Domyślnie w nagłówku z informacją o koncie znajduje się nasz JID, zadaniem takiej wtyczki była by po prostu możliwość zmiany tekstu zawartego tam czyli jak
np jest napisane w tym nagłówku "sacrus@chat.facebook.com" wtyczka dała by możliwość zmiany tego napisu na dowolny inny np. "Facebook"
lub
"sacrus@aqq.eu" moglibyśmy także na dowolny tekst np "AQQ" itp.
Po prostu chodzi o dowolną zmianę treści nagłówku z informacją o koncie.
Strona 1 z 1
Nagłówek z informacją o koncie - zmiana treści
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 25.02.2010 13:09.
Nie wiem komu by się przydała taka wtyczka, dla mnie opcja wygląda bardziej na czysto kosmetyczną.
System: Win XP Professional Dodatek Service Pack3
Przeglądarka: IE8, domyślna Firefox zawsze najnowsza,
AQQ: zawsze najnowsza beta lub wersja stabilna
Kompozycje: Standartowe zawsze najnowsze,
Wtyczki: Standardowe + , Antyspam, AQQRestarter, korektor, Archeolog Fixupdater, Past and Send zawsze najnowsze. AQQPomoc, Diagnostyka AQQ Monitor serwerów gg Monitor serwerów jabbera
Przeglądarka: IE8, domyślna Firefox zawsze najnowsza,
AQQ: zawsze najnowsza beta lub wersja stabilna
Kompozycje: Standartowe zawsze najnowsze,
Wtyczki: Standardowe + , Antyspam, AQQRestarter, korektor, Archeolog Fixupdater, Past and Send zawsze najnowsze. AQQPomoc, Diagnostyka AQQ Monitor serwerów gg Monitor serwerów jabbera
Napisano 14.03.2010 00:31.
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego jako wtyczki. Cała istota problemu polega na tym, że identyfikatory kont czatowych z Facebooka są na tyle długie, że rozwalają nagłówek z informacjami o koncie bądź dodają poziomy pasek przewijania u dołu. Lepiej (wg mnie) byłoby gdyby to kompozycje zawijały nasz JID, w przypadku gdyby nie mieścił się on szerokości okna. Może dałoby się do jakoś rozwiązać za pomocą CSS lub też JavaScriptu, ale tu musiałby się wypowiedzieć ktoś z Dekoratorów.
Windows 7 Ultimate x64 PL | IE 8 | AQQ 2.2.2.10 | Kompozycja: Windows Black Style | Wtyczki: Standardowe + AntiSwap, AQQ Radio, AQQ Last Seen, FixUpdater, Inwigilator, Past and Send, Pogoda
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc

Do góry