Skocz do zawartości


Zdjęcie

Centrum Opery - oddział AQQ.eu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
656 odpowiedzi w tym temacie

#41 Jaco

Jaco

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 2008.10.01, 16:34

Kiedyś swego czasu było głośno o telefonach marki, Nokia które w niewyjaśniony sposób nabijały dane w transmisji GPRS teraz widzę czas na Opere.
Sam próbowałem kiedyś Opery mini jednak po przyjściu rachunku stwierdziłem, że już nigdy więcej nie będę jej używał. Odwiedziłem zaledwie jedną stronę a w niej może z dwa odnośniki i za to dostałem rachunek na ok. 15zł. Czasem mam wrażenie, że te zrywanie połączenia to celowy zabieg operatorów :P
Brak czasu... :(
Dołączona grafikapera

#42 Kornik

Kornik

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 108 postów

Napisano 2008.10.01, 17:10

hmm? U mnie wszystko w normie na operze mini. ;) Używam już dlugo, długo i nigdy jeszcze nie miałem czegoś takiego.
Ja też mam LastFM ^^

#43 lew

lew

    "drapieżny" lew

  • Przyjaciel
  • 577 postów

Napisano 2008.10.01, 17:48

Więc być może po prostu zależne jest to od telefonu (od modelu), ustawień w telefonie i oczywiście operatora.
No ale takich informacji nikt z nikąd nie wymyślił ;) - coś w tym musi być.
Beta testy AQQ:
System - Windows XP + SP3
IE - 8.0
Wtyczki - standardowe
Kompozycja - Black Aero

#44 Jaco

Jaco

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 2008.10.01, 22:05

Pierwsza wersja RC
Opera 9.6 RC1 Build 10443

Zmiany:
Naprawiono stronę błędu przy wchodzeniu pod nieznany protokół
Naprawiono favicon-ki własnych wyszukiwarek
Naprawiono otwieranie linków w ramkach za pomocą klawiatury
Naprawiono Fast Forward na stronach z wynikami wyszukiwania w Google
Naprawiono pobieranie kanałów (tylko kilka było pobieranych)
Przetłumaczone teksty na stronie z podglądem kanału
Added a fallback feed title for feeds without titles, and added handheld style sheet to the feeds preview.
Zmieniono domyślną ilość historii na 1000.
Dodano nowy domyślny speedial.ini.

Mail:
Fixed an issue where followed contacts would not be properly unfollowed.
Fixed an issue where only the first followed contact would be shown in the Followed Contacts access point.
Fixed an issue where the Followed Thread icon would be lost after restart.

Windows:
Naprawiono obsługę ścieżek katalogów sieciowych (\\adres) (sprawiało kłopoty m. in. z wysyłaniem maili)
Naprawiono kłopoty z instalacją na Windows NT 4.0

UNIX:
Naprawiono znikanie tekstu o specyficznym rozmiarze w wersji Qt4
Buildy Qt4 na razie korzystają tylko ze statycznych bibliotek


Windows
Windows Classic
Macintosh
Macintosh (Intel only)
UNIX


Opera 9.6 RC2 Build 10447

Zmiany:
błędy stron SSL są wyświetlane ponownie,
poprawiono błąd, gdy informacje RSS 1.0 wysyłane jako text/html mogły być nie rozpoznawane ,
poprawiono błąd, gdy odnośnik poprzednio podświetlony przez wyszukiwanie tekstu i otwierany za pomocą klawiatury - otwierał się dwukrotnie,
kilka poprawek stabilności.

Windows
Windows Classic
Macintosh
Macintosh (Intel only)
UNIX

Czasem brakuje posta pod postem dla odświeżenia tematu no, ale dobra będę się trzymał regulaminu :P

Użytkownik Jaco edytował ten post 2008.10.04, 20:27

Brak czasu... :(
Dołączona grafikapera

#45 von_scheisse

von_scheisse

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 177 postów
  • MiejscowośćPolice

Napisano 2008.10.05, 18:10

Mam problem z operą 9.52. Otóż zainstalowałem sobie kompozycję do XP pt. Vista inspirat. Wszystko jest ładnie ale w interfejsie opery skaszaniły mi się czcionki (patrz załącznik). Wie ktoś czy da się to jakoś naprawić? Pozdrawiam

Oki już nieaktulane - odkryłem opcję edycji czcionek w preferencjach opery :)

Załączone miniatury

  • Obrazek.jpg

Użytkownik von_scheisse edytował ten post 2008.10.05, 18:31


#46 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2008.10.08, 11:08

Pojawiła się stabilna wersja Opery 9.6. Zapraszam wszystkich do aktualizacji :)

#47 Bartek93

Bartek93

    Adept

  • Użytkownik
  • 289 postów

Napisano 2008.10.08, 16:04

Aktualizacja zakończona. Działa dobrze i stabilnie z resztą jak każda dotychczasowa wersja ;)

#48 Jaco

Jaco

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 2008.10.08, 17:32

Mam problem z najnowszą Operą. Mam włączony pasek boczny (zakładki) i kiedy odwiedzę stronę np.: http://www.portablef...1&ts=1223472674 i najadę na jakiś link on się przesuwa :(. Jest to strasznie denerwujące gdyż nie zawsze mogę trafić w link.
:lol: zaznaczam że nic dziś nie piłem więc wszelkie uwagi typu za dużo wódy są nie na miejscu :P
Ktoś może to potwierdzić?
Parę zdjęć przestawiających problem
1
Dołączona grafikaDołączona grafika
2
Dołączona grafikaDołączona grafika
3
Dołączona grafikaDołączona grafika
4
Dołączona grafikaDołączona grafika

Edit:
ps: na innych stronach też czasem się tak dzieje...

Użytkownik Jaco edytował ten post 2008.10.08, 17:37

Brak czasu... :(
Dołączona grafikapera

#49 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2008.10.08, 17:43

U mnie nic takiego się nie dzieje...

#50 muszi

muszi

    I hate Mondays!

  • Administrator
  • 1950 postów

Napisano 2008.10.08, 20:36

Mam takie pytanie małe. Po instalacji 9.60 na pasku tytułu pojawiły mi się jakieś liczby (1244:858). Od czego one sa i jak się ich pozbyć?

PS. Jaco, u mnie też wszystko w porządku.

Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ
Beta info: AQQ: none | OS: Windows 10 x64
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ| Kompedium wiedzy o AQQ <<


#51 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2008.10.08, 20:46

Wymiary strony: Narzędzia -> Preferencje -> (zakładka) Zaawansowane -> (pozycja) Przeglądanie -> Pokaż wymiary strony na pasku tytułu

#52 muszi

muszi

    I hate Mondays!

  • Administrator
  • 1950 postów

Napisano 2008.10.08, 21:09

Dzięki. Szukałem gdzie indziej i przegapiłem. Musiałem jakoś przypadkiem właczyć...

Nie pomagam prywatnie (PW oraz JID) w sprawach AQQ
Beta info: AQQ: none | OS: Windows 10 x64
>> Przydatne linki: Regulamin | Szukajka | Buglista AQQ| Kompedium wiedzy o AQQ <<


#53 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2008.10.21, 11:53

Dziś pojawiła się kolejna wersja Opery - 9.61 do pobrania z opera.com. Główne poprawki dotyczą współpracy z Opera Link.

#54 matc

matc

    Libra

  • Przyjaciel
  • 166 postów
  • MiejscowośćBerlin

Napisano 2008.10.26, 11:37

Jeśli ktoś lubi stary klasyczny styl jeszcze z serii opery 2.23, a nie przepadał w nim zbytnio za jaskrawymi niebieskimi akcentami, to zamieszczam swoją wersje którą przemalowałem pod swoje upodobania (odcienie szarości). Podziele się z wami, może komuś przypadnie do gustu.

Zrzut:
Dołączona grafika

Pobierz:
Sendspace.pl - [pobierz]
Box.net - [pobierz]
Jesteśmy jak książki...
Większość ludzi widzi tylko naszą okładkę, mniejszość czyta wstęp, wielu wierzy tylko krytykom, nieliczni poznają naszą treść.

#55 Kendziooor

Kendziooor

    Pan Majster

  • Wtyczkopisarz
  • 1076 postów

Napisano 2008.10.28, 19:54

Mam takie małe, być może lamerskie pytanie do Pr0pera. Od początku używaniu Opery 9.50 (później 9.60) zauważyłem pewien błąd, który do dzisiaj (wersja 6.51) nie jest naprawiony. Przedstawie pierwszy problem: wyglada to mnie-więcej tak, że gdy na domyślnym skinie najade na któryś z elementów podstawowego paska (Plik; Edycja; Widok itp.), to gdy zdejmę myszkę z elementu, to zamiast jego tło byc przezroczyste, to staje się jednolite. Dopiero klikniecie na ten pasek powoduje, że tło jest znowu w pełni przezroczyste. Drugi kłopot jest podobny, chodzi tu o ramę okna. Gdy jest ona na tym właśnie pasku, to po zminimalizowaniu okna na tym pasku tworza się jakieś kreski - tu również po kliknięciu problem znika. Nie wiem cyz ktoś to jeszcze ma, ale prosze o odpowiedź - aktualnie problemu nie mam, bo korzystam z innego skinu, ale tamten bardzo dobrze komponował się do stylu Windows.
Dołączona grafika
Całkiem nowa wersja notatnika do AQQ! Zostań beta-testerem!

System: Windows7 Home Premium; IE8 + Opera 10 (domyślna); Ad-Aware Pro Internet Security 8
Komunikator: Wtyczki podstawowe + dodatkowe; Kompozycja Satin

#56 matc

matc

    Libra

  • Przyjaciel
  • 166 postów
  • MiejscowośćBerlin

Napisano 2008.10.28, 20:05

W standardowych skinach czegoś takiego nie mam. Zapewne błąd w kodzie skinu.
Jesteśmy jak książki...
Większość ludzi widzi tylko naszą okładkę, mniejszość czyta wstęp, wielu wierzy tylko krytykom, nieliczni poznają naszą treść.

#57 Killer

Killer

    Expert

  • Użytkownik
  • 1129 postów

Napisano 2008.10.30, 17:53

Opera 9.62

Poprawiono błąd przeszukiwania historii, który mógł doprowadzić do uruchomienia dowolnego programu (również złośliwego).

Do pobrania tutaj: http://www.opera.com/download/

---------------------------------

Opera 10 alpha 1

Silnik Presto 2.2
Zwiększona prędkość wyczytywania stron internetowych
ACID3 - 100/100
Auto-update - możliwość pobierania również wydań testowych
Sprawdzanie pisowni
Opera Mail - nowy tryb kompozycji
Poprawki przy Widgetach na Lunuksie

Pobierz

Użytkownik Killer edytował ten post 2008.12.04, 15:50

Beta testy AQQ:

PC: AQQ (zawsze najnowsza beta), Edge, Windows 10 x64 | Kompozycja: GG11, Wtyczki: dostarczane z AQQ


#58 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2008.12.04, 16:25

sprawdzanie pisowni w formularzach (wow^3) - aby doistalować język polski należy ze strony OpenOffice pobrać odpowiedni plik i rozpakować go do folderu .\profile\dictionaries\

Tylko nie potrafię zmusić Opery, żeby korzystała z polskiego słownika.. http://forum.aqq.eu/...tyle_emoticons/default/dry.gif

---EDIT---
Jak się wrzuci te pliki do folderu pl, a ten do lokalizacji "opera 10 install dir"/locale to wtedy działa sprawdzanie w naszym języku

#59 Gość_ooi_*

Gość_ooi_*
  • Gość

Napisano 2008.12.04, 18:39

-

Użytkownik OOi edytował ten post 2009.06.23, 14:33


#60 stivo

stivo

    mgr inż.

  • Moderator
  • 2184 postów

Napisano 2008.12.04, 18:50

Może masz coś wyłączone.. Sprawdź czy pod menu F12 masz zaznaczone wszystkie opcje w środkowej części..




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych