Skocz do zawartości


Zdjęcie

Nie można dodac obrazka do sygnatury


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 eSKej

eSKej

    Master Flamaster

  • Dekorator
  • 953 postów

Napisano 2010.04.28, 19:46

Pisałem już o tym problemie do Wareczka, ale zgłoszę to oficjalnie, może więcej osób ma również ten sam błąd co ja.

Wstawiam jakikolwiek obrazek do sygnatury z zewnętrznego linka np.

[img]http://i42.tinypic.com/mmebuv.png[/img]

Wciskam przycisk "Zapisz zmiany", trwa ładowanie... i bach, zamiast zaktualizować sygnaturkę pojawia się pusta biała strona.
Sprawdzałem zarówno pod Firefoxem jak i Google Chrome (czyszczenie cookies też nie pomogło)

#2 Silverlight

Silverlight

    Just brilliant. It's Sense.

  • Dekorator
  • 3422 postów

Napisano 2010.04.28, 19:48

Potwierdzam. eSKej mnie wczoraj prosił, żebym spróbował sobie wstawić do sygnaturki ten sam obrazek, co on, i spotkało mnie dokładnie to samo. Zatwierdzam zmiany, minuta czekania i wyświetla się biała strona bez tytułu (tytułem jest jej adres).

Windows 10 Home x64 ● Internet Explorer 11Intel i7 3gen 4x2,3~3,3 GHz8 GB RAMnVIDIA GeForce 650M 2 GB 1920x1080Intel SSD 530 240GBBlu-ray RW


#3 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2010.04.28, 19:54

hmm Dosyć dziwne, u mnie działa normalnie (patrz - ostatnia linijka sygnaturki).. Kod dokładnie taki, jak wyżej..
Firefox 3.6.3 + mnóstwo dodatków
Projekt w jakim biorę udział:
RemoteCamp.com - track your remote employees work

#4 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2010.04.28, 20:10

Pod Operą 10.53 dodało się bez problemu.

#5 eSKej

eSKej

    Master Flamaster

  • Dekorator
  • 953 postów

Napisano 2010.04.28, 20:26

Może to dotyczy tylko grupy dekoratorów ? Z drugiej strony Wy jesteście moderatorami, Wareczek też mógł wstawić mi obrazek (no ale on jest adminem, może wszystko :D ), ja natomiast nie mogę

przetestowałem pod Operą - również nic, pod IE już nie sprawdzam bo widać, że to nie wina przeglądarki

Użytkownik eSKej edytował ten post 2010.04.28, 20:30


#6 Wareczek

Wareczek

    Adept

  • Administrator
  • 1262 postów

Napisano 2010.04.28, 21:02

vBz miał dziś ten sam problem, a nie jest dekoratorem.

#7 matiss

matiss

    Expert

  • Wtyczkopisarz
  • 1166 postów

Napisano 2010.04.28, 21:02

Jakby co mam to samo, więc nie dotyczy tylko "dekoratorów" :)

edit. Wareczek mnie wyprzedził :P

#8 vBz

vBz

    Expert

  • Dekorator
  • 828 postów

Napisano 2010.04.28, 22:43

W sumie to nie pierwszy raz już mi się to zdarza. Kiedyś jakoś samo(chyba) to przeszło, a teraz uparcie się to trzyma. Nawet skasowanie całej historii przeglądania nie pomaga...

#9 VPN

VPN

    Guru

  • Użytkownik
  • 6923 postów

Napisano 2010.04.29, 07:22

Od dawna mam ten problem, często pomagało dopiero kilkukrotne odświeżenie. Wareczek zrzucał zawsze winę na kiepski serwer, ale teraz jest nowy i jak widać nadal to nie działa. Sprawa wydaje się oczywista: mechanizm sprawdzający zgodność zawartości sygnatury z wymaganiami jest wadliwy, nie zwraca często wyników.

Tu byłem.


#10 AK-47

AK-47

    Adept

  • Użytkownik
  • 289 postów

Napisano 2010.04.29, 19:05

Również mam problem z dodaniem obrazka do sygnaturki. :/
Proszę jeszcze o naprawę problemu z sb - powielają się w nim wpisy pod przeglądarką Opera.

#11 muszi

muszi

    I hate Mondays!

  • Administrator
  • 1950 postów

Napisano 2010.04.29, 20:59

Powielanie wpisów to chyba wina Opery, bo na wcześniejszych wersjach tego nie było. Chyba, że SB był aktualizowany. Wystarczy odświeżyć i nie ma dublowania.

Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ
Beta info: AQQ: none | OS: Windows 10 x64
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ| Kompedium wiedzy o AQQ <<


#12 Wareczek

Wareczek

    Adept

  • Administrator
  • 1262 postów

Napisano 2010.04.29, 21:32

Problem tylko na najnowszych Operach. Ale proszę nie zakłócać wątku głównego.

#13 VPN

VPN

    Guru

  • Użytkownik
  • 6923 postów

Napisano 2010.04.29, 21:46

Jakieś wnioski z wątku głównego? Da się poprawić w sensowny sposób?

Tu byłem.


#14 AK-47

AK-47

    Adept

  • Użytkownik
  • 289 postów

Napisano 2010.05.07, 19:58

No właśnie. Chciałbym umieścić obrazek w sygnaturce...

#15 Silverlight

Silverlight

    Just brilliant. It's Sense.

  • Dekorator
  • 3422 postów

Napisano 2010.05.18, 08:55

Czy w temacie tego błędu cokolwiek się ruszyło? Jakieś postępy w naprawianiu? Znana jest już przyczyna? Nadal nie mogę wstawić do sygnatury ŻADNEGO obrazka...

Użytkownik Silverlight edytował ten post 2010.05.18, 08:55

Windows 10 Home x64 ● Internet Explorer 11Intel i7 3gen 4x2,3~3,3 GHz8 GB RAMnVIDIA GeForce 650M 2 GB 1920x1080Intel SSD 530 240GBBlu-ray RW


#16 UsagiAddict

UsagiAddict

    J̵ava͡Pr͝òg̢ram̵mer

  • Użytkownik
  • 1175 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 2010.05.18, 09:08

jedyna zaleta tego błędu: silver nas nie straszy swoimi nowymi, niespełnionymi pomysłami :D

Does the scent of soil and beast
Breathe the life into the animal you hide
Dołączona grafika


#17 Wareczek

Wareczek

    Adept

  • Administrator
  • 1262 postów

Napisano 2010.05.23, 00:39

Poprawione.

#18 Silverlight

Silverlight

    Just brilliant. It's Sense.

  • Dekorator
  • 3422 postów

Napisano 2010.05.23, 01:19

Dziękuję :) U mnie działa bez zarzutu :)

Windows 10 Home x64 ● Internet Explorer 11Intel i7 3gen 4x2,3~3,3 GHz8 GB RAMnVIDIA GeForce 650M 2 GB 1920x1080Intel SSD 530 240GBBlu-ray RW


#19 eSKej

eSKej

    Master Flamaster

  • Dekorator
  • 953 postów

Napisano 2010.05.23, 14:17

No nareszcie :) temat można zdaje się już zamknąć ;)

#20 Wareczek

Wareczek

    Adept

  • Administrator
  • 1262 postów

Napisano 2010.05.23, 14:52

Nie. Błąd nadal istnieje i wynika z wcześniejszych ograniczeń wielkości grafiki. Teraz błąd został poprawiony na zasadzie zniesienia tych ograniczeń, ale nie naprawiony.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych