Skocz do zawartości


Zdjęcie

Pure Black Night 4.1


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
155 odpowiedzi w tym temacie

#21 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2010.11.21, 19:57

Można by odchodzić sam plik z kompozycją i skrócić czas instalowania kompozycji przez usunięcie emotek.

EDIT: pasek ikon sieciowych na stałe musi być podwójny?

Użytkownik stivo edytował ten post 2010.11.21, 19:59


#22 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.21, 20:37

wiem do czego zmierzasz... możesz rozciągnąć okno tak by powstał jeden pasek ale w tedy pasek ikon sieciowych jest dosyć szeroki... a jeżeli zmniejszę go w kodzie to przy całkowitym zwężeniu okna powstaje podwójny pasek ikon sieciowych i przy okazji niestety ucina on wygląd ostatniego kontaktu na liście, tak jak pisał o tym galean wcześniej ... niestety nie wiem jak mam to obejść... wiec na razie tak zostanie niestety...

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#23 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2010.11.22, 01:00

Primo, pasek przewijania mógłby być nieco bardziej widoczny.
Secundo, ikony sieciowe od Jabbera i GG mogłyby wyglądać w takim samym stylu co z Tlenu - większa kulka a po środku ikona sieci. Właściwie rzecz biorąc to ikony dla Jabbera i GG mogłoby być dokładnie takie same jak dla Tlenu tylko z odpowiednimi grafikami po środku (lepszy wybór koloru dla statusów "Oddalony" i "Nieobecny").
Tertio, można byłoby coś zrobić aby do "Kontaktów", "Czatów" i "SMS-ów" przechodziło się nie przez menu kontekstowe lub prawo-klik na belce okna głównego i te opcje (wraz z "Gadżety na komórki") znikły z tego menu?
Quatro, nazwa kompozycji (w ustawieniach AQQ) mogła by nie zawierać jej wersji? Wszakże od tego jest odpowiednie pole.

Najbardziej by mi zależało na pierwszych trzech punktach.

@nowy post:

Dla sieci AQQ 1.x dlaczego tylko status "Oddalony" ma inną ikonę a reszta jest standardowa?

Użytkownik jojo87 edytował ten post 2010.11.22, 01:00


#24 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.22, 22:34




zmieniłem te ikony ale nie potrafię niestety stworzyć własnych ... jak by ktoś umiał stworzyć takie ikony podobne do tych z tlena lub jak te z AQQ co teraz są dla sieci gg to był bym wdzięczny...
ale mi osobiście i tak się to nie podoba i zostanę przy oryginalnych z tej kompozycji...

na dziś tyle... jak bede mieć wiecej czasu to posiedzę i pokombinuję z tym nieszczęsnym scrollem ... choć nie mam pomysłu...

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#25 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2010.11.23, 11:42

Póki co na próbę zrobiłem jedną ikonkę od statusu offline Jabbera. Jeśli Ci odpowiada i przede wszystkim jeśli mogę korzystać z ikonek statusów kompozycji Standard to mogę wykonać kolejne.
Dołączona grafika

#26 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.23, 18:02

co do jebbera to myslałem zostać przy tych jak w załączniku ... a zrobić dla sieci GG ... ale jak ci się chce i byłbyś tak dobry :lol: to by było gites... dzięki w ogóle za pomoc :D

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#27 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2010.11.23, 22:29

co do jebbera to myslałem zostać przy tych jak w załączniku ...

Te idealnie by pasowały do sieci AQQ 1.x :P


a zrobić dla sieci GG ... ale jak ci się chce i byłbyś tak dobry :lol: to by było gites...

Mogę spróbować ale od razu zaznaczam, że nie będzie to "na wczoraj" :P

dzięki w ogóle za pomoc :D

Spoko.

@ NOWY POST:

Dołączona grafika

Ikonka dla Jabbera mogłaby wyglądać tak albo bez gwintu żarówki. Która wersja by Ci bardziej odpowiadała?

#28 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.24, 17:24

Mogę spróbować ale od razu zaznaczam, że nie będzie to "na wczoraj" :P


Ikonka dla Jabbera mogłaby wyglądać tak albo bez gwintu żarówki. Która wersja by Ci bardziej odpowiadała?


spoko nie spieszy się... lepiej dłużej a dobrze :P

a czy z gwintem czy bez... hmmm sam niewiem tak żeby było dobrze widoczne...

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#29 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2010.11.24, 18:56

lepiej dłużej a dobrze :P

To nie chodzi o to, że takie tworzenie jest czasochłonne tylko, że może być ciężko z wolnym czasem lub moimi chęciami :-P

Chciałem póki co stworzyć grafiki dla GG. Tylko mam jeden problem, w folderze \WapSter\WapSter AQQ\System\Shared\Themes\Standard\Icons nie widzę grafiki od statusu "pogadaj ze mną". Nawet wyszukiwarka mi jej nie pokazuje po wpisaniu frazy "gg". Ta ikonka jest w programie ale nie mogę jej odnaleźć w plikach AQQ... :unsure:

#30 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.25, 18:26

kurde co jest kaman ?? zauważyłem że pobiera się wersja 1.4 ale ta niezaktualizowana... zrobiłem próbę i usunąłem tą wersje z serwera... a tu nadal idzie ją pobrać ... nie czaję tego... :/ sprawdzi ktoś czy można pobrać wersje 1.4 ?? teraz nie powinno iść ...

Użytkownik freeridejano edytował ten post 2010.11.25, 18:27

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#31 karololszak

karololszak

    podróżnik w czasie

  • Moderator
  • 1562 postów

Napisano 2010.11.25, 20:03

404 Not Found, czyli przeglądarka Ci z-cache-owała :P CTRL+F5 na przyszłość + wyłącz tryb offline w przeglądarce, jak Ci się włączy :P
Projekt w jakim biorę udział:
RemoteCamp.com - track your remote employees work

#32 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.25, 22:52

nie wiem ...
wrzuciłem na nowo aktualną wersje... ale nie wiem czemu dalej mi pobiera starą wersje próbowałem na innym kompie i to samo jest...

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#33 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.28, 23:07

wersja 1.5






w przyszłości planuję pozmieniać ikony menu kompaktowego
no i dostosować wygląd "powiadomień" do kompozycji ...

link i screen w pierwszym poście...

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#34 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2010.11.29, 12:19

freeridejano, popraw adres do wersji 1.5 bo tak jakby nie był aktualny :P
@edit:
up, teraz działa. Wcześniej jak pisałem to ani nie mogłem od razu zainstalować ani pobrać pliku .aqq z kompozycją.

Użytkownik jojo87 edytował ten post 2010.11.29, 18:05


#35 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.29, 17:45

to ja już nic nie rozumiem ... na serwerze jest aktualny ... musi działać :mad:

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#36 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2010.11.29, 17:48

Tło w Centrum Powiadomień mam nadal standardowe.
Skoro już są ikonki na toolbarze, to może wywalić odnośniki w menu kompaktowym?
Wersja kompozycji w ustawieniach wyglądu to 1.0

PS. Jakoś nie pasują mi te ikonki stanu, więc w wolnej chwili je sobie zamienię na te z pierwszej wersji.

#37 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.11.29, 18:08

Tło w Centrum Powiadomień mam nadal standardowe.


Pisałem wcześniej że w przyszłości to poprawie

Skoro już są ikonki na toolbarze, to może wywalić odnośniki w menu kompaktowym?


no tak ... zapomniałem o tym ... przy następnej aktualizacji poprawię


PS. Jakoś nie pasują mi te ikonki stanu, więc w wolnej chwili je sobie zamienię na te z pierwszej wersji.


mi też nie za bardzo ... sam też zostaje przy oryginalnych... niestety próby stworzenia podobnych do tych z tlena zakończyły się niepowodzeniem... ale przynajmniej sieci są teraz bardziej rozróżnione od siebie
  • stivo lubi to

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#38 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2010.11.30, 14:11

Kolejna porcja przeróbek, które chętnie bym widział:
Один. Dodać nazwę programu (i wersji) do belki okna głównego.
Два. Zmienić ikonkę w trayu od powiadamiania o nowej wiadomości (symbol koperty by tu bardziej pasował niż kółko tak jak to jest aktualnie).
Три. Zmienić symbol "SMS" - o ile duża grafika na zakładce "SMS-y" wygląda jak telefon o tyle mniejsze wersje na belce okna głównego mi kojarzy się z słuchawkami.
Четыре. Kontakt nadawcy i odbiorcy (Jabber/ nr GG) w oknie rozmowy jest bardzo ale to bardzo słabo widoczny.
Пять. Nagłówek kont jest zdecydowanie za wysoki, zajmuje za dużo miejsca (dla kogoś kto używa małej rozdzielczości jest to ważne). Mógłby być taki jak z ProStandard.
Шесть. Można byłoby się zastanowić nad zmianą Splash Screena. Jeśli miałby zostać taki jaki jest to wolę mieć go wyłączonego.
Семь. Ikona konta głównego jest zbyt podobna do tej z sieci AQQ 1.x.
Восемь. Poprawić widoczność pasków przewijania - pisałem chyba już wcześniej o tym. Wierz mi lub nie ale u mnie są prawie niewidoczne...

Osobiście najbardziej by mi zależało na poprawkach: 1, 2, 4, 5, 7 i 8 (jak byś nie zrozumiał to: один, два, четыре, пять, семь i восемь).

#39 freeridejano

freeridejano

    Adept

  • Dekorator
  • 338 postów

Napisano 2010.12.09, 11:04

aktualizacja...









wersja 1.5 w pierwszym poście...

Wielkie dzięki dla jojo87 za sugestie i propozycje ... bardzo mi pomógł :)




P.S. jojo87 nie szalej ... :P :E

aha i na przyszłość planuję pozmieniać kod tak żeby działały te !DOCTYPE-y, skalowanie i inne bajery... ale to może trochę potrwać niestety... :P

Użytkownik freeridejano edytował ten post 2010.12.09, 11:06

6hvmWKj.pngdojacjh.pngmgashhT.pngDlmXcIj.png
 


#40 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2010.12.09, 13:24

Przydałoby się poprawić




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych