Oficjalne forum komunikatora AQQ: [odrzucono] Wybór profilu/folderu/odróżnienie AQQ - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Przeczytaj zanim napiszesz!

Poniższe postanowienia mają moc załącznika do regulaminu.

• W tym dziale zgłaszamy propozycje nowych funkcji dla komunikatora
  • Nie zgłaszamy kilku różnych propozycji w jednym temacie, lecz zakładamy oddzielny temat dla każdej z nich
  • Przed zgłoszeniem propozycji upewnij się, czy nie została już zgłoszona przez inną osobę - jeśli tak, nie zakładamy nowego tematu, a do tematu istniejącego dopisujemy się tylko jeśli mamy coś wartościowego do dodania
  • Po założeniu nowego tematu proszę poczekać na zatwierdzenie go przez moderatora
  • Nowe tematy powinny być zakładane jako ankiety. Poparcie dla propozycji wyrażamy oddaniem głosu. Nie piszemy postów typu "popieram", "jestem za", "jestem przeciw" - będą one usuwane. Zachowywane będą tylko wartościowe merytorycznie posty
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[odrzucono] Wybór profilu/folderu/odróżnienie AQQ

Ankieta: Wybór profilu/folderu/odróżnienie AQQ (5 użytkowników oddało głos)

Wybór profilu, folderu.

1. Wybór profilu (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Wybór folderu (0 głosów [0.00%])

3. Oba (5 głosów [100.00%])

Procent z głosów: 100.00%

4. Odróżnienie AQQ Portable od AQQ PC (0 głosów [0.00%])

Głosuj

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   6230 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 26.12.2009
  • Jabberkksykiewicz@aqq.eu kksykiewicz@aqq.eu

Napisano 06.03.2010 15:01.

Witam,

Bawiłem się dzisiaj synchronizacją w AQQ i napotkała nie jedna porzykra rzecz, a mianowicie po usunięciu jednego profilu z aqq portable usunął mi odrazu profil z głównego folderu na PC!! Nie robiłem ponownej synchronizacji co oznacza, że powinień był usunąć tylko z pen drive`a a nie od razu z głównego katalogu. Proponowałbym ododrębnienie aqq portable od aqq na PC by takie sytuacje się nie zdarzały. Rozumiem takie coś po ponownym naciśnięciu synchronizuj, ale nie od razu!! Oraz jeśli robię synchronizację swojego profilu to powinień to być tylko mój profil, a nie siostry/brata/ kogokolwiek innego. I z tego jest kolejna propozycja by aqq odróżinało profile które ma synchronizować.

A drugą rzeczą jest propozycja aby można było wybierać folder gdzie ma być zsynchronizowane aqq na pen drive`ie a nie w głównym katalogu bo to jest irytujące, że potem trzeba je przekopiować tam gdzie powinno być.

Pozdrawiam
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   karololszak 

• php programmer

Napisano 06.03.2010 19:26.

1.

Cytat

2. Nie zgłaszamy kilku różnych propozycji w jednym temacie, lecz zakładamy oddzielny temat dla każdej z nich

2. Funkcja synchronizacji AQQ - Pendrive jest obecnie w 'fazie beta', i może działać ona niepoprawnie.. Dodatkowo, OC wspomniał na swoim blogu że była ona robiona praktycznie na końcu, i mógł po prostu czegoś nie dorobić..

3. Tu jest cała ankieta / dyskusja o AQQ Portable i synchronizatorze, tam są też poruszone wspomniane przez Ciebie zagadnienia, przyjrzyj się odpowiedziom Oconnel'a (jedynego autora AQQ)..
Dołączona grafika - wejdź na moją stronę i wygeneruj sobie obrazek przedstawiający Twój status!AQQ Wtyczki System Przeglądarka Kompozycja Antywirus
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Beherit 

• Chaos Warrior
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1386
  • Zgłoszeń 76 (Postów 644)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberbeherit@aqq.eu beherit@aqq.eu
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 06.03.2010 22:11.

Wyświetl postUżytkownik 6230 dnia 06.03.2010 15:01 napisał

Mianowicie po usunięciu jednego profilu z aqq portable usunął mi odrazu profil z głównego folderu na PC!!

Samo z siebie tak się stać nie mogło. Jeżeli już tak się stało to wywołaj ten błąd ponownie i zgłoś na bugliście!

Oraz jeśli robię synchronizację swojego profilu to powinień to być tylko mój profil, a nie siostry/brata/ kogokolwiek innego.

U mnie synchronizuje tylko ten profil na którym wybrałem właśnie synchronizację...

A drugą rzeczą jest propozycja aby można było wybierać folder gdzie ma być zsynchronizowane aqq na pen drive`ie a

Tak jest pewnie dlatego, żeby było to proste i zrozumiałe dla zwykłych użytkowników.
Spoiler

Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   6230 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 26.12.2009
  • Jabberkksykiewicz@aqq.eu kksykiewicz@aqq.eu

Napisano 07.03.2010 14:11. Użytkownik 6230 edytował ten post 07.03.2010 14:12

Wyświetl postUżytkownik Beherit dnia 06.03.2010 22:11 napisał

Mianowicie po usunięciu jednego profilu z aqq portable usunął mi odrazu profil z głównego folderu na PC!!

Samo z siebie tak się stać nie mogło. Jeżeli już tak się stało to wywołaj ten błąd ponownie i zgłoś na bugliście!

Tyle, że nic nie wyskoczyło po usunięciu profilu, od tak poprostu go wyrzucił z PC..

Wyświetl postUżytkownik Beherit dnia 06.03.2010 22:11 napisał

Oraz jeśli robię synchronizację swojego profilu to powinień to być tylko mój profil, a nie siostry/brata/ kogokolwiek innego.

U mnie synchronizuje tylko ten profil na którym wybrałem właśnie synchronizację...

W takim razie nie wiem dlaczego będąc na swoim profilu zsynchronizował od razu prfil mojej siostry i jak go nie chciałem by wyskakiwał na penie to od razu usunął go z PC..
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   wu112 

• Wrzuć Monetę
  • Grupa Dekorator
  • Postów 635
  • Zgłoszeń 115 (Postów 190)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabberwu112(at)aqq.eu wu112(at)aqq.eu
  • MiejscowośćPabianice

Napisano 26.07.2010 11:36.

Propozycja odrzucona
Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafika