie www.aqq.eu lub dziale FAQ na forum
  • Nadaj konkretną i odpowiadającą treści nazwę zakładanemu tematowi
  • Koniecznie podaj numer wersji AQQ, której używasz
  • Nie zadawaj kilku pytań w jednym temacie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[rozwiązany] Problem z AQQ

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gronuald 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 07.02.2010

Napisano 07.02.2010 23:25.

Cześć wszystkim, mam problem, mianowicie - serwer odrzuca moje haslo, którego jestem pewien na 100%. Nigdy wcześniej nie miałem z tym problemu, przy probie zmiany hasla, w miejscu 'wprowadz dotychczasowe (stare haslo)'..haslo zostaje przyjete, jednak potem, gdy wprowadzam nowe haslo, pojawia sie komunikat 'polacz sie z serwerem'. Juz dłuższy czas korzystam z tego konta, wiec szkoda mi stażu. Korzystam z systemu Windows XP, wtyczi standardowe , wersja AQQ: 2.1.0.50. Nigdy nie spotkalem sie z czyms tkaim, proszę o pomoc.

Załączone miniatury

• Załączona grafika: 14401625.jpg
  • Załączona grafika: 14194562.jpg
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 2699
  • Zgłoszeń 9 (Postów 90)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberpbo(at)aqq.eu pbo(at)aqq.eu

Napisano 07.02.2010 23:30.

Widocznie złe hasło wpisujesz, albo jakaś literówka, nigdy nie można być wszystkiego pewnym na 100%. Miałes w wizytówce wpisany swój email? Jeżeli tak to skorzystaj z funkcji przypomnij hasło, bo hasło mogłeś zmieniać i zmieniać, zrobiłeś jakąś literówkę i teraz wejść nie chce.

Edit:
A może masz kopie profilu z przed swoich zabaw? Bo bardzo ułatwiło by Ci to przywrócenie hasła.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   VPN 

• Bugman™
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3396
  • Zgłoszeń 189 (Postów 7670)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbervpn@aqq.eu vpn@aqq.eu

Napisano 07.02.2010 23:32.

Rozumiem, że normalnie też się nie możesz połączyć z tym kontem? Od kiedy tak się dzieje?
Jeszcze AQQ nie zginęło, póki użytkownicy działają!
Dołączona grafika
Przydatne linki: Dołączona grafika AQQ Pomoc Dołączona grafika Diagnostyka AQQ 2.x Dołączona grafika Zasady zgłaszania błędów na Bugliście

Windows 7 PLIE 8 ▲ AQQ: najnowsze ▲ Kompozycja: Standard ▲ Style obramowania: włączone ▲ Wtyczki: podstawowe + dodatkowe
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Gronuald 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 07.02.2010

Napisano 08.02.2010 12:00.

OD niedawna, zainstalowalem aqq na nowym komputerze i zwyczajnie chcialem wejsc na swoje konto.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 2699
  • Zgłoszeń 9 (Postów 90)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 08.02.2010 16:34.

Czyli rozumiem, że na starym sprzęcie (o ile go jeszcze masz) wszystko działa jak należy? Masz możliwość skopiowania danych z poprzedniego komputera?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Gronuald 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 07.02.2010

Napisano 08.02.2010 17:32. Użytkownik Gronuald edytował ten post 08.02.2010 17:36

Nie, nie mam możliwosci, probowalem także na komputerze kolegi, serwer nadal odrzuca haslo. Według mnie wina leży po stornie serwera.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   karololszak 

• php programmer

Napisano 08.02.2010 17:52.

Czy pewny jesteś, że wpisujesz hasło do konta Jabber/XMPP, a nie hasło do profilu w AQQ? To są dwie różne rzeczy.. Chodzi o to hasło, które wpisywałeś przy tworzeniu konta (lub to na które je zmieniłeś), tutaj, w ''Krok 2. Pierwsze uruchomienie AQQ 2.x'', pkt. 4

Nie używaj funkcji zmiany hasła, bo żeby je zmienić trzeba najpierw połączyć się na starym haśle.. Użyj opcji Edycja, i dojdź do tamtego samego kroku jak w poradniku podlinkowanym wyżej i wpisz poprawne hasło..
Dołączona grafika - wejdź na moją stronę i wygeneruj sobie obrazek przedstawiający Twój status!AQQ Wtyczki System Przeglądarka Kompozycja Antywirus
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   VPN 

• Bugman™
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3396
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 08.02.2010 18:07.

Serwer ocenia tylko to co przysyła mu program. Mówiąc wprost: wpisujesz złą nazwę użytkownika i/lub hasło. Nie ma innej opcji.
Dołączona grafika
Przydatne linki: Dołączona grafika AQQ Pomoc Dołączona grafika Diagnostyka AQQ 2.x Dołączona grafika Zasady zgłaszania błędów na Bugliście

Windows 7 PLIE 8 ▲ AQQ: najnowsze ▲ Kompozycja: Standard ▲ Style obramowania: włączone ▲ Wtyczki: podstawowe + dodatkowe
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Gronuald 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 07.02.2010

Napisano 08.02.2010 22:39.

Uwierz, nie mam tendencji do zapominania haseł, bo po prostu je zapisuje.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 2699
  • Zgłoszeń 9 (Postów 90)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 08.02.2010 23:05.

Ale przez te zmienianie mogłeś coś popsuć. W każdym razie masz jakieś inne konto i był byś w stanie sprawdzić czy z nim też nie możesz się połączyć? Bo być może coś blokuje firewall, antywirus...
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Gronuald 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 07.02.2010

Napisano 08.02.2010 23:07.

Tak, założyłem nowe konto, wszystko działa.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   karololszak 

• php programmer

Napisano 08.02.2010 23:12.

Wyświetl postUżytkownik karololszak dnia 08.02.2010 17:52 napisał

Czy pewny jesteś, że wpisujesz hasło do konta Jabber/XMPP, a nie hasło do profilu w AQQ? To są dwie różne rzeczy.. Chodzi o to hasło, które wpisywałeś przy tworzeniu konta (lub to na które je zmieniłeś), tutaj, w ''Krok 2. Pierwsze uruchomienie AQQ 2.x'', pkt. 4
Nie używaj funkcji zmiany hasła, bo żeby je zmienić trzeba najpierw połączyć się na starym haśle.. Użyj opcji Edycja, i dojdź do tamtego samego kroku jak w poradniku podlinkowanym wyżej i wpisz poprawne hasło..
Nie przywykłem sam siebie cytować, ale...
Dołączona grafika - wejdź na moją stronę i wygeneruj sobie obrazek przedstawiający Twój status!AQQ Wtyczki System Przeglądarka Kompozycja Antywirus
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Gronuald 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 07.02.2010

Napisano 09.02.2010 11:04.

Jestem pewien..
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   kornolio 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 09.02.2010

Napisano 09.02.2010 11:16. Użytkownik kornolio edytował ten post 09.02.2010 13:59

Witam

Specjalnie sie zarejestrowałem i podepnę do tematu ponieważ mam PRAWIE identyczny problem jak autor.
Z tym, że u mnie sytuacja wygląda następująco:
Dzisiaj jak zawsze włączam komputer, włączam aqq. Hasło mam zapamiętane w programie, tylko profil potwierdzam. I przy próbie zalogowania się na serwer wywala mi komunikat, że serwer odrzuca moja nazwę użytkownika lub login:
Dołączona grafika

Mojej dziewczynie z kolei pojawił się komunikat, że nie będzie jej aqq pokazywać statusów mojego konta.

Co się mogło zrypać?
Te konto mam już chyba ze trzy lata, jak nie dłużej. Pierwszy raz taka sytuacja. Hasło jest na stałe w programie, nic nie zmieniałem. Nawet wszedłem w ustawienia i jeszcze raz wpisałem je... a gdzie tam. Nic nie pomogło. Na załączonym obrazku widać, ze nr z gg poprawnie chodzą. System Windows 7 64bit, AQQ 2.1.0.50 Fusion

Z góry dzięki za pomoc

ok, sorki za zamieszanie, ale już normalnie się zalogowałem ;]
Przez parę godzin musiała być dośc powazna awaria, bo już się przestraszyłem, że mi konto skasowali :P
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Ronnie 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 22
  • Zgłoszeń 2 (Postów 29)
  • Rejestracja 27.11.2008

Napisano 09.02.2010 11:24.

@kornolio - to chyba problem z serwerem jabber.org
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Pbo 

• Kierownik
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 2699
  • Zgłoszeń 9 (Postów 90)
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 09.02.2010 16:02.

Cytat

Jestem pewien..

To i ja się zacytuje.

Cytat

Miałes w wizytówce wpisany swój email? Jeżeli tak to skorzystaj z funkcji przypomnij hasło, bo hasło mogłeś zmieniać i zmieniać, zrobiłeś jakąś literówkę i teraz wejść nie chce.

@kornolio: Ronnie dobrze mówi, bo wiele osób narzeka na jabber.org (zwłaszcza dzisiaj), sprawdź na innym serwerze czy masz tak samo.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Gronuald 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 07.02.2010

Napisano 09.02.2010 22:23.

Nie mialem wpisanego emaila.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   VPN 

• Bugman™
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3396
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 10.02.2010 11:04.

Więc sprawa jest prosta: jeśli nie przypomnisz sobie pierwotnego hasła to konto przepadło. Z kolei jeśli uważasz, że ktoś "przejął" Twoje konto - jedyną radą będzie zwrócenie się do administracji serwera.
Dołączona grafika

0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   VPN 

• Bugman™
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3396
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 21.03.2010 22:58.

Problem rozpoczynający temat został uznany za rozwiązany.
Jeśli chcesz dodać coś do tematu skorzystaj z funkcji "Raportuj" (dostępnej w lewym dolnym rogu posta) w celu poinformowania moderatora, który otworzy temat.
Dołączona grafika

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1