Instalator
nadal nie pyta się o język..
Podam też 'dokładniejsze' ustawienia w systemie co do języka (może się przydać) [uwaga, Vista, na 7 może - chociaż nie powinno - być to umiejscowione trochę inaczej -- no i system jest po EN, tak jak i jego ustawienia, więc będę tłumaczył 'po swojemu']:
Formats / Format [chodzi o liczby, czas itd.]: English (United Kingdom)
Location / Lokalizacja [chodzi o to, gdzie jestem, 'informacje lokalne takie jak pogoda itp.']: United Kingdom
Klawiatura: Polish (Poland) - Polish (Programmers) [czyli inaczej: Polski - Polski (Programisty)]
Language for non-Unicode programs / Język dla programów nie-w-Unicode: English (United Kingdom)
Oprócz tego, po instalacji AQQ po angielsku, z ustawieniami jak wyżej, nie można się połączyć z żadną siecią w AQQ
[pomijam tu zabezpieczenia, które ominąłem - bo wcześniej mirandą się połączyć nie mogłem - a teraz mogę -- a AQQ dalej się nie łączy].
Zdaję sobie sprawę, że wszystko działa poprawnie, gdy przestawię
wszystkie ustawienia na Polska/Polski. Niestety, laptop jest w pewnym sensie 'wypożyczony', więc modyfikacji ustawień (szczególnie dotyczących języka czy miejsca pobytu) nie powinienem zmieniać.. Więcej o sytuacji z laptopem i AQQ w
wpisie na moim blogu
Proszę nie odrzucać zgłoszenia np. dlatego, że "przestaw wszystko na Polska/Polski" itp. - w końcu AQQ chyba ma 'targeta' również na inne kraje, niż Polska - świadczy o tym chociażby Angielska wersja językowa programu. Problem w tym, że obywatele innych krajów, a nawet obywatele Polski [którzy przestawią któreś ustawienie aby mogli np. grać w jakąś grę] - nie będą mogli korzystać z tego komunikatora!
Proszę także nie uwzględniać tutaj problemów z siecią Gadu-Gadu - od tego jest w sumie osobny wątek/zgłoszenie, no i sieć GG [w AQQ!] potrzebuje ustawienia języka dla programów nie-w-unicode - sieć Jabber tego nie potrzebuje (świadczy o tym fakt, że Miranda swobodnie może działać).