Strona 1 z 1
[odrzucono] Wybór profilu/folderu/odróżnienie AQQ
Napisano 06.03.2010 15:01.
Witam,
Bawiłem się dzisiaj synchronizacją w AQQ i napotkała nie jedna porzykra rzecz, a mianowicie po usunięciu jednego profilu z aqq portable usunął mi odrazu profil z głównego folderu na PC!! Nie robiłem ponownej synchronizacji co oznacza, że powinień był usunąć tylko z pen drive`a a nie od razu z głównego katalogu. Proponowałbym ododrębnienie aqq portable od aqq na PC by takie sytuacje się nie zdarzały. Rozumiem takie coś po ponownym naciśnięciu synchronizuj, ale nie od razu!! Oraz jeśli robię synchronizację swojego profilu to powinień to być tylko mój profil, a nie siostry/brata/ kogokolwiek innego. I z tego jest kolejna propozycja by aqq odróżinało profile które ma synchronizować.
A drugą rzeczą jest propozycja aby można było wybierać folder gdzie ma być zsynchronizowane aqq na pen drive`ie a nie w głównym katalogu bo to jest irytujące, że potem trzeba je przekopiować tam gdzie powinno być.
Pozdrawiam
Bawiłem się dzisiaj synchronizacją w AQQ i napotkała nie jedna porzykra rzecz, a mianowicie po usunięciu jednego profilu z aqq portable usunął mi odrazu profil z głównego folderu na PC!! Nie robiłem ponownej synchronizacji co oznacza, że powinień był usunąć tylko z pen drive`a a nie od razu z głównego katalogu. Proponowałbym ododrębnienie aqq portable od aqq na PC by takie sytuacje się nie zdarzały. Rozumiem takie coś po ponownym naciśnięciu synchronizuj, ale nie od razu!! Oraz jeśli robię synchronizację swojego profilu to powinień to być tylko mój profil, a nie siostry/brata/ kogokolwiek innego. I z tego jest kolejna propozycja by aqq odróżinało profile które ma synchronizować.
A drugą rzeczą jest propozycja aby można było wybierać folder gdzie ma być zsynchronizowane aqq na pen drive`ie a nie w głównym katalogu bo to jest irytujące, że potem trzeba je przekopiować tam gdzie powinno być.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 06.03.2010 19:26.
1.
2. Funkcja synchronizacji AQQ - Pendrive jest obecnie w 'fazie beta', i może działać ona niepoprawnie.. Dodatkowo, OC wspomniał na swoim blogu że była ona robiona praktycznie na końcu, i mógł po prostu czegoś nie dorobić..
3. Tu jest cała ankieta / dyskusja o AQQ Portable i synchronizatorze, tam są też poruszone wspomniane przez Ciebie zagadnienia, przyjrzyj się odpowiedziom Oconnel'a (jedynego autora AQQ)..
Cytat
2. Nie zgłaszamy kilku różnych propozycji w jednym temacie, lecz zakładamy oddzielny temat dla każdej z nich
2. Funkcja synchronizacji AQQ - Pendrive jest obecnie w 'fazie beta', i może działać ona niepoprawnie.. Dodatkowo, OC wspomniał na swoim blogu że była ona robiona praktycznie na końcu, i mógł po prostu czegoś nie dorobić..
3. Tu jest cała ankieta / dyskusja o AQQ Portable i synchronizatorze, tam są też poruszone wspomniane przez Ciebie zagadnienia, przyjrzyj się odpowiedziom Oconnel'a (jedynego autora AQQ)..
- wejdź na moją stronę i wygeneruj sobie obrazek przedstawiający Twój status!AQQ ● Wtyczki ● System ● Przeglądarka ● Kompozycja ● Antywirus
Napisano 06.03.2010 22:11.
Użytkownik 6230 dnia 06.03.2010 15:01 napisał
Mianowicie po usunięciu jednego profilu z aqq portable usunął mi odrazu profil z głównego folderu na PC!!
Samo z siebie tak się stać nie mogło. Jeżeli już tak się stało to wywołaj ten błąd ponownie i zgłoś na bugliście!
Oraz jeśli robię synchronizację swojego profilu to powinień to być tylko mój profil, a nie siostry/brata/ kogokolwiek innego.
U mnie synchronizuje tylko ten profil na którym wybrałem właśnie synchronizację...
A drugą rzeczą jest propozycja aby można było wybierać folder gdzie ma być zsynchronizowane aqq na pen drive`ie a
Tak jest pewnie dlatego, żeby było to proste i zrozumiałe dla zwykłych użytkowników.
Napisano 07.03.2010 14:11. Użytkownik 6230 edytował ten post 07.03.2010 14:12
Użytkownik Beherit dnia 06.03.2010 22:11 napisał
Tyle, że nic nie wyskoczyło po usunięciu profilu, od tak poprostu go wyrzucił z PC..
Użytkownik Beherit dnia 06.03.2010 22:11 napisał
W takim razie nie wiem dlaczego będąc na swoim profilu zsynchronizował od razu prfil mojej siostry i jak go nie chciałem by wyskakiwał na penie to od razu usunął go z PC..
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc
Temat jest zamknięty
Do góry