Skocz do zawartości


Informacje o zgłoszeniu

Potwierdzenia zgłoszenia

  • Tak (0)Nie (0)
Zdjęcie

CP - błędne wyświetlanie "ć" w źródłach maili

Napisane przez jojo87 w 2014.08.30, 10:07

W CP w źródłach maili zamiast "ć" wyświetlają się dwa romby z znakami zapytania.

Screen:
https://drive.google...dit?usp=sharing

AQQ 3.0.0.19
IE 11
Win 7

zmienił status na: Zatwierdzono
zmienił istotność na: 1 - niska

zmienił status na: Do uzupełnienia

Tego typu problem jest związany z kodowaniem wiadomości które przychodzą do twojej skrzynki. AQQ nie jest 100 procentowo odporne na tego typu błędy i pewnie nigdy nie będzie. Trzeba by przeanalizować nagłówek takiej wiadomości aby wywnioskować coś więcej w tej sprawie. Jeżeli autor będzie chciał to powinien wstawić nagłówek (nagłówek + treść) może wówczas coś wywnioskujemy.



W Gmailu "ć" w polu nadawcy wyświetla się poprawnie, nawet w "głupim" telefonie także. Więc dlaczego z góry zakładać, że inaczej ma być w AQQ?

Screen 4 maili z Gmaila, z telefonu a także ich oryginalne wiadomości:
https://drive.google...R2M&usp=sharing

Zapisz nagłówki takich wiadomości i wrzuć na wklej.org czy coś.



No przecież są w 4 plikach TXT to mam je wrzucać drugi raz?

zmienił status na: Zatwierdzono

Oh ok, wyświetlało mi to jako obrazki :)



Niech ktoś zrobi forward takiej źle wyświetlonej wiadomości na mój adres e-mail - dzpoczta(at)gmail.com - proszę na samej jej górze w body dodać informacje, że sprawa dotyczy tego zgłoszenia (najlepiej podać link).



zmienił status na: Do uzupełnienia

Poszło.

Gdzie tu jakiś problem?

 

IKIF0yY.png



W nadawcy oconnel, w nadawcy. Wysłałem Ci to ja. Ale gdybyś dostał tego maila od pierwotnego nadawcy to miałbyś zamiast "ć" dwa romby ze znakami zapytania. Bo nazwa pierwotnego nadawcy maila to "lubimyczytać.pl" i właśnie widać, że AQQ nie radzi sobie z polskimi znakami w polu nadawcy maila. Jak chcesz to załóż sobie tam konto, zapisz się do newslettera i poczekaj na jakiegoś maila.

zmienił status na: Zatwierdzono

Trzeba było tak od razu :P

Beherit, tytułu zgłoszenia nie widziałeś? Screena w 1. poście też nie? :P

zmienił status na: Do uzupełnienia

Dobra to musimy to inaczej zrobić. W wolnej chwili odezwij się do mnie to potestujemy to bezpośrednio u Ciebie poprzez logowanie zdarzeń. Inaczej nic z tego nie wyjdzie.



Odezwałem się i Oconnel coś tam zadziałał. Więc pasowałoby teraz zając się zgłoszeniem.

Nie wiem kiedy OC to naprawiał (wcześniej zastosował trick omijający błąd) ale wczoraj/przedwczoraj zauważyłem, że "ć" już poprawnie wyświetla się w źródłach maili.



zmienił status na: Zrealizowano





Użytkownicy przeglądający to zgłoszenie: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych