Cześć.
Obecnie jestem w Słowacji, o czym pewnie spora część z Was wie. Używam tutaj laptopa i w związku z tym odkryłem kilka luk w AQQ, o których może nie wiecie, a chciałbym by już w najbliższej wersji nie było z tym problemów bo to dość irytujące dla nowych użytkowników, więc postanowiłem, że napiszę.
A więc sprawa wygląda tak:
- instaluję AQQ
- loguję się na swoje konto (gregor@aqq.eu)
* wszystko działa do tego momentu, problemy są dalej:
- moja dziewczyna zakłada konto na Jabberze (testowane: aqq.eu i jid.pl), co niestety kończy się niepowodzeniem, bowiem sieć działająca w akademiku blokuje kilka portów (w sumie to głupota, ale tak tutaj jest). Nie da się zmienić portu jabbera przed zarejestrowaniem się w tej sieci, wszystko leci po standardowym, co uniemożliwia rejestrację. BARDZO POWAŻNY BŁĄD!!
- zarejestrowaliśmy się więc korzystając z innej sieci bezprzewodowej
- i tutaj kolejny kwiatek - AQQ nie powinno uruchamiać się przy starcie systemu (tak ustawiono na pierwszym koncie), ale po założeniu nowego profilu AQQ ma te ustawienia gdzieś - odpala się z Windowsem bez pytania kogokolwiek o zdanie. DO POPRAWY!
Jeśli post uznany zostanie za napisany w złym miejscu, bardzo proszę o przeniesienie go, a nie usuwanie, bo te dwa błędy są chyba czystym przeoczeniem, a ich poprawienie jest - moim zdaniem - konieczne! Z góry dziękuję wszystkim za współpracę, pozdrowienia ze Słowacji.