Skocz do zawartości


Zdjęcie

[ScriptRunner] Stan konta w mBanku


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2010.09.09, 23:04

Witam
Zakładam oddzielny temat dla skryptu pobierającego stan konta w mBanku.

Poprawione błędy związane z:




Pozdrawiam

Załączone pliki

  • Załączony plik  mBank.zip   1,94 KB   387 Ilość pobrań

Użytkownik rysi3k edytował ten post 2010.09.11, 22:38

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#2 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2010.09.10, 10:46

Dzięki. Teraz działa.

Przy pierwszym uruchomieniu trochę się skrzaczyło, że nie może otworzyć pliku, bodajże mbank_data, ale każde następne uruchomienie działa w porządku. Poza szczegółem, że skrypt zatrzymał się gdy w nazwie rachunku (np. Emax plus) miałem polski znaczek i wyglądało to tak:
eKonto: XXXPLN
eMax: XXXPLN
eMax plus - samoch
gdzie w ostatniej linijce miało być samochód ;)

#3 pakeroso

pakeroso

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 185 postów

Napisano 2010.09.10, 11:09

U mnie też za pierwszym razem wysypał się cały skrypt, za drugim zadziałało.

Niestety mam tylko 50.30 PLN na koncie :mad:
Dołączona grafika

#4 lolekanabolek

lolekanabolek

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 2010.09.11, 21:25

wielkie dzięki, script bardzo ładnie działa
jeszcze jakiś scripcik do Inteligo i już będę pełny szczęścia ;-)))

#5 GuardianCoyote

GuardianCoyote

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 2010.09.11, 21:29

A ja mam pytanie. Jak to bezpieczne jest?
  • wojtek858 lubi to

" Tylko ktoś kogo wdeptano w błoto i w śnieg, pozbawiono chleba, i kto własnymi pięściami wywalczył sobie prawo do życia, zdolny jest pokazać pewnego dnia, że jest NAJLEPSZY"

-W.Suworow


#6 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2010.09.11, 22:37

Nowa wersja w pierwszym poście.


Poprawione:

Przy pierwszym uruchomieniu trochę się skrzaczyło, że nie może otworzyć pliku, bodajże mbank_data, ale każde następne uruchomienie działa w porządku.


Poza szczegółem, że skrypt zatrzymał się gdy w nazwie rachunku (np. Emax plus) miałem polski znaczek i wyglądało to tak:


A ja mam pytanie. Jak to bezpieczne jest?

W zasadzie to bezpeiczne tak samo jak przeglądarka :) skrypt wchodzi na stronę banku w połączeniu szyfrowanym, więc tak bezpiecznie jak sie tylko da ;)

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#7 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2011.05.16, 12:59

W chwili obecnej skrypt nie pokazuje różnicy pomiędzy poprzednim a obecnym stanem konta. Wyświetla 0.

#8 Gość_MałyUser_*

Gość_MałyUser_*
  • Gość

Napisano 2011.05.16, 15:33

Tylko że skrypt korzysta pewnie z IE a on wiadomo ze do najbezpieczniejszych nie należy :/

#9 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2011.05.16, 20:52

Nie z IE nie korzysta. Korzysta z PHP i OpenSSL.
Błąd ze zmianami stanów spróbuje wkrótce poprawić.
  • stivo i kr2ysiek lubią to

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#10 Gość_MałyUser_*

Gość_MałyUser_*
  • Gość

Napisano 2011.07.02, 19:56

O to się cieszę :) A co z błędami zmian stanów ? Da się coś z tym zrobic ?

Pozdrawiam

#11 Heniut

Heniut

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 2011.07.28, 11:46

Dołączona grafika
To mi wyskakuje :/ Pokazuje tam że mam 1,97 (bo tyle mam), ale nigdzie sie to nie pojawia. Tylko to i nic więcej.

A chyba powinno tak wyskoczyć (przy kontaktach?):
Dołączona grafika

Ok już działa ;)

Może dodasz do SR albo tego "plugina", aby działał po kliknięciu uruchom?
Bo ja sie robi samo (co jakiś czas) to jest OK. Ale po kliknięciu uruchom dzieje się to co mówiłem wyżej.

I jeszcze pytanko:
Ile to może zjadać transferu jak pobiera? 5kb/s ?

Użytkownik Heniut edytował ten post 2011.07.28, 14:29

AQQ: ¦ OS: ¦ IE: ¦ Kompozycje/a ¦ Wtyczki


#12 majkers

majkers

    Rozgrzewam się

  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 2011.07.29, 11:25

Mam pytanie. A dałoby się dorobić wyświetlanie sumy PLN na jaką założone są lokaty? MBank wyświetla to na samym dole listy.
Dołączona grafika
Lubisz Chicane? Zajrzyj <<TU>>

#13 rysi3k

rysi3k

    Adept

  • Wtyczkopisarz
  • 379 postów

Napisano 2011.07.30, 09:46

Musiałbym mieć lokatę by móc to zrobić, a że nie mam to będzie cieżko ;D

Darmo-Darmo.pl - mnóstwo rzeczy za darmo! Spolszczenia.com.pl - Największa baza spolszczeń! XLTeam.pl - XLTeam::Our World


AQQ zawsze najnowszy build @ Windows 7 + IE8, wtyczki: Standardowe + inne :P

#14 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2013.01.22, 13:50

Korzysta ktoś jeszcze z tego skryptu? U mnie od jakiegoś czasu pokazuje wszystko jednym ciągiem, a kiedyś każdy eMax był w osobnej linii. Jest na to jakaś rada?

#15 kr2ysiek

kr2ysiek

  • Pomocnik
  • 1501 postów

Napisano 2013.01.22, 14:35

A nie wyłączyłeś w AQQ opcji "wyświetlaj pionowe opisy"?

#16 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2013.01.22, 14:49

Pionowe opisy mam włączone. Z reszta np. przy skrypcie Play wyświetla się ok, a tu zamiast nowych linii mam \n

#17 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2013.01.22, 16:52

a tu zamiast nowych linii mam \n


Oconnel popsuł :-D Ten sam błąd jest w powiadomieniach (zgłoszony nieoficjalnie choć może zajdzie konieczność napisania zgłoszenia) :)

#18 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2013.01.23, 01:19

Dobrze wiedzieć :)

#19 saviola

saviola

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 2013.01.30, 18:49

U mnie OK.
Spoiler

#20 mjuzikfrik

mjuzikfrik

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 12 postów
  • Miejscowość42-200

Napisano 2013.02.14, 11:22

A ja mam taki problem... ktoś wie o co chodzi?

 

 

Załączone miniatury

  • Bez tytułu.png





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych