Oficjalne forum komunikatora AQQ: [rozwiązany] Avatary i status z gg - Oficjalne forum komunikatora AQQ

Skocz do zawartości

Zanim napiszesz - przeczytaj!

Uwaga! Niniejsze postanowienia mają moc załącznika do regulaminu.

• W tym dziale możesz uzyskać pomoc w zakresie obsługi komunikatora AQQ. Nie zgłaszamy tu błędów!
  • Zanim zadasz pytanie, przeszukaj forum, by sprawdzić, czy nie udzielono na nie odpowiedzi, lub czy nie zgłaszał go ktoś inny
  • Sprawdź, czy odpowiedzi na swoje pytanie nie znajdziesz w pomocy do AQQ, na stronie www.aqq.eu lub dziale FAQ na forum
  • Nadaj konkretną i odpowiadającą treści nazwę zakładanemu tematowi
  • Koniecznie podaj numer wersji AQQ, której używasz
  • Nie zadawaj kilku pytań w jednym temacie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[rozwiązany] Avatary i status z gg

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   PeCi 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 10.03.2010

Napisano 10.03.2010 13:59.

Witam!!
Mam do was 2 pytania, ponieważ nie znalazłem na nie jasnej odpowiedzi w tematach zamieszczonych już na forum.
Po 1:
Chce, żeby na moim AQQ(wersja 2.1.0.50) pokazywały mi się avatary takie jak na gg 10. Obecnie obok nazwy kontaktu ukazuje się tylko pusty obrazek. Na komputerze nie mam w ogóle zainstalowanego gg 10, może mieć to jakiś wpływ?
Po 2:
Chciałbym, żeby zamiast ikonki Traya na pasku zadań pojawiała mi się ikonka z gg wraz z jego statusem. Albo przynajmniej, żeby status był taki sam jak na gg. Jest na to jakiś sposób?
Bardzo prosiłbym o pomoc, ponieważ jestem nowym użytkownikiem AQQ i jak na razie moja wiedza na jego temat jest bardzo skromna.
Pozdrawiam serdecznie ;)
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pakeroso 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Zgłoszeń 4 (Postów 26)
  • Rejestracja 02.01.2009
  • Jabberpakeroso@aqq.eu pakeroso@aqq.eu
  • MiejscowośćToruń

Napisano 10.03.2010 15:07. Użytkownik pakeroso edytował ten post 10.03.2010 15:08

Polecam Ci pobranie najnowszej wersji testowej AQQ ze strony głównej bądź forum - 2.2.0.21. Jest bardzo stabilna i problem awatarów po części został rozwiązany. Brak GG nie ma wpływu na obecność awatarów w AQQ.
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   VPN 

• Bugman™
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3396
  • Zgłoszeń 189 (Postów 7670)
  • Rejestracja 30.08.2008
  • Jabbervpn@aqq.eu vpn@aqq.eu

Napisano 10.03.2010 15:35.

Odpowiedź odnośnie ikony w tray'u: http://aqq-pomoc.inf...iana-ikony-tray
Jeszcze AQQ nie zginęło, póki użytkownicy działają!
Dołączona grafika
Przydatne linki: Dołączona grafika AQQ Pomoc Dołączona grafika Diagnostyka AQQ 2.x Dołączona grafika Zasady zgłaszania błędów na Bugliście

Windows 7 PLIE 8 ▲ AQQ: najnowsze ▲ Kompozycja: Standard ▲ Style obramowania: włączone ▲ Wtyczki: podstawowe + dodatkowe
1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   imeehow 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Zgłoszeń 5 (Postów 21)
  • Rejestracja 06.11.2009
  • Jabberimeehow@aqq.eu imeehow@aqq.eu
  • MiejscowośćKoszalin i okolice, Paryż i okolice

Napisano 10.03.2010 16:39.

Jeśli zmieniasz status przy pomocy ikonki w trayu to zmienia się status wszystkich Twoich kont. Jeśli robisz to w oknie głównym AQQ, to zmieniasz statusy w poszczególnych kontach.
Jeśli zmieniasz opis, zaznacz ptaszka przy "zastosuj dla wszystkich kont" i opis i status będzie taki sam na wszystkich kontach.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   PeCi 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Zgłoszeń 0 (Postów 0)
  • Rejestracja 10.03.2010

Napisano 10.03.2010 17:06.

Wyświetl postUżytkownik pakeroso dnia 10.03.2010 15:07 napisał

Polecam Ci pobranie najnowszej wersji testowej AQQ ze strony głównej bądź forum - 2.2.0.21. Jest bardzo stabilna i problem awatarów po części został rozwiązany. Brak GG nie ma wpływu na obecność awatarów w AQQ.

Częściowo rozwiązany tzn?:D

Mam jeszcze inne pytanko...Za każdym razem jak wyłączam AQQ to niektóre ustawienia zmieniają mi się na domyślne. Po każdym włączeniu muszę zmieniać od nowa dźwięk pierwszej przychodzącej wiadomości. Zmienia mi się też priorytet sortowania kontaktów. Chcę, żeby było sortowane wg nazwy, a po każdym włączeniu ustawia się na sortowanie po statusie...Zna ktoś przyczynę ?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pakeroso 

• Rozgrzewam się
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Zgłoszeń 4 (Postów 26)
  • Rejestracja 02.01.2009
  • Jabberpakeroso@aqq.eu pakeroso@aqq.eu
  • MiejscowośćToruń

Napisano 10.03.2010 17:15. Użytkownik pakeroso edytował ten post 10.03.2010 17:16

Wyświetl postUżytkownik PeCi dnia 10.03.2010 17:06 napisał

Częściowo rozwiązany tzn?:D

To znaczy, że awatary będziesz miał jak je sobie pobierzesz ręcznie, klikając w wizytówkę każdego z kilkudziesięciu/kilkuset kontaktów. No ale... takie są założenia :blink:
Dołączona grafika
-2

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   VPN 

• Bugman™
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3396
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 10.03.2010 18:13.

Zmiana ustawień na domyślne po restarcie jest związana z błędem AQQ polegającym na niezapisywaniu ustawień w określonych sytuacjach. To będzie poprawione w kolejnej wersji.
Dołączona grafika
Przydatne linki: Dołączona grafika AQQ Pomoc Dołączona grafika Diagnostyka AQQ 2.x Dołączona grafika Zasady zgłaszania błędów na Bugliście

Windows 7 PLIE 8 ▲ AQQ: najnowsze ▲ Kompozycja: Standard ▲ Style obramowania: włączone ▲ Wtyczki: podstawowe + dodatkowe
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   VPN 

• Bugman™
  • Grupa Pomocnik
  • Postów 3396
  • Rejestracja 30.08.2008

Napisano 11.04.2010 23:55.

Problem rozpoczynający temat został uznany za rozwiązany.
Jeśli chcesz dodać coś do tematu skorzystaj z funkcji "Raportuj" (dostępnej w lewym dolnym rogu posta) w celu poinformowania moderatora, który otworzy temat.
Dołączona grafika

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1