Póki jestem odpowiem
- opcja "sprawdzaj przy uruchomieniu AQQ"
Aktualnie aktualizacja sprawdzana jest 30 sekund po załadowaniu wtyczki, a potem w wybranym przedziale (domyślnie chyba 15 minut).
Bug, który zgłaszałem już wcześniej, ale napiszę tutasj żeby było wiadomo - jesli przyjdzie powiadomienie o nowościach w serwisie, nie jest mozliwe zrobienie niczegokolwiek z AQQ prócz uzycia tego oto okienka.
to zostało częściowo poprawione od wersji 0.6.60 - przy wyskakującym powiadomieniu, okno w którym piszesz traci focus, ale aktualnie nie powinno być problemów z kontynuowaniem pisania wiadomości jakie były w becie jaką dostałeś. Nie mniej - jest to nadal nie rozwiązany problem

Co do logów - można dać, ale zauważ, że aktualizacja na demotach jest najczęściej 1-2 razy dziennie, przez resztę okresu sprawdzania byś miał nieźle zaśmiecony log. Proponuję, aby informacja do logu była dodawana, jeśli czas aktualizacji jest większy niż 30 minut (o czym jest kolejna sugestia):
Ja mam 4 propozycje co do zmiany we wtyczce:
1. Dłuższy czas sprawdzania aktualizacji, dałbym użytkownikowi nawet i kilka godz.
2. Linki do przeglądanych materiałów
3. Przeglądanie materiałów z listy "wtyczki" z okna głównego a nie tylko z okna wtyczki
4. Okno wtyczki nawet na takiej małej rozdzielczości jak 1024x768 nie jest wcale duże, więc może by je powiększyć tak aby nie było paska przewijania w ustawieniach "Program"?
1. Zgadza się
2. Linki się nie wyświetlają (jeśli chodzi o przeglądarkę wewnętrzną), ale można je skopiować (PPM na obrazek)
3. Mówiąc szczerze, nie wiem czy wiele osób by chciało mieć tam dwie pozycje (ustawienia, które już tam są + przeglądarka), ewentualnie jako opcja
4. Kwestia kosmetyczna, ale faktycznie wyglądałoby to trochę lepiej
5. W Trayu coś Ci zostało? widocznie moje niedopatrzenie, bo tam nic nie powinno być... pozostałość po zwykłej wersji dla Windows...
Wszystkim dzięki za sugestie