Skocz do zawartości


Zdjęcie

Nowa strona AQQ.eu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#41 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2012.12.30, 14:55

Też zawsze mam najnowszą stabilną Operę. Czyli teraz 12.12. Wbiłem pół min. temu - jest dobrze o.O

#42 mino

mino

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 2012.12.30, 15:33

Excellent :thumbup:

:aqq:
 
System: Windows 7 Ultimate SP1 64-bit | Przeglądarki: Mozilla Firefox, Internet Explorer 11
AQQ: 3.0.2.80 x86 | Kompozycja: Gadu-Gadu 7.0.3.0 | Wtyczki: Contact, GG Network, AQQ SMS


#43 Silverlight

Silverlight

    Just brilliant. It's Sense.

  • Dekorator
  • 3422 postów

Napisano 2012.12.30, 18:33

Po mistrzowsku :)
  • wu112 lubi to

Windows 10 Home x64 ● Internet Explorer 11Intel i7 3gen 4x2,3~3,3 GHz8 GB RAMnVIDIA GeForce 650M 2 GB 1920x1080Intel SSD 530 240GBBlu-ray RW


#44 mav

mav

    Skrypter

  • Przyjaciel
  • 1157 postów

Napisano 2012.12.30, 19:29

Bardzo fajnie spasowane te slajdy z grafiką :) taką mam tylko uwagę, że jeżeli skrypt jest wyłączony, albo będzie komuś nie działać, to strona totalnie się rozwala.

JS / jQuery / PHP / MySQL / CMS / Forum filmowe / Kran kamerowy


#45 Deadmaster

Deadmaster

    Hellraiser

  • Moderator
  • 2087 postów

Napisano 2012.12.31, 00:42

Całość wygląda przepięknie, brawo :) Jako autor help'a czekam teraz głównie na jego nowy layout i Twoje pomysły. Co do samej strony AQQ.eu to wkradł sie drobny błąd - polega on na tym, że gdy otworzymy podgląd kompozycji i będziemy przewijać strzałkami klawiatury to przewijać sie będą również slajdy a nie powinny ;)

#46 haker69

haker69

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 131 postów

Napisano 2013.01.01, 15:33

Mam jedną propozycję co do wyglądu:

Dołączona grafika

przydałoby się wprowadzić strzałki do nawigowania między zakładkami, gdyż nie każdemu intuicja podpowiada, że do tej czynności służą kropki :)
  • kr2ysiek i ss9227 lubią to

#47 Dudek

Dudek

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 2013.01.01, 17:43

Dołączona grafika

WTF?!

e0936fddeae0c54em.jpg

14543559234bef793fb6304.gif


#48 Czajo

Czajo

    Redaktor Strefy AQQ

  • Użytkownik
  • 701 postów

Napisano 2013.01.02, 10:21

u mnie jest normalnie

kliknij tutaj i zgarnij nasz najnowszy program tj. hack do momio za darmo


#49 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2013.01.02, 10:30

Już zostało to poprawione. Była mała aktualizacja i ani ja, ani OC nie zmieniliśmy treści newsa i tak to poszło na serwer ;) Ale raczej już nie powinno być takich cyrków, bo nie planuję więcej zmian na stronie.
  • haker69 lubi to

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#50 haker69

haker69

    Bywalec

  • Użytkownik
  • 131 postów

Napisano 2013.01.02, 11:40

Kolejna sprawa: najeżdżając kursorem na którąś z zakładek na stronie, na górze pojawia się napis "pauza". Czy jest to zamierzone? ;)

#51 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2013.01.02, 11:43

Tak. To właśnie ta zmiana, która spowodowała wczorajszą aktualizację. Sporo było głosów, że "slajd ucieka podczas oglądania filmu". Teraz się chyba każdy zorientuje, że hover zatrzymuje slajd ;)

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#52 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2013.01.30, 12:49

Aktualizacja. Zmiany:
  • Dodano strzałki do przewijania slajdów,
  • Dodano link do Poradnika tworzenia kompozycji,
  • Dodano link do informacji, którą wersję AQQ można zainstalować (32/64 bit),
  • Dodano podgląd kompozycji Tiles w galerii,
  • Zaktualizowano podgląd kompozycji Sense 4,
  • Zmieniono link do SDK,
  • Poprawiono tło u dołu strony,
  • Inne drobne poprawki w wyglądzie i kodzie.

Gdyby komuś coś źle się wyświetlało, to Ctrl + R ;)

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#53 Beherit

Beherit

    In Sorte Diaboli

  • Wtyczkopisarz
  • 5026 postów

Napisano 2013.01.30, 16:56

Strona SDK woła o pomstę do nieba... Menu po lewej stronie jest nie czytelne jak się cokolwiek rozwinie - żenada.

#54 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2013.01.30, 16:58

Ta "żenada" z menu będzie niedługo poprawiona. A od SDK jest osobny temat ;)

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#55 Dudek

Dudek

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 2013.01.30, 23:40

Mam pytanie odnośnie tego "szarego pasa" na dole strony czy ono takie zostanie?
Czy zostanie zmienione na czarne jak u góry strony?

e0936fddeae0c54em.jpg

14543559234bef793fb6304.gif


#56 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2013.01.30, 23:43

Zostanie. W oryginalnym projekcie dół był jasno szary, ale że paru osobom się nie podobało, to jest przyciemniony. Wszystkim się nie dogodzi, ale teraz bardziej pasuje.
  • Deadmaster i Dudek lubią to

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#57 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2013.02.09, 02:48

Strona spokojnie mogłaby mieścić się na szer. ekranu 1024. A niestety mam poziomy pasek przewijania. A to, co nie mieści się z prawej strony, to tylko czarne tło...

#58 Czajo

Czajo

    Redaktor Strefy AQQ

  • Użytkownik
  • 701 postów

Napisano 2013.03.21, 23:23

co sądzicie o czymś takim, by na stronie był full changelog od stabilki do stabilki. W sumie na bieżąco kopiuję mniejsze changelogi i robię jeden duży na potrzeby strefy AQQ

kliknij tutaj i zgarnij nasz najnowszy program tj. hack do momio za darmo


#59 wu112

wu112

    Wrzuć Monetę

  • Moderator
  • 2850 postów

Napisano 2013.03.21, 23:58

Gadałem o tym kiedyś z Oconnelem:

2012-12-23 10:17:50 :: wu112
no i trzeba bedzie zmieniac za kazdym razem liste zmian

2012-12-23 10:18:33 :: Oconnel
na tej stronie są tylko stabilki więc raz na jakiś czas można to robić.

2012-12-23 10:19:29 :: wu112
tylko jak zrobic pelny changelog od ostatniej stabilnej?

2012-12-23 10:21:50 :: Oconnel
mało kogo obchodzi pełny change-log, wystarczy w punktach podać najważniejsze zmiany lub wstawiać tam ostatni newsroom.



I tak narodził się drugi slajd na stronie :P I w sumie OC ma rację, bo lista byłaby długa na kilometr i mało kto to przeczyta. Newsroom zawiera to co najważniejsze wraz z opisem, a nie jako suchy tekst ;)

WindowsPrzeglądarkaAQQWtyczkiKompozycja


#60 jojo87

jojo87

    Niedoszły wtyczkopisarz

  • Użytkownik
  • 1352 postów

Napisano 2013.03.22, 01:26

A na 1024x768 po co jest poziomy pasek przewijania skoro wszystko powinno się mieścić?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych